Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

8 Μαΐ 2018

Ο Κυριάκος Μαριδάκης στο Υπουργείο Τουρισμού για την Παγκόσμια επέτειο της Ναυμαχίας "Σαλαμίς 2020".


Ο πολιτιστικός τουρισμός πρωταγωνιστεί στην διεθνή προώθηση και προβολή της Σαλαμίνας ως Παγκόσμια κοιτίδα Ελευθέριας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού.
Την εφαρμογή του σχεδιασμού για τον πολιτιστικό τουρισμό, που πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο είχε παρουσιάσει η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στην ημερίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Έτσι σε συνέχεια της 1ης διυπουργικής επιτροπής σχετικά με τα τουριστικά - πολιτιστικά αναπτυξιακά σχέδια / Επέτειο των 2.500 χρόνων το 2020 που είχε πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς σε συνεργασία με το γραφείο του Υπουργού κ. Παππά, τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρου, της Γ.Γ.Πολιτισμου κ. Βλαζάκη , του τ. Γ.Γ. Τουρισμού κ. Ζαχαράτου, Εκπροσώπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του Προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς κ. Χρήστου Μαριδάκη και του Αντιπροέδρου κ. Κυριάκου Μαριδάκη την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 ο Κυριάκος Μαριδάκης εκ μέρους του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς πραγματοποίησε προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση με την Γενική Γραμματέα κ. Ευρυδίκη Κουρνέτα στο Υπουργείο Τουρισμού για την προώθηση όλων των αναπτυξιακών θεμάτων της επιτροπής που έχει δημιουργηθεί για την παγκόσμια ανάδειξη της Ιστορικής μας Σαλαμίνας εν όψει και των εορτασμών των 2.500 χρόνων από την επέτειο της Ναυμαχίας το 2020 με ανάληψη πρωτοβουλιών ενισχύοντας τη τουριστική προβολή της Ιστορικής νήσου σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας σε συνδυασμό με την πλούσια φύση, τον εναλλακτικό τουρισμό και την ανάπτυξη όλων των θεματικών μορφών τουρισμού που αποτελούν στρατηγική επιλογή στην υλοποιούμενη εθνική περιφερειακή πολιτική, συνθέτουν ολοκληρωμένα τουριστικά προϊόντα με επίκεντρο την εμπειρία και καθιστούν την Ελλάδα παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για βιωματικά ταξίδια όλο το χρόνο αναφέρει το Υπ.Τουρισμού.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Υπ. Τουρισμού κ. Κουντουρά έχει συμβάλλει στα μέγιστα για την προβολή και ανάδειξη του νησιού μας σε συνεργασία με τον κ.Κυριάκο Μαριδάκη, τιμώντας με την παρουσία της εκ μέρους της Κυβέρνησης τις επετειακές εκδηλώσεις των "ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ 2017" ανακοινώνοντας την άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου να καταστεί η Ιστορική Σαλαμίνα ο νέος Διεθνής Ιστορικός-Πολιτιστικός-Θρησκευτικός και Φυσιολατρικός Τουριστικός προορισμός.
Φωτογραφία: Παράδοση τιμητικής ανάγλυφης χειροποίητης πλακέτας με την Ναυμαχία της Σαλαμίνας στην Γ.Γ. Τουρισμού κ. Κουρνέτα απο τον Αντ. Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς κ. Κυριάκο Μαριδάκη. Φωτος πηγή "Η Σαλαμίνα από ψηλά"