Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Ιουν 2013

Θεατρική παράσταση, Ω, τι κόσμος μπαμπά! του Κώστα Μουρσελά Σάββατο 8,Παρασκευή 14,Σάββατο 15 Ιουνίου στην Αίθουσα Δημήτρης

Η Θεατρική Σκηνή Σαλαμίνας Δ. Μπόγρης παρουσιάζει ξανά μετά από μεγάλη επιτυχία την παράσταση ''Ω, τί κόσμος Μπαμπά!'' του Κώστα Μουρσελά  σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καλιότσου  το Σάββατο 8, Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 9:00μ.μ  στην αίθουσα «Δ. Μπόγρη» στο Δημαρχείο Σαλαμίνας με είσοδο ελεύθερη.
Πρόκειται για μια καυστική σάτιρα με στοιχεία.Το έργο πρωτοπαίχθηκε το 1972 και αναφέρεται στην περίοδο της δικτατορίας 1967-1974. Δυστυχώς είναι ακόμη τόσο επίκαιρο σαν να γράφτηκε σήμερα.
Η συγκεκριμένη παράσταση είναι επιλογή κειμένων από το αξεπέραστο έργο του μεγάλου συγγραφέα Κ. Μουρσελά και παρουσιάζεται ως μια επιθεώρηση της εποχής μας κρατώντας όμως αυστηρά το βάθος και την ποιότητα του έργου του Μουρσελά!
Με μία ευρηματική σκηνοθεσία και άρτια ερμηνευτική απόδοση των ηθοποιών, ο σκηνοθέτης της παράστασης καταφέρνει να αναδείξει την ποιότητα αυτού του έργου ενώ χαρακτηριστικά ο ίδιος λέει «…η πένα στα έργα του Κώστα Μουρσελά είναι μελλοντολογική γι’ αυτό και κάνει τα έργα του απίστευτα μεγάλα, πάντοτε σύγχρονα και διαχρονικά. Είναι τιμή μας να ασχολούμαστε με τέτοια έργα».
Η παράσταση σατιρίζει τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που βιώνει ο μέσος Έλληνας, σε όλα και με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του, στην Ελλάδα της κρίσης όχι τόσο της οικονομικής όσο της κρίσης ταυτότητας.
Σκηνοθεσία:
Μιχάλης Καλιότσος
 
Μουσική επεξεργασία-φώτα:
Παύλος Λάππας
 
Κοστούμια:
Η ομάδα
 
Σκηνικά αξεσουάρ:
Μαρία Μπούτση
Παναγιώτης Φουρίκης
Παίζουν:
 
Ελευθερία Καραγιάννη
Βάσω Παπασταθοπούλου
Γιώργος Παγώνης
Ρούλα Παπασταθοπούλου
Βασιλική Καθαρού
Αυγουστίνα Κουτσούκου
Μαρία Μπούτση
Παναγιώτης Φουρίκης
Ναταλία Καραγιάννη
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.