Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Αυγ 2016

5 ΝΗΣΙΑ -1 ΚΑΝΟ -270 ΜΙΛΙΑ -1 ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

γράφει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου
270 ναυτικά μίλια διήνυσε συνολικά με το κανό του ο πρώην βαλκανιονίκης του τρίαθλου και ευαισθητοποιημένος εθελοντής Νίκος Αθανασόπουλος, αφιερώνοντας τον περίπλου των ακριτικών νησιών της Λέσβου, της Χίου, των Οινουσσών, της Σάμου και των Φούρνων Κορσεών, στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
«Κωπηλατώ στα νησιά μας με όραμα ένα χαμόγελο σε κάθε παιδικό προσωπάκι. Θα ήταν για μένα η μεγαλύτερη επιβράβευση, αν μπορούσαμε όλοι να ευαισθητοποιηθούμε σχετικά με τα παιδιά που έχουν πάψει να χαμογελάνε. Να κάνουμε κάτι για τα όνειρά τους, τα δικαιώματά τους μα και το μέλλον τους…» σχολίασε χαρακτηριστικά  ο αθλητής.

Ο Πατρινός γυμναστής που επί πολλά χρόνια υποστηρίζει ενεργά το «Χαμόγελο του Παιδιού», έτυχε ευρείας αποδοχής και θετικής ανταπόκρισης σε όλα τα ακριτικά νησιά που περιλάμβανε αυτή του η εθελοντική δράση ευαισθητοποίησης.
 «Η αναπηρία είναι μια άλλη στεριά… Μόνο με αγάπη και αληθινό ενδιαφέρον μπορούμε να την προσεγγίζουμε, προσπαθώντας να γεφυρώσουμε τις διαφορετικότητες και να κατανοήσουμε τις ανάγκες των παιδιών αυτών που δεν στερούνται συναισθηματικής νοημοσύνης. Αντιλαμβάνονται και ανταποκρίνονται στη φροντίδα, την εκτίμηση, την αγάπη μας. Και μέσω αυτής της επαφής, μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους…» είπε ο Νίκος Αθανασόπουλος, παίρνοντας αγκαλιά στη Σάμο τα παιδιά του Συλλόγου Φίλων Ατόμων με αναπτυξιακή υστέρηση η  «Μέλισσα», κατά τη διάρκεια συναυλίας από την SamArt  Σάμου προς υποστήριξη των δράσεων.

«Θεωρώ πως έχουμε όλοι την υποχρέωση να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο για τα παιδιά. Να ζουν υπό συνθήκες δικαίου, πρόνοιας, κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας. Να τους παρέχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη και  να χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας ώστε πάνω σε αυτές να περπατούν τα παιδιά μας και να συνοδοιπορεύονται με τα παιδιά όλου του κόσμου…» επισήμανε.