Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

17 Αυγ 2017

ΑΡΑΤΟΣ την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 στις 9 το βράδυ θα κάνει παρατήρηση και φωτογράφηση αντικειμένων (στόχων) βαθέως ουρανού

Η Ομάδα μας καιρού επιτρέποντος την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 στις 9 το βράδυ θα κάνει παρατήρηση και φωτογράφηση αντικειμένων (στόχων) βαθέως ουρανού .
ΠΡΟΣ ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ:
Η Ομάδα μας στα πλαίσια της εξελικτικής της πορείας, φιλοδοξεί να εισέλθει στον συναρπαστικό κόσμο της Αστροφωτογραφισης. Τα μέσα και οι γνώσεις που διαθέτουμε μέχρι στιγμής είναι σε χαμηλό επίπεδο όσο αναφορά τις DSLR φωτογραφικές μηχανές, τρίποδα, κλπ. Θα θέλαμε λοιπόν αν φυσικά θέλετε και εσείς να συνδράμετε την προσπάθεια μας αυτή με τη συμμετοχή σας στην παρατήρηση – φωτογράφηση μας αυτή αντικειμένων βαθέως Ουρανού στην οποία θα χαρούμε πολύ αν μας τιμήσετε με τη παρουσία σας , δίδοντας μας την γνώμη σας ή και τα φώτα σας για την αστροφωτογραφία.
Από σημείο προσυνάντησης προς σημείο Παρατήρησης :
Για όσους έλθουν αργότερα στον χάρτη που σας παραθέτουμε και στο σημείο που γράφει ¨Εθνικής Αντίστασης¨ υπάρχει ταμπέλα που γράφει ¨ΠΥΡΓΙΑΚΌΝΙ¨. Στρίψτε αριστερά και ακολουθήστε τις ταμπέλες της ομάδας μας που γράφουν πάνω σε μαύρο βέλος : ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της αστροπαρατήρησης, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, είναι αναγκαίο να τηρούνται σχολαστικά κάποιοι απλοί κανόνες συμπεριφοράς έτσι ώστε η παρατήρηση να είναι αποδοτική και απολαυστική για ΟΛΟΥΣ.
Επίσης, για την καλύτερη διαχείριση των αστροπαρατηρήσεων, είναι απαραίτητο όσοι προγραμματίζουν τη μετάβασή τους στο χώρο παρατήρησης, είτε είναι μέλη συλλόγων αστρονομίας, είτε όχι, να επικοινωνούν πρώτα με τους συντονιστές των εξορμήσεων. Σε πολλές αστροπαρατηρήσεις οι διοργανωτές προαναγέλουν συγκέντρωση νωρίτερα στην πόλη απ’ όπου θα ξεκινούν όσοι προσέλθουν για την παρατήρηση. Μπορούν όσοι επιθυμούν να ξεκινούν μεμονωμένα και να προσέρχονται στο χώρο παρατήρησης. Σκοπός είναι να βρισκόμαστε στο χώρο της παρατήρησης πριν νυχτώσει ώστε να στήσουμε τον εξοπλισμό. Βέβαια μπορεί κάποιος να έρθει μόνος του αργότερα το βράδυ, αλλά κατόπιν συνεννόησης ώστε να μην χαλάσει με τα φώτα του αυτοκινήτου την προσαρμογή των ματιών στο σκοτάδι των υπόλοιπων παρατηρητών, αλλά και για να μην καταστρέψει τυχόν αστροφωτογραφίες που θα λαμβάνονται εκείνη τη στιγμή.
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
1.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση οποιασδήποτε μορφής φωτιάς στο ύπαιθρο.
2. Το κάπνισμα να περιορίζεται μακριά από το χώρο παρατήρησης για να μη δημιουργείται πρόβλημα στους παρατηρητές και τον εξοπλισμό.. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το σβήσιμο των τσιγάρων στο έδαφος.
3.Δεν χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε μορφή λευκού φωτισμού παρά μόνον κόκκινο και όχι έντονο κόκκινο φωτισμό, στον χώρο παρατήρησης και γύρω από αυτόν μετά την δύση του ηλίου και για όλη τη διάρκεια της παρατήρησης.
4. Τα αυτοκίνητα τα αφήνουμε μακριά από το χώρο παρατήρησης και γύρω από αυτόν, μετά την δύση του ηλίου και για όλη τη διάρκεια της παρατήρησης. Προτείνεται επίσης να αφαιρέσετε το λαμπτήρα που ανάβει αυτόματα όταν ανοίγει το πορτ-μπαγκάζ, ή να τον καλύψετε με ζελατίνα ερυθρού χρώματος. Όσοι σκοπεύουν να αποχωρήσουν νωρίς, θα συνεννοούνται με τους οργανωτές ώστε να τοποθετούν τα οχήματά τους σε κατάλληλο μακρινό σημείο και να αποχωρούν με τη χρήση των μικρών φώτων στάθμευσης. Στην περίπτωση που υπάρχει απόλυτη ανάγκη να κινηθεί το αυτοκίνητο, θα πρέπει πρώτα να προειδοποιήσετε τους άλλους παρατηρητές.

5. Συστήνουμε να είσαστε όλοι εφοδιασμένοι με ζεστά ρούχα, όλες τις εποχές, για να αντέξετε τη νυκτερινή ψύχρα και υγρασία, καθώς και να φοράμε πάντα κλειστά υποδήματα με προτεινόμενα τα αθλητικά . Αντικουνουπικά σκευάσματα κρίνονται απαραίτητα πλην των καιόμενων (φιδάκια)

6. Η χρήση των green laser pointers επιτρέπεται κατά την προκαθορισμένη εκπαιδευτική ώρα.
7. Το αλκοόλ και το φαγητό στο χώρο και κατά τη διάρκεια της παρατήρησης να αποφεύγεται. Προτείνεται μόνο ξηρή τροφή.
8. Μιλάμε χαμηλόφωνα, δεν δημιουργούμε φασαρία και δεν ακούγεται μουσική από την δύση του ηλίου και έως το τέλος της παρατήρησης.
9. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων να είναι πολύ περιορισμένη και μόνο μακριά από το χώρο της παρατήρησης. Βάλτε το τηλέφωνό σας σε αθόρυβη ειδοποίηση, και φροντίστε ώστε ο φωτισμός της οθόνης του τηλεφώνου να μην χαλάει τη νυκτερινή όραση των παρατηρητών.
10. Οι επισκέπτες παρατηρητές ακολουθούν τις οδηγίες των οργανωτών για τον τρόπο παρατήρησης και επίδειξης.
11. Στο τέλος της παρατήρησης να γίνεται έλεγχος με φακούς για το αν έχουν ξεχαστεί κάποια τμήματα του εξοπλισμού.
12. Φεύγοντας, παίρνουμε μαζί μας τα σκουπίδια που ίσως δημιουργήσαμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο χώρο παρατήρησης.
13. ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των οργανωτών της εκδήλωσης.
Όλοι κάνουμε κόπο και έξοδα για να βρεθούμε στο χώρο παρατήρησης και είναι αδιανόητο να μην ακολουθούμε τους παρακάτω κανόνες, ώστε να μπορούμε όλοι να απολαύσουμε την παρατήρηση. Όσο κι αν αντίθετα περιστατικά είναι περιορισμένα, δεν παύουν να αποτελούν πρόβλημα για τους υπόλοιπους και αποτρεπτικό παράγοντα για αρκετούς που θα ήθελαν να παίρνουν τακτικά μέρος.
Ας προσπαθήσουμε όλοι να διατηρήσουμε τις συνθήκες διαβίωσης και παρατήρησης σε υψηλό επίπεδο.
Πηγή: aegeanastronomy
Διαβάστε περισσότερα:

23 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/8/17 12:39

    πισω απο το νεκροταφει τα φορτηγα του δημου αδειαζου σκουπιδια, κυρια ναννου το γνριζετε
    μην πειτε οτι δεν το ξερετε

    ο σκιαθιτης απο μονος του δεν νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/8/17 12:46

    στα περιστερια τα σκουπιδια ειναι πανω 20 μερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/8/17 13:50

    στα Ζορμπολα καντε κατι κυριε σντιδημαρχε εχουμε γεμισει σκουπιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/8/17 14:18

    Ρουλα…….. Μαυροοοοοοοοοο εσυ και ολο το συνάφι σου……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/8/17 14:24

    ρε προεδρεύοντα απατεώνα ποσα σου εχωσε ο Ταμτακος.......
    κλεφτεςςςςςςςςς
    ολα στη φορα συντομαααααααα
    αρχηκλεφτη θελεις να γινεις και βουλευτης λαμογιοοοοοοοοοοοο
    ΤΣΑΒΕΣ ΤΑΚΟΥΣ;;;;;;;;;;;
    ΦΑΤΩ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΣΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΡΑΒΑΣΑΚΙ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/8/17 14:30

    ΚΑΠΕΤΑΝ.....ΑΚΗ ΠΟΣΑ ΣΟΥΧΩΣΕ ΡΕ Η S.U.D S.A. ?????????
    ΛΑΜΟΓΙΟ........
    ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ ΤΣΑΒΕΣ
    ΤΩΡΑ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΕΙΣ
    ΕΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΑΓΑΠΑΕΙ ....ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/8/17 14:36

    ρε παιδια δεν φταιει αυτος ηταν εκτακτη η συνεδριαση ......της οικονομικης επιτροπης.....
    κλεφτη οσα μας εκανες στο συλλογο κρητικων θα τα πληρωσεισ τωρα λαμογιο που σε πιαασαμε με τη γιδα στη πλατη...ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΣΑΒΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος17/8/17 14:40

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ.....ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΓΚΟΛΙΘΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΚΗ,ΑΦΗΣΤΕΤΟΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΠΟΣΟ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
    ΕΝΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος17/8/17 15:18

    ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΕΦΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ
    ΚΛΕΦΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
    ΕΝΑΣ ΚΤΗΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος17/8/17 17:03

    παρον μετα απο 5 6 μερες ο τρελος αυτος αν δεν τον στειλουν σε γιατρο θα χαλασει τα μπλοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος17/8/17 22:07

    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΓΑΡΙ??????????ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΕΟΟΟΟΟ????ἝΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΡΗ ΡΟΥΛΕΤΑ BLAC JAK ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ...ΝΑ ΜΗ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΛΑΙΔΑ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/8/17 13:26

    Μπενυ χιλ Άγγλος κωμικός..Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν μάντρες στα νεκροταφεία.Αφου αυτοί που είναι μέσα δεν μπορούν να βγουν έξω και αυτοί που είναι έξω δεν θέλουν να μπουν μέσα...Νταραμαααα γιαυτο 2 μήνες τώρα η μάντρα είναι γκρεμισμενη;;;μπαινοβγαίνουν σκυλιά και πρεζόνια ρε αχρηστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος18/8/17 19:30

    Ο Κολοκοτρώνης έλεγε πετροβολούν την καρυδιΆ που έχει καρύδια-μακάρι να εΊχαμε μερικούς στον δήμο σαν αυτΌν που υπενήσεστε-νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος19/8/17 11:37

    ΠΟΥΣΕ ΓΕΡΟ ΤΩΝ ΠΑΛΟΥΚΙΩΝ ΑΣΕ ΤΟ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΧΑΝΕΙ ΕΣΟΔΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΙΝΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΓΑΡΙ ΣΕ ΔΥΟ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΡΙΜΑΞΕΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ. ΔΕΝ ΣΕ ΛΕΝΕ ΤΥΧΑΙΑ ΤΑΡΑΜΑ ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑ ΓΡΙΑ ΑΝΑΚΑΤΟΣΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος19/8/17 21:30

    Μπάχαλο ή κατάσταση στά κοιμητήρια εδώ και 6 μήνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος19/8/17 21:48

    Μπάχαλο δεν λές τίποτα ό γέρος έβαλε τον κλέφτη να ανοίγω κλείνει το νεκροταφείο έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος19/8/17 22:48

    Κυρία Ναννου πήγα στό κοιμητήριο για να ανάψω το καντήλι του πατέρα μού στις 20:00 και μου είπε ένας μαυριδερος (τσιγγάνος) ότι πρέπει νά φύγω για νά κλειδώσει της πόρτες!!!! Ποιος είναι αυτός???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/8/17 09:05

      γκουφη ο τρομερος ότι βλεπει το ματι του δεν αφηνει το χερι του με δυο τομους χρυσου οδηγου ποινικο μητρωο ολη η κουλουρη το ξερει εκτος από τον μπαρμπα στρουμφ .ρε ηλιθιε ταραμα είναι σα να εβαλες παιδεραστή να φυλαει νηπιαγωγιο αλλα το μυαλο σου εσενα εναι στο Λουτρακι

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος19/8/17 23:03

    Με τή δύση του ηλίου κλείνουν τα νεκροταφεια, έπρεπε να καλέσεις την αστυνομία να τον πάνε μέσα μαζί με τον γέρο που το έδωσε τα κλειδιά του νεκροταφείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος20/8/17 17:08

    Εαν εχετε δικιο και θέλερτε να κανετε καλό στον τόπο να τα γράψετε με έγγραφο προς την κα Δήμαρχο να τον αλλάξει αμέσως, αφου είναι άχρηστος και απατεώνας όπως γράφετε.-Δεν έχετε τα κότσια όμως, ούτε και τα επιχειρήματα να τα αποδείξετε-είσαστε Άνθρωποι της κουκούλας-ΔΙΌΤΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΚΆΝΕΤΕ ΛΈΓΕΤΑΙ (ΣΥΚΟΦΑΝΤΊΑ) ευχαριστώ.
    εσείς συνεχίστε το κατηγορητήριο είναι κακιά συνήθεια- ξερετε την λέξη gossip-addict,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος20/8/17 21:20

    Πως το δουλευεις το αγγλικο μπαρμπα στρουμφ ουτε ρουλετα να ητανε δεν εισαι απατεωνας βλακας εισαι σε βαθμο κακουργηματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος20/8/17 23:34

    Πρώτα από όλα ρέ άσχετε μή μιλάς για κουκούλες και κότσια ανώνυμος είσαι ρέ ξεφτίλα γέρο ή δήμαρχος θά σέ πετάξει μέ κλοτσιές από το νεκροταφείο αργά ή γρήγορα και χωρίς έγγραφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος21/8/17 00:41

    ΠΡΟΣ ΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΑΠΡΕΠΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ (ΓΕΡΟ-ΞΕΦΤΙΛΑ-ΒΛΑΚΑ) ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗΣ ΣΑΣ- ΑΡΚΕΤΑ ΚΥΡΙΕ (ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΡΙΝΟΥΝ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.