Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Δεκ 2014

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πολιτών το πρώτο ανοικτό εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πολιτών το πρώτο ανοικτό εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με κύριο θέμα την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, που οργάνωσαν οι “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας” σε συνεργασία με το “Σώμα Έρευνας Διάσωσης”, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου το απόγευμα, στην Σαλαμίνα.
Το σεμινάριο άρχισε με το θεωρητικό μέρος, όπου αναπτύχθηκαν και επιδείχθηκαν από τους εκπαιδευτές, η πλήρης μεθοδολογία των Πρώτων Βοηθειών και οι τρόποι της καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης.
Ακολούθησε η πρακτική άσκηση, με την χρήση του ειδικού εκπαιδευτικού εξοπλισμού, όπου οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν την θεωρία σε σχεδόν πραγματικές συνθήκες και να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό των Πρώτων Βοηθειών αλλά και την εφαρμογή των διαφόρων τεχνικών.
Το σεμινάριο έγινε στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου “Melina Resort”, στην Λεωφόρο Αιαντείου 386, που παραχωρήθηκε ευγενώς για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/12/14 17:03

    Στο δημοτικο συμβουλιο σε μια συζητηση οργης ,και παραπονου μαζι.απο τον Αντιπροεδρο του Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π κυριο Γερασιμο για μας τα μελη του ΚΑΠΗ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ,λεγοντας οτι καποιος εκανε καταγγελια για το ατομο του ,για τα εμβολια,και για διαφορα που εγγραψαν στο διαδυκτιο εις βαρος του,και των γιατρων .Χωρις να εχω διαβασει ημουν ΣΙΓΟΥΡΗ οτι δεν υπηρχε περιπτωση να ειναι ατομο του ΚΑΠΗ. ,Και να κοιταξει αλλου.και ουτε καν να το αναφερει στη συνελευση .
    Χθες τεταρτη στην καθιερωμενη γενικη μας συνελευση ο κυριος Γερασιμος ηταν ακομη πεπεισμενος οτι ειναι απο εμας,και μας ειπε οτι εχουν στεναχωρεθει οι γιατροι ,και δεν θα ξαναερθουν,ουτε καν να μας γραφουν φαρμακα,μια φορα την εμβομαδα οπως μας ειχε πει. Στην τοποθετηση μου ζητησα να με εξουσιοδοτησουν τα μελη ,για να γραψω ,λιγες λεξεις γι εμας ολους.

    Θελουμε να ευχαριστησουμε απο την καρδια μας τον Διευθυντη κυριο Μπουνταλη, ολους τους γιατρους που εδω και τεσσερα χρονια ειναι στο πλευρο μας,και ακουνε τα προβληματα μας δινοντας τις καταλληλες συμβουλες. την κυρια Μπαφα .την προηγουμενη προεδρο ,του Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π κ.Μιχα Μ.την υπευθυνη της συντονιστικης επιτροπης κ.Ρουσση Μ. και τωρα τον Αντιπροεδρο μας κ. Δραγουμανοβιτς Γερασιμο ο οποιος και ανοικει στην ομαδα των γιατρων του κεντρου υγειας. και που απο εκεινον ,περιμενουμε παρα πολλα. Σας παρακαλουμε λοιπον ,να βγαλετε απο το μυαλο σας τα ΚΑΠΗ απο ενεργειες τετοιες,γιατι θα ειμαστε αχαριστοι καποιος να μας βοηθα ,και εμεις να τον θαβουμε.
    Αλλωστε εγω που διαβασα,τα σχολια μετα την συζητηση μας ειδα οτι: οτι λενε,κατι για τοιχους,κατι για εμβολια ,κατι για παρατσουκλια οπως σας λενε παπια. Μακρια απο εμας ,ψαξετε στο δικο σας περιβαλλον, συνεδελφους που σας αγαπουν,?? ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ που μου γραφουν τοσα παρατσουκλια.και με θαβουν καθημερινα. Απο φαρμακοποιους δικους σας?? που περιμεναν να παρετε απο εκει και δεν πειρατε?? οσο για τους τοιχους ακομα δεν εχω καταλαβει,και ουτε θελω. Και αυτο που ειπατε σε εμας για εισαγγελικες παραγγελιες .για τους γραφιαδες στα μπλοκ.δεν αφορα σιγουρα τα ΚΑΠΗ μας.διοτι δεν εχουν ιδεα απο κομπιουτερ,,πεστε τους για πιεσομετρα,μπεμπιλινο,.θερμοφορες.κ.λ.π. Και βεβαια αυτο δεν γινετε πραξη ,και το γνωριζετε πολυ καλα,ανοιγετε κατι οταν αφορα δυσκολες περιπτωσεις ζωης,και θανατου,οχι για βλακιουλες που ο καθενας μας γραφει ,και απο μια.Εγω χαιρομε οταν ασχολουνται με μενα ,γιατι η Μητερα μου μου ελεγε,το δεντρο με τους καρπους πετροβολουν. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΗ .ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ. (ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ).

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

    ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ
    Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/12/14 00:21

      Με τα γερόντια τα βάλατε ρε πολιτικάντηδες της συμφοράς; Εκείνος ο Γεράσιμος έδειχνε προεκλογικά ότι έχει μυαλό. Τι έπαθε τώρα και λέει κουταμάρες; Όσο για τους γιατρούς στα ΚΑΠΗ, ας μιλήσουν αυτοί που το έχουν ανάγκη, όχι οι υπόλοιποι που περνάνε την ώρα τους γράφοντας μπούρδες.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/12/14 01:00

      ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΟΠΕΛΙΑΑΑ!ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ..ΧΑΧΑΧΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΕΤΣΙ ΒΡΕ ;;;;;;;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/12/14 01:02

      ΣΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΓΕΡΑΣΙΜΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΣ.ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ . ΞΥΠΝΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/12/14 21:01

    Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014
    Σαλαμίνα 27 Νοεμβρίου 2014.

    Δελτίο Τύπου.
    Η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας, στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της, την 26η Νοεμβρίου 2014, ομόφωνα:
    Καταγγέλλει και Καταδικάζει την αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη απόφαση της Δημάρχου Σαλαμίνας κυρίας Ισιδώρας Παπαθανασίου – Νάννου να ακυρώσει την τελευταία στιγμή την ενημέρωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των προέδρων των συλλόγων μελών της ΟΕΕΣΣ, για την οποία είχε δεσμευτεί προφορικά στο προεδρείο της Ομοσπονδίας, παρουσία του αντιδημάρχου κυρίου Νικολάου Αγαπίου.
    Θεωρούμε ότι η ενέργειά της αυτή δεν συμβάλει καθόλου στην ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ δημοτικής αρχής και συλλόγων, θέση που επανειλημμένως έχει διατυπώσει.
    Καταγγέλλει και Καταδικάζει την δημοτική αρχή της κυρίας Ισιδώρας Παπαθανασίου – Νάννου:
    1. Γιατί επέλεξε την εύκολη και κοινωνικά ανάλγητη λύση της υπέρογκης αύξησης των δημοτικών τελών, επιβάρυνση η οποία θα επιδεινώσει την ήδη άθλια οικονομική κατάσταση των κατοίκων της Σαλαμίνας, όταν μάλιστα όπως φαίνεται στην απόφαση 200/2014, περιορίζει στο έπακρο τις προσφερόμενες παροχές (ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας) προς τους κατοίκους. Αντίθετα αφήνει ανέγγιχτες τις εταιρείες των ναυπηγιών, την ΟΛΠ ΑΕ, τα ιχθυοτροφεία και Ρεβυθούσα.
    2. Γιατί εγκατέλειψε το σενάριο συνεργασίας με την ΕΥΔΑΠ που προέβλεπε μεταξύ άλλων και την εφαρμογή ενιαίου τιμολογίου ύδρευσης και στους καταναλωτές του δημοτικού δικτύου ύδρευσης που θα ήταν, αφενός σημαντική ελάφρυνση των κατοίκων της περιφέρειας και αφετέρου του Δήμου. Απεναντίας επέλεξε την αύξηση του δημοτικού τιμολογίου ύδρευσης επιβαρύνοντας του καταναλωτές με το ποσόν του των 875 χιλιάδων ευρώ ετησίως το οποίο ισοδυναμεί με την αξία 1.784.000 κυβικών μέτρων νερού που χάνονται λόγο της ανύπαρκτης συντήρησης του δημοτικού δικτύου. Σημειώνουμε μάλιστα, ότι στο τεχνικό πρόγραμμα δεν προβλέπεται καμία συντήρηση του δικτύου.
    Καλεί την Δήμαρχο Σαλαμίνας κυρίας Ισιδώρας Παπαθανασίου – Νάννου, να επανεξετάσει τις αποφάσεις της σε ρεαλιστικότερη βάση συνεκτιμώντας την άθλια οικονομική κατάσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της Σαλαμίνας και παράλληλα να αναπτύξει πρωτοβουλίες διεκδίκησης χρηματοδότησης από άλλες οικονομικές πηγές.


    Από το Γραφείο Τύπου
    Αναρτήθηκε από O.E.E.S.S. στις 4:17 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/12/14 21:26

      ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΑΡΗ ΒΡΟΜΑ...... ΜΠΟΧΑ..... ΟΙ 3.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 1.500 ΕΥΡΩ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/12/14 00:26

      Ποια είσαι ρε μεγάλη ομοσπονδία των άλλοτε 100 και βάλε συλλόγων που σήμερα ούτε 20 δεν σου έμειναν; Από το ιδιόκτητο κτήριο στην Φανερωμένης κατάντησες σώγαμπρος στην Κυνόσουρα ... Ποιος σε παίρνει στα σοβαρά, όταν ο νυν και ο επίτιμος έπαιζαν παιχνιδάκια με τον Τσάβες; Τι περιμένετε τώρα; Να σας πάρει η Ρούλα στα σοβαρά και να μιλάει μαζί σας; Ποιους εκπροσωπείτε; Τους εαυτούς σας;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος4/12/14 21:04

    Επιτελους , βγαλατε δελτιου τυπου;;;;;;;;; ποσες φορες σας εστεισε η ΔΗΜΑΡΧΟΣ,λογω ανελυμενων υποχρεωσεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/12/14 00:16

      έστησε, ανειλημμένων (έτσι για την ορθογραφία). κατά τα άλλα σωστός!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος5/12/14 03:33

    οταν εισαι ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ παντα θα τρως ΣΤΗΣΙΜΟ.χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.