Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

14 Ιουν 2017

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους ΟΤΑ που οδηγούνται στην ανεργία.

Στην ανεργία οδηγεί 15.000 συμβασιούχους εργαζόμενους στους ΟΤΑ η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεών τους με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων που διαχρονικά απαξιώνουν τις δομές στους δήμους για να τις παραδώσουν σε χέρια ιδιωτών. 
Τα παραπάνω καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σε σχετική ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι οι χιλιάδες απολύσεις γίνονται στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ για την κινητικότητα και την εργασιακή περιπλάνηση.
Η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Με ανεργία απειλούνται 15.000 εργαζόμενοι, συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, που προσλήφθηκαν με διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι παρατάσεις των συμβάσεών τους κρίθηκαν παράνομες, ενώ καλούνται μέχρι και να επιστρέψουν μισθούς που έλαβαν κατά το χρονικό διάστημα της ανανέωσης.
Στο αδιέξοδο το οποίο βρίσκονται τους έχει οδηγήσει το πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους και τις περιφέρειες στο πλαίσιο των μνημονίων που συνδιαμορφώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες, με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αλλά και η διαχρονική πολιτική τους που απαξιώνει τις δομές και τις υπηρεσίες των δήμων για να τις παραδώσει στα χέρια ιδιωτών, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι εργαζόμενοι που καλύπτουν ζωτικές ανάγκες των δήμων βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ για διαρκή «κινητικότητα», ευελιξία κι απασχολησιμότητα του εργατικού δυναμικού από κλάδο σε κλάδο, αλλά και από χώρα σε χώρα ανάλογα με τις ανάγκες των μονοπωλίων.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
- Πώς τοποθετείται στο ότι στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ για την κινητικότητα και την εργασιακή περιπλάνηση και των αποφάσεων των ελληνικών κυβερνήσεων απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι των ΟΤΑ, ενώ οι υπηρεσίες των δήμων απαξιώνονται προκειμένου να παραδοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους;»
14/06/2017

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/6/17 18:14

    ρουλα μου τα εμαθες τα νεα για μια ακομα φορα αθωοοος ο Τσαβαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/17 19:04

      ερε εχουνε να πεσουσει κατι αγωγες ζάχαρι θα την βγάλει τηνπροεκλογικη περιοδο ο δικός σας

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/6/17 18:55

    Σιγά τα κάστανα το κακούργημα έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/17 19:05

      ΟΚ και μετά τι; Μετά βρειτε λαγούμι να χωθειτε να μην σας δει ούτε ο ηλιος γιατι κι αυτος ακομα θα σας φτηνει

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/6/17 19:42

      Ρε 18:55,το ζητούμενο είναι τι απόφαση θα βγάλει το δικαστήριο ΚΑΙ ΌΧΙ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΉ. Να είσαι όμως σίγουρος ότι η αθώωση γιά την υπόθεση του φλαμίνγκο θα είναι και πανηγυρική και προεκλογική!!!!!!!!!!!!!!!
      ΤΣΑΒΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/6/17 21:41

    Προεξοφλείς την παραπομπή ρε 19,42 ;; Τότε θα τον παύσουν και από Δημοτικό σύμβουλο και και δεν θα είναι υποψήφιος ρε βλάκα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/6/17 22:28

    Αγαπητέ μου φίλε 21:41,αυτά σας λέει ο νομικός κύριος Μηνάς;
    Αλήθεια πιστεύεις ότι με την παραπομπή θα εκπέσει του αξιώματος;
    Καλά τόσο πολύ σας παραμυθιάζει το αρπαχτικό της αραπιάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/6/17 22:38

    Η παραπομπή αγαπητέ φίλε 22,28 θα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα ,γιατί παρήκουσε τις συμβουλές του τότε κολλητού του !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/6/17 11:45

    ΡΕ 22:38,ΠΟΣΟ ΚΟΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ; ΡΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ...ΓΚΕ,ΓΚΕ;
    Ο ΤΣΑΒΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.