Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

9 Ιουν 2017

ΑΡΑΤΟΣ - Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας : Η Συμμετοχή της ομάδας μας στο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Κορυδαλλού

Αφιερωμένο στη διαφορετικότητα είναι το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Κορυδαλλού «Χίλια Πρόσωπα Εμείς», που διοργανώθηκε για μια ακόμα χρονιά σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κορυδαλλού.

Οι εκδηλώσεις του ξεκίνησαν την Κυριακή 28 Μαΐου, θα διαρκέσουν έως την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, και υλοποιήθηκαν από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης και τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου, ως επιστέγασμα του συνόλου των μαθητικών εκδηλώσεων που ξεδιπλώνονται σε όλη την πόλη κάθε Μάιο και Ιούνιο.
Η Ομάδα μας συμμετείχε στο πρόγραμμα εκπροσωπώντας την Σαλαμίνα για δεύτερη χρονιά, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, 19.30, στον αύλιο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, όπου παρουσιάσαμε το νέο μας πολυμορφικό πυλώνα στήριξης τηλεσκοπίων και πολυμέσων, και μέσω αυτού το κοινό είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει την επιφάνεια της Σελήνης σε οθόνη παρουσιάσεων μέσω βιντεοπροβολέα. Το κοινό παρατήρησε μαζί μας την Σελήνη και τον Δία από τα τηλεσκόπια και τα κιάλια των μελών της ομάδας μας.
Την εκδήλωση παρουσίασε η Κα Άννα Τζαβαλή Πρόεδρος της Ένωσης γονέων μαθητών Κορυδαλλού.
Πρώτος ομιλητής της βραδιάς ο Χρήστος Δελής μαθητής της ΣΤ΄ Τάξης του 5ου Δημοτικού Κορυδαλλού, και το νεώτερο μέλος της ομάδας μας, ο οποίος παρουσίασε την εργασία του με τίτλο : " Μελετώντας τα Άστρα".
Στη συνέχεια ο μαθητής της Β΄Τάξης του 1ου Γυμνασίου Καλλίπολης Μάνθος Παπαπούλιας, μέλος και αυτός της ομάδας μας, μας παρουσίασε την εργασία του με θέμα: "Η Ερασιτεχνική Αστρονομία και η προσφορά της".
Στη συνέχεια ομάδα παιδιών του 2ου Γυμνασίου Κορυδαλλού εξήγησαν στο κοινό το περίφημο Πείραμα του Ερατοσθένη.
Οι μαθητές που παρουσίασαν την εργασία αυτή ήταν οι: Σταυρόπουλος Σταύρος, Δεσύπρης Νίκος, Μανιά Κατερίνα, Ποθάκου Νεφέλη, Θωμά Ελισάβετ, Αλιφραγκή Ελεάνα, και Τσώνη Γεωργία, υπό την καθοδήγηση των Καθηγητριών κ. Γληνού Κατερίνας (ΠΕ03), και κ. Μπάτουλη Μαρίας (ΠΕ 17.01), και του καθηγητή κυρίου Σπιθογιάννη Ευάγγελου (ΠΕ 16.01).
Κεντρικός ομιλητής ο Δρ. Στράτος Θεοδοσίου Αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας και Φιλοσοφίας  της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών (αφυπηρετήσας, 28/12/2013). Tομέας Aστροφυσικής-Aστρονομίας και Mηχανικής Tμήμα Φυσικής-Πανεπιστήμιο Aθηνών. Θέμα της πραγματικά εκπληκτικής ομιλίας του Δρ Θεοδοσίου : "Τα Άστρα και οι Μύθοι τους".
Ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση της ομάδας μας, τον Διευθυντή του 5ου Δημοτικού σχολείου Κορυδαλλού Κύριο Βασίλη Καλαβρό την Ένωση γονέων μαθητών Κορυδαλλού και την Πρόεδρο της Ένωσης Κυρία Άννα Τζαβαλή, καθώς και τον Δήμο Κορυδαλλού για την στήριξη του στις προσπάθειες της ομάδας μας για την όσο το δυνατόν καλύτερη διάδοση και εκλαΐκευση της επιστήμης της Αστρονομίας.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση - Αστροβραδιά

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/6/17 08:21

    κυριε ΤΣΕΒΑ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Δ.ΜΠΟΓΡΗ ΠΟ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΡΗΓΗΤΕ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ

    ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΝΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/6/17 08:37

    Αφού διαλυσες την τοπική την αντιπολίτευση τώρα θέλεις να διαλύσεις και την ΟΝΝΕΔ αν δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.