Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

17 Μαΐ 2018

1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/ LEADER 2014 – 2020


Μετά από συντονισμένες προσπάθειες δύο (2) χρόνων και κατόπιν της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος για την δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής σε συνεργασία με την διαδημοτική εταιρεία Πάρνωνα και τον συντονιστή του προγράμματος κ. Μαρίνη Μπερέτσο, ξεκινάει η υλοποίηση του προγράμματος LEADER με μεγάλη καθυστέρηση.
Συγκεκριμένα :
Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής των επενδυτικών σχεδίων/προτάσεων στο πλαίσιο των Δράσεων της 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για έργα/παρεμβάσεις Δημόσιου Χαρακτήρα στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής: «Πολιτισμός και Περιβάλλον “Εν Πλώ”» του ΠΑΑ 2014-2020 (Μέτρο 19, Υπομέτρο 19.2).
Οι Δράσεις της Πρόσκλησης, αφορούν:

19.2.4: Βασικές υπηρεσίες & ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές
19.2.5: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση υποδομών στον πρωτογενή τομέα
19.2.6: Ανάπτυξη και βελτίωση βιωσιμότητας δασών
Η περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος και των υποδράσεων της παρούσας 1ης Πρόσκλησης περιλαμβάνει το σύνολο των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής (Δήμοι Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σαλαμίνας, Σπετσών, Τροιζηνίας – Μεθάνων και Ύδρας).
Δικαιούχοι δύναται να είναι:
• ΟΤΑ Α’ βαθμού και φορείς τους
• Φορείς Δημοσίου Τομέα
• Ιδιωτικοί φορείς με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων, καθώς και φυσικά ή νομικά πρόσωπα, σύμφωνα και με την επιλεξιμότητα που καθορίζεται στο τοπικό πρόγραμμα της ΟΤΔ.
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων ανέρχεται σε 1.100.000,00 €.
Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων: 14-05-2018
Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων: 27-07-2018
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την Πρόσκληση, την ηλεκτρονική υποβολή, τα αρχεία προς συμπλήρωση, το υποστηρικτικό υλικό, καθώς και εκπαιδευτικά video, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δικτύου www.atticaislandsnetwork.gr στην κατηγορία CLLD  και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/5/18 14:52

    Προς : Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ , Βουλευτή Ηρακλείου κ. Αυγενάκη
    Γραμματέα Οργανωτικού κ.Κονταδάκη


    Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια σειρά από γεγονότα, πρακτικές και συμπεριφορές που έλαβαν χώρα κατά την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στην Β΄Πειραιά, τα οποία κατά την άποψή μας διασύρουν το κόμμα στην τοπική κοινωνία.
    Πέρα από μια σειρά γεγονότα που στην ουσία μεθόδευσαν την μοναδικότητα της υποψηφιότητας του επανεκλεγέντος Προέδρου ΝΟΔΕ Β΄Πειραιά κ.Λιβανού, μέσα από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, εκατοντάδες εγγραφές με κοινά στοιχεία επικοινωνίας (ίδιο τηλέφωνο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), τα όσα εξελίχτηκαν μετά το τέλος της διαδικασίας της ψηφοφορίας θυμίζουν καθεστώτα από χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ.
    Τα αποτελέσματα από της ΔΗΜΕΦΕ Σαλαμίνας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Νικαίας-Ρέντη είχαν ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Αντιθέτως, η αντίστοιχη διαδικασία στη ΔΗΜΕΦΕ Κορυδαλλού καθυστέρησε χαρακτηριστικά ώστε να το αποτέλεσμά της να εκδοθεί μετά την παραλαβή του συνόλου των αποτελεσμάτων από τις υπόλοιπες ΔΗΜΕΦΕ, στοιχείο που έχει σημασία για την εξέλιξη της υπόθεσης. Τα αποτελέσματα που αρχικά ήθελε να εκδώσει η ΔΗΜΕΦΕ Κορυδαλλού εμφάνιζε υποψήφιους που στις υπόλοιπες κάλπες είχαν λάβει ελάχιστες ψήφους, να τυγχάνουν αποδοχής που θύμιζαν ποσοστά της περιόδου Τσαουσέσκου. Το στοιχείο όμως που καθιστούσε την αλλοίωση με αντικειμενικά στοιχεία είναι το γεγονός ότι το σύνολο του πλήθους των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων υπερέβαινε το σύνολο του επιτρεπτού αριθμού σταυρών προτίμησης ανά κάλπη. Συγκεκριμένα, η ΔΗΜΕΦΕ Κορυδαλλού εμφάνιζε στην κάλπη για την εκλογή Συνέδρων 760έγκυρα ψηφοδέλτια και σύνολο σταυρών 4.004, ενώ όπως είναι μαθηματικά βέβαιο, το σύνολο των επιτρεπτών σταυρών είναι λιγότεροι από 3.800 (760*5).
    Μετά τις προφανείς αντιδράσεις του συνόλου σχεδόν των υποψηφίων, η αρμόδια ΝΕΦΕ υπό την καθοδήγηση του Προέδρου κ.Βαφίδη προσπάθησε να εξομαλύνει την κατάσταση με επανακαταμέτρηση των αποτελεσμάτων της ΔΗΜΕΦΕ Κορυδαλλού όσον αφορά στην εκλογή μελών ΝΟΔΕ και Συνέδρων. Όπως είναι λογικό και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε μομφή προς το πρόσωπο και την ακεραιότητα των μελών ΝΟΔΕ, η αξιοπιστία των εκλογών είχε ήδη πληγεί. Αντιθέτως, τα μέλη της ΝΟΔΕ λειτούργησαν με υποδειγματικό τρόπο, στο πλαίσιο της ευθύνης τους, προκειμένου να διαχειριστούν μια στρεβλή διαδικασία, με γνώμονα αφενός την ενότητα του στελεχιακού δυναμικού αφετέρου την εκτόνωση της εσωστρέφειας. Τα νέα από αποτελέσματα που προέκυψαν, ήταν εντελώς διαφορετικά προκαλώντας διαφοροποιήσεις στην κατάταξη των υποψηφίων.
    Κι ενώ όλα έμοιαζαν να εξισορροπούν μέσα από αμοιβαίες αμβλύνσεις των εντάσεων, η πολιτευτής κ.Μαλτέζου, η οποία είχε οριστεί ως εκπρόσωπος της υποψηφιότητας του κ.Λιβανού , με δημόσια ανάρτησή της ουσιαστικά κατηγόρησε ως υπαίτιους της εκλογικής νοθείας τα μέλη της ΝΕΦΕ. Κατά το κοινώς λεγόμενο «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι»
    Επειδή θέλουμε ακόμη να πιστεύουμε ότι είμαστε ένα κόμμα Αξιών, δηλώνουμε ότι η εκλογική διαδικασία έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας και μαζί της αισθανόμαστε όλοι εκτεθειμένοι και υπόλογοι απέναντι στους συναγωνιστές που για άλλη μια φορά γίνονται κοινωνοί παρασκηνιακών συναλλαγών και διαβουλεύσεων. Το κόμμα που οραματιζόμαστε, η παράταξη που ευαγγελίζεται ο Πρόεδρος κ.Κ.Μητσοτάκης απαιτούν διαφανείς διαδικασίας, καθαρές λύσεις κι ενδυνάμωση της επαφής με την κοινωνία. Για όλους αυτούς τους λόγους και για μην μένει καμία σκιά σε κανέναν, θεωρούμε ως μονόδρομο την άμεση επανάληψη της διαδικασίας με τον ίδιο εκλογικό κατάλογο που συμμετείχε στις εκλογές της 13ης Μαίου. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να διαφυλάξουμε την προσωπική μας αξιοπρέπεια και την παραταξιακή μας ευθύνη.

    Με εκτίμηση,
    τα μέλη Ν.Δ Β΄Πειραιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/5/18 17:22

    Ο ΔΕΣΠΟΤΑΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΒΑΡΙΑ.ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ.ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/5/18 00:50

    ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΦΑΔΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,ΝΑ ΠΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΜΕ ΦΑΣΚΕΛΑ.ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΤΟΥ ΤΑ ΣΤΕΛΝΩ.ΟΥΤΕ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ Ο ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΑΓΑ..ΤΟΣ.ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ.ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ"ΔΥΣΚΟΛΑ"ΕΣΥ ΑΡΧΗΓΟΠΟΥΛΟ ΕΓΩ,ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΦΤΗΝΟ,ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΞΕΝΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ.ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ... ΦΙΛΟΣ.GIULIO/A!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/5/18 01:00

    ΕΣΥ ΑΡΧΗΓΟΠΟΥΛΟ,ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΦΤΗΝΟ,ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΞΕΝΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ.Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ.GIULIO/A!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/5/18 09:25

    Και επειδή είσαι σε πεδίο βολής και φτηνό μάλιστα, σωστόοοος, "Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟΝ ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙΣ ΓΙΓΝΩΣΚΕΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/5/18 10:59

    [ΕΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΗΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΝΑ ΦΑΝΕΙΣ.ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΕΛΑ ΔΩΣΜΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΑ.ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ... ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΛΑΒΩΝΟΥΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ]GIULIO/A!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/5/18 11:53

    Τα χρησιμοποιούν Αρχηγέ μου Α! Πως σου ξέφυγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.