Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Μαΐ 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 45 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ «ΒΕΛΟΣ»


Κι όμως πέρασαν 45 χρόνια από την ημέρα που το Κίνημα του Ναυτικού και το πλήρωμα του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ στο ξενοκίνητο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου
Με ιδιαίτερη επισημότητα και με την παρουσία του εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, Βουλευτών, της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, του Αρχηγού ΓΕΝ κ. Νικόλαου Τσούνη, του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσιου Χατζηδάκη,  

πολλών εκ των πρωταγωνιστών του Κινήματος του Ναυτικού και της Ανταρσίας του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ», πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την επέτειο των 45 ετών από το Κίνημα του Ναυτικού και την ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ «ΒΕΛΟΣ» στο Θ/Κ Γ. Αβέρωφ στη Μαρίνα Φλοίσβου, λόγω της επισκευής του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ».
Η ανταρσία του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» ήταν μία ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ και ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ κίνηση, που έδωσε ένα καίριο πλήγμα στο τυραννικό καθεστώς της 21ης Απριλίου και παράλληλα έσωσε την τιμή και την υπόληψη των ενόπλων δυνάμεων. Με την πράξη του αυτή ο αείμνηστος Καπετάνιος Νίκος Παππάς έστειλε σε όλο τον πλανήτη το πιο ηχηρό μήνυμα ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν πέθανε στον τόπο που την γέννησε.
Άλλωστε το Κίνημα του Ναυτικού και η ανταρσία του «Βέλους» αναπτέρωσε το ηθικό του καταπιεσμένου Ελληνικού λαού, θορύβησε την χούντα η οποία αναγκάστηκε υπό την πίεση των γεγονότων, να κόψει την χορηγία του Βασιλιά, να ανοίξει τα ξερονήσια και τις φυλακές, να προσπαθήσει να δώσει μια επίφαση δημοκρατικότητας με την Κυβέρνηση του Μαρκεζίνη, μετά το ψευτοδημοψήφισμα του ΝΑΙ και ΟΧΙ του Ιουλίου του 1973.
Σήμερα σαράντα πέντε χρόνια μετά, που ο κόσμος, η πολιτική και η οικονομική σκηνή δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη την εποχή, η ιστορία του «Βέλους» συνεχίζει να προβάλει περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ, δείχνοντας πως η Ελευθερία, η Δημοκρατία και η πολιτική, εθνική ή οικονομική ανεξαρτησία αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων των Ελλήνων.  Μετά τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στην Ευρώπη αλλά και στην πατρίδα μας, ο Αγώνας για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, της Ισονομίας και Ισοπολιτείας είναι μία διαρκής διαδικασία.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/5/18 18:25

    Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ πρέπει επειγόντως να αφαιρέσει την μαρμάρινη πινακίδα που ευχαριστεί τον Τσαβαρή για την πλακόστρωση .Δεν νοείτε να έχει καταδικάσει για το συγκεκριμένο έργο για απιστία από ελληνικό δικαστήριο και εμείς να τον ευχαριστούμε .Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/5/18 19:57

      Γιατί μωρή μικρόψυχη βρωμιάρα;
      Το έργο έγινε ναι ή όχι;
      ΕΓΙΝΕ έκλεψαν; ΟΧΙ
      Το ότι δεν ακολούθησαν την ορθόδοξη διαδικασία δεν μου λέει κάτι
      Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω μωρή βρωμιάρα

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/5/18 19:13

    Ειδες ειδες πως φεύγουν τα χρόνια τα έρμα?το τσοκαρο έδωσε στην ψυχρα το κίνημα του ΠΝ.απο τοτε και πριν γεννημένη ήτο καλέ του 1912 ήρθε ανάθεμα την ωρα στη ζήση τούτη η γριακαταρουσααα.G!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/5/18 22:28

      Είναι πολύ σημαντικό για την ιστορία να μάθουμε ποιός έδωσε στην ψύχρα το κίνημα του ΠΝ.
      Αν ξέρετε κάτι σίγουρο θα θέλαμε να το μάθουμε.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος22/5/18 20:44

    Πρώτος συλληφθείς ο αείμνηστος Ορκοπουλος και μετα η μεγάλη μάζωξη ολων των αντισταθεαστεων.Κι αυτός ο χατζηπεπες μην κάμει τον άναρχα την εκοπανησε εις το άνετο.α να χαθεί.κυρ κομνα μου τότε κι εσύ πουλησες το ιδανικό σου αδελφό η αδελφή είχες στους λοκατζηδες τοτε?δεν ενθυμουμε μετά της ανοιξες μαγαζί βοτανολογικης το έκλεισε γιατί ξαναέγινε λοκατζης είμαι αστέρι ο κύων εγώ.G!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/5/18 23:54

    ΡΕ ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ. Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/5/18 00:15

    Ναι ρεεε και εσύ ο έξυπνος τωρα μας εριξες το δόλωμα και το φαγαμε αντεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/5/18 16:37

    ΚΟΥΙΖ:
    Ποια πόρτα νέου υποψήφιου θα χτυπήσει τώρα ο Στάμος, ο πρώην ΄΄Για σένα τσάβες κόβω φέτες το κορμί μου΄΄;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/5/18 22:24

    Ρε σεις κάνετε κολλητιλικια με τον ναύτη?λερααα και χολέρα μαζι!Και εσείς Κύριοι του blogs,γιατί τσουπ διαγραφή, σε οτι δεν σας είναι αρεστό?δεν γράφουμε με γραφή πεζοδρομίου,αλήθεια γράφουμε,αφήστε τα σχόλια και να είναι αποδεκτά,σύμφωνα με την αρχική σας ανάρτηση, και ας μην συμφωνούμε μαζι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.