Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Μαΐ 2018

Όταν η Υπερευαισθησία γίνεται Φερέφωνο της Τουρκικής Προπαγάνδας.


Άρθρο Γνώμης του Ευαγγ. Αθανασιάδη(*)
Τις τελευταίες ημέρες διακινείται και κοινοποιείται έντονα και επίμονα στο διαδίκτυο και μάλιστα από άτομα και κύκλους με έντονη εθνική τοποθέτηση video  με τον  αγγλικό τίτλο «EUROPE ON 'BRINK OF WAR' AS TURKEY GATHERS BOATS TO SHIP MIGRANTS TO GREECE OVER EU ANGER» που σε ελεύθερη μετάφραση είναι « Η Ευρώπη στα πρόθυρα πολέμου καθώς η Τουρκία συγκεντρώνει πλοία για να στείλει μετανάστες στην Ελλάδα γιατί είναι θυμωμένη με την Ευρώπη».

Αυτό διαδίδεται εντόνως αυτές τις ημέρες, που διεξάγεται η Τουρκική άσκηση στα μικρασιατικά παράλια και παρατηρήθηκε και κάποια αύξηση των προσφυγικών ροών, και θα το προσδιορίζαμε κυρίως στο Έβρο.
Η απειλή αυτή είναι υπαρκτή. Και μάλιστα είναι από τις λίγες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πράγματι «Υβριδικός Πόλεμος», ένας όρος, που επειδή ακούγεται εντυπωσιακός, χρησιμοποιείται «ευκαίρως-ακαίρως» και οπωσδήποτε άστοχα και επιπόλαια σε πάρα πολλές περιπτώσεις.
Ας πάμε τώρα στα πραγματικά περιστατικά:
Το video αναφέρει ότι είναι ζήτημα εβδομάδων (στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα).
Θα έρχονται 3.000 πρόσφυγες την ημέρα (στα πρώτα 50 δευτερόλεπτα).
Το video αυτό έχει πρωτοκυκλοφορήσει από το «NEXT NEWS NETWORKS», το 2016, που φαίνεται και στο φόντο του video στα πρώτα 3 δευτερόλεπτα και μετά κρύβεται επιμελώς, περιορίζοντας το πλάνο.
Και μάλιστα, στις 29 Νοε 2016, όπως ξεκάθαρα φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, όπου φαίνονται τα στοιχεία της ανάρτησης στο youtube (https://www.youtube.com/watch?v=EzY1PWy1xGQ)
Θέση 2ης φωτογραφίας.
Από το 2016 μέχρι σήμερα καμία τέτοια μετακίνηση με πλοία, όπως περιγράφεται, δεν έγινε.
Στο video εμφανίζονται μεγάλα σκάφη του τουρκικού λιμενικού να μεταφέρουν μεγάλο αριθμό προσφύγων. Αυτό ουδέποτε συνέβη. Η Φωτογραφία δεν είναι πραγματική, είναι κατασκευασμένη, δεν μπορεί να προέρχεται από Ελληνική πηγή, με πιθανότερη την τουρκική προέλευση.
Μεταφορά προσφύγων με πλοία του τουρκικού λιμενικού ή με πλοία έχει τελείως άλλη αντιμετώπιση (από τις βάρκες και τους ναυαγούς), με πολύ πιο ξεκάθαρα δεδομένα Ναυτικού και Διεθνούς Δικαίου, και τα δεδομένα αυτά είναι πολύ πιο ευνοϊκά για εμάς. Όταν υπάρχει πλοίο, με στοιχεία νηολογίου και υπεύθυνο κυβερνήτη (καπετάνιο), η διαχείριση του περιστατικού είναι διαφορετική, υπόκειται σε κανόνες.
Όλο το video αναμασά και επαναλαμβάνει συνοδευόμενο μάλιστα και με εικόνα, που δημιουργεί την αίσθηση ότι «συμβαίνει τώρα», πρώτον, πράγματα ανυπόστατα, και οπωσδήποτε ψευδή και δεύτερον, χρησιμοποιεί τον παιδαριώδη κανόνα φτηνής προπαγάνδας συνεχούς και μονότονης επαναλήψεως επί 6 λεπτά, μιας και μόνο εννοίας: «μεγάλος όγκος προσφύγων που αντιστοιχεί σε πόλεμο-εισβολή, Σύριοι-ανθρώπινα όπλα».
Ο μόνος σκοπός του video είναι η κινδυνολογία και η κάμψη του φρονήματος. Η ευρεία διάδοση μέχρι στιγμής, δείχνει ότι το πετυχαίνουν.
Η «είδηση» αυτή είναι ξεκάθαρη περίπτωση μαύρης τουρκικής προπαγάνδας (φαίνεται άλλη πηγή της πληροφορίας, ήτοι ιδιωτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο άλλης χώρας, αντί του πραγματικού που είναι οι τουρκικές υπηρεσίες).
Με σκοπό το μαύρισμα της πηγής καταφέρεται κατά του Ερντογάν δημιουργώντας την εντύπωση αντιτουρκικής τοποθέτησης του ανταποκριτού.
Ακόμη μνημονεύει όνομα γνωστού Έλληνα στρατιωτικού αναλυτή, και μάλιστα ελαφρώς παραφθαρμένο, για δημιουργία αμεσότητας και για τις ανάγκες της δεοντολογίας.
Συμπέρασμα:
-Πρέπει να σταματήσει άμεσα η διάδοση του παρωχημένου video.
-Να διαδοθεί συστηματικά η απάντηση σε αυτό το video.
-Για το μέλλον, προσεκτική ανάγνωση και κριτικός έλεγχος των ειδήσεων, ώστε να μην γινόμαστε φερέφωνα μαύρης ή φαιάς προπαγάνδας(1), τουρκικών επιδιώξεων.
-Επιπλέον, η εύκολη αναπαραγωγή των τουρκικών ΜΜΕ, ενέχει κινδύνους.
(*) Ο Ευάγγ. Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.
__________________
(1)Είδη Προπαγάνδας, αναλόγως δηλούμενης πηγής προέλευσης: Λευκή, όταν δηλώνεται η πραγματική πηγή. Φαιά, όταν δεν δηλώνεται πηγή. Και Μαύρη όταν δηλώνεται άλλη πηγή από την πραγματική.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/5/18 14:04

    Με την καθαριότητα και τις θέσεις των μονίμων τι έγινε ρε παιδιά. Το παίζεται υπάλληλοι του Δήμου και κάνετε οποιαδήποτε παρανομία. Ποιος μέτρησε τα μόρια; Πως πέρασαν δυο άτομα από το σόϊ των Κουλουριώτιδων; Η μια μάλιστα ήταν στο Δήμο το περασμένο οκτάμηνο για ένα οκτάμηνο. Η υπόθεση βρωμάει από παντού. Ζαχαρία ξέρεις τίποτα; Γιατί όλοι λένε πως έχεις βάλλει το χέρι σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/5/18 16:18

      Τα παιδιά με ορθά κριτήρια και τους άξιζε αυτή θέση

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/5/18 15:39

    Παλι τα ίδια,παλι?αααααα,δεν θα με κανεις εσύ,να ξενιτευτω.Και σου το έλεγα.Γιατρεψου.Εκανα και εκλειση,ερριξα τα μούτρα μου δλδ.στα πατώματα, έπεσα πολύ χαμηλά,να σου δώσουν κάτι παιδιά ενα φάρμακο. Καθαρό λένε οτι είναι. Εγώ δεν πεινω φάρμακα για να ξέρω τις παρενέργειες. Δοκιμαστο εσύ,και θα δούμε όλοι τ'αποτελεσμα.Αμάν τζιερι μου. Αμάν.ΙΟΥΛΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/5/18 17:06

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΙΚΗΤΑ. ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΜΟΝΟΣ. ΓΙΑ ΧΑΖΟ ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/5/18 18:43

      ΟΥΤΕ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΥΠΟΦΗΦΙΟΙ. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΣΙΔΩΡΑΣ ΝΑΝΝΟΥ - ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΒΑΡΗ. ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/5/18 18:47

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗΣ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΕΜΠΕΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΠΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΑΔΕΣ.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος5/5/18 06:23

    Κ/Φ ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ. ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Δ.ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ.ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1975,ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ. ΣΤΗΝ ΝΑΥΤ.ΔΟΚΙΜΩΝ 1994-1998.ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΜΑΧΙΜΟΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ ΠΟΛ.ΠΛΟΙΩΝ, ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ, ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ, ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΕ Φ/Γ ΤΥΠΟΥ 'S'ΕΧΕΙ ΤΙΜΗΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ,ΒΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ. ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΑΡΘΡΟ 5-ocean-shield.ΟΜΙΛΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ,ΓΑΛΛΙΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/5/18 08:52

    Καλημέρα σας κι απο εμένα. Αι στο καλό μου βγήκαν τα ματια εξω πρωι'πρωι,με τους ναύτες,του ναυτικού. Αλλά εγώ φταιω εγώ.Έλεγαν κάτι ιστορίες χθες βράδυ σπιτι-αυτα εμένα είναι τα παραμύθια μου,ιστορίες και αληθινά γεγονότα, μικρο παιδι-μου κόλλησε τ'ονομα Σιδα.Και να το ξενύχτι. Εδώ στο νησί μας, γιατρό παλιό κ.Σιδα ειχαμε, η φαρμακεμπορα?ξέρουν δεν μου λένε.Αχ κ.Γιάννη μου,και τι δεν είδα εγώ στα ταμπλετ,και τα ίντερνετ όλη νύχτα. Ντροπες,αλλά και αλλους πινιτες,με ήθος.Μπερδευτηκα.Θα μάθω εγώ γι'αυτην την Σιδα.Την νονά.Μεγάλη Εορτή σήμερα. Χρόνια πολλα σε όλες τις Ρηνουλες,υγεία, και κάθε χαρά.Ο άυπνος ΙΟΥΛΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/5/18 19:04

    Η ΣΜΕΡΝΑ ΦΤΑΙΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.