Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Μαΐ 2018

Μετά από την ανακοίνωση του κ. Φάμελλου, υπάρχει δικαιολογημένη αναστάτωση στους πολίτες της Σαλαμίνας, μια κι ο Δήμος Σαλαμίνας είναι μεταξύ των Δήμων που δεν έχουν ανταποκριθεί.


ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ Κ. ΦΑΜΕΛΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ
Με αφορμή ανακοίνωσης του Αναπληρωτού Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Φάμελλου (βλέπε http://enotitakaidrasi.blogspot.gr/ ) σχετικά με τις υποχρεώσεις των Δήμων να ανταποκριθούν στις οικιστικές πυκνώσεις εν όψει ανάρτησης των δασικών χαρτών και επειδή αφ ενός μεν η ημερομηνία λήγει 15 Μαϊου, αφ’ ετέρου ο Δήμος Σαλαμίνας περιλαμβάνεται στην λίστα των Δήμων που ΔΕΝ έχουν ανταποκριθεί, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής.

Μετά από την σχετική ανακοίνωση του κ. Φάμελλου η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, υπάρχει δικαιολογημένη αναστάτωση στους πολίτες της Σαλαμίνας, οι οποίοι βλέπουν ότι πλησιάζει η καταλυτική ημερομηνία 15 Μαϊου και ο Δήμος Σαλαμίνας είναι μεταξύ των Δήμων που δεν έχουν ανταποκριθεί.
Με αυτή μου την παρέμβαση την οποία οφείλω να κάνω, διότι ασχολούμενος με το δασικό πρόβλημα είμαι δέκτης της αγωνίας του κόσμου, λέω στον κόσμο να μην ανησυχεί.
Σύμφωνα με το νόμο 3889/2010 οριοθετούνται από τους Δήμους τα παρακάτω περιγράμματα:
• Από την Υπηρεσία Δόμησης τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2α άρθρου 23)
• Από την ίδια υπηρεσία τυχόν άλλα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2β άρθρου 23)
• Από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου οι οικιστικές πυκνώσεις (παρ. 4 άρθρου 23) μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος Σαλαμίνας όπως έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν έχει αναθέσει σε ιδιωτικό γραφείο το συγκεκριμένο εγχείρημα με την βοήθεια φυσικά της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.
Η κυρία εργασία η οποία είναι τα ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΚΝΩΣΕΩΝ έχουν κλείσει από τον Ιανουάριο του 2017 και περίπου το 97% των κτισμάτων βρίσκεται ΕΝΤΟΣ των οικιστικών πυκνώσεων.

Στους ίδιους χάρτες πέρα των οικιστικών πυκνώσεων αποτυπώνονται και τα σχέδια πόλεως του Δήμου, όπως πιο πάνω αναφέρω. Παρ όλο που και αυτά είχαν αποτυπωθεί, υπήρξε μία εκ νέου συνεργασία μεταξύ Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και της Πολεοδομίας για την ακριβέστερη οριοθέτηση των σχεδίων πόλεων.
Αυτό που μένει πλέον είναι , την επόμενη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει και να επικυρώσει σύμφωνα με τον νόμο τις οικιστικές πυκνώσεις.
Ανησυχία λοιπόν θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει, ενώ με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου και ιδιαίτερα την κα Βάσω Βιλλιώτη που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο θέμα.
Αυτό που περιμένουμε πλέον είναι η ανάρτηση των δασικών χαρτών για την Σαλαμίνα και συγχρόνως το πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Περιβάλλοντος που θα αναφέρει το επόμενο βήμα, δηλαδή την διαχείριση των οικιστικών πυκνώσεων.
Παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε.
Μάνος Δερτούζος

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/5/18 13:59

    ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΔΕΡΤΟΥΖΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ. ΣΑΣ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΨΙΛΗ ΑΜΜΟ ΒΓΑΖΕΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/5/18 15:37

    δεν πρέπει στο site του δήμου να αναρτηθουν προς γνώση των δημοτών τα σχέδια της πόλης και ποιες περιοχές έχουν συμπεριληφθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/5/18 15:39

    ΡΕ ΜΑΣΤΡΟΚΟΛΙΑ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΗ ΔΥΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ. ΜΑΣΤΡΟΚΟΛΙΑ ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ. ΑΥΤΟΔΙΑΣΕΙΡΕΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/18 19:07

      Να δεις τελικά πόσο εμπαθείς είσαι εσύ και δεν μου κάνει εντύπωση. Καταλαβαινόμαστε.
      Ο Δερτούζος γράφει κείμενα άλλος σου φταίει;
      Φαίνεται πως τελικά δεν το διάβασες όλο το κείμενο του Δερτούζου γιατί θα έβλεπες πως ο τίτλος είναι απόσπασμα δικού του κειμένου όπου ελίσσετε η σουπιά μια και θέλει και την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
      Ξεστραβώσου λοιπόν σουπια και διάβασε όλο το κείμενο του Δερτούζου:

      ”…Μετά από την σχετική ανακοίνωση του κ. Φάμελλου η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, υπάρχει δικαιολογημένη αναστάτωση στους πολίτες της Σαλαμίνας, οι οποίοι βλέπουν ότι πλησιάζει η καταλυτική ημερομηνία 15 Μαϊου και ο Δήμος Σαλαμίνας είναι μεταξύ των Δήμων που δεν έχουν ανταποκριθεί…”

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/5/18 07:15

      ΜΑΣΤΡΟΚΟΛΙΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ. ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΘΕΣΙΣ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΥΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΓΝΩΣΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος4/5/18 19:16

    ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΤΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΖΗΤΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΝΟΜΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΘΕΡΕΣΙΑΣ , Ο ΠΕΡΙΒΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ? Ο ΚΙΤΡΙΝΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ? Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/5/18 14:22

    Ο Δερτουζος δεν κανει σχεδιασμούς.Απλα ονειρεύεται. Είναι ακόμη στην Σοσιαλιστική Κυβέρνηση τ'Αντρεα.Πάθος του,το τοτε ΠΕΧΩΔΕ-ΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΣ ΜΑΖΙ-ΣΕ μια Αναδόμηση, όπως έλεγε ο Παπανδρέου, τον ανασχηματισμό, μαζί με πολλά δώρα, που έφτασαν στην οδο Ελλης,ήταν και μια ασημένια πιατέλα, σε σχημα ψαριου,και με μια καλοψημενη σφυρίδα,τυλιγμένα με διάφανο σελοφαν,και μεγάλο φιόγκο,απο πρασινο'ασπρες κορδέλες. Ο Παπανδρέου άλλα κρατούσε άλλα έσπαγε, γιατί κάθε δώρο,είχε σε μπιλιετακι την εξής φράση "κύριε Πρόεδρε θα ήμουν ευγνώμων, και υποχρεωμένος δια βίου,αν θελησετε να σας υπηρετώ" ρώτησε ο Ανδρέας,ποιος του έστειλε το ψάρι,του απάντησε ο συγχωρεμενος ο Παναγιωτακοπουλος-αυτος απο το γραφείο στον Πειραιά κ.Πρόεδρε,που όταν πάμε στον Δουραμπεη,σου καθαρίζει, την καθαρη καρέκλα,για να καθησης-α'ειπε ο Ανδρέας,ο αυτοδιοριζομενος ψύλλος,στον κόρφο μου-Και συνέχισε-Δημητρα παιδι μου,πέταξε το ψάρι,και κρατά την πιατέλα-Μας το είχε πει ο Κώστας ο Γείτονας,ο Γρηγόρης ο Νιωτης,και η Σιλβα Άκριτα,σε κηδεία παλιού πολιτικού.Ήταν πολύ κόσμος, πολιτικοί ολων των παρατάξεων, και το περιστατικό αυτό μαζί με αλλά γλαφυρά, το αναφέρει στο πρώτο βιβλίο της,η Δ.Λ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, και στο βιβλιο του,ο ΝΙΚΟΛΑΣ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Πολλές λεπτομέρειες απο ορκισμενους Πασοκους,για τον-ψυλλο-και τον-μομπλο-που έμειναν στην Ιστορία. Όπως η ΤΖΙΛΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/5/18 18:10

      To να απαντώ σε ανώνυμους σχολιαστές που φοβούνται ή ντρέπονται να γράψουν το ονομά τους θεωρώ ότι έτσι θα τους δώσω αξία. Ευχαρίστως να απαντήσω σε οποιοδήποτε σχόλιο αλλά επώνυμο. Γι αυτό υπάρχει και το F.b O κόσμος μας κρίνει όλους

      Μάνος Δερτούζος

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/5/18 18:43

      ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΡΑΚΙ Ο ΘΩΜΑΣ...ΟΙ ΠΙΤΣΕΣ ΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ...ΟΙ ΣΡΟΜΟΙ ΣΤΑ ΔΑΣΗ..Κ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ

      Διαγραφή
  6. ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ! ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΜΠΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΛΟΓΗΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/5/18 07:30

      Θα συμφωνήσω μαζί σου με την προϋπόθεση να επιστρέψουν οι απόγονοι των προγόνων σου σε σημερινές τιμές τις αξίες των οικοπέδων μας.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος6/5/18 09:34

    Δερτουζο,αξία υπάρχει. Ντροπή και φόβος δεν υπάρχει. Η Ανωνυμία στον ηλεκτρονικό τύπο, προστατεύεται, κυρίως τα πρωσοπικα στοιχεία, απο κάτι ανθρώπους σαν κ εσένα.Αν θες να μαθης τόσο πολύ τ'ονομα μου,είναι πολύ εύκολο. Ρωτα τα πρωην,και νυν συντροφια.Πέρασα κ εγώ,καποτε απο τον Σοσιαλισμό,του παραλόγου,μέσω του δημοσιογραφικού τύπου,λόγω πρώτου βαθμού συγγένειας. Πολλές οι γνωριμίες, πολλα κούφια λογια,ανάμεσα σε Σαλαμίνα, Αθήνα,Πειραια,Εξωτερικό. Ρωτά τον Νιώτη,και κρίμα που δεν είναι στην ζωή ο Γεώργιος'Αλεξανδρος Μαγκάκης,θα μαθαινες πιο πολλα.Στην ουσία δεν έχω τίποτα κοινο μαζί σου,απλά μ ενοχλεί που όταν σου γράφω κάτι,για την Μπεκιαρη την Κατερίνα,κανεις τον αδιάφορο, κ εδώ στην Σαλαμίνα, της πήρες την θέση της.Κόλλημα εχεις με δασικά,αυθαίρετα, περιβάλλον κτλ.Μπορω να σε βρω,αλλά χωρίς 'υποτακτικους'η μεσαζωντες.Μια συζήτηση μαζί σου,με όλα τα χαρτιά ανοιγμένα στο τραπέζι, και και με γλυκοπικρες αλήθειες,θα ήταν δώρο θεού.Το ξερής οτι έμαθα τυχαία, πριν λίγο καιρό οτι είσαι εδώ στο Νησί?Λοιπόν να εχεις μια καλη Κυριακή,όχι Συννεφιασμένη,και μάθε οτι τις ΚΥΡΙΕΣ,δεν τις θίγουν, ούτε τις προσβάλλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/5/18 10:23

    ΥΓ.Δερτουζο,είδα κατι μουρες,πριν λίγο στο fb,και άνοιξε η τύχη σου,κ η περιέργεια σου.Μην ψαξης μακριά. Ρωτα τον Θανάση τον Σκερλο,πια μικρή,μοναχοκόρη, και μικρό παντρεμένη,τον μαύρισε στο ξύλο,μέρα μεσημέρι, καλοκαίρι, κ του έκανε το -μαγαζί της δεξιάς -οικόπεδο! Ακόμη τρέχει. Ρωτά τον -ταραμά-που η τάξη μου έλαμψε δια της κοπανας.Ρωτα τον Δελιμιχαλη,που του εκανα τηλ.στο Υπουργείο, γι αντικαταστάτη του άνδρα μου,και με την σειρα του έκανε μια ναυτιλιακή,να γκρεμίζεται, κ να ξαναπαίρνει μικρές ανάσες ζωής,όταν εμεις απο το Αιοι της Ιαπωνίας, είμαστε Ιδη στα σπίτια μας.Αυτό γινόταν περίπου είκοσι έτη,κ όταν ο Χρήστος ήταν σε κατώτερες βαθμίδες. Εμένα δεν με πειράζει που θα ρίξεις τα μούτρα σου.Είπα θα σε βρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/5/18 20:38

    για ποια δάση και για ποιους δασικούς χάρτες μιλάει ο αρχικαταπατητής παρτουζός; έχουμε δάση;
    όλα γίνανε ΄΄οικιστικές πυκνώσεις΄΄ από γύφτικη ξενουριά!
    γεμίσαμε σκουπιδαριό!
    ρε ουστ από δω! αυθαίρετοι θα είστε και θα μείνετε για πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.