Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Μαΐ 2018

Καταρρίψτε το ΤΩΡΑ ! Τα μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, γνωστά σαν droneς.


Άρθρο Γνώμης του Ευάγ. Αθανασιάδη (*)
Η Τουρκία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο μιας πρωτοείσακτης απειλής. Τα μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, γνωστά σαν droneς.
Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι πολλά.
Παρά την ύπαρξη του κανονισμού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τα drones (ΦΕΚ 3152/Β/30.9.2016 που ισχύει από την 1 Ιανουαρίου 2017) και προσφάτων αναλόγων Ευρωπαϊκών Οδηγιών, αρκετά θέματα γύρω από αυτά, δεν είναι πλήρως νομικά νομοθετημένα και οριοθετημένα, αλλά η αντιμετώπισή τους προκύπτει από τη διεθνή νομική πρακτική και τους γενικούς κανόνες ασφαλείας και ελέγχου εναερίου κυκλοφορίας.
Το φαινόμενο – απειλή πρέπει να οριοθετηθεί εν τη γενέσει του, τώρα στην αρχή. Εάν γίνει κατεστημένο, status quo, συνήθης πρακτική, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμα.
Όπως τώρα γίνεται με τις αεροπορικές παραβάσεις και παραβιάσεις. Δλδ έχουν περιπέσει σε μια κατάσταση που οπωσδήποτε ανεχόμαστε και εν τοις πράγμασι «αποδεχόμαστε».
Η αναγνώριση και αναχαίτιση μη επανδρωμένων αεροσκαφών από επανδρωμένα δικά μας είναι μια ανεπίτρεπτη τακτικά μέθοδος που προσκρούει σε σοβαρές δεοντολογικές αρχές και ασύμβατη χρησιμοποίηση της Πολεμικής Αεροπορίας.
Δημιουργείται μια ασύμφορη – ασύμβατη σχέση όσον αφορά την αμοιβαιότητα: Μέσων, κόστους, διακυβεύματος, απασχολήσεως-καταπονήσεως  μέσων και προσωπικού, αύξηση επικινδυνότητας, υποβάθμιση και υποτίμηση του διακυβεύματος, δημιουργίας μιας φτηνής απειρίας απειλών.
Χρειάζεται λοιπόν μία άμεση και στοιχειοθετημένη αντίδραση αποτροπής, αντιμετωπίσεως και εξαλείψεως της απειλής.
Οριοθέτηση νομικού καθεστώτος.
«Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν» για διεθνολόγους, για νομικούς διεθνούς δικαίου, για ασχολούμενους με διεθνείς σχέσεις και διπλωμάτες.
Απαιτείται τώρα να συγκροτηθεί ένα σκεπτικό νομικής υποστήριξης του θέματος.
Καταθέτουμε κάποιες σκέψεις-προβληματισμούς:
-Να μην ονομάζονται αεροσκάφη μη επανδρωμένα, διότι τα αεροσκάφη υπόκεινται και αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένη διεθνή νομοθεσία.
-Να μην ονομάζονται drones. Η νομική αντιμετώπιση των drones δεν έχει σχηματοποιηθεί, δεν έχει μορφοποιηθεί, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αφήνοντας πολλά κενά για τη χρησιμοποίηση και αντιμετώπισή τους.
-Τα αεροσκάφη αυτά έχουν χαρακτηριστικά και προσομοιάζουν:
-- με τηλεκατευθυνόμενες βλητικά συστήματα, όπως πύραυλοι κλπ, και
-- με αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενα αντικείμενα ΑΤΙΑ. Και μάλιστα χωρίς να επιβαίνουν υπεύθυνοι κυβερνήτες, που να έχουν την ευθύνη πλοήγησης, συνεννόησης και επικοινωνίας.
-Ως εκ τούτου πρέπει να χαρακτηρίζονται σαν επικίνδυνα για την αεροπλοΐα και αγνώστου βαθμού (αλλά οπωσδήποτε υψηλής) επικινδυνότητας για εναέρια – θαλάσσια μέσα αλλά και επίγεια σημεία και περιοχές, όπως και ατόμων, συνόλων(επιβάτες αεροσκαφών και πλοίων), πληθυσμών και εγκαταστάσεων.
Τελική  κατάταξη βλητικών συσκευών.
Ως εκ τούτου, πρέπει να κατατάσσονται και να θεωρούνται αγνώστου ταυτότητος αντικείμενα (ΑΤΙΑ) με άγνωστο προορισμό και σκοπό πτήσεως με σοβαρό ενδεχόμενο να φέρουν – μεταφέρουν ικανή ποσότητα εκρηκτικών γεμισμάτων και να προκαλέσουν μεγάλης εκτάσεως επικίνδυνα αποτελέσματα. Ως εκ τούτου πρέπει να καταρρίπτονται άμεσα.
-Ακόμη πρέπει να θεωρούνται αγνώστου εθνικότητος διότι τα διακριτικά που ενδεχομένως να φέρονται επ΄ αυτών δεν επαληθεύονται από τη φυσική επικοινωνία με επιβαίνοντα κυβερνήτη και ως εκ τούτου αμφισβητούνται διότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται παραπλανητικά (προβοκάτσια) από τρίτο μέρος ή ενδιαφερόμενο (πχ Γκιουλενιστές).

Η Ελλάδα σαν αποκλειστικά υπεύθυνο κράτος για το FIR Αθηνών, έχει νομική υποχρέωση να εξασφαλίζει ασφαλείς αερομεταφορές και εξ αυτού είναι υποχρεωμένη και εξουσιοδοτημένη να τα καταρρίπτει.
Αλλά  και σύμφωνα με την διεθνή πρακτική, που εφαρμόζεται σήμερα και είναι αποδεκτή και επιβεβλημένη, για την αντιμετώπιση απειλών διεθνούς τρομοκρατίας.
Ακόμη, ειδικά αυτή την εποχή, και σε μια περιοχή που κινούνται ναυτικές και αεροπορικές πολεμικές μονάδες πολλών ξένων κρατών, όπως και επιβατηγά αεροσκάφη, θαλαμηγοί, κρουαζιερόπλοια, πλοία νησιωτικών συγκοινωνιών, κάτοικοι,  αλλά και ομάδες τουριστών, για την ασφάλεια των οποίων στην Ελληνική επικράτεια υπεύθυνο είναι αποκλειστικά το Ελληνικό κράτος.
Κλιμάκωση ενεργειών
-Να γίνει διπλωματική διακοίνωση-διάβημα-ενημέρωση προς γειτονικά κράτη (ενδεικτικά, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρος, Αίγυπτος), ότι η πτήση droneς, θεωρείται πτήση αγνώστου ταυτότητος και σκοπού ιπτάμενο αντικείμενο και θα καταρρίπτεται άμεσα.
-Πρέπει να καταρριφθεί Σύντομα και Νωρίς το πρώτο.
-Και να είμαστε έτοιμη για κατάρριψη και του δευτέρου,
-Σημείωση. Θα ήταν καλό να βληθεί με γενική κατεύθυνση Ανατολή – Δύση και ενώ να έχει κατεύθυνση κινήσεως δυτική ή από ΝΝδυτική έως ΒΒδυτική και η πτώση του να γίνει, ή δυνατόν εντός χωρικών μας υδάτων. Με ετοιμότητα άμεσου ελέγχου της περιοχής από ελληνικά μέσα έρευνας – διάσωσης – ανάσυρσης. Η ανάσυρση ή μη να γίνει κατόπιν αξιολογήσεως και εκτιμήσεως του ζητουμένου διπλωματικού αποτελέσματος και συγκυρίας.
-Προτεινομένη τεχνική καταρρίψεως Να προηγηθεί διάλογος πιλότου ή χειριστού Α/Α, με το κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας του τύπου:
«Άγνωστη πολεμική μηχανή, χωρίς υπεύθυνο κυβερνήτη, με ανεπιβεβαίωτα διακριτικά, άγνωστο προορισμό και σκοπό πτήσεως, δυναμένη να αποτελεί επικίνδυνο οπλικό σύστημα, παραβίασε το FIR Αθηνών, εκτελεί επικίνδυνους, άσκοπους ελιγμούς (κατά περίπτωση) ή έχει επικίνδυνη πορεία, αποτελεί επικίνδυνη απειλή για Α/Φ αεροπλοΐας, πλέοντα πολεμικά σκάφη Ελληνικά και Ξένων κρατών, για επιβατικά σκάφη και για κατοικημένες περιοχές».
-Καμία σκέψη-αξιολόγηση οικονομικού κόστους του μέσου καταρρίψεως. Δλδ σύγκριση του κόστους στόχου και όπλου. Η κατάρριψη πρέπει να γίνει έναντι οποιουδήποτε οικονομικού κόστους, που θα εξασφαλίζει βέβαιο αποτέλεσμα.
-Να εκτιμηθεί και αξιολογηθεί τι είναι προτιμότερο, η βολή να γίνει με κεντρική εντολή ή βολή κατά την απόφαση μεμονωμένου χειριστού.
-Προτιμότερο είναι η κατάρριψη να γίνει από πιλότο και όχι από Α/Α. :
---Η αίσθηση ότι η πολεμική αεροπορία βάλλει και καταρρίπτει, είναι ηχηρότατο μήνυμα, διπλωματικό, στρατιωτικό, πολιτικό, κυριαρχικό.
---Η αίσθηση βολής και κατάρριψης από ελληνικό αεροσκάφος έχει ισχυρότατο συμβολισμό.
---Αποτελεί εκτόνωση συσσωρευμένης αδικίας για τους πιλότους. Αποτελεί Δικαίωση.
---Είναι μια καλή εκπαίδευση των πιλότων μας κατά ανέξοδων ιπταμένων στόχων.
---Δημιουργία ενός κινήτρου στους πιλότους μας. Μια νέα γενιά αεροπόρων που θα μετρούν καταρρίψεις.
---Η βολή κατά ιπταμένων στόχων αποτελεί έντονη κυριαρχική πράξη
---Η βολή κατά των εχθρικών σημάτων και συμβόλων αποτελεί κατεξοχήν πράξη υψηλού συμβολισμού.
Διπλωμάτες, διεθνολόγοι, νομικοί διεθνούς δικαίου και διεθνών σχέσεων, σας θέλουμε ΤΩΡΑ!!
Πιλότους σε ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ 2΄ λεπτών, έχουμε.
Καταρρίψτε το ΤΩΡΑ !!
(*) Ο Ευάγγ. Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/5/18 13:05

    ΣΥΝΤΡΟΦΕ...ΖΗΤΩ Ο ΜΑΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ,ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ...ΙΟΥΛΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναγωνιστή και σύντροφε… Είμαστε μαζί! Ζήτω ο Μάης των επαναστατών, όχι στην μιζέρια των πουλημένων εθελόδουλων. Και ότι μήνας να είναι!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/5/18 19:56

    Από τα σχόλια φαίνεται ότι υπάρχει εκπρόσωπος του νέου συνδυασμού , καθώς απαντάει αμέσως σε ότι γράφεται αρνητικό για τον επικεφαλής . Στη συνέχεια απειλητικά μας ενημερώνει , ότι κατεβαίνουν στις εκλογές ονόματα τόσο μεγάλου βεληνεκούς που δεν θα χρειαστεί να πάμε να ψηφίσουμε . Υπενθυμίζεται στον εκπρόσωπο του νέου συνδυασμού ότι μόνο η χούντα κατήργησε τις εκλογές ,τέτοια γράφεται γι'αυτό σας χαρακτηρίζουν
    κράμα Συριζανελ με κρυφοχρυσαυγίτες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/5/18 06:33

    19:56.Χθες αν δεν το ξέρεις ήταν ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. Δεν ήταν αρνητική ούτε προσβλητική η απάντηση'συνθημα'προς τον Κ.Συνταγματάρχη. Προκάλεσε.Και εμεις που το γραψαμε σαν ΙΟΥΛΙΟΣ, δεν ανηκουμε σε κανένα κόμμα, ουτε αποκομα.Τα έχουμε γράψει άπειρες φορες.Ανηκουμε στον εαυτό μας,στις φιλελεύθερες γενιές μας,που τιμούμε, στα σπιτικά μας,στα παιδιά μας,στις οικογένειες μας,στον κυκλο μας που είναι δεκαετίες τώρα το δυνατό χερι,που μας κρατούσε και μας κρατά,στις απανωτές απώλειες δικών μας ανθρώπων, για να συνεχεισουμε να έχουμε το κεφάλι μας ψηλά,και τα πόδια μας να πατούν στερεά στην γη,να προχωρούμε και να μην ξεχνουμε,να κάνουμε το καλό,να προσφέρουμε,να θέλουμε την Χώρα μας ελεύθερη, και όχι δέσμια ντόπιων και ξενων συμφεροντων,να λέμε όχι στους πολέμους, και για την Ελλάδα, αλλά και ανα την Υφήλιο,που ειχαμε την τύχη να γνωρισουμε,ταξιδεύοντας. Σε εκλογικές αναμετρήσεις, οι οικογένειες μας και εμεις,δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.Πιστεύουμε στην Χάρη της Παναγιας,αλλά δεν είμαστε θρησκοκουτσομπολιδες.Αγιογράφου με,χαριζουμε δεν εμπορευομαστε.Προσφέρουμε σε ξωκλήσια, και μοναστήρια,που φυτοζοουν,και όχι σε τράπεζες μεγάλων Ι.Ν,που εκεί γίνεται το μεγαλο Φαγοπότι. Έχουμε ΤΙΜΗ ΗΘΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Και όπως λέει και η λαϊκή ρήση,όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια. Όλοι εσείς που ανακατεύεται την κουτάλα της ρεμουλας,να πάτε Πόλεμο. Υπήρχαν και αλλες ημέρες, για να σας δώσει ο Κ.Αθανασιάδης,το έκτακτο φύλλο,κατάταξης, επιστράτευσης,και να μην ξεχας και εσύ και πολλοί άλλοι/ες,οτι σε όλα τα blogs,του κόσμου υπάρχει διαλογος'αντιλογος.σας αντιγυριζουμε τις προσβολές. Επίσης 1η ΜΑΗ,ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.Καλη σας ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/5/18 15:07

    Ρε 06.33 αυτά πού γράφεις έχουν καμία σχέση με αυτά που διάβασες στο προηγούμενο σχόλιο του 19.56 ;; με αυτά πού γράφεις εάν δεν είσαι ακροδεξιός τότε έχεις πάθει εγκεφαλικό και δεν το ξέρεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/5/18 17:07

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/5/18 19:22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/5/18 20:36

    ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΙΣ ΜΟΔΙΣΤΡΕΣ,ΠΟΥ ΕΡΑΨΑΝ ΤΟ ΧΑΚΙ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/5/18 08:13

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/5/18 19:10

    Ειδες πως την πατάει ο φυσιολογικός άνθρωπος κυρ'λοχια μου όταν παει στα στρατεύματα? Το λένε οι Δέκα Εντολές? Το γράφουν τα Ιερά Ευαγγέλια? Όχι.Του εξω απο δω,είναι αυτά. Οι λαοί είναι αγαπημένοι.Οι Σκοτεινές Δυνάμεις φταίνε. Ολες οι χώρες θέλουν Ειρήνη. Δεν το έχω δει πουθενά γραμμένο, να πουλάει, ο ενας λαος στον άλλο τανκς,όπλα, και μαχητικά. Α ναι.Και υποβρύχια, και φρεγάτες, και κορβέτες. Έτσι την είδε και ο άλλος,και θέλει τώρα να γίνει δήμαρχος. Έφαγε,ήπιε,διασκέδασε,θα έχει πει σίγουρα όπως και εσύ,το καταραμένο'τρεις πυροβολησατε,τον νεκρό τιμησατε'φακελος η Ελληνική Σημαία, και ο καθείς στην δουλειά του.Εσείς στα γραφεία σας,στην σιγουριά σας δηλ.και τα σπιτικά των πεσωντων στο μαύρο χρωματακι.Άγρια πραγματα.Θα πολιτευτεις κι εσύ?Που?Ο φρεγάτας δεν βγαίνει, στο υπογράφω.Ειχαμε πολύ καλό Δήμαρχο.Γιάννη τον λένε.Με δυο ν.Τον ματιασε μια στρίγγλα. Πληρώνει ο Θεός το άδικο.Λοιπον καλό σου απόγευμα. Ίσως τα ξαναπουμε.Και λέω ίσως,γιατί είσαι στο στράτευμα ακόμη, αν και απόστρατος.Ο μη στρατευσημος λόγω ηλικίας, και ιδεολογίας. ΙΟΥΛΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.