Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Νοε 2021

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 To Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας αποδίδει φόρο τιμής στην μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία των κοινωνικών αιτημάτων νοηματοδοτώντας τον αγώνα για δημοκρατία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

 Ένας διαρκής  αγώνας τον οποίο τα συνδικάτα συνεχίζουν ακόμη και σήμερα για την υπεράσπιση, μεταξύ άλλων, της εργασίας, της δημόσιας παιδείας, της ισότητας αλλά και της υγείας που δοκιμάζεται από την πανδημία.

Επίκαιρα είναι τα αιτήματα για πλήρη και σταθερή εργασία, ισχυρή κοινωνική προστασία, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας για να αποφευχθούν τα εργατικά ατυχήματα, γενικότερα αξιοπρέπεια στην ζωή για όλους.

 Τα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία εντάθηκαν μετά την οικονομική κρίση και την πανδημία, παραμένουν στην κλίνη του προκρούστη και επιβάλλεται να διασφαλιστούν.

 Τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, ο στόχος πρέπει να είναι κοινός για όλους.

                                         Το Δ.Σ.


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/11/21 14:09

    ΜΟ ΑΝΑΜΟΥΝΟΥ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/11/21 00:17

    Oι καραγκιοζοπαίχτες της ΝΔ δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη .Τι έγινε ρε παιδιά δεν έχει παράσταση σήμερα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αιτήματα της ηρωΐκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου για " ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ " δυστυχώς, παραμένουν ακόμα ανεκπλήρωτα, τη στιγμή που η εκμετάλλευση των εργαζομένων εντείνεται,οι κοινωνικές διαφορές διευρύνονται,η φτωχοποίηση πολλών ανθρώπων γίνεται όλο και μεγαλύτερη, οι δαπάναις για τη Δημόσια υγεία όλο και περικόπτονται, η Παιδεία δεν είναι προσιτή για όλους, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες άλλες περιστέλλονται και άλλες καταργούνται, η αστυνομοκρατία και η επιβολή του "Νόμου και της Τάξης", η φίμωση κάθε αντίθετης φωνής με έμμεσες ή άμεσες παρεμβάσεις στα Μ.Μ.Ε κ.λ.π, κ.λ.π.
    Όπως πάντα και τώρα, η δύναμη των εργαζομένων απέναντι στο Κεφάλαιο και την Εργοδοσία δεν είναι άλλος παρά, η οργάνωση στα Συνδικάτα, ο συλλογικός αγώνας και διεκδίκηση, η αλληλεγγύη μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.