Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Ιουλ 2017

Επισκευή και Συντήρηση Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ύδρας

Μετά από πολύχρονο αγώνα και προσπάθεια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημοπράτηση του έργου «Επισκευή και Συντήρηση Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ύδρας». Πρόκειται για το παλαιότερο σε λειτουργία σχολείο της Ελλάδας, το οποίο κατασκευάστηκε το 1780 και λειτούργησε σαν σχολείο από το 1880.

Επειδή είναι χαρακτηρισμένο μνημείο οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια και συντονισμό, με προϋπόθεση το σεβασμό στον παραδοσιακό οικισμό της Ύδρας.
Το έργο αφορά σε εργασίες επισκευής και συντήρησης του ώστε να παραμείνει κατάλληλο για χρήση και ασφαλές, καθώς θα αντιμετωπισθούν σοβαρά προβλήματα, όπως η έντονη ρηγμάτωση του αρμολογήματος που επιτρέπει την εισροή νερού στο εσωτερικό της τοιχοποιίας. Είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής και στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2017.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 180.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α). Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης  Νήσων δήλωσε ότι:
«Ένα χρόνιο αίτημα του Δήμου, των κατοίκων και των διδασκόντων του νησιού υλοποιείται.
Με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των παιδιών, καθώς και με σεβασμό στη παράδοση, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα που καθυστερούσαν πολλά χρόνια, όπως το εμβληματικό αυτό σχολείο.

Οφείλουμε να το συντηρήσουμε και να το παραδώσουμε ασφαλές να συνεχίσει να φιλοξενεί στους χώρους και τις επόμενες γενιές της Ιστορικής Ύδρας.»

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/7/17 17:05

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ
    Η καταγγελία είναι σοβαρότατη, γίνεται επωνύμως από κάτοικο της περιοχής, από τα γραφόμενα του οποίου προκύπτει κιόλας ότι ανήκει στον χώρο της αριστεράς. Σύμφωνα με την καταγγελία, ένα 18χρονο «προσφυγόπουλο» βιάστηκε ομαδικά στην πλατεία του Εξαρχιστάν, προφανώς από… ξαναμμένους αναρχοκομμουνιστές, οι οποίοι τον μαχαίρωσαν κιόλας!

    Μάλιστα, ο καταγγέλλων, όχι μόνο επιμένει στην καταγγελία του, αλλά υποδεικνύει και συγκεκριμένους μάρτυρες:

    «Η ιστορία του ομαδικού βιασμού επιβεβαιώνεται από 2 μόνιμους κατοίκους 2 οδοκαθαριστές του δήμου και 1 εθελόντρια καθαρίστρια – ο νεαρός που βιάσθηκε ετών 18 – μαχαιρώθηκε επίσης στον λαιμό και στην πλάτη – ευρέθη από ακτιβιστές παρατημένος σε πάροδο της πλατείας και με το ΕΚΑΒ διακομίστηκε σε εφημερεύων νοσοκομείο – απ’ ό,τι μαθαίνω είναι καλύτερα – αυτά»…

    Μάλιστα, για το φοβερό αυτό συμβάν υπήρξε μια διάψευση (ανώνυμη, ανορθόγραφη και στο… ατονικό σύστημα) του ομαδικού βιασμού από την γνωστή ιστοσελίδα των οργάνων του Σόρος, αλλά επιβεβαιώθηκε το μαχαίρωμα.

    Χωρίς τις συνηθισμένες κραυγές του τύπου «χρυσαυγίτες με μαύρες μπλούζες», άρα συντρόφια την έκαναν τη δουλειά!

    Σε κάθε περίπτωση, ούτε το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ έχει εκδώσει ανακοίνωση, ούτε τα «αποκαλυπτικά» ΜΜΕ έχουν γράψει για το άτυχο προσφυγόπουλο. Γιατί άραγε; Θέλουν να αποφύγουν το σκάνδαλο για τους προστατευομένους τους; Η σιωπή τους προς απάντησή μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/7/17 15:48

      Χρυσαυγιτόπουλο και οπαδός του Σώρρα ο συντάκτης της παραπάνω μαλακίας

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/7/17 17:41

    TI EΓΙΝΕ κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΒΑΡΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ!! ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΓΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΟΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΔΥΜΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙΣ; ΠΕΡΣΙ ΜΑΖΕΥΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Η ΙΔΙΑ ,ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/7/17 18:56

    ΦΑΣΙΣΤΕΣ ....17,05

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/7/17 22:00

    κρητιε βγαλτα στη φορα τα καταγεγραμμενα σου αντε παλικαρι μου Δειξε μας οτι φορας παντελονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/7/17 13:46

    Συντηρηση σχολειου.μπραβο λενη.αξιος.η απορια ειναι το σημειωμα του λυκειου ελληνιδων που ευχαριστουσε καποιους...και τη πρωτοβαθμθα....για τη βοηθεια. Μα δεν ειναι ολα εθελοντικα?βοηθας με οτι προοριζεται για τα νηπια μας.και ποσο στοιχιζει ο εθελοντισμος κατα τα αλλα.απολογισμο κανει αυτο το σωματειο.γι συτο ο δημαρχος το φωναζε και το ξαναφωναζε στο ευρυπιδειο.ετσι κανετε γιορτες και πανηγυρια. Με οτι δινει το κρατος για τα παιδια μας εσεις τα κανετε φιεστες. Πρεπει να ξαναβγειτε για να ξεπληρωσουν καποιοι την αγορα τους.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.