Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Ιουλ 2017

Ημερίδα για την «Οικονομική και Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Αίγινας»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο ξενοδοχείο ΜΙΡΑΝΤΑ στην Αίγινα,  η ημερίδα με θέμα «Οικονομική και Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Αίγινας» που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο πρώην Υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, οι Βουλευτές Γεωργία Γεννιά και Ελένη Σταματάκη, η Γ.Γ. Ματρώνα Κυπριανίδου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Καλλιόπη Σταυροπούλου και φορείς των παραγωγικών τάξεων του νησιού.  Την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.

        Κατά την παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε το χαιρετισμό της κας Δούρου, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και την επιτυχημένη διοργάνωση και ανέφερε τους στόχους και τις ενέργειες της Περιφέρειας και της Π.Ε. Νήσων για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της Αίγινας.
        Η Περιφέρεια αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης των νησιών μας τα οποία, αυτή τη στιγμή, είναι όλα ανοιχτά εργοτάξια.       Για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι αναγκαίες και απαραίτητες προϋποθέσεις οι:
α)ύπαρξη χωροταξικού σχεδιασμού  στη ξηρά και τη θάλασσα για τη χωροθέτηση της εγκατάστασης των ιχθυοτροφείων, για το οποίο προσφέρθηκε να συνδράμει η Περιφέρεια με τις Υπηρεσίες της και
β)βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, λόγω των δεσμεύσεων που υπάρχουν εξαιτίας του χαρακτηρισμού τους (νησιών) ως παραδοσιακοί οικισμοί, αρχαιολογικοί χώροι, δασικές εκτάσεις κλπ.
Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ της ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που αποτελεί συνταγματική επιταγή πρέπει να προβληθεί μέχρι τα υψηλότατα κέντρα των αποφάσεων των Βρυξελλών, έτσι ώστε οι κάτοικοι των νησιών να μην αποτελούν πολίτες Β΄ κατηγορίας.
Πρέπει όλα τα νησιά –και αυτά των χερσαίων Περιφερειών- να μπουν κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής.  Για το λόγο αυτό, ο κος Χατζηπέρος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό για τις ενέργειές του προς αυτή τη κατεύθυνση.
        Η Περιφέρεια Αττικής και η ΠΕ Νήσων, έχουν προγραμματίσει και εκτελούν στοχευμένα έργα βελτίωσης των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως:

Ö     ΥΠΟΔΟΜΕΣ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
Ö     υδροδοτηση
Ö     ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ö     ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΥΚΛΩΝ
Ö     ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ö     ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ö     ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ö     Αγροτική Οικονομία, Κτηνιατρική και ΑΛΙΕΙΑ
Ö     ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως:
-για το οδικό δίκτυο ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει το ποσό του 1.600.000€,
-για τα έργα επέκτασης και βελτίωσης των λιμανιών Αγ. Μαρίνας και Πέρδικας ο προϋπολογισμός των οποίων φτάνει το ποσό των 7.400.000€
-για την ανακατασκευή και αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου προϋπολογισμού 1.000.000€, που βρίσκεται σε εξέλιξη και τέλος,
- το κορυφαίο έργο, αυτό του υποθαλάσσιου αγωγού Σαλαμίνας- Αίγινας για την υδροδότηση της Αίγινας με νερό της ΕΥΔΑΠ, που φιλοδοξούμε να ολοκληρωθεί ως το τέλος της θητείας μας, συνολικού προϋπολογισμού 32.520.000€.

Για τα έργα που αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως η τμηματική αποκατάσταση του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, ο ηλεκτροφωτισμός του ναού της Αφαίας και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και η ανακατασκευή του Ελλάνιου μονοπατιού, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για την οποία η Περιφέρεια έχει προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.