Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

28 Ιουλ 2017

ΚΟΛΟΝΕΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Με επιτυχία στέφθηκε η Αστροπαρατήτρηση με την επωνυμία <<Κολόνες Σαλαμίνας στο Φως των Αστεριών>> τόσον από πλευράς προσέλευσης κοινού όσον και από πλευράς Παρατηρησιακού ενδιαφέροντος που πραγματοποιήθηκε στις 22-7-2017 και  διοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού , την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής & Νήσων και το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας &Διαστήματος.

Όπως είχαμε προαναφέρει η Δράση αυτή απετέλεσε πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου ( που ξεκίνησε από την Σαλαμίνα ) με σκοπό να τιμάται η πιο σκοτεινή και Ασέληνη νύχτα του καλοκαιριού κάθε χρόνο και να πραγματοποιείται Αστροπαρατήρηση Βαθέως Ουρανού. Στην δράση αυτήν παρατηρήθηκαν οι Πλάνητες Δίας και Κρόνος και τα Αξιοπαρατήρητα αντικείμενα ( Αστρικά Σμήνη ,Νεφελώματα ) στους Αστερισμούς Σκορπιό και Τοξότη που δεσπόζουν στον Μαγευτικό Ουρανό της νότιας Σαλαμίνας. Η πληθώρα και η ποικιλότητα των αντικειμένων σε αυτούς τους Θερινούς Αστερισμούς ενθουσίασε το κοινό και περιμένει την επόμενη Αστροπαρατήρηση .
Ευχαριστούμε το Υπουργείο για την πρωτοβουλία του και που επέλεξε την Σαλαμίνα γιαυτό το πιλοτικό πρόγραμμα.
Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την παραχώρηση του Χώρου ως επίσης και τους φύλακες του Αρχαιολογικού χώρου για την πολύωρη υπομονή τους .
Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που μας  τιμήσατε  με την παρουσία σας.
Ευχόμεθα η επιτυχία της δραστηριότητας να αποτελέσει κίνητρο για το Υπουργείο ούτως ώστε να προβεί στην ετήσια καθιέρωση αυτού του προγράμματος.   
Με Τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σ. ΡΑΠΤΗΣ


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/8/17 18:47

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.