Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

10 Ιουλ 2017

ΑΡΑΤΟΣ -Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας: Παρατήρηση Βαθέως Ουρανού

Φωτό Αρχείου
Καιρού επιτρέποντος η ομάδα μας θα κάνει παρατήρηση Βαθέως Ουρανού όπως βλέπετε στη επισυναπτόμενη εικόνα.
Χάρτης Σημείου προσυγκέντρωσης:
Για όσους έλθουν μετά τις 21:30 και για να βρουν στο σημείο της παρατήρησης, σας παραθέτουμε χάρτη από το σημείο προσυγκέντρωσης έως το Σκοπευτήριο Σαλαμίνας. Το σημείο παρατήρησης είναι μετά το Σκοπευτήριο γι αυτό επικοινωνήστε με το τηλ 6972678948 για περαιτέρω οδηγίες.
Χάρτης προς σκοπευτήριο:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της αστροπαρατήρησης, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, είναι αναγκαίο να τηρούνται σχολαστικά κάποιοι απλοί κανόνες συμπεριφοράς έτσι ώστε η παρατήρηση να είναι αποδοτική και απολαυστική για ΟΛΟΥΣ.
Επίσης, για την καλύτερη διαχείριση των αστροπαρατηρήσεων, είναι απαραίτητο όσοι προγραμματίζουν τη μετάβασή τους στο χώρο παρατήρησης, είτε είναι μέλη συλλόγων αστρονομίας, είτε όχι, να επικοινωνούν πρώτα με τους συντονιστές των εξορμήσεων.
Σε πολλές αστροπαρατηρήσεις οι διοργανωτές προαναγέλουν συγκέντρωση νωρίτερα στην πόλη απ’ όπου θα ξεκινούν όσοι προσέλθουν για την παρατήρηση. Μπορούν όσοι επιθυμούν να ξεκινούν μεμονωμένα και να προσέρχονται στο χώρο παρατήρησης. Σκοπός είναι να βρισκόμαστε στο χώρο της παρατήρησης πριν νυχτώσει ώστε να στήσουμε τον εξοπλισμό. Βέβαια μπορεί κάποιος να έρθει μόνος του αργότερα το βράδυ, αλλά κατόπιν συνεννόησης ώστε να μην χαλάσει με τα φώτα του αυτοκινήτου την προσαρμογή των ματιών στο σκοτάδι των υπόλοιπων παρατηρητών, αλλά και για να μην καταστρέψει τυχόν αστροφωτογραφίες που θα λαμβάνονται εκείνη τη στιγμή.
1.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση οποιασδήποτε μορφής φωτιάς στο ύπαιθρο.
2. Το κάπνισμα να περιορίζεται μακριά από το χώρο παρατήρησης για να μη δημιουργείται πρόβλημα στους παρατηρητές και τον εξοπλισμό.. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το σβήσιμο των τσιγάρων στο έδαφος.
3.Δεν χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε μορφή λευκού φωτισμού παρά μόνον κόκκινο και όχι έντονο κόκκινο φωτισμό, στον χώρο παρατήρησης και γύρω από αυτόν μετά την δύση του ηλίου και για όλη τη διάρκεια της παρατήρησης.
4. Τα αυτοκίνητα τα αφήνουμε μακριά από το χώρο παρατήρησης και γύρω από αυτόν, μετά την δύση του ηλίου και για όλη τη διάρκεια της παρατήρησης. Προτείνεται επίσης να αφαιρέσετε το λαμπτήρα που ανάβει αυτόματα όταν ανοίγει το πορτ-μπαγκάζ, ή να τον καλύψετε με ζελατίνα ερυθρού χρώματος. Όσοι σκοπεύουν να αποχωρήσουν νωρίς, θα συνεννοούνται με τους οργανωτές ώστε να τοποθετούν τα οχήματά τους σε κατάλληλο μακρινό σημείο και να αποχωρούν με τη χρήση των μικρών φώτων στάθμευσης. Στην περίπτωση που υπάρχει απόλυτη ανάγκη να κινηθεί το αυτοκίνητο, θα πρέπει πρώτα να προειδοποιήσετε τους άλλους παρατηρητές.
5. Συστήνουμε να είμαστε όλοι εφοδιασμένοι με ζεστά ρούχα, όλες τις εποχές, για να αντέξετε τη νυκτερινή ψύχρα και υγρασία.
6. Η χρήση των green laser pointers επιτρέπεται κατά την προκαθορισμένη εκπαιδευτική ώρα.
7. Το αλκοόλ και το φαγητό στο χώρο και κατά τη διάρκεια της παρατήρησης να αποφεύγεται.
8. Μιλάμε χαμηλόφωνα, δεν δημιουργούμε φασαρία και δεν ακούγεται μουσική από την δύση του ηλίου και έως το τέλος της παρατήρησης.
9. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων να είναι πολύ περιορισμένη και μόνο μακριά από το χώρο της παρατήρησης. Βάλτε το τηλέφωνό σας σε αθόρυβη ειδοποίηση, και φροντίστε ώστε ο φωτισμός της οθόνης του τηλεφώνου να μην χαλάει τη νυκτερινή όραση των παρατηρητών.
10. Οι επισκέπτες παρατηρητές ακολουθούν τις οδηγίες των οργανωτών για τον τρόπο παρατήρησης και επίδειξης.
11. Στο τέλος της παρατήρησης να γίνεται έλεγχος με φακούς για το αν έχουν ξεχαστεί κάποια τμήματα του εξοπλισμού.
12. Φεύγοντας, παίρνουμε μαζί μας τα σκουπίδια που ίσως δημιουργήσαμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο χώρο παρατήρησης.
13. ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των οργανωτών της εκδήλωσης.
Όλοι κάνουμε κόπο και έξοδα για να βρεθούμε στο χώρο παρατήρησης και είναι αδιανόητο να μην ακολουθούμε τους παρακάτω κανόνες, ώστε να μπορούμε όλοι να απολαύσουμε την παρατήρηση. Όσο κι αν αντίθετα περιστατικά είναι περιορισμένα, δεν παύουν να αποτελούν πρόβλημα για τους υπόλοιπους και αποτρεπτικό παράγοντα για αρκετούς που θα ήθελαν να παίρνουν τακτικά μέρος.
Ας προσπαθήσουμε όλοι να διατηρήσουμε τις συνθήκες διαβίωσης και παρατήρησης σε υψηλό επίπεδο.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος11/7/17 01:27

    Η Παρατήρηση θα γίνει στις 21:30 και η ώρα που θα συγκεντρωθούμε στο σημείο προσυγκέντρωσης θα είναι στις 20: 30

    ΑΡΑΤΟΣ- Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.