Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

17 Ιουλ 2017

Πολιτικοί αυτόχειρες άνευ λόγου και αιτίας!

Καθίστε αναπαυτικά και πάμε να δούμε ένα ανεξήγητο φαινόμενο στον τόπο μας, όπου η πολιτική σκέψη φυσικά εξέλειψε κι έδωσε την θέση της στην μισαλλοδοξία, στην στείρα κι άνευ λόγου αντιπαράθεση.
Εδώ σήμερα καλοί μου φίλοι δεν θα αναλύσουμε το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, γιατί δεν είναι αυτή η πρόθεση μας, αυτό είναι αλλουνού παππά Ευαγγέλιο κι έχει αναλυθεί επαρκώς.
Όμως, πραγματικά θλίβομαι να βλέπω μια δημοτική παράταξη να αυτοκαταστρέφεται χωρίς να βάζει στο καλάθι της ούτε ένα θετικό γι’ αυτήν αποτέλεσμα!! Μια δημοτική παράταξη που καλώς κακώς, προεκλογικά την στηρίξαμε με νύχια και με δόντια.
Με αφορμή λοιπόν το άκομψο και ακανθώδες θέμα του πανηγυριού της Ι.Μ. της Φανερωμένης, θα το προσεγγίσουμε από μια άλλη οπτική.

Η Ι. Μονή προϋπήρχε ημών με όλη την πολυτάραχη και θετική για τους περισσότερους ιστορίας της, όπως και το Πανηγύρι αυτής, εδώ κι εκατό χρόνια ίσως και παραπάνω, γνώρισε μάλιστα δόξα ζηλευτή.
Πέρα από τους νόμους (αν υπάρχουν) υπάρχει και το εθιμοτυπικό δίκαιο για το οποίο αγωνίζονται χρόνια τώρα πολλοί συντοπίτες μας να αναβιώσουν κάποια έθιμα. Με ποια λογική λοιπόν μια δημοτική αρχή έρχεται να ανατρέψει αυτά τα εθιμοτυπικά μη πω τα ιερά και τα όσια και να συγκρουστεί με την πλειοψηφία του λαού της Σαλαμίνας;
Τι έχει να αποκομίσει από τούτη η αντιπαράθεση εκτός από βαθιά τραύματα διχασμού που ‘ρχονται κόντρα ακόμα και στο θρησκευτικό αίσθημα του βαθιά θρησκευόμενου λαού της; ΤΙΠΟΤΑ !!! Ακόμα κι αν νομικά έχει δίκιο αυτοκαταστρέφεται.
Κα Νάννου σας διαβεβαιώνω ποσώς με ενδιαφέρει πλέον το δικό σας πολιτικό αύριο γιατί έτσι κι αλλιώς το κλείσατε άδοξα εν έτη 2017, δυο χρόνια πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές με τις άστοχες αποφάσεις σας αλλά δεν είναι αυτό σήμερα το θέμα μας.
Κα Νάννου με ενδιαφέρει όμως το πολιτικό αύριο των πολύ καλών μου φίλων που ‘χω στον συνδυασμό σας που για χάρη τους σας στηρίξαμε, τους οδηγήσατε σε αδιέξοδα που θα τα βρουν μπροστά τους.
Όμως, είναι άδικο να τερματίσει μαζί σας άδοξα την πολιτική του διαδρομή ένας Ν. Αγαπίου, ένας Αν. Χατζής, ένας Ι. Φιλιάγκος, ένας Αλ. Πάλλας, ένας Γ. Μπίλιας ή μια Ειρ. Μπινιάρη κα πολλοί που ευδοκήσατε να σας τιμήσουν με την στήριξη τους, τους χρωστάτε, δεν σας χρωστάνε!
Άνθρωποι με ήθος και αξιοπρέπεια που ο τόπος πραγματικά τους έχει ανάγκη κι αύριο είτε σαν συμπολίτευση είτε σαν αντιπολίτευση, έχουν πολλά ακόμα να δώσουν, ε ναι αυτό το δικαίωμα δεν το έχετε λοιπόν!
Ας πρυτανεύσει λοιπόν η λογική σε σας πρωτίστως και σε όλη την ομάδα σας κι αγαπημένοι πλέον, να πάρετε πίσω τις όποιες άτοπες κι άκομψες αποφάσεις σας κι αγαπημένα, σε αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μονή όχι μόνον να κάνετε μαζί το πανηγύρι αλλά να το αναβιώσετε όπως παλιά τότε που μικρό κοριτσάκι ακόμα σας πήγαιναν οι γονείς σας επί τριήμερο να διασκεδάσετε, δείξτε στα εγγόνια σας και στα εγγόνια μας ποια ήταν η Σαλαμίνα του χθες, δεν έχετε πολλές ευκαιρίες!
Επιτέλους ο τόπος έχει ανάγκη από ηρεμία για να πάει μπροστά κα Νάννου και στο δικό σας χέρι είναι να την προσφέρετε αν μη τι άλλο από σεβασμό στην Ι. Μονή άσχετα με το ποιος έχει δίκιο νομικά.
Αληθινά χωρίς διάθεση κριτικής στο πρόσωπο σας απευθύνουμε την ύστατη ευχή, είστε η πρώτη πολίτης αυτού του τόπου και θλίβομαι πραγματικά να σας βλέπω στο πανηγύρι παρέα με τα ΜΑΤ, δεν σας αρμόζει ούτε ως θεσμός μα ούτε ως Κυρία.

Είθε ο Κύριος να σας δώσει την δύναμη και την σοφία να αντεπεξέλθετε επί του θέματος θετικά. 

50 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/7/17 19:28

    Καλέ συγγραφέα, ξέχασες να γράψεις για τον απατεώνα σου, τον γυρολόγο τσάβες, που αποπλάνησε τη γριά ρασοφόρα και την έβαλε να τσακωθεί με τον δήμο.
    Αυτόνε λέω, που μετά τις εκλογές καμπούριασε, έβγαλε κ@βλόσπυρα, του τρέχουνε μόνιμα τα σάλια
    και
    του αρέσει να τον πηγαίνουν συνέχεια στα δικαστήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/7/17 21:29

      νανάκι 19:28,τον τρέμετε τον Τσάβες και όχι άδικα γιατί αυτός θα σας την κάνει την πολιτική κηδεία!!!!!!!!!!!1
      ΔΕΣΜΕΥΣΗ!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/7/17 22:18

      Μέσα από την φυλακή.....

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/7/17 19:31

    και με το βατοπεδι η παπάδες βγήκαν λάδι! Ράσο φορώ πάντα δίκιο έχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/7/17 20:51

    Από πότε ρε παιδιά έγινε πολιτική προσωπικότητα του νησιού ο Χατζής; Αυτός δεν ξέρει τι του γίνεται. Καλά θα ήταν να παραιτηθεί και να πάει σπίτι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/7/17 21:19

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/7/17 10:59

      Δεν θα πέσω στο επίπεδό σου.Άλλωστε έχω σοβαρές επιφυλάξεις για την ικανότητα που αναφέρεις σε αυτή την ηλικία. Θα επιμείνω λοιπόν ότι ο κος Χατζής μπορεί μία και μόνη υπηρεσία να προσφέρει στο νησί και αυτή δεν είναι άλλα από την παραίτησή του.Αν φυσικά θέλεις μπορείς να μας πείς τι ακριβώς έχει κάνει το διάστημα που είναι δημοτικός σύμβουλος εκτός από το να δημιουργήσει την πιο βρώμικη Σαλαμίνα των τελευταίων ετών με εξαίρεση ίσως την περίοδο που ο τέως Δήμαρχος είχε παρατήσει την καθαριότητα στην τύχη της έχοντας χάσει τις εκλογές. Αυτά προς το παρόν...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος17/7/17 23:41

    Ο διαχειριστής (που προφανώς είναι και ο συντάκτης του πιο πάνω κειμένου) κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει τους αναγνώστες του ( ευτυχώς, προσωπικά δεν ανήκω σε αυτούς, είμαι ...περαστικός), ότι η Σαλαμίνα μας εκτός των πιο πάνω προσώπων, άντε και κάποιων άλλων που ξέχασε, άλλα και άλλων που υμνεί σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται για να μη ξεχαστούν (αφου ήδη τιμωρήθηκαν από τους συμπολίτες μας), στερείται άλλων υγειών δυνάμεων, που μπορούν και έχουν τη θέληση να οδηγήσουν το νησί στην ανάκαμψη. Οι συμπολίτες έχουν γνώμη, ακούν, βλέπουν, έχουν άποψη και θα ΄΄μιλήσουν΄΄ όταν έλθει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε ”περαστικέ” καλημέρα,
      Ευτυχώς που πέρασες για να βάλεις τα πράγματα στην θέση τους μόνον (λογικό άλλωστε μια και δεν είσαι μόνιμος αναγνώστης) που μπλέχτηκες άδικα και δεν τα βαλες στην σωστή τους θέση, τα μπέρδεψες.
      Κατ αρχάς δεν είμαι απελπισμένος για κανέναν εν ενεργεία ή και υποψήφιο, γιατί δεν τα παίρνω από κανέναν για να στηρίξω άμεσα ή έμμεσα.
      Καλούς φίλους έχω σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις κι αυτούς στηρίζω γιατί τους θεωρώ εγώ καλούς και άξιους πολλούς δε απ αυτούς χωρίς να είναι απαραίτητα στενοί μου φίλοι, γιατί έτσι εκτίμησα σωστά ή λάθος την πορεία τους.
      Άνθρωποι με ήθος που πιθανόν αντέδρασαν λάθος από αλληλεγγύη στην συνοχή του συνδυασμού, αυτό όμως να ‘σαι βέβαιος δεν θα χει και συνέχεια.
      Που είδες εσύ αναφορά μου, πως η Σαλαμίνα στερείται άλλων υγειών δυνάμεων; ΠΟΥΘΕΝΑ. Δική σου αυθαιρεσία ή εμπάθεια;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/7/17 14:12

      Κ.διαχειριστή, αρχικά θεωρώ απαράδεκτα τα εισαγωγικά σας (΄΄ ..΄΄) στη λέξη μου (περαστικός). Δεν σας επιτρέπω να αμφισβητείτε ότι είμαι ειλικρινής. Στη συνέχεια μας διαβεβαιώνετε ότι ΄΄δεν τα παίρνετε΄΄ από κανέναν. Αλήθεια, ποιός σας κατηγόρησε γι΄αυτό ; Μα καλά, μόνο το χρήμα υπάρχει; Γιατί αισθάνεσθε την ανάγκη να το κοινοποιήσετε; Γιατί αυτό; Τέλος,(αναφέρομαι στις δύο τελευταίες σειρές της απάντησης σας) ως περαστκός αναγνώστης, αυτήν την εντύπωση αποκόμισα. Εύχομαι να κάνω λάθος.

      Διαγραφή
    3. Τείνω να πιστέψω πως τελικά είσαι περαστικός και μη σε ενοχλούν τα εισαγωγικά γιατί δεν είχαν την έννοια της προσβολής, αλλά ας μην το ανοίξουμε αυτό το θέμα, δεν αφορά τους πολλούς.
      Από το γεγονός και μόνον που ρωτάς ποιος με κατηγόρησε γι’ αυτό σημαίνει πως δεν παρακολουθείς το τι μου ‘χουν σούρει κατ επανάληψη όταν τα γραφόμενα μου δεν τους είναι αρεστά, την μια ότι είμαι του 20άρικου την άλλη του 50άρικου κα πολλά, δεν έχει σημασία.
      Είμαι μόνιμος κάτοικος Σαλαμίνας εδώ και 25 χρόνια και σε διαβεβαιώνω πως υπάρχουν άνθρωποι κύρους και επιπέδου που ξεχωρίζουν σε πάρα πολλά πλην όμως τουλάχιστον στην παρούσα φάση δεν θέλουν να ανακατευτούν κι εγώ διαφωνώ αλλά κανέναν δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος18/7/17 15:59

      κ. διαχειριστή, εν πρώτοις ευχαριστώ για την απάντηση. Η από μέρους σας παραδοχή κάποιων αρετών-προτερημάτων που κουβαλάω εβδομήντα και πλέον χρόνια(πχ η αλήθεια), με ικανοποιεί αρκετά, ώστε να σας διαβάζω πλέον συχνότερα. Και κάτι τελευταίο: σχετικά με την τελευταία σας παράγραφο, θα ήθελα να είστε περισσότερο, πολύ περισσότερο αισιόδοξος...Αυτά.

      Διαγραφή
    5. Για να με βλέπεις στις επάλξεις στα 68 μου χρόνια αν μη τι άλλο είμαι φύση αισιόδοξος κι ελπίζω
      Θα χαρώ τις σκέψεις σου να μου τις στείλεις και σε Ε-Μαιλ για δημοσίευση

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος18/7/17 00:15

    Κύριε διαχειριστή, οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι παιδάκια να τα σέρνουν από τη μύτη και να τα διατάζουν σήκω-κάτσε. Σύμφωνα με τον Καλλικράτη έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου σε όλα τα όργανα του δήμου και ειδικά στα δημοτικά συμβούλια. Αντί αυτού έχουν απεμπολήσει το δικαίωμα διαφωνίας για μία προσωρινή θέση ή θεσούλα. Όλα έχουν το τίμημά τους.

    Κύριε διαχειριστά, πώς εξηγείτε το γεγονός ότι έχουμε ένα μονότονο και διαρκές ναι σε όλα από την κυβερνητική πλειοψηφία (συν τον κολαούζο Σοφρά), σε όλες τις προτάσεις, ακόμα και τις πιο ακραίες που κατεβάζει η δήμαρχος;
    Πώς εξηγείτε την ομόφωνη απόφαση για διαγραφή τριών εξεχόντων μελών της πλειοψηφίας, με μόνη κατηγορία ότι δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις. (τόλμησαν να διαφωνήσουν με τις κομματικές ντιρεκτίβες).
    Πώς εξηγείτε την ομόφωνη απόφαση να χαρίσουν το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΥΔΑΠ;
    Πώς εξηγείτε τη διαγραφή δύο διαπαραταξιακών επιτροπών που η μία φρόντιζε να κάνει τη ζωή του νταμαρά δύσκολη και η άλλη κέρδισε την Κυνόσουρα;

    Θα μπορούσα να αναφέρω πλειάδα προκλητικών αποφάσεων που ψηφίστηκαν ομόφωνα από τους συμβούλους της πλειοψηφίας (και τον κολαούζο Σοφρά), που δείχνουν μία υποταγή στις κομματικές ντιρεκτίβες και περιφρόνηση των λέξεων δημοκρατία, πλουραλισμός και νομιμότητα όπως εκφράζεται μέσα από τον Καλλικράτη.
    Αν οι δημοτικοί σύμβουλοι βάζουν πάνω απ' όλα μία προσωρινή θεσούλα, είναι δικαίωμά τους. Να ξέρουν όμως ότι θα υποστούν τις συνέπειες και την κριτική του λαού που τους εμπιστεύθηκε.

    Μετά την απομάκρυνση από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, ουδέν ελαφρυντικό αναγνωρίζεται..
    Ο καιρός γαρ εγγύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/7/17 08:02

      ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΣΟΦΡΑΣ = ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ = 2000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ = ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ Ο ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 96.000 ΕΥΡΩ. ΔΟΞΑΣΤΕΤΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/7/17 08:08

      ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΣΟΦΡΑΣ = ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑΚΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ = ΜΕ ΜΙΣΘΟ 2.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ = ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ Ο ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΣΟΦΡΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 96.000 ΕΥΡΩ.
      ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Καλέ μου φίλε καλημέρα,
      Φιλοσοφικά θα συμφωνήσουμε, ναι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι παιδάκια και οφείλουν να ψηφίζουν με γνώση του αντικειμένου και δεν χρειάζεται η επιβεβαίωση κανενός νόμου προς τούτο.
      Όμως, ταυτόχρονα είναι και μέλη ενός συνδυασμού με την σημαία του οποίου εκλέχτηκαν κι εκεί ακριβώς γίνεται η συναισθηματική τους σύγκρουση και παρασύρονται κι όποτε γίνεται αυτό είναι ολέθριο.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος18/7/17 08:50

      για μια χούφτα δολάρια, για λίγες σταγόνες νταμαρόλαδο.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος18/7/17 09:00

      Καλέ μου διαχειριστή καλημέρα,

      Καλλικράτης Άρθρο 66
      1. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση.

      άρθρο 68
      2. Ο δημοτικός σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος18/7/17 09:05

      Απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου...
      αποβλέποντας στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών...

      όχι των επιδιώξεων και των επιταγών του Μηνά...

      Διαγραφή
    7. Φίλε μου (18/7/17 09:00)
      Πιστεύεις πως έχεις ανάγκη τα ως άνω άρθρα για να εκφραστείς πολιτικά, είμαι βέβαιος πως ΟΧΙ

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος18/7/17 01:39

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/7/17 08:10

      ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΣΟΦΡΑΣ = ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑΚΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ = ΜΕ ΜΙΣΘΟ 2.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ = ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ Ο ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΣΟΦΡΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 96.000 ΕΥΡΩ.
      ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος18/7/17 01:51

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/7/17 07:45

      ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΟΡΙΚΕΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. Ο ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ. Ο ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΜΗΝΑ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΒΓΑΙΝΕς ΝΕΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/7/17 08:09

      ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΣΟΦΡΑΣ = ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑΚΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ = ΜΕ ΜΙΣΘΟ 2.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ = ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ Ο ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΣΟΦΡΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 96.000 ΕΥΡΩ.
      ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/7/17 00:06

      Ετσι είχε καλομάθει τον Πίπη το βαθύ Πασοκ! Γνήσιος μαθητής του Ακη από τότε που ήταν στην αεροπορία.
      Ηξερε καλά τα κόλπα από τότε και όταν έγινε δήμαρχος από σπόντα, τελειοποίησε την τεχνική του στους επιτυχημένους ελιγμούς της μάσας και της ρεμούλας!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/7/17 19:43

      Βλεπεις που εισαι ΑΛΗΤΗΣ πειραιωτης

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος19/7/17 20:14

      Δε μου λες ρε Ανώνυμος19/7/17 19:43
      Σου χει λάχει να σε κυνηγούν να σε μαμήσουνε οι Πειραιώτες;
      Πρόσεχε μπούλη γιατί είσαι πολύ κοντά

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος21/7/17 17:16

      Εισαι και συ ΑΛΗΤΗΣ πειραιωτης και παρεξηγηθηκες;

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος18/7/17 08:38

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΑΓΕ ΞΥΛΟ ΠΑΛΙ Ο κρητικος

    ο κρητικος δινει τα δανεικα χρηματα που χρωσταει σε πολλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/7/17 08:49

      με εξωδικο, τα δανεικα

      το εγραψαν και οι εφημεριδες

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος18/7/17 12:49

    Φίλε διαχειριστή,
    αν εφαρμόζαμε τους νόμους και αν οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφιζαν κατά συνείδηση, δεν θα είχαμε το σημερινό χάλι με τις στημένες συνεδριάσεις και τις προαποφασισμένες αποφάσεις.

    Η απόλυτη παρωδία είναι ότι ξέρουμε εκ των προτέρων τι θα πουν και τι θα ψηφίσουν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο κολαούζος Σοφράς. Ναι σε όλα, yes sir, yes madam. Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα.
    Το αποκαρδιωτικό είναι ότι βλέπεις σεβάσμιους ανθρώπους, αξιόλογα άτομα με ιστορία και διαδρομή, να σκύβουν το κεφάλι στον αφέντη, να έχουν καταθέσει το δικαίωμα διαφωνίας σαν ενέχυρο για την προσωρινή θέση που τους έδωσαν.

    Τότε γιατί μας ταλαιπωρούν με θεατρινισμούς ότι δήθεν συζητούν αφού είναι δεδομένη η υποταγή στην κομματική γραμμή;;

    Είμαι σκληρός αλλά κάποτε πρέπει να σοβαρευτούμε και να κοιτάξουμε το μέλλον αυτού του τόπου και όχι τα μικροσυμφέροντα και τις εξαρτήσεις του καθενός. Οι φιλίες, οι συγγένειες, το βόλεμα και προπάντων οι κομματικές αλυσίδες δεν πρέπει να διαφεντεύουν τη σκέψη μας.

    Σκέψου φίλε διαχειριστή αν η δήμαρχος και ο αφέντης Μηνάς δεν είχαν στο τσεπάκι, τους συμβούλους της πλειοψηφίας και τον κολαούζο Σοφρά. Θα αναγκάζονταν να βάλουν νερό στο κρασί τους, να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα, να μην προκαλούν, να μην θεωρούν το δήμο τσιφλίκι τους και να μη διοικούν με νοοτροπία αποφασίσαμε και διατάξαμε.
    Θα έπρεπε επομένως να επιδιώξουν γενικότερες συναινέσεις, με γνώμονα το γενικό συμφέρον, όπως ακριβώς απαιτεί η φύση των σύγχρονων προβλημάτων.

    Πού τέτοια τύχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να που θα συμφωνήσουμε τελικά, όμως για να 'μαστε σωστοί και δίκαιοι κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια δεν συμφωνείς;
      Δεν είναι φαινόμενο της κας Νάννου και φυσικά κι εσύ να 'σουν δήμαρχος ή κι εγώ γιατί όχι δεν θα μας άρεσε να φέρνουμε θέματα που δεν θα τα ψήφιζαν οι σύμβουλοί μας.
      Τώρα απ την άλλη αν ήξερες πως θα αντιδρούσαν κάποιοι θα σουν σαν δήμαρχος και πιο προσεκτικός έτσι;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/7/17 14:11

      Συμφωνούμε φίλε διαχειριστή ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό, και το έχω εντοπίσει στο παρελθόν όπου τη μία ψήφιζαν μονοκούκι μία απόφαση και την άλλη την ξεψήφιζαν πάλι μονοκούκι.

      Αυτό δυστυχώς συμβαίνει και στη βουλή με τις κομματικές πειθαρχίες όπου οι βουλευτές δεν βουλεύονται αλλά υπακούν για να βολεύονται. Ελάχιστες είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις.
      Έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι να γίνουμε σύγχρονο κράτος.
      Φαντάσου τη Μέρκελ, τη Μέι, το Μακρον, ακόμα και τον Τραμπ, να είχαν απόλυτα ελεγχόμενες κοινοβουλευτικές ομάδες. Θα τους είχαν πάρει με τις πέτρες (τους βουλευτές).

      Συμφωνώ επίσης ότι αν ο δήμαρχος δεν ελέγχει τους συμβούλους του, πρέπει να φέρνει προτάσεις γενικότερης αποδοχής και, γιατί όχι, απόλυτης αποδοχής.
      Με δεδομένο ότι τα προβλήματα του νησιού δεν έχουν κομματικό ή παραταξιακό πρόσημο γιατί είναι κοινά, κοινή πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή τους.

      Μάγκας δήμαρχος δεν είναι αυτός που διοικεί με βάση το αποφασίσαμε και διατάξαμε, αλλά με βάση τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις.
      Θέλει αρετήν και τόλμην, και αλλαγή νοοτροπίας και πολλά ακόμα.

      Έχουμε δρόμο..

      Διαγραφή
    3. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ναι αλλά ας γίνει κάποτε η αρχή
      Να χεις ένα καλό βράδυ

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος18/7/17 15:57

    Αγαπητοί φίλοι συμφωνώ μαζί σας,αλλά αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος...
    Η άλλη πλευρά είναι να εκβιάζεται μιά ολόκληρη πλειοψηφία από έναν δημοτικό σύμβουλο με μόνο αντάλλαγμα τα "αργύρια" πού ζητά επειδή ξέρει ότι η ψήφος του είναι η αναγκαία γιά την ύπαρξης της πλειοψηφίας....
    Καί τότε ο εκβιασμός κάθε φορά πάει σύννεφο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/7/17 17:13

      ΜΑΚΑΡΙ ΝΑΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ.........ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΗ ΚΛΕΝΗ...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ Η ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ????

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/7/17 23:43

      Φίλε 15:57, η σημερινή δημοτική πλειοψηφία κρέμεται από μία κλωστή, αν φύγει ένας πάπαλα. Μπορεί επομένως κάθε ένας από το συνδυασμό να εκβιάσει τη δήμαρχο. Επειδή όμως είναι πρόβατα δε μιλάνε. Λίγο σανό και όλα καλά.
      Ο καλύτερος τρόπος να γλυτώσεις από πιθανούς εκβιασμούς δεν είναι ο κομματικός βούρδουλας, ούτε ο πειθαναγκασμός με ανταλλάγματα, αλλά να εκφράζεις το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου, όσο είναι δυνατό.

      Εδώ είναι η μαγκιά του δημάρχου γιατί πρέπει να βρίσκει θέματα που εκφράζουν τις πραγματικές ανάγκες της πλειοψηφίας των δημοτών και όχι αυτά που βολεύουν εαυτόν και ημέτερους.
      Οι μέχρι τώρα δημοτικοί άρχοντες, έχοντας δεδομένη την πλειοψηφία και τα πρόβατα στο μαντρί, ψηφίζουν ότι θέλουν.
      Από δω ξεκινάει η αυθαιρεσία, η καθεστωτική νοοτροπία, η εξυπηρέτηση ημέτερων συμφερόντων και το αποφασίσαμε και διατάξαμε.
      Με άλλα λόγια ασυδοσία του ανεξέλεγκτου..

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/7/17 07:25

      Να σου φίλε μου 23:43
      Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου, όμως, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί ο κάθε παραλίας να κατεβαίνει για δήμαρχος, αμαν και πότε;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/7/17 15:55

      Πολύ φυσικό μου ακούγεται. Ο βλάκας να συμφωνεί με τον ηλίθιο.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος18/7/17 16:32

    στο FACEBOOK Ο ΓΙΟς ΤΗς ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΙ ΕΓΑΨΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΝΩΧΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕς ΤΗς ΕΚΚΛΗΣΙΑς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/7/17 07:26

      Ρε μην ασχολείστε με το πυροβολημένο, δε το βλέπετε το τσαμένο;

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος19/7/17 08:41

    ΕΙΠΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΕΑΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΝΩ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΑΠΑΔΕΣ; ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΩΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος19/7/17 08:43

    ΕΙΠΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΕΑΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΝΩ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΑΠΑΔΕΣ; ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ. ΜΟKΟ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΩΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/7/17 11:31

      Ρε αθεόφοβοι δε σας φτάνει το νταμαρο-φεριμποτο-σπανο-ρεβυθο-ζαφειρο-ψαρόλαδο που ρουφάτε με τον τόνο, θέλετε και τα παγκάρια της εκλησίας;

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος20/7/17 07:49

    τι λες τώρα ρε; τα παγκάρια τα είχε βάλει στο μάτι ο αρχιαπατεώνας μπαρμπατσάβες! για αυτό και την έπεσε στην ρασοφόρα που τον πήρε χαμπάρι και τον καταράστηκε... όταν ακούει Ρούλα να τον πιάνει τρεμούλα και να βγάζει κίτρινα σπυριά στο κ@@λο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/7/17 08:45

      O TΣΑΒΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠ' ΕΞΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/7/17 09:35

      Οτι τα πάει καλά με τις καλόγριες είναι σίγουρο! αλλά κι αυτές καλό είναι όταν ο τσάβες τελειώνει το γλείψιμο στην ηγουμένη, να ψάχνουν καλά μη λείπει τίποτα...παγκάρια, καντηλέρια, τάματα....ποτέ δε ξέρεις με τον απατεώνα

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/7/17 10:07

      ΕΝΩ ΕΣΥ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΙΡΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΡΗΞΑΝΕ ΦΟΛΑ.

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.