Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Αυγ 2012

Φαίνεται πως τα ρεζιλίκια μας δεν έχουν τέλος, ειδικό αφιέρωμα την περασμένη Κυριακή μας έκανε και “ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής” το οποίο έχει ως εξής


Με το σκάνδαλο του δικτύου αποχέτευσης Σαλαµίνας ύψους 32.000.000 ευρώ
Λέει και ξελέει το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα κάνει ξανά το ίδιο;
Πότε τελικά δικάζει σωστά, κύριε Καραβοκύρη, πρόεδρε του Ε.Σ.;
Αμαρτίες πολλές φαίνεται ότι σέρνει, προφανέστατα λόγω συμφερόντων, το έργο «Κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακάθαρτων υδάτων πόλης Σαλαμίνας», προϋπολογισμού 24.335.500 ευρώ (ε, δεν είναι και λίγα τα λεφτά ... ), µε αποτέλεσμα να πηγαίνει και να έρχεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, από το 2007 όπως αποκαλύψαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, φέρνοντας στο φως τις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο «χρησιμοποιείται» ωs κολυμβήθρα του Σιλωάµ, να εξαγνίσει δηλαδή τις  της παρανοµίεs που έχουν γίνει.

Κι όταν το ΕΣ διαφωνεί, ξαναπροσφεύγουν. Αλλά και οι αποφάσειs του ΕΣ επί του σκανδάλου αυτού προβληµατίζουν. Γιατί δεν μπορεί τη µια να αποφασίζει ότι η διαδικασία δεν είναι σύννοµη και να µη δίνει την έγκριση του και την άλλη να ... ανακαλύπτει ότι υπήρξε... «συνδρομή συγγνωστής πλάvns»! Και μάλιστα µε πρόεδρο του τμήµατοs τον αντιπρόεδρο του ΕΣ και σήμερα πρόεδρο, τον κ. lωάννη Καραβοκύρη, και να ανάβει το πράσινο φώς. Και πριν από έναν µήνα το ΕΣ να απορρίπτει τη συμπληρωματική σύμβαση ύψουs 7.626.000 ευρώ (πολλά τα λεφτά, φίλε αναγνώστη) επειδή συντρέχουν «ουσιώδειs νοµικέs πληµµέλειεs».
Ο σηµερινόs όµωs δήμαρχος Σαλαµος αρνιέται να αποδεχθεί την απόφαση του ΕΣ και προσέφυγε ξανά, ενώ θα µπορούσε να κάνει το απλούστατο, να διορθώσει ωs προς τους «ουσιώδειs νοµικέs πληµµέλειεs» τη σύµβαση και να µην υπάρχει καµία ένσταση του ΕΣ. Όµωs, είπαµε και πριν, είναι πολλά τα λεφτά, φίλε κάτοικε της Σαλαµίναs, που εσύ τελικά πληρώνειs τον λογαριασµό.
Η πρoσφυγή του Δήµoυ Σαλαµίναs δικάστηκε την περασµένη Παρασκευή στο Δ' θερινό Τµήµα, στο οποίο προήδρευε η κυρία Ντούν. Εισηγήτρια ήταν η σύµβουλοs κυρία Πανουτσακοπούλου, που θεωρείται πολύ Kαλή δικαστήs και έχει µεγάλη εµπειρία από έργα.
Η απόφαση αναµένεται µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για να δει η κοινή γνώμη µε ποιο τελικά σκεπτικό κρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Δεν µπορεί τη µια να λέει «όχι» και την άλλη «ναι». Διότι τότε, κ. πρόεδρε του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κάτι δεν πάει καλά ...
Και για την ιστορία, για να ξέρει ο κάθε πολίτηs, και πρωτίστωs της Σαλαµίνος, που έχει άµεσο συµφέρον η σύµβαση να είναι νόµιµη και διαφανήs και όταν το Ε.Σ. την απορρίπτει σηµαίνει ότι έχουν συµβεί παρατράγουδα, καταγράφουµε τις σχετικές µε το έργο αποφάσειs του ΕΣ.
1)Πράξη υπ' αριθµ. 834/2007, Ε' Κλιµάκιο, µε µέλπ τον Νίκο Αγγελάρα, αντιπρόεδρο και πρόεδρο τον Κων. Εφεντάκη και τη Βασιλική Σοφιανού (εισηγήτρια) πάρεδρο. «Εφόσον το έργο αφορούσε στην κατασκευή αποχετευτικού δικτύου σε περιοχή ευθύνηs της ΕΥΔΑΠ, µη νοµίµωs συγκροτήθηκε η Επιτροπή Διαγωνισµού χωρίς τη συμμετοχή υπαλλήλου της εν λόγω εταιρείαs, ωs φορέα διαχείρισης του έργου και συνακόλουθα, καθίσταται µπ νόµιµη η διαδικασία δηµοπράτησηs του ελεγχόµενου έργου. Κατ' ακολουθία των ανωτέρω, το Κλιµάκιο κρίνει ότι συντρέχει νόµιµοs λόγος που κωλύει την υπογραφή του υποβληθέντοs πρός έλεγχο σχεδίου σύµβασηs. Διά ταύτα κωλύεται π υπογραφή του σχεδίου σύµβασηs του έργου "Κατασκευή δευτερεύοντοs δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων πόληs Σαλαµίναs"». Να σηµειωθεί ότι ο προϋπολογισµόs του έργου, 24.335.000 ευρώl Πράξη υπ' αριθµ. 0019/2008, το τμήμα VI αποτελούµενο από τον πρόεδρο του τμήματος lωάννη Καραβοκύρη, αντιπρόεδρο, και µέλη Θοεχάρη Δημακόπουλο (εισηγητή) και Γεώργιο Κωνσταντά, συµβούλουs, Χριστίνα Ρασσιά και lωάννη Κάρκαλη, παρέδρουs µε συμβουλευτική ψήφο, δικάζει την αίτηση του Δήµου Σαλαµίναs για ανάκληση της 834/2007 παραπάνω πράξηs και αποφασίζει ότι πρέπει να ανακληθεί «λόγω συνδροµής συγγνωστής πλάνηs» και «αποφαίνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή της οικείας σύµβασηs»! Αξίζει να σηµειωθεί ότι π απόφαση δέχεται (δικαιώνει σε απλή γλώσσα) την παρέµβαση της ανώνυµηs εταιρείαs «ΓΗΓΕΡΤΟΝ», ενώ απορρίπτει την προσφυγή της Εταιρείαs Υδάτων! Ο καθένας βγάζει τα συµπεράσµατά του. Και κρίνει. ..
Πράξη 343/2012 Ε' Κλιµάκιο (Διακοπών), µε µέλη τους Ευαγγελία - Ελισάβετ Κουλουµπίνη, σύµβουλο, ωs πρόεδρο, Ευφροσύνη Παπαδπµπτρίου, πρόεδρο και, κωλυοµένων όλων των λοιπών παρέδρων, Χαρίκλεια Ζάκου, εισηγήτρια. Συνεδρίασε στις 20 lουλίου και αποφάνθηκε ότι: «συντρέχουν ουσιώδειs νοµικέs πληµµέλειεs, που κωλύουν την υπογραφή του υποβληθέντοs σχεδίου συµπλπρωµατικήs σύµβασηs», και αποφαίνεται ότι «κωλύεται η υπογραφή του ωs άνω σχεδίου σύµφωνα µε τα αναφερόµενα στο σκεπτικό της απόφασηs».
Όπωs παραπάνω σηµειώνουµε, το ύψοs της συµπλπρωµατικής σύµβασηs είναι 7.626.000 ευρώ. Το ερώτηµα είναι: Το Δ' θερινό τμήμα του ΕΣ θα κρίνει ότι δεν υπάρχουν «ουσιώδειs νοµικέs πληµµέλειεs» κ. Καραβοκύρη, πρόεδρε του Ελεγκτικού Συνεδρίου;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.