Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

17 Οκτ 2020

Γιάννης Τσαβαρής «ΟΧΙ στην έμμεση κατάργηση των δημοτικών συμβουλίων του δήμου μας».

Σαλαμίνα 16 Οκτωβρίου 2020

«ΟΧΙ στην έμμεση κατάργηση των δημοτικών συμβουλίων του δήμου μας».

Κύριε Πρόεδρε,

Εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή μας για τον τρόπο επιλογής (τηλεφωνικά) της διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, δηλώνουμε ως δημοτική παράταξη ΑΠΟΝΤΕΣ από την σημερινή συνεδρίαση.

Θεωρούμε πως η επιλογή σας αυτή, θα έχει επί της ουσίας, ως αποτέλεσμα την κατάργηση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, αφού θα εκλείψει το "οξυγόνο" των συνεδριάσεων, δηλαδή ο δημοκρατικός διάλογος και η αντιπαράθεση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων για τα συζητούμενα κάθε φορά θέματα.

Η εμμονή σας αυτή με δεδομένη την ύπαρξη στο δήμο μας της αίθουσας «Δημήτρης Μπόγρης» (συνολικού εμβαδού πάνω από 400 τετρ. μετρ.)είναι ειλικρινά ακατανόητη αφού οι συνεδριάσεις σ’ αυτόν τον χώρο εξασφαλίζουν πλήρως την λειτουργία και την παράλληλη εφαρμογή των υγειονομικών λόγω της πανδημίας κανόνων αλλά και των προϋποθέσεων που απορρέουν από την τελευταία εγκύκλιο του ΥΠΕΣ.

Όπως γνωρίζετε την θέση μας αυτή είχα την δυνατότητα να σας την εκφράσω τις τελευταίες ημέρες αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να σας πείσω, αφού τελικά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν άλλαξε τρόπο διεξαγωγής.

Κύριε Πρόεδρε,

στα πλαίσια εξεύρεσης λύσης και επειδή σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ την θετική σας πρόθεση, ζητώ να προσκαλέσετε άμεσα, συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συμμετέχουν στο σώμα, προκειμένου να δοθεί λύση στο μείζων αυτό ζήτημα.

Η Δημοκρατία κάτω από οποιεσδήποτε δυσκολίες πρέπει να λειτουργεί, αυτή είναι ύψιστη δημοκρατική και θεσμική σας υποχρέωση.

Τον  "δρόμο" τον δείχνουν οι συνεδριάσεις (Ολομέλειας  και επιτροπών) της Βουλής των Ελλήνων.

Με τιμή

Γιάννης Τσαβαρής

π. Δήμαρχος

Δημοτικός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.