Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Οκτ 2020

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας BUG 2020 Παίδων –Κορασίδων, Εφήβων – Νεανίδων


        Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας BUG  Παίδων –Κορασίδων, Εφήβων – Νεανίδων 2020 που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ) με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στον κόλπο της Σαλαμίνας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και του Δήμου Σαλαμίνος.

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 18:30, δόθηκε συνέντευξη τύπου για τους Αγώνες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Σαλαμίνος από την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη τον Πρόεδρο του ΑΚΟΙΠΟΠ Σαλαμίνος κ. Θανάσης Αλαΐασκα, την Γ.Γραμματέα της Ελλην. Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κα Νίκη Αναστασίου και τον Πρόεδρο του ΝΟΒΣ κ. Γιώργο Γενικαλιώτη. Στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ παράλληλα γίνονταν έλεγχος των πανιών των συμμετεχόντων σκαφών, που ουσιαστικά σήμανε και την έναρξη των αγώνων, αφού η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον covid 19 περιόρισε σημαντικά άλλες δράσεις.


Συμμετείχαν 23 Ναυτικοί Όμιλοι από όλη την Ελλάδα, με 50 Αθλητές. Οι ασθενείς τοπικοί άνεμοι που κυριάρχησαν στην περιοχή το τριήμερο των αγώνων, σε συνδυασμό με το περιβάλλον του υπέροχου κόλπου της Σαλαμίνας όπου στηνόταν ο στίβος, συνετέλεσαν, ώστε βαθμολογικά να υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία, παρότι δεν εξαντλήθηκαν οι προβλεπόμενες ιστιοδρομίες. Από το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου, λόγω πρωινής άπνοιας, άρχισαν οι ιστιοδρομίες στον κόλπο της Σαλαμίνας. Από τις προγραμματισμένες 6 ιστιοδρομίες (3 για τα αγόρια και 3 για τα κορίτσια) διεξήχθησαν 5 (2 και 3 αντίστοιχα). Ομοίως το Σάββατο διεξήχθησαν 5 από τις προγραμματισμένες 6 ιστιοδρομίες (3 για τα αγόρια και 2 για τα κορίτσια). Ενώ την Κυριακή διεξήχθησαν άλλες 3 ιστιοδρομίες 1 για τα αγόρια και 2 για τα κορίτσια.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για την ηθική και υλική υποστήριξη των αγώνων, ιδιαίτερα στην προβολή και την εθιμοτυπία των. Επίσης τον Πρόεδρο του ΑΚΟΙΠΟΠ κ. Θανάση Αλαΐσκα και τον Δήμαρχο Σαλαμίνος κ. Γιώργο Παναγόπουλο για την παροχή φιλοξενίας στους αθλητές εκτός Αττικής. Βεβαίως την Διοίκηση της ΕΙΟ που μας εμπιστεύθηκε την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, το μέλος μας κ. Περικλή Μέλλιο για την διάθεση του σκάφους του στην Επιτροπή Αγώνων, τους Δημοσιογράφους και τους φωτογράφους που κάλυψαν εκτενώς τους αγώνες. Δεν θα παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τους συμμετέχοντες Ν. Ομίλους και τους Αθλητές τους, που παρά τους περιορισμούς από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, επέδειξαν την ωριμότητα και την υπευθυνότητα ώστε να μπορούμε να «μένουμε ασφαλείς» πραγματοποιώντας ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

        Τους αγώνες υποστήριξαν:

Η «ΛΙΑΡΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ» με το κατάλληλο Προσωπικό και το Ασθενοφόρο να είναι παρόντες κάθε ημέρα.

Η Κοινοπραξία Ε/Γ – Ο/Γ Σαλαμίνος

Το Catering ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ

Η «ONE DΕSIGN SPECIALISTS» αντιπρόσωπος των σκαφών BUG στην Ελλάδα με την παρουσία της και την παροχή βοήθειας σε όλους τους αθλητές και Ναυτικούς Ομίλους που συμμετείχαν.  

Μετά το τέλος των ιστιοδρομιών την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 18:00 έγινε η απονομή των επάθλων στους νικητές στις Εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ στο Λιμάνι της Σαλαμίνας. Τα έπαθλα απένειμαν η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, ο Δήμαρχος Σαλαμίνος κ. Γιώργος Παναγόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΕΙΟ κ. Γιώργος Παπαστεφάνου Πρόεδρος ΣΕΑΝΑΔΠ και ο τετράκις Ολυμπιονίκης στην Ιστιοπλοΐα και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ολυμπιονικών κ. Τάσος Μπουντούρης, που μας τίμησαν με την παρουσία των.

                Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία είναι:

ΠΑΙΔΕΣ

A/A

ΑΘΛΗΤΗΣ

Ν. ΟΜΙΛΟΣ

1

Πετριανός Αδαμάντιος

Ν. Α. Ο. ΜΑΤΙ

2

Πετριανός Βασίλειος

Ν. Α. Ο. ΜΑΤΙ

3

Θεοφίλου Δημήτριος

Ν. Ο. ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΛΚΥΩΝ

   

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

A/A

ΑΘΛΗΤΗΣ

Ν. ΟΜΙΛΟΣ

1

Κανδαράκη Ευφροσύνη 

Ν. Ο. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

2

Μπουγατιώτη Τατιανή

Ν. Α. Ο. ΜΑΤΙ

3

Μαστρογιάννη Νεφέλη

Ν. Ο. ΔΗΛΕΣΙ

 

ΕΦΗΒΟΙ

A/A

ΑΘΛΗΤΗΣ

Ν. ΟΜΙΛΟΣ

1

Μαρής Ιωάννης

Ν. Ο. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

2

Κακούδης Ευάγγελος

Ν. Α. Ο. ΒΟΥΛΑΣ

3

Αθανασούλιας Παναγιώτης

Ν. Ο. ΚΑΤΟΙΚ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

 

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

A/A

ΑΘΛΗΤΗΣ

Ν. ΟΜΙΛΟΣ

1

Τσιασιώτη Ευθυμία

Ν. Ο. ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΣΠΑΤΩΝ

2

Μένη Χριστίνα - Μαρία

Ν. Α. Ο. ΒΟΥΛΑΣ

3

Γρίβα Νικολέτα

ΙΣΤ. Ο. ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.