Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

12 Μαΐ 2021

Απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη στον Περιφερειακό Σύμβουλο της Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» Δ. Κατσικάρη

Απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη στον Περιφερειακό Σύμβουλο της Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» Δ. Κατσικάρη

Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη: «Ο κύριος Κατσικάρης είτε δε γνωρίζει την νομοθεσία που καθορίζει την αρμοδιότητα των οδικών δικτύων στη συγκεκριμένη περιοχή ή εξυπηρετεί τοπικές πολιτικές σκοπιμότητες. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει το έργο της χωρίς να επηρεάζεται από καταγγελίες που εκθέτουν τους καταγγέλλοντες»

Η απάντηση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στα ερωτήματα της καταγγελίας του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης του Κυρίου Γ. Σγουρού, κύριου Δ. Κατσικάρη καταδεικνύουν ότι ο κύριος Κατσικάρης είτε δε γνωρίζει την νομοθεσία που καθορίζει την αρμοδιότητα των οδικών δικτύων στη συγκεκριμένη περιοχή ή εξυπηρετεί τοπικές πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο κ. Κατσικάρης παρουσιάζει ως δήθεν επιχείρημα υποτιθέμενης παρανομίας το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης του Γαλατά του έτους 1952, το οποίο αφορά στις γενικές κατευθύνσεις των χρήσεων γης, στα όρια των προς ρυμοτόμηση ζωνών, στην οργάνωση των οικοδομικών τετραγώνων, στον καθορισμό των κοινόχρηστων, κοινωφελών και οικοδομήσιμων χώρων, στους όρους δόμησης, στα διαγράμματα των δικτύων υποδομής, στις ζώνες γεωλογικής καταλληλότητας και στα ρέματα (βλ. ν.4269/2014), που ουδεμία σχέση έχουν με την αρμοδιότητα συντήρησης του οδικού δικτύου. Αυτή η αρμοδιότητα καθορίζεται σαφέστατα και ξεκάθαρα στο ΦΕΚ 1787/τΒ/2007 σύμφωνα με το οποίο  ασκούν τις αρμοδιότητές τους οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής απαρέγκλιτα και με συνέπεια μέχρι σήμερα.

Με δεδομένο ότι ο κύριος Κατσικάρης υπήρξε στο παρελθόν Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Νήσων, όφειλε να γνωρίζει το συγκεκριμένο θέμα και σε κάθε περίπτωση  θα μπορούσε να ζητήσει ενημέρωση από τις υπηρεσίες μας. Ωστόσο  προτίμησε με καταγγελίες και  απειλές  να προσπαθήσει να σταματήσει ένα έργο που έχει να κάνει με την ασφάλεια του πολίτη και το θέλει η τοπική κοινωνία και ο Δήμος.

Η συμπεριφορά του αυτή προφανώς προσβάλει την πορεία του καθώς  και την παράταξη του, μιας και στρέφεται εναντίον της τοπικής κοινωνίας  αμφισβητώντας αρμοδιότητες νομικά κατοχυρωμένες του φορέα που έχει εκλεγεί να υπηρετεί .

Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει το έργο της χωρίς να επηρεάζεται από καταγγελίες που εκθέτουν τους καταγγέλλοντες.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της απάντησης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.