Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

14 Φεβ 2022

Συγκέντρωση – Διαδήλωση το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στην Ομόνοια στις 1 μμ

Η Υγεία του λαού δεν χτίζεται

με περικοπές προϋπολογισμού, ακρίβεια, διαχωρισμούς, πρόστιμα και απολύσεις!

Στις 31 Μαρτίου χιλιάδες υγειονομικοί κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο! Εδώ και έξι μήνες βρίσκονται σε αναστολή εργασίας χωρίς να τους καταβάλλεται έστω ένα τμήμα μισθού. Ο κίνδυνος της απόλυσης ή της μόνιμης περιθωριοποίησής τους μέσα από συνεχόμενες «παρατάσεις της αναστολής εργασίας» είναι υπαρκτός. 

Όμως «μήπως φταίνε»; Μήπως είναι «επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία» αφού δεν εμβολιάζονται; Για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα! Μοναδικός υπεύθυνος για τους χιλιάδες νεκρούς είναι η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ και οι πολυεθνικές που υποτάσσουν την υγεία στο βωμό του κέρδους.

Δεκάδες συνάνθρωποί μας σκοτώνονται καθημερινά όχι από μια «φυσική καταστροφή», έναν «ιό», αλλά την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. Το μόνο πράγμα που κάνει είναι η μεσαιωνική πολιτική της καραντίνας, του λοκντάουν και το «κυνήγι μαγισσών». Από τις απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και τα δεκάδες πρόστιμα για μάσκες και sms, φτάνουμε στις αναστολές εργασίας και στα υγειονομικά πιστοποιητικά ελέγχου κυκλοφορίας. Ένα τεράστιο τιμωρητικό πλέγμα καταστολής και πολλαπλές βαθμίδες διαχωρισμού, σπέρνουν το φόβο και την υποταγή μέσα από την πολιτική της «ατομικής ευθύνης». Φυσικά, πολεμικές δαπάνες, αγορές αστυνομικού εξοπλισμού, προσλήψεις παπάδων και «λίστες Πέτσα» για να έχουν βουλωμένα στόματα στα ΜΜΕ, είναι στην πρώτη γραμμή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δε νοιάζεται για την υγεία των πολιτών αλλά είναι υπεύθυνη για τη συνεχή υποβάθμισή της. Όχι μόνο δεν έχει αυξήσει τις ΜΕΘ (μιας που οι ΜΕΘ δεν είναι κρεβάτια αλλά εξειδικευμένο προσωπικό), αλλά έχει διαλύσει την λειψή πρωτοβάθμια υγεία και με τις αναστολές ετοιμάζει την πλήρη διάλυση του Ε.Σ.Υ. και της δημόσια υγείας. Η προστασία της υγείας των πολιτών είναι συλλογικό θέμα της κοινωνίας, όχι «ατομική ευθύνη» και σίγουρα δεν διασφαλίζεται με αστυνομικά μέτρα. Η έλλειψη αξιοπρεπούς στέγης και ο πολυμελής συγχρωτισμός σε ακατάλληλα σπίτια, τα κομμένα «ρεύματα» και νερά λόγω οφειλών, τα παγωμένα σπίτια λόγω της πανάκριβης πια θέρμανσης, ο υποσιτισμός από τις αυξήσεις βασικών ειδών και η αδυναμία πρόσβασης σε υγεία και φάρμακα, συνθέτουν το θανατηφόρο παζλ θανάτων και εξαθλίωσης που ζούμε.

Η λύση δεν είναι να «μείνουμε σπίτι» ή «να λογαριαστούμε μετά»! Η λύση δεν είναι να αποδεχτούμε τους κυβερνητικούς διαχωρισμούς «εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων». Τα συνδικάτα και οι ταξικές οργανώσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος οφείλουν και πρέπει να αποτελέσουν κορμοστασιά του αγώνα ώστε σε κοινούς αγώνες να τσακίσουμε την πολιτική της ΝΔ που θέλει να ρίξει το κόστος της κρίσης στα λαϊκά στρώματα.

Να λήξουν ΤΩΡΑ οι αναστολές των υγειονομικών. Καμία σκέψη για απολύσεις

Κατάργηση διαχωρισμών και ελέγχων. ΟΧΙ στο GREEN PASS

Να καταργηθεί το πρόστιμο των 100 Ευρώ και τα υπόλοιπα πρόστιμα

Η 31η ΜΑΡΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΣΙΩΠΗΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 1μμ, Ομόνοια

Πρωτοβουλία Δράσης Ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα

oxikatastaltikametra@gmail.com | oxikatastaltikametra.wordpress.com | www.facebook.com/oxikatastaltikametra

24 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/2/22 17:19

    ρε μινάρα από το Multi Τι γίνεται ρε τι έγινε στη δικηγορίνα το γραφείο τι ρεζιλίκια ήταν αυτά ρε τι λέγανε ρε τι λέγανε μινάρα από το μούλκι μούγκα μινάρα και κατά τα άλλα μας το παίζεις και ποιήτρια μινάρα από το μούλκι μινάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/2/22 17:21

    ρε Μίνα τι είχες τον πεθερό της ρε Μίνα συγγενή ρε μινάρα από το Multi είχες βρε και σου λέγανε τέτοια πράγματα μες στο γραφείο και λες Πω πω τι έχω και ανιψιά Πω πω τι έχεις να μας πεις ρε μινάρα από το μούλκι μην από το μούλκι μην από το μούλκι τι έχεις να μας πεις τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/2/22 20:32

    Φήμες λένε ότι ο μέγιστος με την κουστωδία θα είναι παρόν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/2/22 21:04

    Καλησπέρα κύριε Γιόκα Μας έχετε στήσει δυο-τρεις μέρες τώρα στα Παλούκια που σας περιμένουμε με την κρατική Mercedes να περάσεις να μας πάρεις και εμάς τους φουκαράδες να μας πας στον Πειραιά που πηγαίνεις εδώ και 23 χρόνια ως αποσπασμένος υπάλληλος της αντιπεριφέρειας τώρα δεν περνάς Τι γίνεται Έχεις άδεια ή δεν μπαίνει στο αυτοκίνητο το Κρατικό Γιατί δεν το δικαιούσαι για Απάντησέ μας να μην περιμένω άδικα όχι τίποτα άλλο που κάνατε στο άνθρωποι είμαστε και εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/2/22 21:56

    Αλλαγή δημοτικού σκηνικού στην Σαλαμίνα, φήμες, καταγράφουν καθημερινά την ανάγκη μιάς νέας πολιτικής εμφάνισης στα κοινά του νησιού μας!!! Εν αναμονή μιάς λυτρωτικής απόφασης καθόδου ως υποψήφια Δήμαρχος της κυρίας ΜΠΟΓΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/2/22 22:44

    Καλομελέτα και έρχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/2/22 07:22

    Καλά ρε Γρηγόρη τόσο κουτός είσαι ρε ρωτάς για τη Βαλεντίνα τι να σου πούνε αυτοί οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάτι στο σπίτι όταν γυρίσουμε εσένα που σου έχουν φύγει και οι τρεις Τι γίνεται ρε μανάρι μου και οι τρεις σου φύγανε μανάρι μου μάλλον που φύγανε και οι τρεις και η Τρίτη μάλλον σου την έφερε με το δίσκο ξέρεις εσύ έτσι ούτε να σε βλέπει Έχει γεμίσει η Σαλαμίνα έχει γεμίσει σε ένα μήνα μηνύματα και ξέρεις τι λέει ο γνωστός ψεύτης Γρηγόρης και άλλα πολλά Τον πονάει η καρδούλα του του ψεύτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/2/22 08:24

    Όταν ρε βλάκα 07:22 σε καλέσει ο εισαγγελέας να σε δω πόσο μάγκας είσαι!!! Θα έχεις τα καρύδια να παραδεχτείς ότι αναφαίρεσε στον καπετανάκη ελεεινέ υπάνθρωπε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/2/22 13:14

    Τι έγινε παιδάκια και με τους ροτοριανους έχει νταλαβερακια ο επιτυχημένος?
    Φωτογραφίες με την γνωστή ΜΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/2/22 13:36

      Πώς και γιατί ζουν ανάμεσα μας.λυκανθρωποι

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος15/2/22 17:07

    τι εγινε ρε αντιδημαρχε γιατιι σου φωναζαν και τι σημερα στο μεγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/2/22 05:23

      Ερωτήματα Δ.Σ. Μάνου Δερτούζου προς την κα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Μπόγρη! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!


      Η ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
      Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΩΝ
      ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ κα ΜΠΟΓΡΗ
      Είναι ευτύχημα για την Σαλαμίνα, ότι για πρώτη φορά έχει Αντιπεριφερειάρχη Νήσων μία γυναίκα από την Σαλαμίνα την κα Βάσω Θεοδωρακοπουλου – Μπόγρη. Την χρειαζόμαστε όχι μόνο για βελτίωση των θεμάτων της καθημερινότητας αλλά να συμβάλει με το κύρος και τη θέση της στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας. Φέτος γιορτάζουμε τα 2500 χρόνια από την Ιστορική Ναυμαχία. Δεν έχει σημασία ποιες εκδηλώσεις θα κάνουμε, ποιοι μεγαλόσχημοι θα παρευρεθούν και ποιοι σπουδαίοι λόγοι θα εκφωνηθούν. Καμία εκδήλωση δεν έχει αξία όταν η παρανομία ζει και βασιλεύει και όταν ο χώρος καταστρέφεται συστηματικά.
      Κα Μπόγρη,

      στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στην 80η Συνεδρίαση της ΕΣΑΛ εγκρίθηκε το Master plan του ΟΛΠ το οποίο περιέχει καταστροφικές συνέπειες για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας και της ευρύτερης περιοχής (ΑΔΑ: ΩΔΛΚ4653ΠΩ-425 Σελίδα 26)
      Συγκεκριμένα αποφασίστηκε

      Απάντηση

      Ανώνυμος16/2/22 20:41
      Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
      1.Η ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ στην Νοτιοανατολική Κυνόσουρα σε αγροτική δραστηριότητα και αλιεία.
      2. Η εγκατάσταση πλωτών κατασκευών και ναύδετων για την εξυπηρέτηση πλοίων σε Ζώνη Α΄ απόλυτης προστασίας.
      3. Η κατασκευή αλιευτικού και τουριστικού λιμένα σε ζώνη πολλαπλώς προστατευόμενη.
      4. Η εγκατάσταση πλωτών Δεξαμενών στην Ψυτάλλεια, μπροστά ακριβώς στα Σελήνια και σε απόσταση αναπνοής από την Κυνόσουρα.
      4. Η παραμονή και λειτουργία ναυπηγείων σε ζώνες απόλυτης προστασίας μέχρι το 2052 όπου ρητά απαγορεύονται ανάλογες δραστηριότητες.
      Συγχρόνως ο ΟΛΠ συμπεριφέρεται σαν απόλυτος κύριος και νομέας περιοχών της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν.
      Μετά από 10 μήνες στην τιμητική όσο και υπεύθυνη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων δεν έχετε αντιδράσει κ. Μπόγρη.
      Με όλη την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σας, σας ρωτώ δημόσια.
      Α) Ποια είναι η θέση σας στο Master Plasn του ΟΛΠ και τις αποφάσεις της ΕΣΑΛ όσον αφορά τη Σαλαμίνα;
      Εάν δεν συμφωνείτε έχετε αντιδράσει και πώς;
      Β) Συμφωνείτε με την συνεχιζόμενη παρουσία του ΟλΠ σε περιοχές της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν;
      Γ) Συμπαραστέκεστε στη νομική κίνηση που κάναμε εναντίον του ΟΛΠ και της ΕΣΑΛ για το έκτρωμα του Μαστερ Πλαν και της παράνομης παρουσίας του ΟΛΠ στη Σαλαμίνα;
      Κα Μπόγρη έχετε την χρυσή ευκαιρία να διαφοροποιηθείτε από άλλους παράγοντες και να αφήσετε θετικό στίγμα στην προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Σαλαμίνας, ή να αποτελέσετε ένα ακόμα κρίκο στη σκοτεινή αλυσίδα εκείνων που έβλεπαν, άκουγαν αλλά δεν... καταλάβαιναν.
      Η επιλογή είναι δική σας.
      Mάνος Δερτούζος
      Δημοτικός Σύμβουλος

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος15/2/22 17:48

    ΤΟ ΚΑΠΗ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΠΕΡΙΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ............

    ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ? ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ? ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ

    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ Η ΝΕΑ ΣΟΥ ΒΡΥΣΗ ? ΕΚΑΝΕΣ ΜΠΙΝΤΕ? ΦΩΝΑΞΕΣ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΙΛΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/2/22 19:59

      Τι έγινε Γιάννη στέλνεις και σημειώματα με την πρόεδρο του αμπελακίου εν μέσο δημοτικού συμβουλίου στον δήμαρχο επί της έδρας,το έχει καταγράψει το βίντεο ,ρε πόσο ξεφτίλα έχετε γίνει όλοι σας !!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/2/22 16:03

      οχι της τα λεει στο αυτακι της και εκεινη του τα γραφει στο κινητο το διαβαζει κουναει το κεφαλι του και ξανα και ξανα τους εχει τρελλανει και τους δυο

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/2/22 05:22

      Ερωτήματα Δ.Σ. Μάνου Δερτούζου προς την κα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Μπόγρη! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!


      Η ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
      Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΩΝ
      ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ κα ΜΠΟΓΡΗ
      Είναι ευτύχημα για την Σαλαμίνα, ότι για πρώτη φορά έχει Αντιπεριφερειάρχη Νήσων μία γυναίκα από την Σαλαμίνα την κα Βάσω Θεοδωρακοπουλου – Μπόγρη. Την χρειαζόμαστε όχι μόνο για βελτίωση των θεμάτων της καθημερινότητας αλλά να συμβάλει με το κύρος και τη θέση της στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας. Φέτος γιορτάζουμε τα 2500 χρόνια από την Ιστορική Ναυμαχία. Δεν έχει σημασία ποιες εκδηλώσεις θα κάνουμε, ποιοι μεγαλόσχημοι θα παρευρεθούν και ποιοι σπουδαίοι λόγοι θα εκφωνηθούν. Καμία εκδήλωση δεν έχει αξία όταν η παρανομία ζει και βασιλεύει και όταν ο χώρος καταστρέφεται συστηματικά.
      Κα Μπόγρη,

      στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στην 80η Συνεδρίαση της ΕΣΑΛ εγκρίθηκε το Master plan του ΟΛΠ το οποίο περιέχει καταστροφικές συνέπειες για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας και της ευρύτερης περιοχής (ΑΔΑ: ΩΔΛΚ4653ΠΩ-425 Σελίδα 26)
      Συγκεκριμένα αποφασίστηκε

      Απάντηση

      Ανώνυμος16/2/22 20:41
      Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
      1.Η ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ στην Νοτιοανατολική Κυνόσουρα σε αγροτική δραστηριότητα και αλιεία.
      2. Η εγκατάσταση πλωτών κατασκευών και ναύδετων για την εξυπηρέτηση πλοίων σε Ζώνη Α΄ απόλυτης προστασίας.
      3. Η κατασκευή αλιευτικού και τουριστικού λιμένα σε ζώνη πολλαπλώς προστατευόμενη.
      4. Η εγκατάσταση πλωτών Δεξαμενών στην Ψυτάλλεια, μπροστά ακριβώς στα Σελήνια και σε απόσταση αναπνοής από την Κυνόσουρα.
      4. Η παραμονή και λειτουργία ναυπηγείων σε ζώνες απόλυτης προστασίας μέχρι το 2052 όπου ρητά απαγορεύονται ανάλογες δραστηριότητες.
      Συγχρόνως ο ΟΛΠ συμπεριφέρεται σαν απόλυτος κύριος και νομέας περιοχών της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν.
      Μετά από 10 μήνες στην τιμητική όσο και υπεύθυνη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων δεν έχετε αντιδράσει κ. Μπόγρη.
      Με όλη την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σας, σας ρωτώ δημόσια.
      Α) Ποια είναι η θέση σας στο Master Plasn του ΟΛΠ και τις αποφάσεις της ΕΣΑΛ όσον αφορά τη Σαλαμίνα;
      Εάν δεν συμφωνείτε έχετε αντιδράσει και πώς;
      Β) Συμφωνείτε με την συνεχιζόμενη παρουσία του ΟλΠ σε περιοχές της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν;
      Γ) Συμπαραστέκεστε στη νομική κίνηση που κάναμε εναντίον του ΟΛΠ και της ΕΣΑΛ για το έκτρωμα του Μαστερ Πλαν και της παράνομης παρουσίας του ΟΛΠ στη Σαλαμίνα;
      Κα Μπόγρη έχετε την χρυσή ευκαιρία να διαφοροποιηθείτε από άλλους παράγοντες και να αφήσετε θετικό στίγμα στην προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Σαλαμίνας, ή να αποτελέσετε ένα ακόμα κρίκο στη σκοτεινή αλυσίδα εκείνων που έβλεπαν, άκουγαν αλλά δεν... καταλάβαιναν.
      Η επιλογή είναι δική σας.
      Mάνος Δερτούζος
      Δημοτικός Σύμβουλος

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος15/2/22 23:08

    Αντιπροεδρε τι σου έκαναν λεβέντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοπή πίτας της Τ.Ο ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος16/2/22 09:24

    Ρε αντιπροεδρε σε πέταξε έξω μια γυναίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/2/22 13:58

      Ανώνυμος14/2/22 13:06

      ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΠΟΥΝΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 400 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 30.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΡΩΤΗΘΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΥΣΤ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/2/22 05:21

      Ερωτήματα Δ.Σ. Μάνου Δερτούζου προς την κα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Μπόγρη! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!


      Η ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
      Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΩΝ
      ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ κα ΜΠΟΓΡΗ
      Είναι ευτύχημα για την Σαλαμίνα, ότι για πρώτη φορά έχει Αντιπεριφερειάρχη Νήσων μία γυναίκα από την Σαλαμίνα την κα Βάσω Θεοδωρακοπουλου – Μπόγρη. Την χρειαζόμαστε όχι μόνο για βελτίωση των θεμάτων της καθημερινότητας αλλά να συμβάλει με το κύρος και τη θέση της στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας. Φέτος γιορτάζουμε τα 2500 χρόνια από την Ιστορική Ναυμαχία. Δεν έχει σημασία ποιες εκδηλώσεις θα κάνουμε, ποιοι μεγαλόσχημοι θα παρευρεθούν και ποιοι σπουδαίοι λόγοι θα εκφωνηθούν. Καμία εκδήλωση δεν έχει αξία όταν η παρανομία ζει και βασιλεύει και όταν ο χώρος καταστρέφεται συστηματικά.
      Κα Μπόγρη,

      στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στην 80η Συνεδρίαση της ΕΣΑΛ εγκρίθηκε το Master plan του ΟΛΠ το οποίο περιέχει καταστροφικές συνέπειες για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας και της ευρύτερης περιοχής (ΑΔΑ: ΩΔΛΚ4653ΠΩ-425 Σελίδα 26)
      Συγκεκριμένα αποφασίστηκε

      Απάντηση

      Ανώνυμος16/2/22 20:41
      Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
      1.Η ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ στην Νοτιοανατολική Κυνόσουρα σε αγροτική δραστηριότητα και αλιεία.
      2. Η εγκατάσταση πλωτών κατασκευών και ναύδετων για την εξυπηρέτηση πλοίων σε Ζώνη Α΄ απόλυτης προστασίας.
      3. Η κατασκευή αλιευτικού και τουριστικού λιμένα σε ζώνη πολλαπλώς προστατευόμενη.
      4. Η εγκατάσταση πλωτών Δεξαμενών στην Ψυτάλλεια, μπροστά ακριβώς στα Σελήνια και σε απόσταση αναπνοής από την Κυνόσουρα.
      4. Η παραμονή και λειτουργία ναυπηγείων σε ζώνες απόλυτης προστασίας μέχρι το 2052 όπου ρητά απαγορεύονται ανάλογες δραστηριότητες.
      Συγχρόνως ο ΟΛΠ συμπεριφέρεται σαν απόλυτος κύριος και νομέας περιοχών της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν.
      Μετά από 10 μήνες στην τιμητική όσο και υπεύθυνη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων δεν έχετε αντιδράσει κ. Μπόγρη.
      Με όλη την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σας, σας ρωτώ δημόσια.
      Α) Ποια είναι η θέση σας στο Master Plasn του ΟΛΠ και τις αποφάσεις της ΕΣΑΛ όσον αφορά τη Σαλαμίνα;
      Εάν δεν συμφωνείτε έχετε αντιδράσει και πώς;
      Β) Συμφωνείτε με την συνεχιζόμενη παρουσία του ΟλΠ σε περιοχές της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν;
      Γ) Συμπαραστέκεστε στη νομική κίνηση που κάναμε εναντίον του ΟΛΠ και της ΕΣΑΛ για το έκτρωμα του Μαστερ Πλαν και της παράνομης παρουσίας του ΟΛΠ στη Σαλαμίνα;
      Κα Μπόγρη έχετε την χρυσή ευκαιρία να διαφοροποιηθείτε από άλλους παράγοντες και να αφήσετε θετικό στίγμα στην προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Σαλαμίνας, ή να αποτελέσετε ένα ακόμα κρίκο στη σκοτεινή αλυσίδα εκείνων που έβλεπαν, άκουγαν αλλά δεν... καταλάβαιναν.
      Η επιλογή είναι δική σας.
      Mάνος Δερτούζος
      Δημοτικός Σύμβουλος

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος16/2/22 13:57

    ΜΟ ΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΙΚΑ ΡΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΡΕ:::::

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος17/2/22 17:19

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1.200.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΑ ΜΠΟΓΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΙΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

    «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»,
    Αγαπητή η Βάσω Μπόγρη αλλά πιο αγαπητή η αλήθεια η οποία αποκρύπτεται από την κα Ανιπεριφερειάρχη

    Το 2018 ο κ. Αθανασιάδης, Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2011-2014 σε συνέντευξή του, ανέφερε για τα έργα τα οποία αφορούσαν το νησί μας την πιο πάνω περίοδο
    “Τα έργα που αφορούσαν το νησί της Σαλαμίνας ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους Δήμους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα, την περίοδο που ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ να έχει δήμαρχο τον Γ. Τσαβαρή . Τι να πρωτοθυμηθώ;
    • Τα όμβρια; (έργο που εκτελείται μέχρι σήμερα πλησίον του Δημαρχείου)
    • Την αποχέτευση των λυμάτων;
    • Τον Παιδικό Σταθμό των Παλουκίων;
    • Το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού της Φανερωμένης;
    • Τα δύο κονδύλια των 500.000€ το καθένα που εγκρίθηκαν για την οδοποιία;
    • Ή το μεγάλο έργο που μετά λύπης μου απένταξαν, του Κλειστού Γυμναστηρίου των Αμπελακίων, προϋπολογισμού 3,5εκ.€, το οποίο είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής;

    ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 80 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!!!!

    Στέκομαι λοιπόν στο τελευταίο έργο για να απαντήσω στην κα Μπόγρη , όσον αφορά την πρόσφατη ανακοίνωσή της για τις «Επισκευές στο Στάδιο Αίαντας και στο κλειστό Γυμναστήριο Γ. Καραϊσκάκης στη Σαλαμίνα ύψους 1.200.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας»

    Ένα έργο που θα ήταν στολίδι για την Σαλαμίνα και θα υπήρχε σήμερα στα Αμπελάκια θα ήταν το κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο εντάχθηκε στα ΠΕΠ Αττικής. Δυστυχώς το έργο απεντάχθηκε μετά από συνεννόηση πρ. Διοικήσεως Δήμου και κου Χατζηπέρου.
    Το έργο απεντάχθηκε, αλλά τα 3,5 εκατομμύρια είχαν ήδη δεσμευτεί από Περιφέρεια με Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Κατσικάρη και Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή . Έτσι λοιπόν επί κου Χατζηπέρου τα 3,5 εκατ από το έργο το οποίο απένταξαν, προγραμματίστηκαν και ψηφίστηκαν τα εξής έργα. :
    1. «Συντήρηση, αναβάθμιση και βελτίωση Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας» ύψους 460.000,00€ ( Το έργο εκτελέστηκε το 2018)
    2. Συντήρηση και βελτίωση του γηπέδου Αμπελακίων Σαλαμίνας (προϋπολογισμού 520.000 ευρώ με ΦΠΑ), . (Το έργο εκτελέστηκε 2016)
    3. Εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Αίαντας (κατασκευή νέου συνθετικού χλοοτάπητα, κατασκευή νέου αθλητικού δαπέδου στίβου συντήρηση περίφραξης και μεταλλικών κατασκευών συντήρηση αποδυτηρίων και εξωτερικών εγκαταστάσεων, συντήρηση φωτισμού και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.
    4. Εργασίες και κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων) και στο γυμναστήριο Γ. Καραϊσκάκης (κατασκευή νέου συνθετικού ελαστικού αθλητικού δαπέδου, επισκευή μεταλλικής στέγης συντήρηση αποδυτηρίων, χρωματισμών, ηλεκτροφωτισμού και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.

    Τα δύο πρώτα έργα ήδη είχαν εκτελεστεί από την προηγούμενη Περιφέρεια και τα οποία είχε δημοπρατήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
    Τα δύο τελευταία έργα ανακοίνωσε η κα Μπόγρη τα οποία όπως ανέφερα, είχαν ψηφιστεί προγραμματιστεί από τον κ. Χατζηπέρο και ενώ οι πόροι υπήρχαν από την προηγούμενη Περιφέρεια με Περιφερειάρχη τον κ. Σγουρό και Δήμαρχο Σαλαμίνας τον Γιάννη Τσαβαρή .

    Η αλήθεια είναι μία και πρέπει να λέγεται και πάντοτε να γνωρίζουμε ότι αργά ή γρήγορα λάμπει. Όσο να θέλει κάποιος να την αποκρύψει δεν μπορεί. Το μόνο που κάνει είναι να εκτίθεται. Ο πολιτικός Πολιτισμός επιβάλλει να λέμε ποιοι προσπάθησαν και ποιοι εξασφάλισαν τα χρήματα για ένα έργο, το οποίο ανακοινώνεται μια δεδομένη στιγμή ή εγκαινιάζεται.
    ΜΑΝΟΣ ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.