Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Αυγ 2022

Ισιδώρα Νάννου τ.Δήμαρχος Σαλαμίνας Ακύρωση τόσο των υπ΄ αριθμ. 83 & 84/2022 αποφάσεων ΔΣ.

Αρ. Πρωτ. Δήμου: 14499/11-8-2022

Προς:  κ. Γαλέο Συμεών / Πρόεδρο ΔΣ                        Σαλαμίνα 10/8/2022

Κοιν.:  Δήμαρχο Σαλαμίνας

Από: Ισιδώρα Νάννου / Δημ.Σύμβουλος

 

ΑΙΤΗΜΑ

Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

Αιτούμαι  την άμεση σύγκληση του ΔΣ για συζήτηση και λήψη απόφασης με:

ΘΕΜΑ: Ακύρωση τόσο των υπ΄ αριθμ. 83 & 84/2022 αποφάσεων ΔΣ. όσο και των βεβαιωτικών καταλόγων οφειλής που συντάχθηκαν σε εκτέλεση των αναφερομένων αποφάσεων.

Το κατεπείγον συνίσταται στο γεγονός ότι η αποστολή των ειδοποιητηρίων σε χιλιάδες συμπολίτες μας – ιδιοκτήτες γης  για βεβαιωμένη οφειλή και άμεση πληρωμή της, σε εκτέλεση των εν θέματι αποφάσεων, έχει προκαλέσει μεγάλη και έκρυθμη αναστάτωση με κίνδυνο να δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Εισήγηση: Με τις ως άνω αποφάσεις το ΔΣ ενέκρινε την είσπραξη χρηματικών προκαταβολών από ιδιοκτήτες ακινήτων α) περιοχής Α’ κατοικίας για την χρηματοδότηση της μελέτης «Κτηματογράφηση, πολεοδόμηση, πράξη εφαρμογής οικιστικών περιοχών Α’ κατοικίας» η οποία είχε ανατεθεί με την αρ. Πρωτ. 27196/19-9-2012 Σύμβαση και β) περιοχής Β’ κατοικίας για την χρηματοδότηση της μελέτης «Αναθεώρηση (Επανέγκριση) πολεοδομικής μελέτης περιοχών Β’ κατοικίας Αγ.Δημήτριος – Ζορμπαλά – Περιστέρια – Μαρούδι» Δήμου Σαλαμίνας, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ.1 του ν. 2508/97 σε συνδυασμό με την αρ. 5494/2004 ΚΥΑ (ΦΕΚ 204Β/4-2-2004). 

Η, κατά παρέκκλιση όμως του κανόνα, δυνατότητα που δίνει το προαναφερόμενο άρθρο στους Δήμους, να μπορούν να εισπράττουν χρηματικές προκαταβολές από ιδιοκτήτες ακινήτων της προεκτιμώμενης εισφοράς σε χρήμα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εκπόνηση πολεοδομικών μελετών και πράξεων εφαρμογής, αφορά μόνο περιοχές οι οποίες πρόκειται να ενταχθούν σε ρυμοτομικό σχέδιο κατόπιν σχετικής απόφασης του ΔΣ και εφόσον οι απαιτούμενες μελέτες ανατεθούν εντός περιοριστικής προθεσμίας 18 μηνών από τη λήψη της απόφασης. 

Το προαναφερόμενο άρθρο δεν αφορά τις περιοχές οι οποίες εντάχθηκαν σε ρυμοτομικό σχέδιο μετά την έκδοση της υπ΄αριθμ. 5494 ΚΥΑ (ΦΕΚ 204Β/4-2-2004) και των οποίων οι απαιτούμενες μελέτες έχουν ήδη ανατεθεί, όπως εν προκειμένω οι επίμαχες περιοχές.

Οι μελέτες αυτές πληρώνονται σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης και την σύμβαση ανάθεσης που συνάφθηκε, ήτοι εν προκειμένω από  ίδιους πόρους του Δήμου και όχι από χρηματικές προκαταβολές των ιδιοκτητών.

Συνεπώς, οι αποφάσεις αρ. 83 και 84/2022 του ΔΣ είναι παράνομες και πρέπει να ακυρωθούν πάραυτα ώστε να ακυρωθούν και οι βεβαιωτικοί κατάλογοι οφειλής που συντάχθηκαν σε εκτέλεση των επίμαχων αποφάσεων.

Με τιμή

Ισιδώρα Νάννου

 τ.Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.