Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

11 Αυγ 2022

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ


ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο  της  28-6 -2022 ψηφίστηκε  η  είσπραξη χρηματικών προκαταβολών για την χρηματοδότηση μελετών Α και Β κατοικίας.

Κανείς   όμως δεν περίμενε ότι την επομένη  μέρα,  ο Δήμαρχος  Σαλαμίνας   θα έστελνε τον λογαριασμό στους πολίτες,  αγνοώντας ότι βάσει  νόμου αλλά και πάγιας Νομολογίας,   ότι ως χρόνος για τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων,  προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη πράξη επιβολής εισφοράς σε χρήμα, λαμβάνεται ο χρόνος κύρωσης της πράξης εφαρμογής, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή αφού πρόκειται για χρηματοδότηση μελετών.

Πέρα όμως από το πιο πάνω, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων και με σωστή ανάγνωση του  άρθρ. 21, παρ.6 ν.2508/97, τον οποίο  επικαλέστηκαν  για να εισπράξουν προκαταβολικά  τα χρήματα για την χρηματοδότηση των μελετών, αφορά μόνο περιοχές οι οποίες πρόκειται να ενταχθούν σε ρυμοτομικό σχέδιο  και όχι αυτές που ήδη έχουν ενταχθεί όπως αυτές που έλαβε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Χρέος του Δήμου  είναι να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια  από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ κ.λ.π  για να βρεθούν χρήματα  για την χρηματοδότηση  μελετών, εάν το ταμείο δεν έχει χρήματα.

Επειδή  ο κ. Δήμαρχος επικαλέστηκε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αφού βάσει αυτής έστειλε τις χρεώσεις, επειδή προήλθε αναστάτωση στους πολίτες και δικαιολογημένη,   καλούμε  να συγκληθεί έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο για ανάκληση των αποφάσεων και ηρεμίας των πολιτών.

Με αφορμή των πιο πάνω αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου   και αφού ζητήσουμε  ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ από τους πολίτες της Σαλαμίνας που συμβάλαμε  στην αναστάτωσή τους, δηλώνουμε  κατηγορηματικά  ότι από τούδε και στο εξής,  δεν πρόκειται να έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε οποιοδήποτε θέμα έχει σχέση με πληρωμή χρημάτων και έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που σήμερα διοικούν.

Δεν υπάρχει πλέον καμιά εμπιστοσύνη σε μία Δημοτική αρχή η οποία αποδεικνύεται πολιτικά αναξιόπιστη,

αφού μετά  από επώνυμη καταγγελία για παράνομες απευθείας αναθέσεις  στην αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως στα Κανάκια άμεσα τις ανακάλεσαν,

αφού μετά από δύο χρόνια της πολυδιαφημιζόμενης πεζοδρόμησης στην Ακτή Καραϊσκάκη ανακάλεσαν  την απόφαση κατά το ήμισυ χωρίς αιτιολογία , ενώ από την αρχή φωνάζαμε ότι το μέτρο αυτό  αποτελεί πρόβλημα ασφαλείας και ισονομίας των καταστημάτων,

αφού ήδη μετά  από μηνυτήρια αναφορά έχουν κλιθεί  από τον Εισαγγελέα  τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου και η οικονομική Επιτροπή του Δήμου σε προκαταρκτική εξέταση για   το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» προϋπολογισμού 188.000 όπως αναφέρουν οι κληθέντες,  

αφού ήδη δημόσια κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στον Δήμο Σαλαμίνας για εξόφληση απαιτήσεων  της  ΕΥΔΑΠ  χωρίς  να λειφθεί  καμιά απόφαση είτε Δημοτικού Συμβουλίου, είτε Οικονομικής  Επιτροπής,

αφού ήδη το πολιτικό-οικονομικό  σκάνδαλο της Ενεργειακής Αναβάθμισης  κάθε μέρα διογκώνεται με αποκαλύψεις και ερωτήματα που μένουν αναπάντητα,  

αφού έχουν γίνει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για όσα συμβαίνουν στον Αρχαιολογικό χώρο με τελευταίο τις παράνομες  αποφάσεις Κοινότητας Αμπελακίων  και Ποιότητα ζωής για το Ναυπηγείο Μπεκρή…..

Καμιά εμπιστοσύνη  πλέον σε αυτήν  την Δημοτική Αρχή .

Οι  Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μάνος Δερτούζος

Υβόνη Αραβανή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.