Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

23 Ιουλ 2015

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στο Αγκίστρι

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος επισκέφθηκε σήμερα το Αγκίστρι συνοδευόμενος από τον Ειδικό του Σύμβουλο κ. Σταύρο Πλατή όπου  παρέδωσε φάρμακα και αναλώσιμα στο Κοινοτικό Ιατρείο του νησιού, τα οποία διέθεσε το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Σαλαμίνας.

Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους στο Δημαρχείο όπου και πραγματοποίησαν σύσκεψη και συζήτησαν τα σοβαρότερα προβλήματα του νησιού, με κυρίαρχο την παντελή έλλειψη γιατρού σε μια περίοδο που ο πληθυσμός του νησιού ξεπερνά τα 4.000 άτομα (κάτοικοι και επισκέπτες). Επιπλέον τα τρία κοινοτικά ιατρεία εξυπηρετούνται από ΜΟΝΟ μία νοσηλεύτρια, η οποία σημειωτέον κατοικεί στην Αίγινα. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, των υγρών αποβλήτων καθώς και ο προγραμματισμός των νέων έργων, κυρίως η επισκευή-επέκταση του λιμανιού και η δημιουργία μαρίνας.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το πυροσβεστικό φυλάκιο Αγκιστρίου και συζήτησε με τους πυροσβέστες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο νησί, το οποίο δεν διαθέτει πυροσβεστικό σταθμό, με ιδιαίτερη έμφαση στο ελεύθερο κάμπινγκ που υπάρχει διάσπαρτο, παρά την απαγόρευση, και άκουσε με προσοχή τα αιτήματα τους.  Έλεγξε όλα τα αντιπυρικά μέτρα (αντιπυρικές ζώνες, δασικούς δρόμους κλπ) και διαπίστωσε ότι τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος που διέρχονται μέσα από τις δασικές εκτάσεις, δεν είναι επενδυμένα και αποτελούν κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς. Ο κ. Χατζηπέρος σε συνεργασία με τον Δήμαρχο θα αποστείλουν αίτημα προς την ΔΕΔΔΗΕ για την αντικατάσταση των καλωδίων με αντίστοιχα επενδυμένα και προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Πυροσβεστικό Σώμα για την δημιουργία μόνιμου πυροσβεστικού σταθμού στο νησί προκειμένου να προστατευτεί κατά τον καλύτερο τρόπο το πανέμορφο δάσος του Αγκιστρίου.  

1 σχόλιο:

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.