7 Ιουλ 2015

Περισσότερες πόλεις συμμετέχουν στον μαραθώνιο για τα Ελληνικά αδέσποτα την Κυριακή 12 Ιούλη 2015

Το PennyMarathon μεγαλώνει. Δύο ακόμα πόλεις έχουν προσχωρήσει στην εκδήλωση που συγκεντρώνει δρομείς, ποδηλάτες και άλλους αθλητές σε μία προσπάθεια να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα.
Εκτός από την Αθήνα, η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά το μαραθώνιο το 2012, η Σαλαμίνα και η Καλαμάτα θα φιλοξενήσουν για πρώτη φορά την εκδήλωση απόστασης 42 χιλιομέτρων την Κυριακή 12 Ιούλη 2015.

Αλλά δεν είναι μόνο η Ελλάδα! Αθλητές από την άλλη πλευρά του κόσμου στο Σίδνεϊ, Αυστραλία, συνεχίζουν να δείχνουν την υποστήριξή τους στον σκοπό επίσης.
Το PennyMarathon ξεκίνησε στην Αθήνα το 2012. Τέσσερα χρόνια αργότερα, έχει γίνει ένα διεθνές γεγονός που λαμβάνει χώρα την ίδια μέρα σε τέσσερις πόλεις. Και αυτό αυξάνεται!
«Αυτός ο Μαραθώνιος είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τα ζώα συντροφιάς που εγκαταλείπονται, κακοποιούνται, σκοτώνονται και πεθαίνουν αβοήθητα στους δρόμους, καθώς και για αυτούς που δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα για να τα σώσουν» λέει ο Τάκης Σκέρλος, ο οποίος διαχειρίζεται το PennyMarathon στηΣαλαμίνα.
«Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στη Σαλαμίνα έχει βγει εκτός ελέγχου καθώς ο αριθμός τους ανέρχεται πλέον σε πολλές χιλιάδες και αυξάνεται συνεχώς. Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση πρέπει να αναρωτηθούμε, πώς ο καθένας μας συμβάλλει σε αυτό το πρόβλημα και εν συνεχεία πώς μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης του. Αυτοί που τα αγαπούν, αυτοί που δεν τα θέλουν αλλά και εκείνοι που είναι αδιάφοροι απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς συμφωνούν τουλάχιστον σε ένα πράγμα: «κανένας δεν τα θέλει στους δρόμους». Ας προσπαθήσουμε λοιπόν ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε» προσθέτει.
Πέρυσι, περισσότεροι από 100 δρομείς και ποδηλάτες στην Αθήνα έδειξαν την υποστήριξή τους αφιερώνοντας μία καλοκαιρινή μέρα του Ιούλιου να τρέξουν, να ποδηλατήσουν και να κολυμπήσουν ακόμα, για να αποδείξουν ότι:
·          υποστηρίζουν την υιοθεσία, στείρωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς
·          αναγνωρίζουν το έργο των εθελοντών που προσπαθούν να σώσουν τις ζωές αυτών των ζώων
·          καταγγέλλουν την αδιαφορία, ανικανότητα ή / και την απανθρωπιά που βλέπουν στην κυβέρνηση και την κοινωνία στο σύνολό της
·          απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όσους διαπράττουν παραβιάσεις κακοποίησης ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου
·          ενθαρρύνουν τη δεοντολογική, υπεύθυνη και με κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.
Στη Σαλαμίνα ο μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 5:30 π.μ, 12 Ιουλίου 2015, απο την εκκλησία του Αγ. Νικολάου (Οδός Ακτή Καραϊσκάκη & Αγ. Νικολάου) και θα τερματίσει στο ίδιο σημείο περίπου στις 10:00 π.μ.
Στην Αθήνα φέτος θα υπάρχει και συμμετοχή με SUP (standuppaddleboard) όπου θα διανύσουν μία απόσταση 21 χιλιομέτρων παράλληλα με τους δρομείς και τους ποδηλάτες για πρώτη φορά. Το 2014 μία συμμετέχουσα κολύμπησε για 5,5 ώρες ασταμάτητα (17 χιλιόμετρα) από τον Άλιμο στην παραλία της Βουλιαγμένης.
Μ.Μ.Ε.: για περισσότερες λεπτομέρειες, καλέστε
Τάκης Σκέρλος(6974 816233)
ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

ή Facebook + Twitter + Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.