Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

23 Ιουλ 2015

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στους αρχαιολογικούς χώρους της Αίγινας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος επισκέφθηκε σήμερα την Αίγινα, μαζί με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Βλαζάκη, την Προϊσταμένη της ΚΣΤ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Στυλιανή Χρυσουλάκη και τον Ειδικό του Σύμβουλο κ. Σταύρο Πλατή, στο πλαίσιο της ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς η οποία είναι πλουσιότατη στην Αίγινα και στα υπόλοιπα νησιά της Π.Ε.
Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκαν:
Τον Αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας που αντιπροσωπεύει μία συμπυκνωμένη ιστορία 5.000 ετών με το δίδυμο λιμάνι της, καθώς και το μοναδικό της μουσείο το οποίο έχει μία από τις μεγαλύτερες επισκεψιμότητες καθώς στον προαύλιο χώρο του γίνονται πολιτιστικές δράσεις και δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να εκθέσουν τα σύγχρονα δημιουργήματά τους αντικριστά με τα αρχαία εκθέματα.

Το Ορφανοτροφείο/Φυλακές του Καποδίστρια, το οποίο εκφράζει ανάγλυφα την ιστορία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, για την ανάδειξη του οποίου η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει τα απαραίτητα κονδύλια. Να σημειωθεί ότι η ιδέα του Καποδίστρια και η πρώτη εφαρμογή ήταν η μόρφωση των νέων αγροτών και τεχνιτών οι οποίοι θα διασκορπίζονταν στην Ελλάδα με σκοπό την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, μια επίκαιρη και σύγχρονη ιδέα που και σήμερα είναι απούτως επίκαιρη.

Τον Ναό της Αφαίας, για το οποίο η Περιφέρεια έχει προβλέψει ανάλογες πιστώσεις για την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου και του ηλεκτροφωτισμού του μνημείου και του Ελλάνιου Διός.

1 σχόλιο:

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.