Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

31 Μαρ 2010

‘’Πρόγραμμα Καλλικράτης στην Τ.Α. και τι μας περιμένει’’

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/03/10, στην αίθουσα FLAMINGO, η ενημερωτική εκδήλωση ‘’Πρόγραμμα Καλλικράτης στην Τ.Α. και τι μας περιμένει’’, που διοργάνωσαν από κοινού οι Δημοτικές Παρατάξεις, Δημοκρατική Δημοτική Κίνηση Σαλαμίνας και Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Δήμου Αμπελακίων.
Την εκδήλωση άνοιξε o κ. Βασίλης Λεμπέσης, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου και το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα, δείγμα του ενδιαφέροντος των δημοτών για το θέμα. Στη συνέχεια, αφού εξήγησε το σκοπό της εκδήλωσης, παρουσίασε το πάνελ και την εισηγήτρια κα Γεωργία Γκαβογιάννη.
Η κα Γκαβογιάννη, επικεφαλής της ΑΚΙΠ και Δημ. Σύμβουλος Δ. Αμπελακίων, έκανε μια εκτενή και εμπεριστατωμένη κριτική αναφορά στο πρόγραμμα Καλλικράτης, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι η όποια κριτική σε αυτό δε σημαίνει υποστήριξη στο σημερινό μοντέλο της Τ.Α..
Στάθηκε στις ουσιαστικές επιδιώξεις του προγράμματος, οι οποίες ανατρέπουν πολλά σημερινά δεδομένα, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους τομείς κοινωνικών αγαθώνκαι παροχών, όπως Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.
Με τη μεταφορά τους στην Τ.Α., θα ‘’σπάσει’’ ο δημόσιος, ενιαίος και δωρεάν χαρακτήρας τους και θα αυξηθεί η εμπορευματοποίησή τους προς όφελος των κερδών του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου.
Κάλεσε τους δημότες να μη σταθούν μόνο στα γεωγραφικά όρια των νέων Δήμων, γιατί αυτά, αποτελούν το κερασάκι για να τραβήξουν την προσοχή, να αναλωθούμε σε τοπικιστικές διαφορές και να εκτονωθούν έτσι οι αντιδράσεις, χωρίς να θίγεται το αντιδραστικό περιεχόμενο του προγράμματος Καλλικράτης.
Περιεχόμενο, που θέλει τους πολλούς και αδύναμους να ξαναπληρώνουν για κοινωνικά αγαθά και μάλιστα υποβαθμισμένα ενώ οι λίγοι και οικονομικά ισχυροί, θα βρουν στην Τ.Α., νέο πεδίο δράσης λαμπρό για να αυγατίζουν τα υπερκέρδη τους, με τη σιγουριά ενός νομικού πλαισίου, κομμένου και ραμμένου στα μέτρα τους και στα συμφέροντά τους.
Κλείνοντας η κα Γκαβογιάννη, κάλεσε τους δημότες να αντιδράσουν στις επιταγές του προγράμματος Καλλικράτης και να συσπειρωθούν με εκείνες τις δημοτικές παρατάξεις, που σταθερά αγωνίζονται και διεκδικούν αλλαγές προς το συμφέρον των πολλών και όχι του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου.
Μετά την εισήγηση ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και τοποθετήσεις από το ακροατήριο.
Στον απόηχο, πολλοί παρευρισκόμενοι επαίνεσαν τις δυο Δημοτικές Παρατάξεις για την πρωτοβουλία τους, δεδομένου, ότι κανείς άλλος από τα υποψήφια σχήματα στις επερχόμενες εκλογές - και αρκετοί επικεφαλής άλλων παρατάξεων παρευρίσκονταν στην εκδήλωση - δεν έχει πάρει δημόσια θέση για το πρόγραμμα Καλλικράτης και πολύ περισσότερο, δεν έχει ενημερώσει τους δημότες, για το τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον στην Τ.Α.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/3/10 19:36

    pios epeixhrhmatias tha apokomisei yperkerdh apo toys dhmoys afoy de sas
    dinei kanenas giati eisaste mpatirides kai mpataksides

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/4/10 00:50

    UA SFIJOYN TA KOLARAKIA POLLON ME TON KALLIKRATH.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/4/10 10:08

    ΑΜΗΝ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΡΦΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/4/10 00:01

    "ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ "

    -ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ

    - ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΤΩΝ ΝΑ
    ΥΠΗΓΕΙΩΝ

    - ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ GREENPEACE ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΛΠ


    -ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΙΧΑ ΚΑΙ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΔΟΜΗΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ

    - ΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΠ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ...

    - ΜΙΧΑΣ , ΤΡΑΥΛΟΣ,ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ


    ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ "ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ"

    Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ

    Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ κ.ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ ΚΑΙ κ.ΜΙΧΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ



    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΗ ΑΥΤΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ κκΡΟΚΙΔΗ,ΘΕΟΧΑΡΗ, κα ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΨΕΜΑΤΑ,ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥΥΥΥΥΥΓΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

    ΑΠΟ ΔΙΑΦΙΜΗΣΕΙΣ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ....



    VETO της Κυριακής

    Ετοιμάζει κελιά ο Γιώργος Παπανδρέου

    Ποιες εισηγήσεις δέχεται ο πρωθυπουργός από τους στενούς του συνεργάτες και γιατί πιστεύει πως ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης πρέπει να πέσει και σε στελέχη του ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.