Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

10 Ιουλ 2017

Άλλο ένα εργασιακό έγκλημα. Άλλη μια χαμένη ζωή εργάτη καθαριότητας

Δυστυχώς μέσα σ’ ελάχιστες μέρες είχαμε και δεύτερο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον τομέα της καθαριότητας.
 Εργατικά ατυχήματα που αποτελούν εργασιακά εγκλήματα και επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο πόσο επικίνδυνη, βαριά και ανθυγιεινή είναι η εργασία στον τομέα της καθαριότητας, τις περισσότερες φορές χωρίς καν στοιχειώδη μέτρα προστασίας και με έντονη εντατικοποίηση.
 Ο 45χρονος  Άγγελος Παντέλογλου, πατέρας δύο παιδιών συμβασιούχος στον τομέα καθαριότητας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, τραυματίστηκε σοβαρά πριν λίγες μέρες, μετά την απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ, έξω από το ΧΥΤΑ Μαυροράχης και κατέληξε χτες, παρά τις πολύ σοβαρές προσπάθειες των γιατρών.

Άλλο ένα θύμα στη μάχη για το μεροκάματο του τρόμου, όπως αποδεικνύεται ότι είναι το μεροκάματο στον τομέα της καθαριότητας.
 Παρ’ όλα αυτά αρμόδιες αρχές και κυβέρνηση, αρνούνται την ικανοποίηση και αυτού του στοιχειώδους δικαιώματος της μόνιμης και σταθερής εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα είναι άνθρωποι και όχι ανακυκλώσιμα σκουπίδια,  όπως αντιμετωπίζονται από τις τοπικές και κεντρικές εξουσίες.
Όχι άλλες χαμένες ζωές εργατών καθαριότητας.
Η ΛΑΕ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου Άγγελου Παντέλογλου.
Απαιτεί την διενέργεια έρευνας και την απόδοση ευθυνών για τον θανατηφόρο τραυματισμό του.
 Δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων στην καθαριότητα, για σταθερή και μόνιμη εργασία, για  βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Γραφείο Τύπου

09/07/2017

2 σχόλια:

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.