Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Αυγ 2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” ΣΑΤΕΡΛΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ εκδήλωση με θέμα : «Τα τοπωνύμια της Σαλαμίνας».


Το Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 ο Εξωραϊστικός σύλλογος «Άγιος Δημήτριος Σατερλί Σαλαμίνας» πραγματοποίησε για 13η συνεχή χρονιά καλοκαιρινή εκδήλωση με θέμα: «Τα τοπωνύμια της Σαλαμίνας».
Ομιλητής ήταν ο Δρ Λαογραφίας Παναγιώτης Βελτανισιάν ο οποίος μας μετέφερε νοερά σε ένα ταξίδι στη Σαλαμινιακή ιστορία μέσα από τα τοπωνυμικά του νησιού μας. Η διαδραστική επικοινωνία μεταξύ κοινού και ομιλητή, έδωσε έναν τόνο οικειότητας μεταξύ των θεατών και δημιούργησε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Το 2020 συμπληρώνονται σαράντα χρόνια, (1980- 2020), παρουσίας και δράσης του συλλόγου μας, και η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα Ιδρυτικά του Μέλη. Για αυτή την επέτειο εκδώσαμε ένα ημερολόγιο για τα έτη 2020-2021, το οποίο προβάλλει το Σαρωνικό τοπίο του οικισμού μας . Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Έρη Σακελλαρίου, έδωσε τιμητικά, από ένα ημερολόγιο στα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου που ήταν παρόντα.
Η βραδιά έκλεισε με μελωδικά τραγούδια που τραγούδησαν οι μουσικοί και φίλοι, Σπύρος Ευσταθίου και Βασίλης Κορρός.
Έκπληξη της βραδιάς ήταν η φιλική παρουσία του κ. Δημήτρη Γούζιου, βιολοντσελίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που με τη δεξιοτεχνία του έκανε ακόμη πιο όμορφη την μελωδική φεγγαρόλουστη βραδιά στο ακρογιάλι του Σατερλί.
Tην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους, η νεοεκλεγείσα Σαλαμίνια Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ. Ναύαρχος ε.α. κ. Χρήστος Δελημιχάλης, οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι Σαλαμίνας κ.κ. Σπύρος Ευσταθίου και Λίτσα Διγενάκη, ο Πρόεδρος της κοινοπραξίας Φ/Β-Ο/Γ Αντιναύαρχος ε.α. Δημήτριος Δελημιχάλης, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου ‘’Κολώνες’’ κ. Σκυφτός Άλκης, καθώς και πολλοί εκλεκτοί φίλοι του νησιού μας.
Το Δ. Σ.
του
ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
«ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΤΕΡΛΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»