Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

31 Ιαν 2020

Ο πρώην δήμαρχος Πειραιά και πρώην υπουργός και βουλευτής Ανδρέας Ανδριανόπουλος ήταν ο σημερινός καλεσμένος της εκπομπής «Ξυπνήστε» και του Γιάννη Κεχαγιόγλου,


Ο πρώην δήμαρχος Πειραιά και πρώην υπουργός και  βουλευτής Ανδρέας Ανδριανόπουλος  ήταν ο σημερινός καλεσμένος της εκπομπής «Ξυπνήστε» και του Γιάννη Κεχαγιόγλου, που μεταδίδεται κάθε πρωί από τις 6 έως τις 9 από το Κανάλι Ένα 90,4.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδριανόπουλος αναφερόμενος στις πρόσφατες καταγγελίες για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, χαρακτήρισε «τραβηγμένη» την ανάμιξη του ποδοσφαίρου με τα πολιτικά και εξέφρασε την απορία για ποιο λόγο η κυβέρνηση ενεπλάκη σε μια καθαρά ποδοσφαιρική υπόθεση.

Ο πρώην δήμαρχος υπενθύμισε δε ότι «ο νόμος – που παραβίασε ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη – ήταν νόμος που ίσχυε εδώ και 20 χρόνια».

Ερωτηθείς για την εξωτερική πολιτική, ο κ. Ανδριανόπουλος τόνισε πως η κατάσταση είναι δύσκολη. «Ο Ερντογάν γαυγίζει παρά δαγκώνει» αλλά με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να «προωθεί ορισμένα συμφέροντα» της χώρας του, είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και πανεπιστημιακός, τονίζοντας πως ο Ερντογάν «έχει αναβαθμίσει την Τουρκία, την οποία λαμβάνουν όλη υπόψη και σέβονται».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδριανόπουλο, η Ελλάδα θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί με την παλιά νοοτροπία, ότι δηλαδή «θα πρέπει να τα έχουμε καλά με όλους τους γείτονες και να μη διεκδικούμε τίποτα».

Ο πρώην δήμαρχος θεωρεί ότι η λύση είναι «να καταργήσεις φόρους και να γεμίσεις τη χώρα με ξένες επενδύσεις» ώστε το «οικονομικό συμφέρον των χωρών αυτών» να λειτουργεί ως μέσο πίεσης υπέρ των ελληνικών συμφερόντων

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος31/1/20 14:14

    «Προωθούμε αλλαγές στο μοντέλο λιμενικής διακυβέρνησης με απώτερο στόχο την ένταξη των λιμένων που σήμερα βρίσκονται υπό τον έλεγχο Δήμων και Κοινοτήτων υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

    Αυτή είναι επί λέξει η δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής, Γ. Πλακιωτάκη, στο 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, όπως καταγράφεται στο από 23.1.2020 επίσημο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου του.

    Η κυβερνητική εξαγγελία ισοδυναμεί, με άλλα λόγια, με κατάργηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, αφού το Υπουργείο θα ασκεί τις αρμοδιότητές τους.

    Να σημειωθεί ότι εδώ και εβδομάδες είχαν κυκλοφορήσει σχετικά δημοσιεύματα περί αλλαγής του τρόπου διακυβέρνησης των λιμανιών, τώρα όμως η σαφής δήλωση του Υπουργού ξεκαθάρισε το τοπίο.

    Θεσμικά, η εξέλιξη κινείται στην αντίστροφη φορά της Αποκέντρωσης, καθώς προαναγγέλλει αφαίρεση μίας εκ των σημαντικότερων αρμοδιοτήτων που σήμερα ασκεί η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση σε πλείστες περιοχές της Χώρας.

    Πρακτικά, φέρνει σωρεία ερωτημάτων για την επόμενη ημέρα μετά την κατάργηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

    Ιδίως για την τύχη των πόρων και εν γένει εσόδων και περιουσιακών στοιχείων τους, αλλά και για το μέλλον του προσωπικού που παρέχει υπηρεσίες σε αυτά με όποια σχέση, των συμβάσεων, διαγωνισμών, έργων εν εξελίξει κ.ο.κ.

    Επισημαίνεται ότι από την ημέρα της Ανακοίνωσης του υπουργού μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει συλλογική απάντηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επίσημη δήλωση ότι οι λιμένες που σήμερα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Δήμων θα ενταχθούν στο Υπουργείο.

    Τοπικά μέσα ενημέρωσης σε νησιά και παραθαλάσσιους Δήμους ανά την Ελλάδα (ιδίως σε Κρήτη και Δήμους του Αιγαίου) έχουν ήδη πάρει φωτιά, προβάλλοντας την είδηση για σχέδιο κατάργησης των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.