Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

31 Ιαν 2020

Αυτός ο ατελείωτος Ιανουάριος


Άρθρο και φωτορεπορτάζ Βαγγέλη Σπανού
O Ιανουάριος είναι ο μήνας των 40 ημερών, αφού όλοι περιμένουν το τέλος του για να πληρωθούν ξανά μετά τις γιορτές, όπως δήλωσε στο Skynews o Graig Spillane, που μετά την απόπειρα αυτοκτονίας ενός φίλου του ίδρυσε μία οργάνωση που βοηθάει όσους έχουν ψυχολικά προβλήματα λόγω χρεών και η οποία αριθμεί πλέον πάνω από 11 χιλιάδες μέλη. Από την άλλη, το Γραφείο Συμβουλών προς Πολίτες δέχεται τα περισσότερα τηλεφωνήματα σχετικά με χρέη την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου. 

Πριν από έναν χρόνο τα τηλεφωνήματα τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν κατά 24% περισσότερα από τον μέσο όρο. Τα χρέη των νοικοκυριών (δημοτικά τέλη, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, ενοίκια) είναι το πιο συνηθισμένο θέμα, για το οποίο οι άνθρωποι ζητούν βοήθεια.
Περίπου 1,5 εκ. άνθρωποι στην Αγγλία παλεύουν με προβλήματα χρέους και ψυχικής υγείας και πάνω από 100 χιλιάδες έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας σύμφωνα με το Ινστιτούτο για το Χρήμα και την Πολιτική για την Ψυχική Υγεία. Οι άνδρες μέσης ηλικίας είναι τρεις φορές πιο επίφοβοι από ό,τι οι γυναίκες. 
To κείμενο του Skynews περιγράφει τις ιστορίες ενός ταξιτζή που αν και δούλευε εφτά μέρες τη βδομάδα, χρειάστηκε τρεις μήνες για να ξεπληρώσει ένα χρέος 350 στερλινών, που είχε πάρει για να κάνει Χριστούγεννα, αλλά κι ενός ποδοσφαιριστή της Πορτ Βέιλ, που παραλίγο να αυτοκτονήσει.  Η Gillian Guy από το Γραφείο Συμβουλών προς Πολίτες εξήγησε ότι υπάρχει αύξηση στα αιτήματα βοήθειας λόγω χρεών το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου, όταν και γίνεται ένα τηλεφώνημα κάθε 10 δευτερόλεπτα.
Ο Ιανουάριος είναι και ο πιο δύσκολος μήνας μακράν του δεύτερου για κολύμβηση. Κρύο μπορεί να βιώσεις και τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο, ακόμα και στις αρχές Μαρτίου και στα τέλη Νοεμβρίου. Το επιπλέον πρόβλημα με τον Ιανουάριο είναι, όμως, ότι έχεις την ψυχολογία ότι ο χειμώνας δεν θα τελειώσει ποτέ. Σου μένουν, όμως, οι πολύ όμορφες εικόνες, που βλέπεις στα κρυστάλλινα νερά και στην ακτή, έστω και χωρίς (αυτές τις μέρες) υποβρύχια μηχανή.
Βαγγέλης Σπανός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.