Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Ιαν 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


Αλέξανδρος Κριτσίκης
Δεν θα μπορούσαμε να μην συγχαρούμε το εγχείρημα της ζωντανής μετάδοσης των  δημοτικών συμβουλίων δια του διαδικτύου όπως χθες παρακολουθήσαμε δια.μεσω του διαδικτυακού καναλιού YOU TUBE ελεύθερα τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού μας για Α φορά στα πολιτικά χρονικά του τόπου μας.
Η κοινωνία της πληροφορίας ως ρητα κατοχυρώνεται θεσμικά στο Σύνταγμα μας απαιτεί την ενημέρωση όλων των πολιτών με σκόπο τη συμμετοχή τους σε αυτήν για λόγους προσωπικής ανάπτυξης, ευημερίας, Αλλά και δημόσιου συμφέροντος.
Ως γνωστο ζουμε σε αυτό το προαναφερθέν  περιβαλλον,  το οποιο ρητα καλείται  "κοινωνια της πληροφοριας" και το οποιο κατοχυρωνει την ενεργη συμμετοχη ολων μας στα κοινα με σκοπο την διασφαλιση των ανθρωπινων μας δικαιωματων. 

Αρχικά, Το Α βήμα έγινε λοιπόν για τον τόπο μας. Το ζητούμενο όμως είναι εάν εξασφαλίστηκαν οι προϋποθέσεις της ουσιαστικής συμμετοχής των δημοτών με σκοπο το συμφέρον του νησιού και των ίδιων.
Σε κάθε περίπτωση ως προαναφέρθηκε  Το Α βήμα έγινε. Τα άλλα ας κρίνει έκαστος εξ ημών και σε κάθε περίπτωση η συνέχεια θα είναι καθοριστική της ανέλιξης η μη του νησιού. Οψόμεθα και προσδοκούμε τα καλύτερα...
Αλεξανδρος Κριτσικης


13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/1/20 22:04

    Ο Κυριος Κριτσικης έδωσε στην τοπική ΝΔ Σαλαμινας ένα computer 400E με μόνη υποχρέωση της τοπικης να τον ευχαριστεί μέσο εφημερίδας και επιστολή στο κομμα
    Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει ποτέ και ο ίδιος πήγε να πάρει το computer πίσω και καλός έπραξε εφ όσον η τοπική δεν κράτησε την συμφωνία τους
    Έχει περάσει ενάμισης χρόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/1/20 22:10

    Το κόμμα της ΝΔ να μαζέψει την ανύπαρκτη προεδρίνα της τοπικης Σαλαμίνας που κάνει like σε ανάρτηση του Τσεβά που αναφέρετε κατά του Δημάρχου μας
    Προεδρίνα άσε τα like και κοίτα πως θα τα βγάλεις πέρα με τον κλητηρα που σου έστειλε ο Κριτσικης για το απλήρωτο computer της τοπικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/1/20 22:26

    Ο λαός μας δεν έχει ανάγκη από κοινωνία της πληροφορίας, έχει ανάγκη από κοινωνία της γνώσης αγαπητέ κ. Κριτσίκη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/1/20 23:20

      Η κοινωνια της πληροφοριας αποτελει προυποθεση για την κοινωνια της γνωσης.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/1/20 08:17

      Το σύστημα που ελέγχει την γνώση, διοχετεύει ελεγχόμενα την πληροφορία προκειμένου να σε αναγκάσει να αγοράσεις την γνώση! Κλασική μορφή καπιταλιστικών μορφών πίεσης των λαών....

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος30/1/20 23:04

    Δείτε όλοι στο facebook στο προφίλ Θανασης Τσεβας τι κράξιμο κανει στον Δήμαρχο και τον ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/1/20 07:51

    Η διαδυκτιακη εφΗμερίδα Ανατροπές έγραψαν 23.10.2019. για το νταμάρι Άγγελου ότι θαβονται σκουπίδια
    Το επισκευτικαν Η αντιπεριφερειαρχης κ.Βάσω Μπογρη και ο διοικητής της πυροσβεστικής και διαπίστωσαν ότι πραγματικά θάβονται σκουπίδια

    διάβασε την εφημερίδα Ανατροπές φύλλο 70 Οκτώβριος 2019
    23 Οκτωβριου το ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ η αντιπεριφερειαρχης Β Μπογρη μαζι με τον διοικητή πυροσβεστικής Πειραιά κ. Σταμουλη και τον διοικητή Σαλαμινας κ. ΑΡΑΠΗ και διαπίστωσαν την ταφή χιλιάδων κυβικών σκουπιδιών καθώς και καπνό από ανταναφλεξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/1/20 08:58

    Τους 3 ανεξάρτητους τους προκαλεσε ο κ.Τσαβαρης από το Δημοτικό Συμβούλιο εχτες
    Το παρακολούθησε όλη η Σαλαμινα
    Δεν ήταν ικανοί να πιασουν το μικρόφωνο να πουν μια κουβεντα Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν οι θέσουλες που πήραν από το δήμαρχο
    Κέντρο Υγείας διορισμός στη διοικηση
    Αντιπρόεδρος λαογραφικού Παρατρεχάμενος για θέματα ασφαλειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/2/20 13:20

      Τι να απαντήσουν άραγε σε έναν γραφικό τυπάκο που δεν λέει να καταλάβει ότι τελείωσε;

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος31/1/20 09:02

    Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
    Σύσκεψη Δημάρχων: Ερωτήματα ψάχνουν απαντήσεις

    Η σύσκεψη των Δημάρχων την περασμένη Τρίτη 21/1 στο Πέραμα άφησε ανοιχτά πολλά ερωτήματα στα οποία θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος Σαλαμίνας πρέπει να απαντήσει.
    Ποιοι άραγε -με βάση τα λεγόμενα του Δημάρχου Περάματος- ζήτησαν η συνάντηση να γίνει με κλειστές πόρτες;

    -->





    Η εφημερίδα Κοινωνική (koinoniki.gr) την ίδια ημέρα με άρθρο του Απόστολου Καραμπερόπουλου (εδώ) έκανε λόγω για «Περίεργα πράγματα» που συνέβησαν στο δημαρχείο Περάματος διότι ενω οι δημοσιογράφοι είχαν ενημερωθεί να καλύψουν το θέμα τελευταία στιγμή «αποφασίστηκε»… η συνάντηση αυτή να γίνει «κεκλεισμένων των θυρών»!
    Η απόφαση να κλείσουν «ξαφνικά» οι πόρτες, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Περάματος, πάρθηκε διότι το επιθυμούσαν κάποιοι… από τους συμμετέχοντες.

    Καλούμε λοιπόν τον δήμαρχο Σαλαμίνας ή τον κ. Κόγια, που συμμετείχε στη σύσκεψη αντ' αυτού, να ενημερώσει τους πολίτες της Σαλαμίνας και για το ποιος δεν ήθελε η συζήτηση να είναι ανοιχτή για τους δημοσιογράφους καθώς και για το περιεχόμενο της;


    Η απουσία του Δημάρχου Σαλαμίνας
    Πολλά ερωτήματα γέννα και η απουσία του Δημάρχου Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλε ο δήμαρχος Περάματος αμέσως μετά τη συνάντηση, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης Ιωάννης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Βρεττάκος Χρήστος, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη κ. Ιωακειμίδης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Χουρσαλάς Νίκος ενώ ο δήμος Σαλαμίνας εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Κόγια.

    Η σοβαρότητα του θέματος που συζητήθηκε καθώς και η εκπροσώπηση των άλλων δήμων στον ανώτατο βαθμό από τους ίδιους τους δημάρχους δημιουργεί εύλογα το ερώτημα γιατί η Σαλαμίνα δεν εκπροσωπήθηκε από το δήμαρχο της. Η εκπροσώπηση του δημάρχου από τον αντιδήμαρχο δεν είναι παράτυπη και σίγουρα προβλέπεται, θεωρούμε όμως ότι οφείλει να είναι αιτιολογημένη.

    Δια αντιπροσώπου όμως εκπροσωπήθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη κάνοντας ακόμα πιο αδύναμη την παρουσία των ανθρώπων του νησιού στη συγκεκριμένη σύσκεψη.


    -->


    Μικροπολιτική
    Το θέμα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΟΛΠ είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο αφορά τη ζωή των κατοίκων των περιοχών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή γύρω από το λιμάνι του Πειραιά. Οι αποφάσεις που παίρνονται τώρα θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις ζωές τόσο των κατοίκων σήμερα όσο και τις μελλοντικές γενιές!

    Αντίστοιχες δράσεις θα έπρεπε να είχαν αναληφθεί ή θα πρέπει να αναληφθούν και από το Δήμο Σαλαμίνας σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια.

    Στον αντίποδα αυτού μέχρι τώρα έχουμε δει υποεκπροσωπήση μικροπολιτική και αλληλοκατηγορίες. Από τις πολιτικές αυτές ο σίγουρος χαμένος είναι πολίτης της Σαλαμίνας που θα δει για άλλη μία φορά το νησί να σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις και να υποβαθμίζεται.

    Οι καλοπροαίρετοι σχολιαστές θα μας κατηγορήσουν ότι καταφερόμαστε εναντίον του Δημάρχου, αλλά ας μην προτρέχουν. Με το παρόν κείμενο θέλουμε να αναδειχθεί ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Αντιπεριφερειάρχης -ο πρώτος ως άμεσος εκπρόσωπος του νησιού και η δεύτερη ως θεσμικός παράγοντας με καταγωγή από τη Σαλαμίνα- οφείλουν να εμποδίσουν την περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση του νησιού ως αποτέλεσμα των επεκτατικών σχεδίων του ΟΛΠ στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/1/20 15:36

    08:58 Υπάρχει αλήθεια θέση παρατρεχάμενου,η τώρα την άνοιξε ο κ. Δήμαρχος; Και Ποιός την πήρε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος31/1/20 19:19

    Ο Βασίλης Παιτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1/2/20 13:23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.