Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Ιαν 2020

"Ο μάγος είναι ...το εμπόδιο", άρθρο του Δημήτρη Κουτσούμπα στα Νέα του Σαββατοκύριακου


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο μάγος είναι ...το εμπόδιο
  
        Η σύγχρονη αστική κοινωνία, που δημιούργησε τόσο ισχυρά μέσα παραγωγής και ανταλλαγής, μοιάζει με το μάγο εκείνο που δεν καταφέρνει πια να κυριαρχήσει πάνω στις καταχθόνιες δυνάμεις που ο ίδιος κάλεσε”*

         Η παραπάνω φράση αποτυπώνει το βάθος και την πραγματική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η λαϊκή πλειοψηφία.
        Είμαστε στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, της ρομποτικής, της ψηφιοποίησης.
        Αυτές οι εξελίξεις μαρτυρούν μία αδιάψευστη αλήθεια: Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής για εκατομμύρια εργαζόμενους στην χώρα μας και σε όλον τον κόσμο.
        Τα αποτελέσματα όμως είναι ακριβώς τα αντίθετα. Το ρολόι αντί να πηγαίνει προς τα μπρος, γυρνάει πίσω...
        Το χάσμα ανάμεσα στο πως μπορεί να ζει σήμερα ένας εργαζόμενος και στο πως τελικά ζει, όλο και μεγαλώνει ακόμα και αν η καπιταλιστική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.
        Τα σύννεφα μίας νέας κρίσης πυκνώνουν πάνω από τη διεθνή καπιταλιστική οικονομία. Συμμαχίες, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ακλόνητες υφίστανται ανακατατάξεις. Εμπορικοί πόλεμοι και γεωπολιτικές συγκρούσεις τεραστίων διαστάσεων ξεσπούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Εκτεταμένες περιβαλλοντικές καταστροφές θέτουν σε κίνδυνο τους λαούς.
        Τα ιστορικής σημασίας γεγονότα που διαδραματίζονται μπροστά μας είναι αποτέλεσμα αυτής της αντίφασης. Την ίδια στιγμή που παράγεται τεράστιος πλούτος, η καπιταλιστική οικονομία χαρακτηρίζεται από αναρχία και ανταγωνισμούς για το ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα ιδιοποιηθούν αυτόν τον πλούτο...
        Μικρογραφία αυτών είναι όσα ζούμε και στην Ελλάδα. Σήμερα θα μπορούσε ο εργαζόμενος άνθρωπος να δουλεύει λιγότερες ώρες την μέρα, να απολαμβάνει πολύ καλύτερο επίπεδο δικαιωμάτων στη δουλειά και συνολικά στην ζωή του (ασφάλιση, υγεία, παιδεία, πολιτισμός, αναψυχή κ.ά), να έχει εξαλειφτεί η ανεργία, αλλά αντί γι’ αυτό έχουμε καθήλωση μισθών, διαρκή συμπίεση των δικαιωμάτων προς τα κάτω, αύξηση των ηλικιών συνταξιοδότησης. Παράλληλα μία χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν όλο και περισσότερο κρατικό χρήμα, προνόμια και φοροαπαλλαγές, καθορίζουν με βάση τα κέρδη τους τι θα παραχθεί, αν θα παραχθεί, πού και με τι όρους.
        Η άλλη όψη αυτών των αδικιών της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι η εμπλοκή της χώρας σε σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Αντί ο λαός μας να ζει με πραγματική ασφάλεια και σταθερή ειρήνη, με συνεργασία με όλους τους λαούς και με ικανοποίηση των αναγκών του, ζει υπό τη διαρκή απειλή, όπως αυτή αποτυπώνεται στο σημερινό επικίνδυνο ψευτοδίλημμα “υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα και συνεκμετάλλευση με την Τουρκία ή πολεμική σύγκρουση”. Κάθε πλευρά αυτού του διλήμματος εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το λαό μας, τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη. Αφενός γιατί μπορεί μία πολεμική εμπλοκή να λειτουργήσει ως καταλύτης για να προχωρήσουν τα σχέδια συνεκμετάλλευσης, τα οποία είναι και εκφρασμένος πόθος των ΗΠΑ. Αφετέρου τα σχέδια συνεκμετάλλευσης φέρουν το σπέρμα μίας επόμενης σύγκρουσης, αφού δεν μιλάμε για συνεργασία λαών, αλλά επιχειρηματικών κολοσσών και ισχυρών κρατών, μέσα σε συνθήκες αυξανόμενων ανταγωνισμών διεθνώς. Ο λαός μας εδώ και χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις, έχει υποστεί μία πλύση εγκεφάλου. Τι του λέγανε όλοι; “Όσο η Ελλάδα είναι το καλό παιδί των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ τόσο εξασφαλίζει τα σύνορα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα”. Αυτό το δόγμα χρεοκοπεί. Το δείχνουν οι εξελίξεις μετά την υπογραφή της συμφωνίας της απαράδεκτης κυβέρνησης της Τουρκίας με την λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης.
        Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε στρατιωτικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, προετοιμάζεται ακόμα και για αποθήκευση αμερικάνικων πυρηνικών όπλων, καθιστώντας “στόχο” τον ελληνικό λαό. Ο σημερινός υπουργός άμυνας έφτασε να δηλώνει προκλητικά πως θα ξαναματώσουμε δίπλα στους Αμερικάνους σε μελλοντικούς πολέμους (!!!). Ο ελληνικός λαός πληρώνει το ΝΑΤΟ με 4 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Σε αυτό τον στίβο αμερικανοπληξίας τρέχουν όλα τα άλλα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα έφτασε μέχρι και να διεκδικεί την πατρότητα του πιο σφιχτού εναγκαλισμού με τις ΗΠΑ!
        Τελικά; Το ΝΑΤΟ νίπτει τας χείρας του, όταν δεν υποθάλπει το πρόβλημα. Η ΕΕ αρκείται σε ευχολόγια ψελλίζοντας κάποια αυτονόητα. Κάπως έτσι τροφοδοτείται η τουρκική επιθετικότητα. Ο υπαρκτός ενεργειακός πλούτος στην ευρύτερη γειτονιά μας (Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειος) αντί για ευχή μετατρέπεται σε “κατάρα” για τους λαούς. Εδώ διασταυρώνονται ισχυρά ιμπεριαλιστικά, μονοπωλιακά συμφέροντα για το ποιος θα εκμεταλλευτεί αυτές τις πηγές. Σε αυτήν την κόντρα παίρνει μέρος η αστική τάξη της χώρας μας, η αστική τάξη της Τουρκίας και ασφαλώς οι ΗΠΑ, αλλά και η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ιταλία κ.ά ο σχεδιασμός των οποίων στοχεύει στον περιορισμό της “επιρροής” της Ρωσίας και της Κίνας. Απόλυτο κριτήριο για αυτά τα συμφέροντα είναι ασφαλώς τα κέρδη και όχι οι ανάγκες των λαών. Αυτοί οι ανταγωνισμοί οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Βρίσκονται πίσω από τον όλεθρο και την προσφυγιά που θερίζουν τους λαούς της Μέσης Ανατολής.
        Τα παραπάνω είναι ορισμένα από όσα καθημερινά ζει ο ελληνικός λαός. Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, σε κάθε πλευρά της ζωής του, “σκαλώνει” στο ίδιο εμπόδιο. Στον ...“μάγο” που αναφέραμε στην εισαγωγή. Δηλαδή στο γερασμένο και διεφθαρμένο σύστημα που λέγεται καπιταλισμός.
        Στις σύγχρονες προκλήσεις απαιτούνται σύγχρονες λύσεις. Οι καινοτόμες παραγωγικές δυνατότητες απαιτούν και καινοτόμες σχέσεις παραγωγής.
        Όσο κι αν η σκιά του “ΤΙΝΑ” (there is no alternative) πέφτει βαριά πάνω από κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση διέσυρε αγωνιστικές αξίες, ενισχύοντας τη συντηρητικοποίηση, όσο και αν η κυβέρνηση βαφτίζει “κανονικότητα” τη βάρβαρη πολιτική της, η μεγάλη αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: Κοινωνία χωρίς φτώχεια, πολέμους, κρίσεις μπορεί να ανατείλει. Είναι ο Σοσιαλισμός, η κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ, όσο κι αν η πρώτη απόπειρα οικοδόμησής του, σε κάποιες χώρες τον 20ο αιώνα, δεν έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθεί, ηττημένη από λάθη, αστοχίες κι ελλείψεις, μέσα σε έναν αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων. Πλέον σήμερα, στον 21ο αιώνα η μελετημένη πείρα, μαζί με την ίδια την αντικειμενική εξέλιξη των κοινωνιών, μπορούν να μας οδηγήσουν στη νέα κοινωνία, αν το βάλουμε στόχο οι λαοί, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική μας δύναμη.
        Μόνο έτσι μπορεί το έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό της χώρας να αξιοποιηθεί στο έπακρο, με κριτήριο την εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας. Μόνο έτσι μπορούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας να αξιοποιηθούν με στόχο την κάλυψη των συνδυασμένων αναγκών του λαού και της κοινωνίας. Μόνο έτσι ο λαός μπορεί να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, έχοντας την εξουσία στα δικά του χέρια, εξασφαλίζοντας πραγματική δημοκρατία και μετατρέποντας σε πρωταγωνιστές της κοινωνικής ζωής αυτούς που σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο: Την μεγάλη πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας.
        Ο “μάγος” προκαλεί όλο και μεγαλύτερες αντιθέσεις, όλο και πιο άλυτες αντιφάσεις, αλλά δεν θα αποσυρθεί μόνος του. Αγριεύει όλο και περισσότερο για να επιβάλει τα θέλω του.
        Όσο οι εργατικοί αγώνες δημιουργούν και διευρύνουν ρωγμές στο σύστημα, σπάζοντας τον συμβιβασμό, την μοιρολατρία, τόσο ο “μάγος” θα απομυθοποιείται ως αυτό που είναι: Ένας δύσκολος, αλλά όχι ανίκητος αντίπαλος.
        Υποδεχόμαστε με αισιοδοξία το 2020, όσο ζοφερό και αν φαίνεται πως θα είναι. Στις σύγχρονες προκλήσεις, απαντήσεις μπορεί να δώσει η καθημερινή δράση, οι εκτιμήσεις και η πρόταση εξουσίας που καταθέτει το ΚΚΕ στον λαό, ώστε αυτή να γίνει υπόθεση της πάλης και του αγώνα του.

*η φράση προέρχεται από το “Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος” που γράφτηκε το 1848 από τους Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/1/20 15:58

    Συντροφισσά της γαλαζιας παράταξης (το συντροφισσά είναι από τον καιρό του Πασοκ) μην ανακατεύεσαι με τα πίτουρα θα σε φάνε οι κοτες
    Και μην ξεχνάς τα πίτουρα ειναι τα like τα αρνητικά που κανείς στις αναρτήσεις κατά του Δημάρχου
    Και οι κότες ειναι τα site που σε γραφουν
    Ξυνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/1/20 17:19

    Δείτε όλοι στο facebook στο προφίλ Θανασης Τσεβας τι κράξιμο κανει στον Δήμαρχο και τον ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/1/20 17:23

    Η προεδρος αν θελει να σταθει στο υψος της οφειλει να ζητησει συγνωμη και να επιστρεψει τα δωρα πισω και οχι να τα καπηλευεται αυτη και καποιοι αλλοι εκ Κρητης ορμωμενοι. Το κομμα συντομα θα ενημερωθει και ας δρασει αναλογως κρινοτας την πολιτικη ιστορια του καθενος και που ο καθενας ανηκε χρονια τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/1/20 19:20

      Ό κλέφτης του κλέφτη
      πελάτης
      και ό νόμος του ανόμου
      κλειδί

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος7/1/20 17:26

    Ο Κυριος Κριτσικης έδωσε στην τοπική ΝΔ Σαλαμινας ένα computer 400E με μόνη υποχρέωση της τοπικης να τον ευχαριστεί μέσο εφημερίδας και επιστολή στο κομμα
    Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει ποτέ και ο ίδιος πήγε να πάρει το computer πίσω και καλός έπραξε εφ όσον η τοπική δεν κράτησε την συμφωνία τους
    Έχει περάσει ενάμισης χρόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/1/20 18:40

      Mέχρι τα ουράνια σώματα
      με πομπούς και με κεραίες
      φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα
      κι ιστορία οι παρέες

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/1/20 22:01

      Δεν είναι εύκολο ν' αλλάξεις όταν χαλάσεις εντελώς
      δεν έχεις μάτια να κοιτάξεις ποιος είναι ο δρόμος ο καλός
      Για μένα ο δρόμος είναι δρόμος στον εαυτό σου έτσι λες
      τι πα να πει βρωμιά και τρόμος κατήφορος και προσβολές
      Για σένα ο δρόμος είναι δρόμος τι πα να πει είναι στραβός
      ποιο θα 'ναι το φινάλε όμως δε το μαντεύεις ακριβώς
      Δεν είναι εύκολο ν' αλλάξεις έχει κι η λάσπη ηδονή
      και με τη λάσπη θες να φτιάξεις αγάπη σαν αληθινή
      Για μένα ο δρόμος είναι δρόμος στον εαυτό σου έτσι λες
      τι πα να πει βρωμιά και τρόμος κατήφορος και προσβολές
      Για σένα ο δρόμος είναι δρόμος τι πα να πει είναι στραβός
      ποιο θα 'ναι το φινάλε όμως δε το μαντεύεις ακριβώς
      και καμμένα αρχεία με βρώμικο
      χρήμα είναι τώρα στο compter
      του φίλου μηχανικού από το
      Άμπελάκι και σε άλλα μακριά
      από τις κλεψιές χέρια χωρίς
      νόμιμη κάλυψη συνεχίστε τον
      κατήφορο αυτό γίνεται όταν
      τα αρπαχτικά μαλώνουν μεταξύ
      τους κι ύστερα μα δεν υπάρχει
      ύστερα ανοίγουν όλα τα στόματα
      και οι ωραίοι ώς έλληνες είναι
      ξεβράκωτοι στο πλήθος και στον
      Νόμο γιατί ή δικαιοσύνη βλέπει
      μέρα νύχτα ποτέ δεν έπαψε να
      βλέπει

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/1/20 17:41

    Η δουλεια της προεδρου τοπικης ΝΔ να ξερετε δεν ειναι να κανει πικροχολα σχολια και αρνητικα like για τον πρωτο πολιτη του νησιου
    Για αυτο και οι τρεις Υπουργοι (Θεοδωρικακος Μενδωνη Θεοχαρης)που επισκέφθηκαν την Σαλαμινα επίσημα την αγνοησαν
    Σας γύρισαν την πλάτη οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/1/20 17:56

    Η Ειρήνη Κατσοτούρχη, η κυρα-Ρηνιώ της Κινάρου, μοναδική κάτοικος και επί χρόνια «φύλακας» του ακριτικού νησιού, μίλησε στα «Νέα» για τις χειμωνιάτικες ημέρες της. Λίγες ώρες μετά θα ξεκινούσε μια αγωνιώδης αναζήτηση για τον εντοπισμό της, με επιστράτευση ακόμη και ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς επί τρεις ημέρες θα έπαυε να δίνει σημάδια ζωής. Τελικώς εντοπίστηκε σώα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης: η επικοινωνία με τα παιδιά της είχε διακοπεί εξαιτίας βλάβης στην τηλεφωνική της σύνδεση.

    Τα Χριστούγεννα της κυρα-Ρηνιώς δεν ήταν η «γλυκυτάτη» και «συγκινητικωτάτη» γιορτή του Παπαδιαμάντη. Αποκλεισμένη από τον κόσμο, με μια ετοιμόρροπη στέγη από πάνω της και ηλεκτρικό ρεύμα μόνο στο μισό της σπίτι, έζησε τις γιορτές σαν καθημερινή, κι όμως ήταν ημέρες αυθεντικά χριστουγεννιάτικες, γιατί η ελπίδα και η ανθρωπιά γεννιούνται καθημερινά εκεί, στη μοναξιά, στον βράχο και στην αλμύρα του νησιού.


    «Αν εγώ φύγω από εδώ, θα γίνει πλιάτσικο. Κι άμα κλείσω τα μάτια μου, θα γίνει γκρίζα ζώνη. Ενα “έτσι” θα κάνουνε οι Τούρκοι και το πήραν το νησί» λέει με τη χαρακτηριστική ντοπιολαλιά της και με μια τρυφερότητα για τον τόπο όπου γεννήθηκε.

    Με έναν γιο να ζει στην Κάλυμνο και μια κόρη στην Αυστραλία, η κυρα-Ρηνιώ είχε την επιλογή να ζήσει τις φετινές γιορτές στην αγκαλιά μιας πόλης. «Δεν μπορώ, όμως, να αφήσω το σπίτι μονάχο, έχω τις κατσίκες, έχω τα μωρά τους τώρα» συνεχίζει. «Τις γιορτές τις πέρασα κάνοντας ό,τι συνήθως» λέει η ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/1/20 17:58

      Τους θυμάται πάντα, ειδικά ημέρες που είναι. «Ακόμη κλαίω γι’ αυτά τα παιδιά» λέει. «Στενοχωριέμαι για τις οικογένειές τους. Δεν θέλω ούτε να θυμάμαι τις εικόνες όταν τους αντίκρισα νεκρούς». Σε αυτό το δωμάτιο η ίδια υποδέχτηκε πριν από μία εβδομάδα, τέσσερις ημέρες πριν από το τέλος του 2019, και τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή. «Του είπα τα προβλήματά μας, τη στέγη που έχει καταστραφεί, το κομμένο ρεύμα, είπε θα βοηθήσει, για να δούμε…» εξηγεί. Την Κίναρο όμως, λέει με παράπονο, την έχουν καταγράψει ως ακατοίκητη νησίδα.

      Μόνη από το 2013
      Το σπίτι της, στο λιμάνι της Κινάρου, απέχει τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο από τα εγκαταλελειμμένα κτίσματα που χρησιμοποιούσαν οι άλλες δύο οικογένειες που ζούσαν στο νησί μέχρι πριν από 20 χρόνια. Ως τη δεκαετία του ’60 ζούσαν συνολικά οκτώ οικογένειες. «Εγώ γεννήθηκα εδώ, παντρεύτηκα στην Κάλυμνο, έζησα στην Κάλυμνο, έζησα στην Αυστραλία, όμως όπου κι αν πήγαινα την Κίναρο αναζητούσα.

      Ετσι πήρα την απόφαση μαζί με τον άντρα μου να επιστρέψουμε στο νησί πριν από 20 χρόνια» λέει η 74χρονη γυναίκα. «Από το 2013 που πέθανε ο άντρας μου έμεινα μόνη. Ομως δεν μπορώ να φύγω τώρα. Ναι, είναι δύσκολα, αλλά γίνεσαι δυνατός, θες – δεν θες. Και τις γιορτές εγώ εδώ ήθελα να είμαι» συνεχίζει.

      Το απέδειξε την Πέμπτη όταν οι διασώστες του Super Puma τής πρότειναν να τη μεταφέρουν αλλού μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες στο νησί, ωστόσο εκείνη αρνήθηκε να το εγκαταλείψει. «Να σου πω κάτι;» λέει. «Μέχρι που είμαι καλά, εδώ θα μείνω, άμα φύγω, θα ‘χω φύγει για πάντα να ξέρεις…».

      Πηγή: Εφημερίδα “Τα Νέα”

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος7/1/20 22:26

    Τι έγινε Φίλε;
    μάζεψες όλη την κλίκα εδώ
    μέσα;υπεξαιρέσεις έκαναν
    και κάνουν παράνομο χρήμα
    από εκβιασμούς εξυπηρετήσεις
    το ονομά τους περιουσίες εντός
    και εκτός Έλλάδας το άνομο
    είναι γλυκό και ή εξαπάτηση
    πιο γλυκια,δεν ήξερες δεν
    ρώταγες;δύσκολα βγαίνει όποιος
    έχει θάρρος αλλά κυρίως θράσος
    από τα δύχτια τους,και βγήκαν
    πολλοί πιστεψέ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/1/20 01:01

    Nel blu dipinto di blu
    Τραγούδι του Ντομένικο Μοντούνιο

    ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ
    ΣΤΙΧΟΙ
    ΑΚΡΟΑΣΗ
    ΑΛΛΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
    ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ
    Penso che un sogno così non ritorni mai più
    Mi dipingevo le mani e la faccia di blu
    Poi d'improvviso venivo dal vento rapito
    E incominciavo a volare nel cielo infinito
    Volare, oh, oh
    Cantare, oh, oh, oh, oh
    Nel blu, dipinto di blu
    Felice di stare lassù
    E volavo volavo felice più in alto del sole ed ancora più su
    Mentre il mondo pian piano spariva lontano laggiù
    Una musica dolce suonava soltanto per me
    Volare, oh, oh
    Cantare, oh, oh, oh, oh
    Nel blu, dipinto di blu
    Felice di stare lassù
    Ma tutti i sogni nell'alba svaniscon perché
    Quando tramonta, la luna li porta con sé
    Ma io continuo a sognare negli occhi tuoi belli
    Che sono blu come un cielo trapunto di stelle
    Volare, oh, oh
    Cantare, oh, oh, oh, oh
    Nel blu degli occhi tuoi blu
    Felice di stare quaggiù
    E continuo a volare felice più in alto del sole ed ancora più su
    Mentre il mondo pian piano scompare negli occhi tuoi blu
    La tua voce è una musica dolce che suona per me
    Volare, oh, oh
    Cantare, oh, oh, oh, oh
    Nel blu degli occhi tuoi blu
    Felice di stare quaggiù
    Nel blu degli occhi tuoi blu
    Felice di stare quaggiù
    Con te!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/1/20 01:10

    < για χατιρι σου ξημερωνει>
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/1/20 20:31

    Ωραίο ζεΐμπέκικο,
    όχιιιιιιι,μην ξενυχτάς,άσε το
    φεγγάρι να ξέρει ότι πονάς.
    ΈΛΕΟΣ.
    Πάλι καψουροτράγουδα.
    Έχετε πάρει διαζύγιο,με τις
    άλλες ήπιων τόνων μουσικές;
    Τι ρωτάω;100%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος8/1/20 21:14

    Έλα πάρε μου τη λύπη
    Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
    Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
    1η ερμηνεία: Νανά Μούσχουρη
    Είσ’ ένα περιστέρι
    που πετάς στον ουρανό
    πάμε να βρούμε ένα αστέρι
    σ’ ένα κόσμο μακρινό

    Έλα ένα βρούμε έν’ αστέρι
    που πετά ψηλά ψηλά στον ουρανό

    Είσαι ένα καρδιοχτύπι
    μου `χεις κόψει τα φτερά
    έλα πάρε μου τη λύπη
    έλα δώσ’ μου τη χαρά

    Είσαι ένα καρδιοχτύπι
    μου `χεις κόψει τα φτερά

    Τα γαρίφαλα σου μέτρα
    σ’ αγαπώ όσο κανείς
    κάνω την καρδιά μου πέτρα
    και προσμένω να φανείς

    Έλα και σε περιμένω
    στη γωνιά του δρόμου να φανείς

    υ.γ
    φάε τώρα μια χουντάλα μούσχουρη,κ καλή χώνεψη.
    νταμαρόπετρες στο στομάχι
    του κοινού σου ή δεν αντέχει
    το μοναδικό ακουστικό γούστο
    σου,αυτό το κάτι"άλλο"που
    κάνει την διαφορά;
    Βάλε αρβανίτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος8/1/20 21:22

    Άστροπελέκι,
    έσύ στα ηλεκτρικά συστήματα
    εσύ κ στην κονσόλα του ήχητικού άλαλούμ;
    άν είναι άλλο άτομο ζητώ μια
    συγνώμη,
    αλλά οί άνθρωποι λένε ότι όλα
    τα κάνεις μόνος σου,
    άρα;πάλι μπλεγμένος με τα
    πολιτικάααααα,
    άρα,κ τ'ασματα στο"αυτόματο"
    Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος17/1/20 10:32

    Ποιος μάγος του Όζ,
    "πρώην σύντροφε";είδες ελιγμό
    Κούλη;
    Από Θεσσαλονίκη είναι κ την
    "πάνε"ολοι.
    Το ΚΚΕ όχι όπως πάντα.
    Μόνο κείμενα κ πορείες κ μετά
    σιωπή.
    Τί θα λέει ό Χαρίλαος Τρικούπης τώρα;θα λέει ότι ό
    γιος του εφιάλτη έκανε κίνηση
    ματ,οπως Ανδρέας με Σαρτζετακη
    κ έξω ό γέρων από τας Σέρραςςς.
    ΤΕΡΑΣΤΙΟ
    λάθος.
    Κάμε υπομονή βουνισιος και με
    καλό βιογραφικό είσαι.
    Καταλαβαίνεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.