Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

12 Φεβ 2021

Μάκης Βορίδης: «Με το νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση καταργούμε την απλή αναλογική»


Μάκης Βορίδης: «Με το νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση καταργούμε την απλή αναλογική»

«Με το νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση καταργούμε την απλή αναλογική και εισάγουμε ένα πλειοψηφικό σύστημα εκλογής προκειμένου να ενισχύσουμε την κυβερνησιμότητα των Δήμων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τη Λία Λάππα.

Βασικά σημεία το νέου εκλογικού νόμου, ο οποίος θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το αργότερο μέχρι την άλλη εβδομάδα,  είναι η ανάδειξη Δημάρχου ή Περιφερειάρχη με ποσοστό 43% από την πρώτη Κυριακή και η απόδοση των τριών πέμπτων των εδρών του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου στον συνδυασμό του Δημάρχου ή Περιφερειάρχη αντίστοιχα. Παράλληλα θα υπάρχει ένα ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό 3% για την εκπροσώπηση μιας παράταξης στα Συμβούλια.

«Περιορίζουμε τον αριθμό των δημοτικών και των περιφερειακών συμβούλων για να γίνουν πιο ευέλικτα τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, αλλά κυρίως για να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος σε αυτόν που εκλέγεται και να ενισχύσουμε τον ρόλο του», σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.  

Αναφορικά με τις προσλήψεις στους Δήμους, ο κ. Βορίδης έθεσε ως προτεραιότητα τις θέσεις των μηχανικών, τονίζοντας την ανάγκη της εύρυθμης λειτουργία των πολεοδομικών υπηρεσιών.

Σχετικά με το αίτημα της ΚΕΔΕ για άμεσο εμβολιασμό των δημοτικών αστυνομικών, ο υπουργός υποστήριξε ότι προτεραιότητα έχουν οι υπερήλικες, οι οποίοι χρήζουν και μεγαλύτερης ανάγκης.

Επίσης, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε ως «ασύνδετο» και «άσχετο» το σενάριο της τοποθέτησης του στο Υπουργείο Εσωτερικών με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

https://www.youtube.com/watch?v=mE4hJgsDNBk


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/2/21 14:28

    Ας σοβαρευτούμε λιγο
    Ζητάμε από την Μπογρη να πάει κόντρα στα Ναυπηγεία όταν συγγενικο της πρόσωπο έχει δραστηριότητα στην περιοχή καθώς και ναυπηγείο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/2/21 16:04

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/2/21 11:38

    Το τι κάνει ο κ.Τσαβαρής με τον κ.Τραυλό ούτε ξέρω ούτε με ενδιαφέρει.
    Ξέρω όμως τα παρακάτω που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
    - Ο δήμαρχος προσπάθησε δύο φορές του τελευταίους δύο μήνες να αλλάξει τους συνήγορος Πολιτικής Αγωγής (που ήταν επιλογή κ.Τραυλού) στην δίκη που έγινε πρόσφατα ( 8-2-2020) και δεν μπόρεσε διότι δεν το δέχθηκαν οι σύμβουλοι του στην Οικονομική Επιτροπή.Τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής αδιάψευστος μάρτυρας.
    Ο λόγος ήταν ότι οι δικηγόροι είναι καλοί αφού είναι επιλογή κ.Τραυλού.
    - Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής ήταν "φωτιά και λάβρα" κατά του κ.Τσαβαρή σχετικά με την συνομολόγηση της Αγωγής των δύο εργαζομένων στο πρώην δήμο Αμπελακίων.
    Οι μάρτυρες τόσο ο ίδιος ο κ.Τραυλός όσο και οι Μπαρτζούκα, Καραβάνα κατέθεσαν εις βάρος του κ.Τσαβαρή.
    Αυτή είναι η αλήθεια.
    Τα συμπεράσματα δικά σας.


    ΑΠΆΝΤΗΣΗ

    Ανώνυμος13/2/21 11:06
    Ρε Πόζα αυτά δεν μας τάχες πει...
    Πόζα ποιόν ευνόησες με το να μην αλλάξεις τελικά τους συνήγορος Πολιτικής Αγωγής???
    Ρε παραμυθάδες δεν ντρέπεστε καθόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.