Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Φεβ 2021

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το ανεύθυνο και επικίνδυνο άνοιγμα των σχολείων.


Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το ανεύθυνο και επικίνδυνο άνοιγμα των σχολείων.

Η κυβέρνηση αποφάσισε την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, των γυμνασίων αλλά και των λυκείων μόνο στις περιοχές που δεν χαρακτηρίζονται ως "κόκκινες περιοχές", χωρίς να λάβει κανένα επιπλέον υγειονομικό μέτρο προφύλαξης της σχολικής κοινότητας

Για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην εφαρμόσει υγειονομικά πρωτόκολλα που ειδικοί, εκπαιδευτικοί προτείνουν εδώ και μήνες.

Για ακόμα μια φορά, αγνοεί παντελώς τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών/ριών και ανοίγει τα σχολεία, φτιάχνοντας μαθητές δυο ταχυτήτων. Αυτούς που θα δώσουν πανελλήνιες έχοντας παρακολουθήσει δια ζώσης μαθήματα, και αυτούς που θα αναγκαστικά θα αρκεστούν στην τηλεκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή βέβαια που η κυβέρνηση υιοθετεί ένα σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων που είναι υγειονομικά ανεύθυνο και γεννά επιπλέον ανισότητες, έχει επιλέξει να μην κάνει βήμα πίσω από την επίθεση προς τους μαθητές και επιμένει στην εκδικητική βάση εισαγωγής.

Για την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, αλλά με τρόπο που θα διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά παράλληλα  θα αποτρέπει το ενδεχόμενο αυτά να μην οδηγηθούν άμεσα στο κλείσιμο.

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν σύμφωνα με τον τρόπο που έχουν υποδείξει οι ειδικοί και οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας.

- Με αποστάσεις στις τάξεις

- Με συνεχή δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

- Με κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών άνω των 50 ετών καθώς και αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

- Με κατά προτεραιότητα εμβολιασμό γονέων καθώς και των ηλικιωμένων που διαμένουν στην ίδια στέγη με τους μαθητές

- Μικρότερος αριθμός μαθητών ανά τάξη

- Μείωση της ύλης και επαναλήψεις στην ύλη που διδάχθηκε με τηλεκπαίδευση

- Αναβολή γραπτών εξετάσεων

- Μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων

- Άμεση απόσυρση της ρύθμισης των βάσεων εισαγωγής

Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να αντισταθούν για τις ζωές τους και για το μέλλον τους.


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/2/21 10:01

    Παναγο τι γίνεται με τον προϋπολογισμό κόλλησε,πόσα ευρώ έχει μέσα;Να κάνεις σωρεία απευθείας αναθέσεις μπορείς να έχεις και να πληρώνεις ειδικούς συμβούλους για να ξεχρεωσεις υποχρεώσεις σε υποψήφιους σου μπορείς υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/2/21 07:32

    Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στον Πειραιά, ανησυχία για την Σαλαμίνα
    Φεβρουαρίου 02, 2021



    Ανησυχητική η εικόνα των κρουσμάτων όπως αποτυπώθηκε στις τελευταίες ανακοινώσεις. Γεγονός που ΄ήταν αναμενόμενο με βάση τα λύματα που έδειχναν αύξηση αλλά και το άνοιγμα δραστηριοτήτων που συνεπάγεται αύξηση του ρυθμού μετάδοσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.