Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

2 Αυγ 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ "Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΟ 1821"

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/8/21 14:26

    Ανώνυμος31/7/21 23:22
    Η Δημαρχάρα μας, στις 20/12/2010 πήρε δάνειο από τη EUROBANK 190.000 ευρώ. Στη δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του 2019 χρωστούσε για αυτό το δάνειο 169.691,43 ευρώ και στη δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του 2020 το οφειλόμενο υπόλοιπο είναι 16.691,43 ευρώ.
    Πλήρωσε το ατιμούλικο μέσα σε ένα χρόνο, δήμαρχος ον, 153.000 ευρώ !!!!!!!!!!!!! *
    ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ "ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ"
    1ον: μαζεύεις μια ομάδων άσχετων, δηλώνεις άσπυλος και αμόλυντος και υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας
    2ον: γίνεσαι μπροστινός μεγαλοεπιχειρηματία με έδρα τον Αρχαίο Λιμένα Αμπελακίων με αντάλλαγμα, δεδομένης της εκλογής του, πάσης φύσεως αυθαιρεσία στον αρχαιολογικό χώρο
    3ον: αφού εκλεγείς αποχωρεί από την τράπεζα που σου έδωσε το δάνειο ο αδελφός σου και ανοιγει προποτζιδικο - πλυντήριο
    4ον: έχεις συμβουλάτορες τον Λαλάκη (ξέρει αυτός τα κόλπα βλέπε νταμαράς και καραβάκια) και τον αρχαίο του Καματερού
    * τα στοιχεία είναι αδιάσειστα. Προέρχονται από τα δηλωθέντα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ στη Βουλή
    Αντε τώρα μάγκα μου να δικαιολογήσεις στο ΣΔΟΕ που βρήκες μέσα σε ένα χρόνο 153.000
    Εδώ σε θέλω

    Απάντηση

    Ανώνυμος1/8/21 08:52
    Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις και η Αρχή Διαφάνειας θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος άμεσα όμως. Έτσι μόνο θα προστατευθεί ο Δήμος από τα τρωκτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/8/21 17:16

    12 Δεκ 2020
    ΙΣΙΔΩΡΑ ΝΑΝΝΟΥ. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΑΛΟΥΚΙΩΝ Η ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ κ ΠΑΝΑΓΟΥΛΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ….


    Σήμερα ημέρα Πέμπτη 10/12/2020 ολοκληρώθηκε το έργο της «Επισκευής τμήματος δικτύου ακαθάρτων στα Παλούκια» και ξεκίνησαν οι πρώτες συνδέσεις σπιτιών με το δίκτυο της αποχέτευσης. Ένα έργο σημαντικό γιατί αναβαθμίζει την περιοχή, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και συντελεί στην προστασία του περιβάλλοντος. Πιστεύω ότι σήμερα είναι μια ημέρα χαράς και ανακούφισης για τους κατοίκους της περιοχής που επί 20 ολόκληρα χρόνια αισθάνονταν παραμελημένοι. Είχαμε χρέος ως νέα τότε Δημοτική Αρχή να προσπαθήσουμε και το καταφέραμε με το καλλίτερο τρόπο κι ανέξοδα.
    Η χαρά όμως αυτή φαίνεται ότι …. πλημμύρισε και τις καρδιές της σημερινής διοίκησης του Δήμου που σύσσωμη έσπευσε να δρέψει δάφνες κόβοντας κορδέλες (ερήμην όλων των πραγματικών σκαπανέων του έργου αυτού) , προσφέροντας στους κατοίκους άπλετα χαμόγελα αυτοικανοποίησης που … κατάφεραν και … «Υλοποίησαν μία ακόμη δέσμευση» όπως γράφει επί λέξει στην θρασύτατη ανακοίνωσή του ο δήμαρχος, ο οποίος πρέπει να καταλάβει ότι η επαναλαμβανόμενη καπηλεία των έργων που φέρουν τη σφραγίδα άλλων, δεν του περιποιεί τιμή, αλλά χλεύη μόνο.

    Διερωτώμαι, πού την βρίσκουν τη δύναμη να υποκρίνονται και να το παρουσιάζουν σαν να ήταν δικό τους το έργο, όταν κανένας τους δεν είχε καμία μα καμία συμμετοχή στην εκτέλεσή του; Πραγματικά χρειάζεται μεγάλο θράσος. Πάντως η εικόνα που είδαμε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να καμαρώνουν όλοι τους σαν γύφτικα σκεπάρνια μπροστά στο φακό, είναι εικόνα ντροπής και πολιτικού αμοραλισμού

    Όσο για μένα, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και υπερήφανη που το έργο αυτό επιτεύχθηκε επί θητείας μου με την συνδρομή βέβαια της πρ. διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής που χρηματοδότησε το έργο από ίδιους πόρους και την άψογη συνεργασία του αρμόδιου Μηχανικού της Τ.Υ. του Δήμου μας κ. Γ.Δημητράκη με τον Γενικό Δ/ντή της ΕΥΔΑΠ κ. Βουγιουκλάκη. Χωρίς τη βοήθειά τους και το αμέριστο ενδιαφέρον που όλοι τους επέδειξαν, η λύση του χρόνιου αυτού προβλήματος δεν θα ερχόταν ποτέ. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

    Για ενημέρωση των ιδιοκτητών, οι συνδέσεις ακινήτων στα Παλούκια εκτελούνται από το έργο: «Συνδέσεις ακινήτων με το βαρυτικό σύστημα αποχέτευσης», το οποίο έχει ανατεθεί μετά από ανοικτό διαγωνισμό στις 20.12.2017 στην εταιρεία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΣΕΤΗΣ. Υπενθυμίζω ότι το τέλος σύνδεσης αποχέτευσης με την τρέχουσα εργολαβική σύμβαση είναι όλα μαζί μόλις 684 €, σε αντίθεση με παλαιότερες συμβάσεις που το κόστος ήταν πολλαπλάσιο. Για να έχετε δικαίωμα σύνδεσης, θα πρέπει, έναντι του συνολικού τελικού κόστους των 684 €, να καταβάλλετε με την υποβολή της αίτησης το ποσό των 334 €, το δε υπόλοιπο ποσό των 350 € μπορεί να εξοφληθεί σε 7 άτοκες μηνιαίες δόσεις των 50 € εκάστη, αρχής γενομένης από το τέλος του επόμενου της αίτησης μηνός. Ευελπιστώ να μη μείνει σπίτι χωρίς σύνδεση. Αυτό θα είναι η ανταμοιβή των όσων προσπαθήσαμε και πετύχαμε.

    Υ.Γ. Ένα σύντομο ιστορικό της πορείας του έργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/8/21 17:25

      Υ.Γ. Ένα σύντομο ιστορικό της πορείας του έργου.

      Όταν ανέλαβα Δήμαρχος επισκεφθήκαμε την ΕΥΔΑΠ για να μας βοηθήσουν να βρούμε λύση για την στεγάνωση των φρεατίων στα Παλούκια που κατασκευάστηκαν επί δημαρχίας Θ.Μακρή και ποτέ δεν λειτούργησαν, καθώς είχαν πρόβλημα στεγάνωσης. Οι όποιες προσπάθειες είχαν γίνει από τους προκατόχους μου είχαν όλες αποβεί άκαρπες. Εκεί συναντηθήκαμε με την Δ/ντρια κα Νεστορίδου η οποία ανέθεσε σε ομάδα Μηχανικών της ΕΥΔΑΠ την εξεύρεση λύσης. Η ομάδα συνεργάστηκε με τον κ. Γ.Δημητράκη και συντάχθηκε μία μελέτη που προέβλεπε την κατασκευή νέου δικτύου με αποξήλωση των παλαιών αγωγών και φρεατίων στο παραλιακό μέτωπο, και την τοποθέτηση νέων σε μικρότερο βάθος, διατηρώντας μία μικρή επιφύλαξη για την αποτελεσματικότητά της λόγω του υψηλού υδροφόρου ορίζοντα. Τελικά, αντ΄αυτής, ο έμπειρος κ. Βουγιουκλάκης, μας πρότεινε να γίνει στεγάνωση εσωτερικά με νέες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη Γερμανία και βασίζονται στη στεγάνωση με υδρόφιλες ρητίνες. Άρχισε τότε το ψάξιμο με εταιρείες που κάνουν παρόμοιες επισκευές, μάλιστα φέραμε και μια εταιρεία από την Γερμανία που μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την σύνταξη της τεχνικής μελέτης.

      Έτσι το 2017 συντάχθηκε από την Τ.Υ. η με αρ.2/2017 μελέτη του έργου π/υ 199.500 € η οποία εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής (ΚΑΕ 9775.08.014) συνάπτοντας την από 06/08/2018 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ εμού και της Περιφερειάρχη κας Ρ.Δούρου.

      Στις 16/10/2018 προκηρύσσεται ανοικτός διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός μέσω του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ. για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «ZITAKAT ATEBE» με έκπτωση 4% και στις 08.02.2019 υπεγράφη μεταξύ εμού ως Δημάρχου και του εκπροσώπου της εταιρείας κ. Δ.Ζαφειρόπουλου η υπ΄αρ. 2744 Εργολαβική Σύμβαση με υποχρέωση του αναδόχου να παραδώσει το έργο εντός 12 μηνών.

      Το έργο άρχισε να εκτελείται τον Φεβρουάριο 2019 και θα είχε τελειώσει στο τέλος του ιδίου έτους, εάν δεν μεσολαβούσε η διακοπή εργασιών του αναδόχου για το διάστημα 20/12/2019 έως 25/8/2020 λόγω καθυστέρησης πληρωμής των τιμολογίων, πράγμα σύνηθες όταν αλλάζουν οι διοικήσεις των φορέων μετά από εκλογές.

      Σαλαμίνα 10/12/2020

      Με εκτίμηση

      Ισιδώρα Νάννου

      Δημοτική Σύμβουλος

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/8/21 18:09

      Print Friendly, PDF & Email
      Περιφέρεια Αττικής
      Επισκευή τμήματος του δικτύου ακαθάρτων στα Παλούκια του Δήμου Σαλαμίνας
      ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 - 20:15 0 1 min read
      Ακόμα ένα έργο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Σαλαμίνας, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, προχωρά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

      Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και η δήμαρχος Σαλαμίνας, Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου, υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την επισκευή τμήματος του δικτύου ακαθάρτων της περιοχής Παλουκίων, έργο προϋπολογισμού 199.500 ευρώ με ΦΠΑ.

      Αντικείμενο των παρεμβάσεων είναι η κάλυψη της άμεσης και επιτακτικής ανάγκης στεγάνωσης του τμήματος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στα Παλούκια, για να μπορούν να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες συνδέσεις των οικιών. Το έργο αναμένεται να συμβάλλει στην προστασία του κόλπου της περιοχής, ενώ θα ωφεληθούν περίπου 600 άτομα που υπολογίζεται ότι θα συνδεθούν στο δίκτυο.

      Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την επισκευή, αποκατάσταση και στεγάνωση συνολικά 16 φρεατίων και 600 μέτρων σωλήνων του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλο όγκο εισροών υδάτων από τον υδροφόρο ορίζοντα.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος2/8/21 17:26

    ΔΡΑΟΥΛΑ ΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΟΖΑΣ ΣΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΚΟΥΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΚΟΥΖΕΙΣ?
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΙΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/8/21 17:57

    Πόζα ο δρακουλας θα σου πάρει τέτοια μέτρα που θα τον θυμάσαι και θα κλαις, α τι γίνεται με την αρχή διαφάνειας τι ψάχνουν αρχησαν τα όργανα από τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/8/21 12:44

      μεχρι τοτε που θα παρει ο δρακουλασ τα μετρα θα τον εχει αναλαβει ο κορρος και ο ποζασ θα παει για το χαιρετισμο

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος3/8/21 12:35

    Ξεκινούν οι επετειακές εκδηλώσεις σήμανσης του Δικτύου Αιωνόβιων Δέντρων Ελληνικής Επανάστασης


    Χαιρετισμός της Πρόεδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για την πρώτη επετειακή εκδήλωση

    30 Ιουλίου 2021

    Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι,

    Με συναισθήματα βαθιάς εκτίμησης, ειλικρινούς χαράς και αμέριστου θαυμασμού χαιρετίζω σήμερα, εκ μέρους της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, την πρώτη επετειακή εκδήλωση σήμανσης αιωνόβιου δέντρου, στο πλαίσιο μιας πολύ ξεχωριστής δράσης για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση.

    Τη συστηματική καταγραφή και την ανάδειξη των Αιωνόβιων Δέντρων της Ελληνικής Επανάστασης, την διοργανώνει το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής.

    Από τα συνολικά 71 αιωνόβια δέντρα που θα σημανθούν με το ειδικό μεταλλικό επετειακό λογότυπο, η σημερινή σήμανση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αφορά τη γηραιότερη λυγαριά της Ελλάδας —και πιθανόν της Ευρώπης— κάτω από τη φυλλωσιά της οποίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη πολεμική σύγκρουση Ελλήνων και Τουρκοαιγυπτίων: η περίφημη μάχη Κάτω Μηναγιών, στον Δήμο Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας.

    Τα αιωνόβια δέντρα — οι πλάτανοι, οι ελιές, οι ιτιές και οι βελανιδιές— ως επιβιώσαντες «αυτόπτες» και «αυτήκοοι» μάρτυρες των μαχών του Αγώνα που έδωσαν οι πρόγονοί μας πριν από 200 χρόνια δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν μία τιμητική θέση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμβολική μας επέτειο.

    Σε αυτά ξαπόστασαν, ξεδίψασαν και χόρτασαν την πείνα τους οι Έλληνες Αγωνιστές και οι Ελληνίδες Αγωνίστριες. Πολλά από αυτά τα δέντρα καταστράφηκαν από τον Ιμπραήμ, γιατί ο ίδιος είχε καταλάβει πάρα πολύ καλά ότι αποτελούσαν όχι μόνο απαραίτητο στοιχείο για την επιβίωση των Ελλήνων, αλλά και πηγή έμπνευσης για την αγωνιστικότητα των Επαναστατών. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από πληθώρα αναφορών της λαϊκής μας παράδοσης και των δημοτικών τραγουδιών.

    Μέσα, λοιπόν, από αυτήν την μοναδική δράση που σκεφτήκατε και υλοποιείτε εδώ στη Μεσσηνία, δεν τιμάτε μόνο τους ανθρώπους που άλλαξαν το ρου της Ελληνικής Ιστορίας, βάζοντας τα θεμέλια για τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Τιμάτε και την βιοποικιλότητα, δηλαδή το περιβάλλον που λειτουργούσε ως δρών παράγοντας για τους Αγωνιζομένους.

    Τα υπεραιωνόβια δέντρα —σύμβολο σοφίας, μακροζωίας, ιερότητας, γαλήνης— κατέχουν διαχρονικά κεντρική θέση στον ανθρώπινο πολιτισμό. Συνεχίζουν να αποτελούν μέρος του παραγωγικού πλούτου της πατρίδας μας, αλλά και πηγή έμπνευσης για σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως η καταξιωμένη ομογενής καλλιτέχνις Joanna Kordos που ζει στη Μελβούρνη και φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς το ειδικό μεταλλικό επετειακό λογότυπο σήμανσης των αιωνόβιων δέντρων.

    Παράλληλα, τα αιωνόβια δέντρα, αυτά τα «ζωντανά ιστορικά μνημεία και μνημεία της φύσης», μας δίνουν ένα ανεκτίμητο μάθημα για μέλλον: Η ισορροπία του περιβάλλοντος είναι έννοια συζυγής με την αντίστοιχη της επιβίωσης του ανθρώπου που το κατοικεί. Προστατεύοντας τα αιωνόβια δέντρα μας, διατηρούμε ζωντανά στοιχεία της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς μας, ενώ παράλληλα αφήνουμε μια σημαντική παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

    Για όλους αυτούς τους λόγους, αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και τους διοργανωτές αυτής της δράσης. Κλείνοντας, θέλω, εκ μέρους της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, να εκφράσω την ευχή μου να τελεσφορήσει η πρόταση που υπέβαλε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την προστασία και ένταξή τους στη λίστα των «Μνημείων της Φύσης» υπό την UNESCO.

    Σας ευχαριστώ.

    Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη,

    Πρόεδρος Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

    Διαβάστε περισσότερα
    https://dasarxeio.com/2021/08/02/99735/

    ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΟΦΙΑΣ, ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ, ΙΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΓΑΛΗΝΗΣ; Κατέστρεφαν τα δάση για να δώσουν στους Τούρκους το κατράμι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.