Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Σεπ 2021

Δελτίο Τύπου: Σύμβαση με Κτηνίατρο υπέγραψε ο Δήμος Σαλαμίνας για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων

Σαλαμίνα, 7.09.2021

Στην Σαλαμίνα θέλουμε τα ζώα συντροφιάς να έχουν την φροντίδα που τους αξίζει.

Λειτουργώντας πια σε σύγχρονα πρότυπα υπογράψαμε σύμβαση με Κτηνίατρο του νησιού την κα. Ελευθερία Γρεβεντοπουλου για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων, τον εμβολιασμό τους, τις στειρώσεις, τις αποπαρασιτώσεις και την διενέργεια εξετάσεων σε αυτά.

Στον Δήμο μας κανένα ζώο χωρίς φροντίδα, κανένα ζώο αβοήθητο.

Εκ του Γραφείου Τύπου


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/9/21 23:42

    Άρθρο του επίτιμου προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Σωτηρίου Ρίζου, που δημοσιεύτηκε στην “Καθημερινή της Κυριακής” (05/09/21) και στο kathimerini.gr


    Άποψη: Το κράτος και το δάσος


    Στις 23 Ιουλίου 2021 ο πρώτος τίτλος στην ιστοσελίδα Dasarxeio.com ήταν ο εξής: «Ανοίγει η πλατφόρμα για τις δηλώσεις αυθαιρέτων εντός δασών». Ακολουθούσε το κείμενο μιας αποφάσεως του υπουργείου Περιβάλλοντος που εξειδικεύει το πλαίσιο υποβολής των αιτήσεων νομιμοποιήσεως αυθαιρέτων εντός δασών. Εχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μία ημέρα πριν. Στηρίζεται στον νόμο 4685/2020 (ΦΕΚ Α΄ 92/7.5.2020). Η ειρωνεία της τύχης(;) ήταν ότι μετά μία εβδομάδα περίπου άρχιζαν οι μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα μας. Συνολική απώλεια: 1.275.660 στρέμματα. Αττική: 186.290 στρέμματα. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναπάντεχη; Με βάση τα νομοθετικά δεδομένα, σε συνδυασμό με τον διατιθέμενο διοικητικό μηχανισμό, θα έπρεπε το «εάν» να θεωρείται βέβαιο και να είναι αβέβαια το «πότε» και το «πόσο»...

    Γ. Επιχείρηση «νομιμοποιήσεως» αυθαιρέτων κτισμάτων εντός των δασών. Πρόκειται για νέα δραστηριότητα της νομοθετικής μηχανής, με την οποία γίνεται απόπειρα μεταφοράς στο δάσος του έθους της «νομιμοποιήσεως» αυθαιρέτων εντός του αστικού χώρου. Οι σχετικές διατάξεις θεσμοθετούνται το πρώτον το 2016, υπό τον τίτλο «οικιστικές πυκνώσεις» (ν. 4389/2016 και ν. 4462/2017) και με την απόφαση 685/2019 του Συμβουλίου της Επικρατείας θεωρούνται αντισυνταγματικές διότι «νομιμοποιούν» συστάδες αυθαιρέτων εντός δασών. Το Συμβούλιο της Επικρατείας εμμένει στη βασική του θέση ότι η οικιστική ανάπτυξη δεν είναι συμβατή με τον προορισμό του δάσους. Δεύτερη οργανωμένη απόπειρα επιχειρείται με τον ν. 4685/2020 υπό τον ίδιο τίτλο (άρθρ. 50 επ.), ο οποίος θεσμοθετείται «προς συμμόρφωση με την ακυρωτική απόφαση»! Η μέθοδος που ακολουθεί ο νόμος είναι η καθιέρωση μακρών διαδικασιών και η πρόβλεψη πολύπλοκων «οικονομικοτεχνικών μελετών», μετά τις οποίες η διοίκηση θα κρίνει αν τα αυθαίρετα θα διατηρηθούν «προσωρινώς» (με ανώτατο όριο τα 30 χρόνια!) ή θα κατεδαφισθούν. Ο νομοθέτης μάς υποβάλλει την ιδέα ότι το πολύ μετά 30 έτη (από το τέρμα των διαδικασιών υπαγωγής) θα γίνει η κατεδάφιση και θα αρχίσει η αναδημιουργία του δασικού οικοσυστήματος! Προσποιούμενος ότι αγνοεί και την επιστήμη της δασολογίας και τη βασική αρχή της νομολογίας ότι οικοδομείν και δάσος είναι ασύμβατες έννοιες.

    Συμπέρασμα. Το προσάναμμα για τις πρόσφατες και τις περασμένες πυρκαγιές των δασών μας συντίθεται από δύο τρεις παράγοντες. Ενας από αυτούς είναι αυτός που περιγράφεται στο προηγούμενο κείμενο. Ολα τα «νομικά» συνοψίζονται σε ένα: η πολιτική επιδιώκει και επιτυγχάνει με νομικά μέσα τη δημιουργία de facto καταστάσεων, οι οποίες για πολλούς λόγους δεν μπορούν να ανατραπούν με δικαστικούς ελέγχους. Είτε ελεύθερα είτε εξαναγκαζόμενη υπηρετεί το τέρας το οποίο η ίδια εξέθρεψε και συντηρεί. Γράφει ο Μιχ. Δεκλερής: «Εάν η πολιτεία είχε πράξει όσα επιτάσσει το Σύνταγμα, ο ρόλος των δικαστηρίων θα ήτο ασφαλώς περιωρισμένος. Αλλ’ η Διοίκηση πάσχει από την παντοδυναμία πελατειακού συστήματος διακομματικού και διαχρονικού χαρακτήρος, το οποίον απεχθάνεται την τάξη, διότι τρέφεται και ενδυναμούται από την αταξία».

    ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΡΙΖΟΣ
    Επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ https://dasarxeio.com/2021/09/07/101874/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/9/21 08:07

    Κύριε Καπετανακη σας έβγαλαν από προεδρο της ομάδας του Αία και αμέσως κάνατε ανάρτηση 31/8/2020 ότι έχετε μεγάλο επενδυτή για την ομαδα αφού όμως σας κάνουν ξανά προεδρο
    2/9/2020 ξανακάνετε ανάρτηση ότι θα κάνετε αποκαλύψεις για την ομαδα με ντοκουμέντα στο χερι
    Φτάσαμε 8/9/2021 και ακόμα καμία αποκαλύψη
    Τελικά μια φούσκα είσαι και τίποτα αλλο
    Ψέματα και Παραμυθια πουλάγες και πουλάς
    Ευτυχώς όμως όλοι σε έχουν πάρει χαμπαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.