Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

17 Μαρ 2022

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ, ΕΛΕΟΣ !!!

Άρθρο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΗΜΗ

Σχετικά με την  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας Τρίτη 15/3/22 και συγκεκριμένα στο θέμα που αφορούσε την μεταφορά των σαπιοκάραβων, επιβλαβών, επικίνδυνων και  ναυαγίων από την Ελευσίνα στον Αρχαιολογικό Χώρο του νησιού μας και συγκεκριμένα στη χερσόνησο της Πούντας που γειτνιάζει με το Λιμάνι της Αρχαίας Σαλαμίνας, απέναντι από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων.

Κατά την δική μου πάντα γνώμη αυτό που βγήκε ξεκάθαρα στην επιφάνεια είναι πως τον τόπο μας υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες πολιτών για το θέμα προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς και περιβάλλοντος α) αυτοί που αγνοούν, β) αυτοί που αδιαφορούν , γ) αυτοί που θέλουν την διαιώνιση της υφιστάμενης κατάστασης και δ) αυτοί που δεν θέλουν την συνέχεια της.

Προσωπικά ανήκω στη δ) κατηγορία και έμπρακτα προσπαθώ εδώ και 20 και πλέον χρόνια για την σωτηρία του ΟΛΟΥ Ιστορικού Αρχαιολογικού Τόπου της Ναυμαχίας και της Αρχαίας Σαλαμίνας των κλασικών χρόνων.

Το Σύνταγμα της πατρίδας μας μου δίνει αυτό το Δικαίωμα για τις πράξεις μου στο άρθρο 24 παράγραφος 1 (Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός).

Ως εκ τούτου και για την επίτευξη της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος είμαι διατεθειμένος να συμπράξω και με τον " δια@@@ο" ακόμα!!!! Με όποιον τρόπο μπορώ.

Όσον αφορά τη λυσσαλέα μανία για τα ονόματα που απαρτίζουν την Επιτροπή Διάσωσης των Αρχαιολογικών Χώρων για μια ακόμη φορά  στο  δημοτικό  συμβούλιο  (λες και  αυτό  είναι  το  θέμα - ΝΤΡΟΠΗ), η απάντηση που έπρεπε να δοθεί  και δεν δόθηκε είναι πως η εν λόγω Επιτροπή έχει κάνει δύο δημόσιες εκδηλώσεις α) συνέντευξη τύπου στο VIENTO, β) ομιλία του κ Μπελαβίλα καθηγητής ΕΜΠ, Διευθυντής Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος   και της Βλαζάκη Αρχαιολόγου  στην αίθουσα  Δημ.Μπογρη, με θέμα. «ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 2500 ΧΡΟΝΙΑ – ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΙΗΡΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΩΝ» όπου ήταν καλεσμένη η Δημοτική Αρχή (και δεν μας τίμησε με την παρουσία της.) γ) ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την σχολή Δοκίμων δ) 2 ειρηνικές διαμαρτυρίες έξω από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων ,ε) μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πειραιά με υπογραφές .

Είκοσι  και πλέον έγγραφα προς διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες.

Και σχετική επερώτηση στη Βουλή από την κα Μπακαδήμα.

Όσοι λοιπόν ρωτούν για τα ονόματα της επιτροπής λες και αυτό ήταν το θέμα του δημοτικού συμβουλίου εκτίθενται για την δική τους ανυπαρξία σε όσους πολίτες το παρακολουθήσαμε !!

Και τέλος αν η λύση του προβλήματος για την σωτηρία του Ιστορικού Αρχαιολογικού Τόπου της Ναυμαχίας και του περιβάλλοντος είναι τα ονόματα της Επιτροπής Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων, σημειώστε πρώτο το δικό μου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΗΜΗΣ και το θεωρώ ΤΙΜΗ ΜΟΥ με πολύπλευρη έντονη και συνεχή δραστηριότητα.....


59 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/3/22 22:47

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
    subscription
    ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    Η Σαλαμίνα των σκουπιδολόφων
    salamina
    Ο αποδυναμωμένος, λόγω των δεινών οικονομικών του, δήμος εκτιμά ότι θα χρειαστεί έως τον Οκτώβριο για να μαζευτούν όλα τα αντικείμενα που έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους.



    Α
    εφημερίδα είναι τον Ιούλιο μήν
    Καταγγελία πολίτη: Γεμάτο σκουπίδια το αλσύλλιο του Αγίου Νικολάου (δείτε φωτο)
    Αυγούστου 20, 2018


    Γεμάτο σκουπίδια το αλσύλλιο του Αγίου Νικολάου στο ύψος του φούρνου Δαμαλίτη. Σύμφωνα με την καταγγελία πολίτη στο Salamina-Press τα σκουπίδια προέρχονται από τους υπερχειλισμένους κάδους.


    Τα σκουπίδια "καταπίνουν" τη Σαλαμίνα
    Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019, 15:53
    Τα σκουπίδια "καταπίνουν" τη Σαλαμίνα
    50

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/3/22 22:59

      ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΑΡΚΑ : Όταν το σήμερα ρίχνει το φταίξιμο στο χθες, είναι ήδη υπόλογο απέναντι στο αύριο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/3/22 04:29

      Ερωτήματα Δ.Σ. Μάνου Δερτούζου προς την κα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Μπόγρη! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!


      Η ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
      Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΩΝ
      ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ κα ΜΠΟΓΡΗ
      Είναι ευτύχημα για την Σαλαμίνα, ότι για πρώτη φορά έχει Αντιπεριφερειάρχη Νήσων μία γυναίκα από την Σαλαμίνα την κα Βάσω Θεοδωρακοπουλου – Μπόγρη. Την χρειαζόμαστε όχι μόνο για βελτίωση των θεμάτων της καθημερινότητας αλλά να συμβάλει με το κύρος και τη θέση της στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας. Φέτος γιορτάζουμε τα 2500 χρόνια από την Ιστορική Ναυμαχία. Δεν έχει σημασία ποιες εκδηλώσεις θα κάνουμε, ποιοι μεγαλόσχημοι θα παρευρεθούν και ποιοι σπουδαίοι λόγοι θα εκφωνηθούν. Καμία εκδήλωση δεν έχει αξία όταν η παρανομία ζει και βασιλεύει και όταν ο χώρος καταστρέφεται συστηματικά.
      Κα Μπόγρη,

      στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στην 80η Συνεδρίαση της ΕΣΑΛ εγκρίθηκε το Master plan του ΟΛΠ το οποίο περιέχει καταστροφικές συνέπειες για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας και της ευρύτερης περιοχής (ΑΔΑ: ΩΔΛΚ4653ΠΩ-425 Σελίδα 26)
      Συγκεκριμένα αποφασίστηκε

      Απάντηση

      Ανώνυμος16/2/22 20:41
      Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
      1.Η ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ στην Νοτιοανατολική Κυνόσουρα σε αγροτική δραστηριότητα και αλιεία.
      2. Η εγκατάσταση πλωτών κατασκευών και ναύδετων για την εξυπηρέτηση πλοίων σε Ζώνη Α΄ απόλυτης προστασίας.
      3. Η κατασκευή αλιευτικού και τουριστικού λιμένα σε ζώνη πολλαπλώς προστατευόμενη.
      4. Η εγκατάσταση πλωτών Δεξαμενών στην Ψυτάλλεια, μπροστά ακριβώς στα Σελήνια και σε απόσταση αναπνοής από την Κυνόσουρα.
      4. Η παραμονή και λειτουργία ναυπηγείων σε ζώνες απόλυτης προστασίας μέχρι το 2052 όπου ρητά απαγορεύονται ανάλογες δραστηριότητες.
      Συγχρόνως ο ΟΛΠ συμπεριφέρεται σαν απόλυτος κύριος και νομέας περιοχών της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν.
      Μετά από 10 μήνες στην τιμητική όσο και υπεύθυνη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων δεν έχετε αντιδράσει κ. Μπόγρη.
      Με όλη την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σας, σας ρωτώ δημόσια.
      Α) Ποια είναι η θέση σας στο Master Plasn του ΟΛΠ και τις αποφάσεις της ΕΣΑΛ όσον αφορά τη Σαλαμίνα;
      Εάν δεν συμφωνείτε έχετε αντιδράσει και πώς;
      Β) Συμφωνείτε με την συνεχιζόμενη παρουσία του ΟλΠ σε περιοχές της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν;
      Γ) Συμπαραστέκεστε στη νομική κίνηση που κάναμε εναντίον του ΟΛΠ και της ΕΣΑΛ για το έκτρωμα του Μαστερ Πλαν και της παράνομης παρουσίας του ΟΛΠ στη Σαλαμίνα;
      Κα Μπόγρη έχετε την χρυσή ευκαιρία να διαφοροποιηθείτε από άλλους παράγοντες και να αφήσετε θετικό στίγμα στην προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Σαλαμίνας, ή να αποτελέσετε ένα ακόμα κρίκο στη σκοτεινή αλυσίδα εκείνων που έβλεπαν, άκουγαν αλλά δεν... καταλάβαιναν.
      Η επιλογή είναι δική σας.
      Mάνος Δερτούζος
      Δημοτικός Σύμβουλος

      Διαγραφή
  2. 3 Δεκ 2020
    Γιάννης Τσαβαρής. ΓΙΑΤΙ Δήμαρχε υπάρχει αυτή η συνεχιζόμενη αδιαφορία(;) για έκφραση γνώμης επί των Περιβαλλοντικών Μελετών μεγάλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων;

    Σαλαμίνα 3 Δεκεμβρίου 2020
    «Διοικητικά λάθη ή περιβαλλοντικές χάρες;»
    Έχει γίνει πλέον "καθεστώς" από την πλευρά της σημερινής δημοτικής αρχής (με πολιτική ευθύνη του δημάρχου) να μην εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο -ως ο νόμος ορίζει - ή να εισηγείται εκπρόθεσμα για έκφραση γνώμης σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων .
    Επίσης η αδιαφορία (;) αυτή επεκτείνεται με ευθύνη του δημάρχου και στην μη εισαγωγή των θεμάτων αυτών στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής που προεδρεύει ο ίδιος, και είναι από την κείμενη νομοθεσία απαιτούμενο!!!!
    Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την μη λήψη απόφασης από την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης όσο και από την εκάστοτε αρμόδια δημοτική κοινότητα .
    Οι Μελέτες αυτές αφορούν:
    α) Ιστορικούς Αρχαιολογικούς χώρους: ΑΕΠΟ για τα ναυπηγεία ΚΥΝΌΣΟΥΡΑ ΑΕ (Διαλυτήριο πλοίων).Η ΑΕΠΟ συζητήθηκε με πολιτική ευθύνη του δημάρχου εκπρόθεσμα κατά ένα μήνα....
    β) Εμπορικές δραστηριότητες: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας "ΠΈΝΤΕ Α.Ε" ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΏΝ ΑΓΑΘΩΝ (ΓΑΛΑΞΙΑΣ), Θέση Μπουκουρίμιζα Λ..Αιαντείου με πολιτική ευθύνη του δημάρχου, δεν συζητήθηκε ΠΟΤΕ!!!!
    γ) Επιχειρήσεις Υδατοκαλλιεργειών: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΊΑ ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε που αφορά "Μετατόπιση και Επέκταση Πλωτής Μονάδας Εκτροφής Θαλάσσιων Μεσογειακών Ιχθυών και Εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεων" Θέση Φόκα Κοινότητας Αιαντείου. ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΉΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.!!!
    Όπως γίνεται αντιληπτό από τον κάθε αναγνώστη των ανωτέρω περιπτώσεων, οι μελέτες αυτές αφορούν ΜΕΓΑΛΕΣ Επιχειρηματικές δραστηριότητες και φυσικά διακυβεύονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα ανάλογα με την τελική ή όχι έγκριση που θα λάβουν από τον αρμόδιο υπουργό.
    Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένο ότι και για τις τρεις περιπτώσεις ο δήμος Σαλαμίνας είτε σιώπησε...., είτε εκπρόθεσμα αποφάσισε τελικά ΔΕΝ ανταποκρίθηκε στην ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΤΟΥ να γνωμοδότηση επί των Μ Π Ε, σύμφωνα με τα όσα ο νόμος ορίζει. Για τον λόγο αυτό δημιουργούνται εύλογες απορίες και πολλά ΓΙΑΤΙ
    - ΓΙΑΤΙ Δήμαρχε υπάρχει αυτή η συνεχιζόμενη αδιαφορία(;) για έκφραση γνώμης επί των Περιβαλλοντικών Μελετών μεγάλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων;
    - ΓΙΑΤΙ Δήμαρχε δεν ζήτησες την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου (Αρθ. 3, Παρ.α και γ του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ);
    -ΓΙΑΤΙ Δήμαρχε δεν εισηγήθηκες τις ανωτέρω μελέτες για γνωμοδότηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ως ο νόμος ορίζει, και στην οποία προεδρεύεις;
    -ΓΙΑΤΙ Δήμαρχε δεν έλαβες πρωτοβουλία για να συζητηθεί το θέμα στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ως ο νόμος ορίζει;
    -ΓΙΑΤΙ Δήμαρχε δεν εφάρμοσες κατά περίπτωση το άρθρο 58 παρ. 2 του νόμου 3852)1Ο;
    - ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ δεν απεστάλησαν οι Μελέτες στις αντίστοιχες δημοτικές Κοινότητες για έκφραση γνώμης από το αντίστοιχο συμβούλο;
    Κλείνοντας θέλω να τονίσω στον Δήμαρχο Σαλαμίνας πώς καλές είναι ως ένα βαθμό οι «φωτό» και οι «παραπλανητικές» αναφορές του στυλ " Για πρώτη φορά"... που έχουν ως στόχο την αλλοίωση της αλήθειας και την παραπλάνηση των δημοτών, όμως καλύτερες και πιο ωφέλιμες για τον τόπο είναι οι προσπάθειες για την ουσιαστική προάσπιση των Ιστορικών, Περιβαλλοντικών και Οικονομικών συμφερόντων του νησιού μας.
    Με τιμή
    Γιάννης Τσαβαρής
    π. Δήμαρχος Σαλαμίνας
    Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/3/22 04:31

    Ερωτήματα Δ.Σ. Μάνου Δερτούζου προς την κα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Μπόγρη! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!


    Η ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
    Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΩΝ
    ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ κα ΜΠΟΓΡΗ
    Είναι ευτύχημα για την Σαλαμίνα, ότι για πρώτη φορά έχει Αντιπεριφερειάρχη Νήσων μία γυναίκα από την Σαλαμίνα την κα Βάσω Θεοδωρακοπουλου – Μπόγρη. Την χρειαζόμαστε όχι μόνο για βελτίωση των θεμάτων της καθημερινότητας αλλά να συμβάλει με το κύρος και τη θέση της στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας. Φέτος γιορτάζουμε τα 2500 χρόνια από την Ιστορική Ναυμαχία. Δεν έχει σημασία ποιες εκδηλώσεις θα κάνουμε, ποιοι μεγαλόσχημοι θα παρευρεθούν και ποιοι σπουδαίοι λόγοι θα εκφωνηθούν. Καμία εκδήλωση δεν έχει αξία όταν η παρανομία ζει και βασιλεύει και όταν ο χώρος καταστρέφεται συστηματικά.
    Κα Μπόγρη,

    στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στην 80η Συνεδρίαση της ΕΣΑΛ εγκρίθηκε το Master plan του ΟΛΠ το οποίο περιέχει καταστροφικές συνέπειες για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας και της ευρύτερης περιοχής (ΑΔΑ: ΩΔΛΚ4653ΠΩ-425 Σελίδα 26)
    Συγκεκριμένα αποφασίστηκε

    Απάντηση

    Ανώνυμος16/2/22 20:41
    Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
    1.Η ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ στην Νοτιοανατολική Κυνόσουρα σε αγροτική δραστηριότητα και αλιεία.
    2. Η εγκατάσταση πλωτών κατασκευών και ναύδετων για την εξυπηρέτηση πλοίων σε Ζώνη Α΄ απόλυτης προστασίας.
    3. Η κατασκευή αλιευτικού και τουριστικού λιμένα σε ζώνη πολλαπλώς προστατευόμενη.
    4. Η εγκατάσταση πλωτών Δεξαμενών στην Ψυτάλλεια, μπροστά ακριβώς στα Σελήνια και σε απόσταση αναπνοής από την Κυνόσουρα.
    4. Η παραμονή και λειτουργία ναυπηγείων σε ζώνες απόλυτης προστασίας μέχρι το 2052 όπου ρητά απαγορεύονται ανάλογες δραστηριότητες.
    Συγχρόνως ο ΟΛΠ συμπεριφέρεται σαν απόλυτος κύριος και νομέας περιοχών της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν.
    Μετά από 10 μήνες στην τιμητική όσο και υπεύθυνη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων δεν έχετε αντιδράσει κ. Μπόγρη.
    Με όλη την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σας, σας ρωτώ δημόσια.
    Α) Ποια είναι η θέση σας στο Master Plasn του ΟΛΠ και τις αποφάσεις της ΕΣΑΛ όσον αφορά τη Σαλαμίνα;
    Εάν δεν συμφωνείτε έχετε αντιδράσει και πώς;
    Β) Συμφωνείτε με την συνεχιζόμενη παρουσία του ΟλΠ σε περιοχές της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν;
    Γ) Συμπαραστέκεστε στη νομική κίνηση που κάναμε εναντίον του ΟΛΠ και της ΕΣΑΛ για το έκτρωμα του Μαστερ Πλαν και της παράνομης παρουσίας του ΟΛΠ στη Σαλαμίνα;
    Κα Μπόγρη έχετε την χρυσή ευκαιρία να διαφοροποιηθείτε από άλλους παράγοντες και να αφήσετε θετικό στίγμα στην προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Σαλαμίνας, ή να αποτελέσετε ένα ακόμα κρίκο στη σκοτεινή αλυσίδα εκείνων που έβλεπαν, άκουγαν αλλά δεν... καταλάβαιναν.
    Η επιλογή είναι δική σας.
    Mάνος Δερτούζος
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/3/22 06:11

    Καλημέρα Σαλαμίνα,
    Σε λίγη ώρα συμπληρώνω την δημοσίευση της εφημερίδας μου και σκεπτόμενος τα αυτοδιοικητικά θέματα του ιστορικού νησιού μας σχετικά με τους υποψήφιους δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες, είπα να μοιραστώ μαζί σας τις πληροφορίες μου.
    Ξεκινάμε με τους μέχρι τώρα που έχουν δηλώσει επίσημα υποψήφιοι για τον δήμο Σαλαμίνας.
    Εκτός του νυν δημάρχου έχει δηλώσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δερτούζος και φυσικά θα υπάρχει υποψήφιος και από την οργάνωση του ΚΚΕ Σαλαμίνας.
    Επίσης για να είμαι δίκαιος έχει ακουστεί, ότι θα δηλώσει υποψηφιότητα για δήμαρχος καί η νυν αντιπεριφερειάρχης κ. Μπόγρη Βάσω. Βέβαια την δήλωση αυτή την αναμένουμε από περασμένο καλοκαίρι, μετά την περιμέναμε πριν τα περασμένα Χριστούγεννα στην συνέχεια με το νέο έτος, μετά μέσα στο Φεβρουάριο, τώρα ακούγεται για πριν το Πάσχα, και οι πιο πρόσφατες πληροφορίες μιλάνε για πριν το καλοκαίρι2022 ακόμη και για Σεπτέμβρη 2022.Ας ελπίσουμε ότι τελικά θα αποφασίσει και δεν θα είναι με τα δύο πόδια σε δύο βάρκες γιατί το αποτέλεσμα στη περίπτωση αυτή είναι γνωστό....
    Επίσης εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχει ξεκαθαρίσει την θέση του ο πρώην δήμαρχος κ Τσαβαρης πως θα είναι υποψήφιος για την αντιπεριφέρεια Νήσων με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού ή του Ανδρέα Λοβέρδου ανάλογα ποιος θα είναι επικεφαλής για Περιφερειάρχης από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
    Αυτά και περιμένουμε εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/3/22 08:34

    δεν θα γίνουμε ρεζίλι παιδιά Αυτή η προβολή είναι πολύ δυνατή είναι τρεις πιο κουτί δεν υπάρχουν πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι ήθελα να ξέρω πόσο έξυπνη είναι ο χοντρός μουστάκιας και αυτός με τα παιδιά τα έβγαλε τα είπαμε μόνοι τους Για τι πράγμα είναι αυτό ρε πολύ λαδόξυδο ρε παιδιά και μόνοι τους ρε μόνοι τους ρε άμα είχανε μούτρα άμα είχανε μούτρα θα παίζανε μόνοι τους θα το παίζανε μόνοι τους και θα λέγανε παιδιά Είμαστε οι κουτοί παιδιά Είμαστε κουτί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/3/22 08:38

    κύριε δερτούζος Μάνο Μήπως μπορείς να μας πείτε λίγο Τι ψήφισε η κυρία Νάννου για τα ναυάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν απαντώ στα ανώνυμα σχόλια αλλά χρειάζεται καμιά φορά να δίνεις απαντήσεις και σε αυτούς που φοβούνται τον δημόσιο διάλογο και κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους. Είναι γνωστό που αποσκοπεί η συνεχή αναδημοσίευση ενός άρθρου μου πριν από δύο χρόνια. Την απάντηση θα την πάρετε σε λίγο όχι εδώ αλλά δημόσια εκεί που πρέπει.
    Επειδή εγώ γράφω σχεδόν κάθε μέρα και από ένα άρθρο και δεν μπορεί καμιά λογοκρισία (πόσο επικίνδυνα χαμηλά πέσατε) να μου απαγορεύσει να εκφέρω την πολιτική μου άποψη, σας προτρέπω να δημοσιεύετε και πρόσφατα άρθρα μου. Για το άρθρο που συνεχώς αναδημοσιεύετε για την κα Μπόγρη την απάντηση θα την πάρετε σύντομα. Όσα όμως και να γράφετε οι εξελίξεις τρέχουν και είναι δυσάρεστες για σας.....


    Μάνος Δερτούζος
    16 Μαρτίου στις 10:41 π.μ. · Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
    TA ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΕΝΑ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ.
    Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΛΟΙΩΝ
    Ακούστε το Δημοτικό Συμβούλιο να βγάλετε τα συμπεράσματα σας https://www.youtube.com/watch?v=IpA3p8nNzb8 από το 11.50
    Το χθεσινό Συμβούλιο της 15/3 φανερώνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την πλήρη αδυναμία της Δημοτικής αρχής να διαφυλάξει τον Ιερό και Ιστορικό τόπο από την παρουσία των Σαπιοκάραβων αλλά και την πιθανή μόλυνση του περιβάλλοντος.
    Ενώ η Ελευσίνα πανηγύριζε όταν έφευγαν τα ναυάγια , η Σαλαμίνα σιωπούσε προκλητικά όχι μόνο με την άφιξή τους αλλά και όταν βούλιαζαν.
    Μετά από 1,5 χρόνο καμιά αντίδραση από την Δημοτική αρχή. Δέκα φορές το έφερα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!! Όχι μόνο δεν έστειλαν ούτε ένα έγγραφο διαμαρτυρίας , αλλά δικαιολογούν ακόμη και σήμερα την παρουσία τους.
    Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση οι ευθύνες είναι πολλές και σε πολλούς.
    Τεράστιες πολιτικές ευθύνες έχει ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Παναγόπουλος ο οποίος δεν αντέδρασε ως όφειλε και δεν υλοποίησε δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίες τον υποχρέωναν να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες.
    Πέρα από τον Δήμαρχο όμως ευθύνες έχουν:
    Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας οι οποίοι σιωπούν.
    Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που συνέπραξαν μαζί του.
    Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από άλλες παρατάξεις που τον στηρίζουν.
    Η Κοινότητα Αμπελακίων η οποία μένει απαθής όταν τα «σκουπίδια» Σαπιοκάραβα μολύνουν την αυλή τους.
    Η Σαλαμίνα δεν θα γίνει Νεκροταφείο πλοίων!!!!!
    Η αποστολή σας είναι να διαφυλάξετε με κάθε τρόπο τα ιερά και τα όσια του νησιού μας και να προστατεύσετε το περιβάλλον και όχι να μετατρέπετε το Δημοτικό Συμβούλιο σε πειθαρχικό όργανο και να κάνετε λογοκρισία στα άρθρα του Δημοτικού Συμβούλου γιατί εξέφρασε την πολιτική του άποψη.
    Ο πολίτες της Σαλαμίνας ΑΠΑΙΤΟΥΝ να αντιδράσετε ουσιαστικά.
    Υ.Γ Η λογοκρισία δεν πέρασε. Η αλήθεια όσο και να ενοχλεί θα λέγεται.
    Υ.Γ Σας προτρέπω όλους να ακούσετε το Δημοτικό Συμβούλιο. Εσείς οι πολίτες είστε οι κριτές όλων μας.
    Μάνος Δερτούζος
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/3/22 09:01

    Μαρή Μαρία του Δημήτρη
    ΚΑΠΗ στη σκυτάλη ΓΙΟΚ
    Καφέδες, αναψυκτικά ΓΙΟΚ
    Σουβλάκια, Λουκάνικα ΓΙΟΚ
    Εκδρομές,χοροί και εκδηλώσεις ΓΙΟΚ
    ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΟΚ.
    Και κλάμα η κυρία του Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/3/22 11:30

    Καλύτερα στο Δήμο να ξεκινήσετε τις προετοιμασίες για σοβαρή αντιπυρική προστασία των δασών-δασικών εκτάσεων του νησιού μετά τον Απρίλιο. Μην αφήσετε περιθώρια για πονηρή πολιτική αντιπαράθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. MHN BIAZESTE EXEI SYNEXEIA
    16 Ιαν 2020
    Δήμος Σαλαμίνας. Με Υπευθυνότητα και επαγρύπνηση προασπίζουμε καθημερινά το Νησί μας
    ΣΑΛΑΜΙΝΑ, 16.01.2020
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Μόλις ο Δήμος Σαλαμίνας ενημερώθηκε για την ακυροβολία του πλοίου «AIOLOS» στη θαλάσσια περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Κοινόσουρας, προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις με μοναδικό σκοπό την άμεση απομάκρυνσή του από την περιοχή.
    Ήδη από εχθές 15/01 τις πρωινές ώρες, ο Αντιδήμαρχος Αμπελακίων Κ. Λένης, επικοινώνησε με τον Διοικητική του Λ.Τ. Σαλαμίνας για να ενημερωθεί και να εκφράσει τη θέση του Δήμου για την άμεση απομάκρυνσή του. Επίσης, ήλθαμε σε επαφή με τον Διοικητή της ΔΑΛ κ. Μπακόπουλο για να συντονίσουμε από κοινού τις ενέργειές μας.
    Σήμερα το πρωί επικοινώνησε ο Δήμαρχος με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιώς και την Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων εκφράζοντα τη ρητή αντίθεσή του Δήμου μας να χορηγηθεί άδεια στο εν λόγω πλοίο να αγκυροβολήσει στην περιοχή και ζητήθηκε η άμεση απομάκρυνσή του. Απεστάλησαν δε, σχετικά έγγραφα στις δύο υπηρεσίες, όπως έπραξε και ο κ. Διοικητής της ΔΑΛ αντίστοιχα.
    Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και νομικώς τεκμηριωμένες θέσεις, χωρίς κινήσεις φτηνού εντυπωσιασμού που δεν συνάδουν με την κρισιμότητα τέτοιων θεμάτων, θα προστατέψουμε τον αρχαιολογικό μας πλούτο.
    Εκ του Γραφείου Τύπου
    MIA MERA DIAFORA
    15 Ιαν 2020
    Γιάννης Τσαβαρής.ΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΩΠΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ….ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
    Σαλαμίνα 15 Ιανουαρίου 2020
    ΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΩΠΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ….ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
    Μετά την πλήρη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την παράνομη μεθόρμιση του φορτηγού πλοίου ΑΕOLOS στη Β.A Κυνόσουρα, Αρχαιολογική Ζώνη Α Απολύτου προστασίας, ενεργήσαμε άμεσα και σήμερα το πρωϊ επισκεφθήκαμε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για την παρουσία του πλοίου.
    Μετά από την προφορική ενημέρωση την οποία είχαμε βάσει της οποίας χορηγήθηκε άδεια, μετά από έγκριση της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, περί ώρα 9η πρωϊνή καταθέσαμε καταγγελία στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ζητώντας όλα τα έγγραφα μεταξύ των υπηρεσιών, βάσει της οποίας χορηγήθηκε άδεια μεθόρμισης του πλοίου AEOLOS στην Κυνόσουρα.
    Αναμένοντας τη σχετική αλληλογραφία, επισημαίνουμε ότι οι εγκρίσεις τόσο της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων όσο και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αντιβαίνουν στη νομοθεσία, η οποία είναι σαφής και κατηγορηματική.
    Καλείται ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, να διατάξει άμεσα την αναχώρηση του πλοίου από την Κυνόσουρα.
    Η Κυνόσουρα ο Ιερός αυτός χώρος δεν θα μετατραπεί χώρος αναμονής πλοίων που θα οδηγούνται μετά στις δεξαμενές.
    Μετά από συνεννόηση την καταγγελία υπέγραψε ο Μάνος Δερτούζος εκπροσωπώντας τον Ιωάννη Τσαβαρή και το Κοκκινίδη Γεώργιο.
    Ιωάννης Τσαβαρής
    π. Δήμαρχος Σαλαμίνας
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/3/22 15:50

    Μαρή Μαρία του Δημήτρη
    ΚΑΠΗ στη σκυτάλη ΓΙΟΚ
    Καφέδες, αναψυκτικά ΓΙΟΚ
    Σουβλάκια, Λουκάνικα ΓΙΟΚ
    Εκδρομές,χοροί και εκδηλώσεις ΓΙΟΚ
    ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΟΚ.
    Και κλάμα η κυρία του Δημήτρη.

    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/3/22 16:51

    Βρε κοντόμαλακα με τον άλλο τον πουστη τον παράγοντα του κώλου δεν κουραστικατε όλη μέρα να γράφετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος18/3/22 17:26

    Μαρή Μαρία του Δημήτρη
    ΚΑΠΗ στη σκυτάλη ΓΙΟΚ
    Καφέδες, αναψυκτικά ΓΙΟΚ
    Σουβλάκια, Λουκάνικα ΓΙΟΚ
    Εκδρομές,χοροί και εκδηλώσεις ΓΙΟΚ
    ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΟΚ.
    Και κλάμα η κυρία του Δημήτρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος18/3/22 17:45

    Ερωτήματα Δ.Σ. Μάνου Δερτούζου προς την κα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Μπόγρη! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!


    Η ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
    Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΩΝ
    ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ κα ΜΠΟΓΡΗ
    Είναι ευτύχημα για την Σαλαμίνα, ότι για πρώτη φορά έχει Αντιπεριφερειάρχη Νήσων μία γυναίκα από την Σαλαμίνα την κα Βάσω Θεοδωρακοπουλου – Μπόγρη. Την χρειαζόμαστε όχι μόνο για βελτίωση των θεμάτων της καθημερινότητας αλλά να συμβάλει με το κύρος και τη θέση της στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας. Φέτος γιορτάζουμε τα 2500 χρόνια από την Ιστορική Ναυμαχία. Δεν έχει σημασία ποιες εκδηλώσεις θα κάνουμε, ποιοι μεγαλόσχημοι θα παρευρεθούν και ποιοι σπουδαίοι λόγοι θα εκφωνηθούν. Καμία εκδήλωση δεν έχει αξία όταν η παρανομία ζει και βασιλεύει και όταν ο χώρος καταστρέφεται συστηματικά.
    Κα Μπόγρη,

    στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στην 80η Συνεδρίαση της ΕΣΑΛ εγκρίθηκε το Master plan του ΟΛΠ το οποίο περιέχει καταστροφικές συνέπειες για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας και της ευρύτερης περιοχής (ΑΔΑ: ΩΔΛΚ4653ΠΩ-425 Σελίδα 26)
    Συγκεκριμένα αποφασίστηκε

    Απάντηση

    Ανώνυμος16/2/22 20:41
    Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
    1.Η ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ στην Νοτιοανατολική Κυνόσουρα σε αγροτική δραστηριότητα και αλιεία.
    2. Η εγκατάσταση πλωτών κατασκευών και ναύδετων για την εξυπηρέτηση πλοίων σε Ζώνη Α΄ απόλυτης προστασίας.
    3. Η κατασκευή αλιευτικού και τουριστικού λιμένα σε ζώνη πολλαπλώς προστατευόμενη.
    4. Η εγκατάσταση πλωτών Δεξαμενών στην Ψυτάλλεια, μπροστά ακριβώς στα Σελήνια και σε απόσταση αναπνοής από την Κυνόσουρα.
    4. Η παραμονή και λειτουργία ναυπηγείων σε ζώνες απόλυτης προστασίας μέχρι το 2052 όπου ρητά απαγορεύονται ανάλογες δραστηριότητες.
    Συγχρόνως ο ΟΛΠ συμπεριφέρεται σαν απόλυτος κύριος και νομέας περιοχών της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν.
    Μετά από 10 μήνες στην τιμητική όσο και υπεύθυνη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων δεν έχετε αντιδράσει κ. Μπόγρη.
    Με όλη την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σας, σας ρωτώ δημόσια.
    Α) Ποια είναι η θέση σας στο Master Plasn του ΟΛΠ και τις αποφάσεις της ΕΣΑΛ όσον αφορά τη Σαλαμίνα;
    Εάν δεν συμφωνείτε έχετε αντιδράσει και πώς;
    Β) Συμφωνείτε με την συνεχιζόμενη παρουσία του ΟλΠ σε περιοχές της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν;
    Γ) Συμπαραστέκεστε στη νομική κίνηση που κάναμε εναντίον του ΟΛΠ και της ΕΣΑΛ για το έκτρωμα του Μαστερ Πλαν και της παράνομης παρουσίας του ΟΛΠ στη Σαλαμίνα;
    Κα Μπόγρη έχετε την χρυσή ευκαιρία να διαφοροποιηθείτε από άλλους παράγοντες και να αφήσετε θετικό στίγμα στην προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Σαλαμίνας, ή να αποτελέσετε ένα ακόμα κρίκο στη σκοτεινή αλυσίδα εκείνων που έβλεπαν, άκουγαν αλλά δεν... καταλάβαιναν.
    Η επιλογή είναι δική σας.
    Mάνος Δερτούζος
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος18/3/22 20:36

    Αθήνα,Μαρτίου 2022 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Αριθ. Πρωτ. 14001 Αριθμ. Εγκυκλίου : 145 ΘΕΜΑ: Σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους ΟΤΑ α ́ βαθμού σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 87-89 του ΚΚΔΚΥ, όπως ισχύουν
    ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ????? ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ?????? ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ή ΣΤΗΝ ΜΟΥΓΚΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΛΕΝΕ "ΜΑ ΜΠΑΧΑΛΟ Ο ΔΗΜΟΣ" ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος18/3/22 21:48

    Εδώ ταιριάζει το παραμύθι, Ο ΛΥΚΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΝΑΚΙ!!! Μιά φορά κι ένα καιρό ήταν ένας λύκος που τον έλεγαν ΛύκοΓιάννη και ένας βοσκός που τον έλεγαν ΒλαχοΓιώργο, ο λύκος είχε τρομάξει όλα τα πρόβατα και ο βλαχοΓιώργος κατάλαβε ότι ο ΛύκοΓιάννης δεν ήταν πραγματικός λύκος αλλά είχε μασκαρευτεί(όχι λόγω αποκρεών)και είχε βάλει το δέρμα του λύκου, ο βλαχοΓιώργος τον απείλησε με δικαστήριο, τότε ο ΛύκοΓιάννης φοβήθηκε τόσο πολύ που έβγαλε το δέρμα του λύκου και τι είδαμε παιδάκια μου!!!! Ότι ο λύκος ήταν ένα πανέμορφο ΑΡΝΑΚΙΙΙΙΙ!!!! Έτσι ζουν αυτοί καλά και μεις καλύτεραααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/3/22 09:13

      Ερωτήματα Δ.Σ. Μάνου Δερτούζου προς την κα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Μπόγρη! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!


      Η ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
      Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΩΝ
      ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ κα ΜΠΟΓΡΗ
      Είναι ευτύχημα για την Σαλαμίνα, ότι για πρώτη φορά έχει Αντιπεριφερειάρχη Νήσων μία γυναίκα από την Σαλαμίνα την κα Βάσω Θεοδωρακοπουλου – Μπόγρη. Την χρειαζόμαστε όχι μόνο για βελτίωση των θεμάτων της καθημερινότητας αλλά να συμβάλει με το κύρος και τη θέση της στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας. Φέτος γιορτάζουμε τα 2500 χρόνια από την Ιστορική Ναυμαχία. Δεν έχει σημασία ποιες εκδηλώσεις θα κάνουμε, ποιοι μεγαλόσχημοι θα παρευρεθούν και ποιοι σπουδαίοι λόγοι θα εκφωνηθούν. Καμία εκδήλωση δεν έχει αξία όταν η παρανομία ζει και βασιλεύει και όταν ο χώρος καταστρέφεται συστηματικά.
      Κα Μπόγρη,

      στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στην 80η Συνεδρίαση της ΕΣΑΛ εγκρίθηκε το Master plan του ΟΛΠ το οποίο περιέχει καταστροφικές συνέπειες για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας και της ευρύτερης περιοχής (ΑΔΑ: ΩΔΛΚ4653ΠΩ-425 Σελίδα 26)
      Συγκεκριμένα αποφασίστηκε

      Απάντηση

      Ανώνυμος16/2/22 20:41
      Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
      1.Η ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ στην Νοτιοανατολική Κυνόσουρα σε αγροτική δραστηριότητα και αλιεία.
      2. Η εγκατάσταση πλωτών κατασκευών και ναύδετων για την εξυπηρέτηση πλοίων σε Ζώνη Α΄ απόλυτης προστασίας.
      3. Η κατασκευή αλιευτικού και τουριστικού λιμένα σε ζώνη πολλαπλώς προστατευόμενη.
      4. Η εγκατάσταση πλωτών Δεξαμενών στην Ψυτάλλεια, μπροστά ακριβώς στα Σελήνια και σε απόσταση αναπνοής από την Κυνόσουρα.
      4. Η παραμονή και λειτουργία ναυπηγείων σε ζώνες απόλυτης προστασίας μέχρι το 2052 όπου ρητά απαγορεύονται ανάλογες δραστηριότητες.
      Συγχρόνως ο ΟΛΠ συμπεριφέρεται σαν απόλυτος κύριος και νομέας περιοχών της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν.
      Μετά από 10 μήνες στην τιμητική όσο και υπεύθυνη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων δεν έχετε αντιδράσει κ. Μπόγρη.
      Με όλη την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σας, σας ρωτώ δημόσια.
      Α) Ποια είναι η θέση σας στο Master Plasn του ΟΛΠ και τις αποφάσεις της ΕΣΑΛ όσον αφορά τη Σαλαμίνα;
      Εάν δεν συμφωνείτε έχετε αντιδράσει και πώς;
      Β) Συμφωνείτε με την συνεχιζόμενη παρουσία του ΟλΠ σε περιοχές της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν;
      Γ) Συμπαραστέκεστε στη νομική κίνηση που κάναμε εναντίον του ΟΛΠ και της ΕΣΑΛ για το έκτρωμα του Μαστερ Πλαν και της παράνομης παρουσίας του ΟΛΠ στη Σαλαμίνα;
      Κα Μπόγρη έχετε την χρυσή ευκαιρία να διαφοροποιηθείτε από άλλους παράγοντες και να αφήσετε θετικό στίγμα στην προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Σαλαμίνας, ή να αποτελέσετε ένα ακόμα κρίκο στη σκοτεινή αλυσίδα εκείνων που έβλεπαν, άκουγαν αλλά δεν... καταλάβαιναν.
      Η επιλογή είναι δική σας.
      Mάνος Δερτούζος
      Δημοτικός Σύμβουλος

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/3/22 09:14

      Μαρή Μαρία του Δημήτρη
      ΚΑΠΗ στη σκυτάλη ΓΙΟΚ
      Καφέδες, αναψυκτικά ΓΙΟΚ
      Σουβλάκια, Λουκάνικα ΓΙΟΚ
      Εκδρομές,χοροί και εκδηλώσεις ΓΙΟΚ
      ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΟΚ.
      Και κλάμα η κυρία του Δημήτρη

      Απάντηση

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος18/3/22 22:09

    Τα ονόματα στο παραμύθι είναι είναι τυχαία και τελείως συμπτωματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος18/3/22 22:20

    Αλήθεια ποια είναι η θέση του κου Τσαβαρή για τα επικίνδυνα και επιβλαβή πλοία που βρίσκονται στην Πούντα. Θα δούμε καμμία ανακοίνωση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/3/22 09:15

      Μαρή Μαρία του Δημήτρη
      ΚΑΠΗ στη σκυτάλη ΓΙΟΚ
      Καφέδες, αναψυκτικά ΓΙΟΚ
      Σουβλάκια, Λουκάνικα ΓΙΟΚ
      Εκδρομές,χοροί και εκδηλώσεις ΓΙΟΚ
      ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΟΚ.
      Και κλάμα η κυρία του Δημήτρη

      Απάντηση

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος19/3/22 09:20

    Μω Μάνο μου, μω μόνο ο μπαγιος ψήφισε την πρόταση σου για τα σαπιοκάραβο;;;;
    Μω τι ξεφτίλα έπαθες;;;;
    Μω ούτε η Ρούλα δεν σου ψήφισε την πρόταση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/3/22 10:07

      Ερωτήματα Δ.Σ. Μάνου Δερτούζου προς την κα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Μπόγρη! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!


      Η ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
      Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΩΝ
      ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ κα ΜΠΟΓΡΗ
      Είναι ευτύχημα για την Σαλαμίνα, ότι για πρώτη φορά έχει Αντιπεριφερειάρχη Νήσων μία γυναίκα από την Σαλαμίνα την κα Βάσω Θεοδωρακοπουλου – Μπόγρη. Την χρειαζόμαστε όχι μόνο για βελτίωση των θεμάτων της καθημερινότητας αλλά να συμβάλει με το κύρος και τη θέση της στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας. Φέτος γιορτάζουμε τα 2500 χρόνια από την Ιστορική Ναυμαχία. Δεν έχει σημασία ποιες εκδηλώσεις θα κάνουμε, ποιοι μεγαλόσχημοι θα παρευρεθούν και ποιοι σπουδαίοι λόγοι θα εκφωνηθούν. Καμία εκδήλωση δεν έχει αξία όταν η παρανομία ζει και βασιλεύει και όταν ο χώρος καταστρέφεται συστηματικά.
      Κα Μπόγρη,

      στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στην 80η Συνεδρίαση της ΕΣΑΛ εγκρίθηκε το Master plan του ΟΛΠ το οποίο περιέχει καταστροφικές συνέπειες για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας και της ευρύτερης περιοχής (ΑΔΑ: ΩΔΛΚ4653ΠΩ-425 Σελίδα 26)
      Συγκεκριμένα αποφασίστηκε

      Απάντηση

      Ανώνυμος16/2/22 20:41
      Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
      1.Η ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ στην Νοτιοανατολική Κυνόσουρα σε αγροτική δραστηριότητα και αλιεία.
      2. Η εγκατάσταση πλωτών κατασκευών και ναύδετων για την εξυπηρέτηση πλοίων σε Ζώνη Α΄ απόλυτης προστασίας.
      3. Η κατασκευή αλιευτικού και τουριστικού λιμένα σε ζώνη πολλαπλώς προστατευόμενη.
      4. Η εγκατάσταση πλωτών Δεξαμενών στην Ψυτάλλεια, μπροστά ακριβώς στα Σελήνια και σε απόσταση αναπνοής από την Κυνόσουρα.
      4. Η παραμονή και λειτουργία ναυπηγείων σε ζώνες απόλυτης προστασίας μέχρι το 2052 όπου ρητά απαγορεύονται ανάλογες δραστηριότητες.
      Συγχρόνως ο ΟΛΠ συμπεριφέρεται σαν απόλυτος κύριος και νομέας περιοχών της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν.
      Μετά από 10 μήνες στην τιμητική όσο και υπεύθυνη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων δεν έχετε αντιδράσει κ. Μπόγρη.
      Με όλη την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σας, σας ρωτώ δημόσια.
      Α) Ποια είναι η θέση σας στο Master Plasn του ΟΛΠ και τις αποφάσεις της ΕΣΑΛ όσον αφορά τη Σαλαμίνα;
      Εάν δεν συμφωνείτε έχετε αντιδράσει και πώς;
      Β) Συμφωνείτε με την συνεχιζόμενη παρουσία του ΟλΠ σε περιοχές της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν;
      Γ) Συμπαραστέκεστε στη νομική κίνηση που κάναμε εναντίον του ΟΛΠ και της ΕΣΑΛ για το έκτρωμα του Μαστερ Πλαν και της παράνομης παρουσίας του ΟΛΠ στη Σαλαμίνα;
      Κα Μπόγρη έχετε την χρυσή ευκαιρία να διαφοροποιηθείτε από άλλους παράγοντες και να αφήσετε θετικό στίγμα στην προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Σαλαμίνας, ή να αποτελέσετε ένα ακόμα κρίκο στη σκοτεινή αλυσίδα εκείνων που έβλεπαν, άκουγαν αλλά δεν... καταλάβαιναν.
      Η επιλογή είναι δική σας.
      Mάνος Δερτούζος
      Δημοτικός Σύμβουλος

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/3/22 12:53

      Μαρή Μαρία του Δημήτρη
      ΚΑΠΗ στη σκυτάλη ΓΙΟΚ
      Καφέδες, αναψυκτικά ΓΙΟΚ
      Σουβλάκια, Λουκάνικα ΓΙΟΚ
      Εκδρομές,χοροί και εκδηλώσεις ΓΙΟΚ
      ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΟΚ.
      Και κλάμα η κυρία του Δημήτρη

      Διαγραφή
  20. KAΛΕ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΣΟΥΠ Ο ΤΕΩΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ
    8 Ιαν 2020 ΔΗΜΑΡΧΟΣ
    Σχετικά με το MASTER PLAN του Ο.Λ.Π. και την Κυνόσουρα
    Σύμφωνα με το αρχικό MASTER PLAN του ΟΛΠ, που είχε ανακοινωθεί και είχε τεθεί σε διαβούλευση το 2018, η περιοχή στη Νότια Κυνόσουρα και δη τα Τμήματα Ι5, Ι6 και Ι7 είχε καθοριστεί να έχουν ως κύριες χρήσεις την ναυπηγοεπισκευή χαμηλής και μέσης όχλησης, τις παραγωγικές δραστηριότητες (χαμηλής, μέσης και υψηλής όχλησης), παρά το γεγονός ότι τα τμήματα Ι5 και Ι6 βρίσκονται σε Α αρχαιολογική ζώνη, απολύτου προστασίας (!!!), τον τουριστικό λιμένα και τη γενική κατοικία.
    Πλέον, με το αναθεωρημένο MASTER PLAN μετά τις συνεδριάσεις της ΕΣΑΛ της 25.09.2019 και 09.10.2019, όπου εκπροσωπήθηκε και ο Δήμος Σαλαμίνας, κατέστη σαφές σε όλους ότι δε δύναται σε περιοχή Α αρχαιολογικής ζώνης να ορίζονται ως χρήσεις γης η ναυπηγοεπισκευή χαμηλής και μέσης όχλησης και οι παραγωγικές δραστηριότητες (χαμηλής, μέσης και υψηλής όχλησης).
    Έτσι, οι χρήσεις γης καθορίστηκαν ως αγροτική δραστηριότητα (τμήματα Ι5 και Ι6), που σύμφωνα με το Νόμο, ρητά επιτρέπεται σε περιοχές Α αρχαιολογικής ζώνης (ΦΕΚ1459Β/2001 «Στη Ζώνη Α… όπου υπάρχουν γεωργικές εκτάσεις επιτρέπονται μόνο οι ανοιχτές καλλιέργειες…») και Πλωτές μη μόνιμες κατασκευές και ναύδετα για την εξυπηρέτηση πλοίων, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΠΟΑ, και γενική κατοικία και λιμενικές τουριστικές εγκαταστάσεις/αλιευτικός λιμενίσκος (τμήμα Ι7) σε περιοχή Β αρχαιολογικής ζώνης, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού.
    Κατά ρητή δέσμευση του Προέδρου της ΕΣΑΛ, όπως αυτή έχει καταγραφεί στα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης της 25.09.2019, στην περιοχή της Σαλαμίνας δεν πρόκειται να λειτουργήσουν νέα ναυπηγεία. Είναι σαφές ότι με την αναθεώρηση του MASTER PLAN, το νησί μας αποφεύγει οριστικά τον καθορισμό χρήσεων γης ως ναυπηγοεπισκευής στη νότια πλευρά της Κυνόσουρας, όπως είχε προβλεφθεί αρχικώς, κάτι που αποτέλεσε ‘κόκκινη γραμμή’ για μας.
    --> Όσον αφορά τα πρακτικά της συνεδρίασης της 25.09.2019, (τα οποία μπορεί να αναζητήσει εδώ ΑΔΑ: ΩΔΛΚ4653ΠΩ-425) είναι σαφές ότι ουδεμία αναφορά έγινε σε χρήση γης ως Πλωτές μη μόνιμες κατασκευές και ναύδετα για την εξυπηρέτηση πλοίων, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΠΟΑ κατά τη συνεδρίαση. Η μόνη αναφορά στην Σαλαμίνα ήταν η ρητή δέσμευση του Προέδρου της ΕΣΑΛ ότι στη Σαλαμίνα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν νέα ναυπηγεία.
    Στη δε συνεδρίαση της 09.10.2019, όπως επίσης προκύπτει από τα πρακτικά (τα οποία μπορεί να αναζητήσει εδώ ΑΔΑ:ΩΨΟΖ4653ΠΩ-ΜΔΧ) αναγράφεται η ρητή διαφωνία του εκπροσώπου του Δήμου Σαλαμίνας για τα σημεία που δεν μας βρήκαν σύμφωνους τόσο για τις χρήσεις γης στον αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας όσο και στην Ψυττάλεια.
    Ήδη τηρώντας την απόφαση της 29ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαλαμίνας της 09.12.2019 απεστάλη προς τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. επιστολή (αρ.πρωτ.148α/23.12.2019), σύμφωνα με τα ομοφώνως συμφωνηθέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ήδη απεστάλη προς τα αρμόδια υπουργεία, το Κ.Α.Σ. και την ΕΣΑΛ την από 31.12.2019 και με αρ. πρωτ. 156 επιστολή εκφράζοντας τις διαφωνίες μας.
    Για το αν ο Δήμος κατέθεσε αντιρρήσεις κατά την απόφαση της ΕΣΑΛ της 25.09.2019 μέχρι τις 03.10.2019, μια απλή ματιά στην ημερομηνία ανάρτησης των πρακτικών της συνεδρίασης της ΕΣΑΛ της 25.9.2019 αρκεί για να αποδείξει ότι το… μένος δεν βοηθάει στη διαύγεια του πνεύματος... Τα πρακτικά αυτά αναρτήθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την 09.10.2019 και ώρα 12.48 π.μ., 3 ώρες δηλαδή πριν την συνεδρίαση της 09.10.2019 (που ξεκίνησε στις 16.00).
    Κατά πάγια τακτική μας, μας ενδιαφέρει η ενημέρωση των δημοτών της Σαλαμίνας και μόνο και δεν θα πέσουμε ποτέ στο επίπεδο του ανούσιου διαλόγου δια ανακοινώσεων ή του σχολιασμού ανοήτων κατηγοριών. Άλλωστε, έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/3/22 10:10

      Μαρή Μαρία του Δημήτρη
      ΚΑΠΗ στη σκυτάλη ΓΙΟΚ
      Καφέδες, αναψυκτικά ΓΙΟΚ
      Σουβλάκια, Λουκάνικα ΓΙΟΚ
      Εκδρομές,χοροί και εκδηλώσεις ΓΙΟΚ
      ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΟΚ.
      Και κλάμα η κυρία του Δημήτρη

      Διαγραφή
  21. ΣΥΝΕΧ8 Ιαν 2020 ΤΣΑΒΑΡΗΣ
    Όχι στις μεθοδεύσεις του νέου master plan κατά της Κυνόσουρας
    Σαλαμίνα 8 Ιανουαρίου 2020
    Αγαπητοί συνδημότες
    Μετά την διαπιστωθείσα αβελτηρία από την σημερινή Δημοτική Αρχή για άμεση αντίδραση κατά των εγκριθέντων για το νέο Master Planτης ΟΛΠ Α.Ε- COSCO, από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) στις συνεδριάσεις 25-09-19 και 09-10-19, ως πρώτο βήμα (μεταξύ άλλων) οι υπογράφοντες (Τσαβαρής Ιωάννης- Δημοτικός Σύμβουλος, Δερτούζος Εμμανουήλ- Δημοτικός Σύμβουλος, Κοκκινίδης Γεώργιος- δημότης) καταθέσαμε σήμερα 8 Ιανουαρίου 2020 μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιά (Α.Β.Μ.-Ε20/4), (ΕΔΩ): σύμφωνα με την οποία ζητούμε:
    α) την διερεύνηση της υπόθεσης από την δικαιοσύνη και
    β) τον καταλογισμό ευθυνών κατά παντός υπευθύνου.
    Με τιμή
    Γιάννης Τσαβαρής
    π. Δήμαρχος Σαλαμίνας
    Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
    Κοινοποίηση
    1)Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού: κ. Στυλιανή Μενδώνη
    2)Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη
    3)Δήμαρχο Σαλαμίνας: κ. Παναγόπουλο Γεώργιο
    4)Βουλευτές Β’ Πειραιά
    5)Περιφερειάρχη Αττικής: κ. Πατούλη Γεώργιο
    6)Αντιπεριφερειάρχη Νήσων: κ. Μπόγρη Βασιλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΟ ΜΑΝΑΡΙ ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΙΤΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ ΒΑΛΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ .ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος19/3/22 10:02

    Μαρή Μαρία του Δημήτρη
    ΚΑΠΗ στη σκυτάλη ΓΙΟΚ
    Καφέδες, αναψυκτικά ΓΙΟΚ
    Σουβλάκια, Λουκάνικα ΓΙΟΚ
    Εκδρομές,χοροί και εκδηλώσεις ΓΙΟΚ
    ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΟΚ.
    Και κλάμα η κυρία του Δημήτρη

    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος19/3/22 10:05

    Ερωτήματα Δ.Σ. Μάνου Δερτούζου προς την κα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Μπόγρη! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!


    Η ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
    Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΩΝ
    ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ κα ΜΠΟΓΡΗ
    Είναι ευτύχημα για την Σαλαμίνα, ότι για πρώτη φορά έχει Αντιπεριφερειάρχη Νήσων μία γυναίκα από την Σαλαμίνα την κα Βάσω Θεοδωρακοπουλου – Μπόγρη. Την χρειαζόμαστε όχι μόνο για βελτίωση των θεμάτων της καθημερινότητας αλλά να συμβάλει με το κύρος και τη θέση της στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας. Φέτος γιορτάζουμε τα 2500 χρόνια από την Ιστορική Ναυμαχία. Δεν έχει σημασία ποιες εκδηλώσεις θα κάνουμε, ποιοι μεγαλόσχημοι θα παρευρεθούν και ποιοι σπουδαίοι λόγοι θα εκφωνηθούν. Καμία εκδήλωση δεν έχει αξία όταν η παρανομία ζει και βασιλεύει και όταν ο χώρος καταστρέφεται συστηματικά.
    Κα Μπόγρη,

    στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στην 80η Συνεδρίαση της ΕΣΑΛ εγκρίθηκε το Master plan του ΟΛΠ το οποίο περιέχει καταστροφικές συνέπειες για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας και της ευρύτερης περιοχής (ΑΔΑ: ΩΔΛΚ4653ΠΩ-425 Σελίδα 26)
    Συγκεκριμένα αποφασίστηκε

    Απάντηση

    Ανώνυμος16/2/22 20:41
    Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
    1.Η ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ στην Νοτιοανατολική Κυνόσουρα σε αγροτική δραστηριότητα και αλιεία.
    2. Η εγκατάσταση πλωτών κατασκευών και ναύδετων για την εξυπηρέτηση πλοίων σε Ζώνη Α΄ απόλυτης προστασίας.
    3. Η κατασκευή αλιευτικού και τουριστικού λιμένα σε ζώνη πολλαπλώς προστατευόμενη.
    4. Η εγκατάσταση πλωτών Δεξαμενών στην Ψυτάλλεια, μπροστά ακριβώς στα Σελήνια και σε απόσταση αναπνοής από την Κυνόσουρα.
    4. Η παραμονή και λειτουργία ναυπηγείων σε ζώνες απόλυτης προστασίας μέχρι το 2052 όπου ρητά απαγορεύονται ανάλογες δραστηριότητες.
    Συγχρόνως ο ΟΛΠ συμπεριφέρεται σαν απόλυτος κύριος και νομέας περιοχών της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν.
    Μετά από 10 μήνες στην τιμητική όσο και υπεύθυνη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων δεν έχετε αντιδράσει κ. Μπόγρη.
    Με όλη την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σας, σας ρωτώ δημόσια.
    Α) Ποια είναι η θέση σας στο Master Plasn του ΟΛΠ και τις αποφάσεις της ΕΣΑΛ όσον αφορά τη Σαλαμίνα;
    Εάν δεν συμφωνείτε έχετε αντιδράσει και πώς;
    Β) Συμφωνείτε με την συνεχιζόμενη παρουσία του ΟλΠ σε περιοχές της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν;
    Γ) Συμπαραστέκεστε στη νομική κίνηση που κάναμε εναντίον του ΟΛΠ και της ΕΣΑΛ για το έκτρωμα του Μαστερ Πλαν και της παράνομης παρουσίας του ΟΛΠ στη Σαλαμίνα;
    Κα Μπόγρη έχετε την χρυσή ευκαιρία να διαφοροποιηθείτε από άλλους παράγοντες και να αφήσετε θετικό στίγμα στην προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Σαλαμίνας, ή να αποτελέσετε ένα ακόμα κρίκο στη σκοτεινή αλυσίδα εκείνων που έβλεπαν, άκουγαν αλλά δεν... καταλάβαιναν.
    Η επιλογή είναι δική σας.
    Mάνος Δερτούζος
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος19/3/22 10:06

    Ερωτήματα Δ.Σ. Μάνου Δερτούζου προς την κα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Μπόγρη! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!


    Η ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
    Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΩΝ
    ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ κα ΜΠΟΓΡΗ
    Είναι ευτύχημα για την Σαλαμίνα, ότι για πρώτη φορά έχει Αντιπεριφερειάρχη Νήσων μία γυναίκα από την Σαλαμίνα την κα Βάσω Θεοδωρακοπουλου – Μπόγρη. Την χρειαζόμαστε όχι μόνο για βελτίωση των θεμάτων της καθημερινότητας αλλά να συμβάλει με το κύρος και τη θέση της στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας. Φέτος γιορτάζουμε τα 2500 χρόνια από την Ιστορική Ναυμαχία. Δεν έχει σημασία ποιες εκδηλώσεις θα κάνουμε, ποιοι μεγαλόσχημοι θα παρευρεθούν και ποιοι σπουδαίοι λόγοι θα εκφωνηθούν. Καμία εκδήλωση δεν έχει αξία όταν η παρανομία ζει και βασιλεύει και όταν ο χώρος καταστρέφεται συστηματικά.
    Κα Μπόγρη,

    στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στην 80η Συνεδρίαση της ΕΣΑΛ εγκρίθηκε το Master plan του ΟΛΠ το οποίο περιέχει καταστροφικές συνέπειες για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας και της ευρύτερης περιοχής (ΑΔΑ: ΩΔΛΚ4653ΠΩ-425 Σελίδα 26)
    Συγκεκριμένα αποφασίστηκε

    Απάντηση

    Ανώνυμος16/2/22 20:41
    Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
    1.Η ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ στην Νοτιοανατολική Κυνόσουρα σε αγροτική δραστηριότητα και αλιεία.
    2. Η εγκατάσταση πλωτών κατασκευών και ναύδετων για την εξυπηρέτηση πλοίων σε Ζώνη Α΄ απόλυτης προστασίας.
    3. Η κατασκευή αλιευτικού και τουριστικού λιμένα σε ζώνη πολλαπλώς προστατευόμενη.
    4. Η εγκατάσταση πλωτών Δεξαμενών στην Ψυτάλλεια, μπροστά ακριβώς στα Σελήνια και σε απόσταση αναπνοής από την Κυνόσουρα.
    4. Η παραμονή και λειτουργία ναυπηγείων σε ζώνες απόλυτης προστασίας μέχρι το 2052 όπου ρητά απαγορεύονται ανάλογες δραστηριότητες.
    Συγχρόνως ο ΟΛΠ συμπεριφέρεται σαν απόλυτος κύριος και νομέας περιοχών της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν.
    Μετά από 10 μήνες στην τιμητική όσο και υπεύθυνη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων δεν έχετε αντιδράσει κ. Μπόγρη.
    Με όλη την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σας, σας ρωτώ δημόσια.
    Α) Ποια είναι η θέση σας στο Master Plasn του ΟΛΠ και τις αποφάσεις της ΕΣΑΛ όσον αφορά τη Σαλαμίνα;
    Εάν δεν συμφωνείτε έχετε αντιδράσει και πώς;
    Β) Συμφωνείτε με την συνεχιζόμενη παρουσία του ΟλΠ σε περιοχές της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν;
    Γ) Συμπαραστέκεστε στη νομική κίνηση που κάναμε εναντίον του ΟΛΠ και της ΕΣΑΛ για το έκτρωμα του Μαστερ Πλαν και της παράνομης παρουσίας του ΟΛΠ στη Σαλαμίνα;
    Κα Μπόγρη έχετε την χρυσή ευκαιρία να διαφοροποιηθείτε από άλλους παράγοντες και να αφήσετε θετικό στίγμα στην προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Σαλαμίνας, ή να αποτελέσετε ένα ακόμα κρίκο στη σκοτεινή αλυσίδα εκείνων που έβλεπαν, άκουγαν αλλά δεν... καταλάβαιναν.
    Η επιλογή είναι δική σας.
    Mάνος Δερτούζος
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΜΟ ΜΑΝΑΡΙ ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΙΤΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ ΒΑΛΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ .ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/3/22 13:18

      εσυ ξερεισ καλα απο φουστιτσες και απο παντελονια χα χα

      Διαγραφή
  27. Ανώνυμος19/3/22 13:20

    ΜΟ Η ΤΡΕΛΗ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ??? ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΜΟ ΜΟ ΠΩ ΠΩ ΒΑΛΕ ΜΟ ΛΙΓΟ ΜΕΚΕ ΑΠ ΚΑΙ ΕΒΓΑ ΜΟ ΕΤΣΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΜΟ Η ΤΡΕΛΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΙΣΑ ΙΣΑ ΘΑ ΑΝΑΖΩΓΟΝΗΘΕΙΣ ΜΟ ΕΒΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος19/3/22 16:12

    κυρία Μαρία πραγματικά τώρα τι θα τα κάνεις τα σουβλάκια που είχες τα χεις Ετοιμάσου λες έτοιμη πιάτσα έτοιμη πιάτσα θα ρθούνε οι παππούδες θα ρθουν οι γιαγιάδες Δώστου τα σουβλάκια Δώστου τα κεράκια Υπάρχει και το άλλο εκεί Ξέρεις εσύ εδώ στην παραλία το καλοκαίρι Δώστου Δώστου να οικονομία να οικονομίας που την οικονόμα πουν την να την πουν δυνατόν τελικά Μαρία μου τα σουβλάκια θα σου μείνουν θα σου μείνουν το σουβλάκι οικονόμα ξέχασέ την

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος19/3/22 18:41

    Διαθέτω δωρεάν στον Δήμο Σαλαμίνας κτήριο για ΚΑΠΗ στα Κανάκια και επιδότηση 300€ το μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος19/3/22 23:25

    Είναι η ώρα να πούμε το παραμύθι: Μιά φορά κι ένα καιρό ήταν ένας λύκος που τον έλεγαν ΛύκοΓιάννη και ένας βοσκός που τον έλεγαν ΒλαχοΓιώργο, ο λύκος είχε τρομάξει όλα τα πρόβατα της περιοχής, ο βλαχοΓιώργος κατάλαβε ότι ο ΛύκοΓιάννης δεν ήταν πραγματικός λύκος αλλά είχε μασκαρευτεί(όχι λόγω αποκρεών)και είχε βάλει το δέρμα του λύκου, τότε ο βλαχοΓιώργος τον απείλησε με δικαστήριο, ο ΛύκοΓιάννης φοβήθηκε τόσο πολύ που έβγαλε το δέρμα του λύκου και τι είδαμε παιδάκια μου??? Ότι ο λύκος ήταν ένα πανέμορφο ΑΡΝΑΚΙΙΙΙ !!! από τότε ο βλαχοΓιώργος έβαλε το ΑΡΝΑΚΙ στο μαντρί μαζί με τά αλλά πρόβατα και κάνει ότι του λέει ο βοσκός!!! Πολλές φορές το βάζει και βελάζει ΜΠΕΕΕ ΝΑΙΑΙΑΙΑΙ, ΜΠΕΕΕ ΝΑΙΑΙΑΙΑΙ. Έτσι ζουν αυτοί καλά και μεις καλύτεραααααα!!! Τα ονόματα είναι τυχαία και τελείως συμπτωματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος19/3/22 23:58

    ρε Μαρία του Δημήτρη τι γίνεται με τα σουβλάκια Έχουμε κανένα νέο που θα πάρουμε φέτος καντίνα γιατί μας μείνανε και τα χειμωνιάτικα για το καλοκαίρι να πάει ο χειμώνας πάει και το καλοκαίρι τι θα κάνεις κυρία Μαρία του Δημήτρη Τώρα τι θα τα κάνεις τόσα σουβλάκια ή θα τα κάνεις και εσύ παρήγγειλες μορφές και αν ήμουν πάρα πολλά Τι να κάνουμε υπομονή υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος20/3/22 00:01

    Η κυρά Μαρία του Δημήτρη θα δώσει πάρα πολλά σουβλάκια στη Σαλαμίνα φέτος πάρα πολλά φτηνά σουβλάκια 50 λεπτά το σουβλάκι θα έχει με ψωμάκι Γιατί δεν έχεις να τα κάνει τόσα πολλά που πήρες μόλις Γιάννη ή θα τα κάνεις κυρά Μαρία μου πάει και η παραλία πάει και το χειμωνιάτικο πάει το τζελ ότι θα τα κάνεις κυρά Μαρία μου θα τα δώσεις 50 λεπτά το σουβλάκι με ψωμάκι και πιτούλα Μπράβο κυρά Μαρία τα λουκάνικα εκεί είναι το πρόβλημα τα λουκάνικα τι θα τα κάνεις Καλά αλλιώς Κάνε κάνα μπανάκι ξέρεις εσύ σαν και αυτό που είχες φτιάξει την προηγούμενη φορά έτσι παιδάκι παιδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος20/3/22 11:20

    Άσε την Μαρία βρε μαλακά αντρα αυτή όπως βλέπεις τα έχει 100 κιλά και γράφει και επώνυμα όχι σαν εσένα μωρη λινατσα που φοράς το βρακί της γυναίκας σου,άντε παλιό ρόμπα μας τα έκανες τούμπανο με της παπαριές σου κερατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/3/22 13:05

      ΜΟ ΜΑΝΑΡΙ ΠΩ!! ΠΩ!! ΝΤΡΟΠΗ!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!

      Διαγραφή
  35. Ανώνυμος20/3/22 14:50

    πότε ξεκινάνε ρε παιδιά τα λαδόξυδα Πότε ξεκινάνε τα ολόκληρα ο χοντρός τα παιδιά τα άνεργα και ο μουστάκιας Αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος20/3/22 15:36

    Μα το δάχτυλο θα μπει πολύ βαθιά στην οπίσθια οπή σου ξευτιλισμενε άντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος20/3/22 16:18

    μα καλα η τρελη δεν ντρεπεται να μην βαλει λιγο μεκε απ και να βγει με το οργανο να πλυνει το δρομο εξω ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος20/3/22 16:44

    καλά η Μαρία του Δημήτρη μετά τα σουβλάκια που δεν έχει Τι να τα κάνει μετά τους καφέδες μετά τα λουκάνικα δεν έχει Τι να τα κάνει μετά τα μπιφτέκια δεν έχει Τι να τα κάνει τώρα Αχ Μαρία του Δημήτρης Ασχολείσαι και πού πάω πρόεδρος Πωπω Μαρία οπότε θα βγάλει ανακοίνωση πω πω Μαρία ω πω πω Μαρία ω πω πω Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος20/3/22 18:25

    - Καλως ήρθατε στην παραλία της Σκυτάλης, συνδρομή 10€
    -μα τι λέτε, γιατί να σας δώσω;
    -Εδώ είναι ιδιοκτησία του συλλόγου και έχουμε έξοδα
    -καλά κόβετε και απόδειξη;
    -χα χα χα , έλα κυρία μου τελείωνε
    γεια σου μαρια σκυτάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλη εβδομαδα !!! φιλαρακο ΜΑΡΙΑ ΣΚΥΤΑΛΗΣ δεν θα ξανα βγει .Ποτε δεν ειπαμε σε κανενα οτι ειναι ιδιωτικη η παραλία μας ποτε δεν πηραμε συνδρομή 10 ευρω Διαθεταμε λαχνό ΝΑΙ και παρακαλουσε ο κοσμος να παρει καθε χρονο γιατι εβλεπε μια παραλια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ για να την απολαύσει όλη η οικογένεια του Η Κληρωση γινοταν παρουσία του κόσμου στο αποχαιρετηστηριο . Στους επισκεπτες που κερδιζαν τα πηγαιναμε στα σπιτια τους οπου και εαν εμεναν Γι αυτο και την Επομενη χρονια μονοι τους ζηταγαν να παρουν γιατι ειχαμε ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που όλοι εσεις ζηλεύατε Και ναι κόβαμε και απόδειξη σε αυτούς που δεν ηθελαν λαχνό αλλα οικονομικη ενισχυση του συλλογου μας. Σκυψε τωρα βουτα την γνωσσα σου να φας και τα υπολοιπα σκατα που περίσσεψαν ΜΑΡΙΑ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ

      Διαγραφή
  40. Ανώνυμος20/3/22 18:31

    Ο γιος της φουκαριάρας πέρνει like όσες τρυχες εχει στο κεφαλι.
    τωρα διαμαρτυρετε για τα σχολεια , έπιασε των παλουκιων που ειναι 10 θεσιο και θελει να το κανει 12 θεσιο.
    και γραφει και γραφει και γραφει
    φυσικα αυτος τα δικά του τα στέλνει σε ιδιωτικό σχολειο αλλά δεν παιζει ρόλο, αντιπολίτευση να κάνουμε για τη μαμά και τα άλλα είναι για να έχουμε να λέγαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος20/3/22 18:37

    το ξέρετε ότι πιάνουνε κόσμο και τους παρακαλάνε να κατέβουν υποψήφιοι με την γνωστή; Ότι να ναι έχουν πιάσει, και όλοι φοβούνται ότι επειδή είναι πίσω από την γνωστή ο Σεληνιώτης ο μηνάς της πρωην και ο Καπετάν ακης κάνουν πίσω και ούτε που το συζητούν .
    Αυτό σαν πληροφορία γιατί ρε φίλε να τους παρακαλάς και να τρώς πόρτα, είναι άστα να πάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος20/3/22 19:13

    ΚΑΛΑ ΠΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΟΜΟΡΦΑ. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΑΞΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος20/3/22 21:01

    Η προσχώρηση του νέου μέλους στην παράταξη του κ.δημάρχου έχει δημιουργήσει τεράστια δυσαρέσκεια στους 3 πρώην προσχωρήσαντες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος20/3/22 21:18

    20.03.2022 | 17:06


    Αποθήκευση
    Κοινή χρήση
    Δούρου: Μονόδρομος η παραίτηση Πατούλη μετά τη λογοκλοπή στο διδακτορικό του
    «Οι αποκαλύψεις, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η σημερινή Αυγή της Κυριακής σχετικά με την εκτεταμένη και προκλητική λογοκλοπή που αποδείχθηκε (και ουσιαστικά αποδέχθηκε με την “απάντηση” που εξέδωσε) ότι έκανε ο κ. Πατούλης για το διδακτορικό του, εντυπωσιάζουν μεν, αλλά δεν αιφνιδιάζουν όλους και όλες, όσοι γνώρισαν κάπως καλύτερα τον άνθρωπο και τα πεπραγμένα του», αναφέρει σε δήλωσή της η Ρένα Δούρου επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης «Δύναμη Ζωής».

    Στη δήλωσή της η Ρ. Δούρου προσθέτει:

    «Η εξαπάτηση της ιατρικής κοινότητας με τον ψεύτικο τίτλο του δεν είναι παρά η άλλη όψη της εξαπάτησης των πολιτών της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, με τις γελοίες απόπειρές του να αποκρύψει (ακόμα και από την δική του παράταξη) την ηχηρή ανικανότητά του πίσω από εκστρατείες προβολής για το δήθεν έργο του, που είναι τόσο “γνήσιο” όσο αληθινή είναι και η “διατριβή” του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/3/22 21:21

      όσο αληθινή είναι και η “διατριβή” του.


      Η παραίτησή του από την θέση του Περιφερειάρχη Αττικής αλλά και από εκείνη του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, δεν είναι μόνο θέμα αξιοπρέπειας. Είναι θέμα κύρους της Περιφέρειας Αττικής. Αφού το κύρος, η πειθώ, η αποτελεσματικότητα και γενικά η παρουσία της οντότητας της Περιφέρειας Αττικής, εντός κι εκτός συνόρων, υπονομεύονται και μόνο από την παραμονή ενός τόσο προκλητικά και αλαζονικά λογοκλόπου στην ηγεσία της».

      Η Ρ. Δούρου καταλήγει:

      «Η παραίτησή σας κύριε Πατούλη είναι η τελευταία υπηρεσία μπορείτε πλέον να προσφέρετε στην Περιφέρεια, σε όσους και όσες σας ψήφισαν καθώς και στην παράταξή σας παραιτούμενος. Σήμερα. Τώρα.»

      Διαγραφή
  45. Ανώνυμος20/3/22 21:32

    20.03.2022, 17:31
    Φωνές για παραίτηση Πατούλη μετά τις καταγγελίες για λογοκλοπή
    efsyn.gr

    Σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της «Αυγής», σύμφωνα με το οποίο ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης προέβη σε εκτεταμένη λογοκλοπή κατά την εκπόνηση του διδακτορικού του.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «έχουμε να κάνουμε με μια διδακτορική διατριβή που στις σελίδες της ένας προσεκτικός αναγνώστης θα συναντήσει και θα εντοπίσει πλήθος αυτολεξεί αποσπασμάτων από προγενέστερα διδακτορικά οκτώ άλλων επιστημόνων, χωρίς κανένα από αυτά να βρίσκεται εντός εισαγωγικών και χωρίς την παραμικρή παραπομπή σε πηγή».

    Συγκεκριμένα η Αυγή τονίζει ότι «Με τη συνδρομή ομάδας ανεξάρτητων ερευνητών "τρέξαμε" τη διατριβή του Γ. Πατούλη σε λογισμικό εντοπισμού λογοκλοπής για να διαπιστώσουμε ότι από τις 77 σελίδες τού κυρίως κειμένου οι 62 είναι απλώς αντιγραφές τμημάτων ή συρραφές αυτολεξεί τμημάτων κυρίως από άλλες διατριβές. Δεν ανήκουν δηλαδή στον Γ. Πατούλη, αλλά, μεταξύ άλλων, ιδίως στους Ιωάννη Δ. Παπαναστασίου («Εμβιομηχανική και κλινική μελέτη της οστεοσύνθεσης υποκεφαλικών καταγμάτων μηριαίου με τρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/3/22 21:34

      Δ. Παπαναστασίου («Εμβιομηχανική και κλινική μελέτη της οστεοσύνθεσης υποκεφαλικών καταγμάτων μηριαίου με τρεις αποκλίνοντες αυλοφόρους κοχλίες δίκην ριπιδίου», Αθήνα, 2012), Ιωάννη Π. Γαλανόπουλο («Κλινική και εμβιομηχανική μελέτη των ανάστροφα λοξών καταγμάτων του ισχίου», Αθήνα, 2019), Κωνσταντίνο Γ. Μακρίδη («Προοπτική μελέτη της μετεγχειρητικής εξέλιξης των ασθενών με κάταγμα ισχίου και εκτίμηση των παραγόντων που μπορεί να την επηρεάζουν», Λάρισα, 2016), Χρήστο Θ. Βώττη (Αθήνα, 2019), Βασιλική Β. Παπακωνσταντίνου (Αθήνα, 2005), Γεώργιο Σ. Τρελλόπουλο («Μελέτη φλεγμονώδους αντίδρασης και διαταραχών πηκτικού μηχανισμού μετά από ενδοαγγειακή αντιμετώπιση ανευρισμάτων της κοιλιακής αορτής», 2015), Χαράλαμπο Σπ. Πατά («Παράγοντες που προδιαθέτουν για θρομβοεμβολική νόσο σε ορθοπεδικές επεμβάσεις αντικαταστάσεως της περιοχής ισχίου», Αθήνα, 1993), Μιχάλη Γκιώνη [«Εκτίμηση της πηκτικότητας του αίματος σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για θρομβοεμβολική νόσο που λαμβάνουν προφύλαξη με ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους (ερευνητικό πρωτόκολλο διδακτορικής διατριβής), 2015], Μαριάννα Πολίτου («Μαθήματα Αιματολογίας», 2015)».

      Ο ίδιος ο περιφερειάρχης απορρίπτει τα περί λογοκλοπής, τη στιγμή που υπάρχουν ήδη πολιτικές αντιδράσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι πρόκειται όχι μόνο για αδίκημα, αλλά και «για μια συνειδητή εξαπάτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας με προφανή στόχο να εμφανίζεται ο κύριος Πατούλης ως διδάκτωρ ιατρικής», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «η ενοχή σιωπή της ΝΔ και τα παραληρήματα του ίδιου απλά επιβεβαιώνουν ότι η φούσκα της "αριστείας" έχει σκάσει οριστικά»

      Διαγραφή
  46. Ανώνυμος21/3/22 14:11

    efsyn χα χα η φυλλαδα του συριζα μπροσπαθει να παρει πισω το αιμα της απο αυτα που ειχαν γραψει για όλους τους συριζαιους μετα μουφα πτυχια χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.