Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Δεκ 2012

Αγωνιώδη ερωτήματα δημάρχου… Κύριε Σοφρά είναι αλήθεια ή όχι;


Αγωνιώδη ερωτήματα δημάρχου… Κύριε Σοφρά είναι αλήθεια ή όχι;
7 Δεκεμβρίου 2012
            Ειλικρινά πιστεύω ότι ο μόνος λόγος που “αναγκάζει” τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Σοφρά να σχολιάζει εγγράφως και δημόσια διάφορα θέματα του δήμου, είναι ότι θέλει να πιστέψει και ο ίδιος πως θα είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές , κάτι που  γνωρίζει απόλυτα ο ίδιος ότι τελικά ενδεχομένως για σοβαρούς νομικούς λόγους δεν θα συμβεί…. 
 Ας έλθουμε   όμως στην ουσία των αναγραφομένων του
και συγκεκριμένα τους λόγους που κατά την άποψή του δεν εγκρίθηκε η Συμπληρωματική Σύμβαση που αφορούσε την επέκταση του δικτύου της αποχέτευσης στο κέντρο του νησιού και η οποία θα κατασκευάζετο χωρίς την οικονομική συμμετοχή των κατοίκων!!!
            Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω απευθυνόμενος στους κατοίκους του κέντρου του νησιού, στους οποίους δεν έχει κατασκευαστεί δίκτυο μπροστά από την ιδιοκτησία τους, ότι το Ταμείο Συνοχής οφείλει στην Αρχική Σύμβαση του έργου (άρα και στην Συμπληρωματική) ποσό χρηματοδότησης 9,5 εκ. Ευρώ, χρήματα τα οποία με τους κατάλληλους  χειρισμούς θα χρηματοδοτούσαν την επέκταση του δικτύου, ενώ τώρα την επέκταση του δικτύου θα την πληρώσουν οι κάτοικοι!!!
   Με αυτά ως δεδομένα θέλω να ρωτήσω τον κ. Σοφρά:
 Είναι αλήθεια ή όχι ότι καταψηφίσατε  την έγκριση της Συμπληρωματικής Σύμβασης;
            Είναι αλήθεια ή όχι ότι στην αντίστοιχη ψηφοφορία που αφορούσε την αρχική σύμβαση του έργου  προκειμένου να στείλουμε ομόφωνο ψήφισμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο (2008), αν και είχα σοβαρές επιφυλάξεις για την υπερκοστολόγηση του έργου, είχα ψηφίσει θετικά γιατί η ολοκλήρωση της αποχέτευσης είναι πάνω απ’ όλα;     
            Είναι αλήθεια ή όχι ότι την δική σας περίοδο (2010) στην αντίστοιχη επέκταση του δικτύου στην περιοχή του Αγ. Νικολάου (από την οδό Μουσών έως την οδό Τυχερού) επιλέξατε ως τρόπο επέκτασης του δικτύου την νέα εργολαβία και όχι την Συμπληρωματική Σύμβαση ; Εξ αυτού του γεγονότος οι κάτοικοι θα χρεωθούν ΕΠΙΠΛΕΟΝ εκτός της εξωτερικής  σύνδεσης  και την αναλογούσα δαπάνη που αντιστοιχεί  στην πρόσοψη της ιδιοκτησίας τους;  π.χ. Ιδιοκτησία με πρόσοψη 10m θα κοστίσει:
10 μέτρα πρόσοψη x434 ευρώ ανά μέτρο = 4340 ευρώ με ΦΠΑ συν την εξωτερική σύνδεση περίπου 800 ευρώ, σύνολο 5140 ευρώ.    
 Είναι αλήθεια ή όχι κ. Σοφρά, ότι η Συμπληρωματική Σύμβαση που εμείς επιλέξαμε το 2012 είχε έκπτωση 14% σε τιμές μελέτης 2006, ενώ εσείς στην ίδια την μελέτη (2006) είχατε πάρει έκπτωση 1% το 2007;
             Είναι αλήθεια ή όχι ότι στη ανωτέρω νέα εργολαβία που κάνατε για την επέκταση του δικτύου στην περιοχή του Αγ. Νικολάου πετύχατε  έκπτωση 5% το 2010 και εγκαλείτε εμάς για μικρή έκπτωση με το 14% το 2012;
             Είναι αλήθεια  ή όχι ότι για να εγκριθεί η Συμπληρωματική Σύμβαση από την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα έπαιζε μεγάλο ρόλο η ομόφωνη στήριξη του Δ.Σ κάτι που συνέβη στην δική σας περίοδο, ενώ τώρα υπήρχαν δύο (2) δημοτικοί σύμβουλοι ( Νάννου, Μακρής)  οι οποίοι όχι μόνο δεν ψήφισαν την Συμπληρωματική Σύμβαση αλλά κατέθεσαν και εγγράφως αντιρρήσεις στο Ελεγκτικό Συμβούλιο προκειμένου να μην εγκριθεί βλάπτοντας οικονομικά κατά την άποψή μας ευθέως τους δημότες.....; 
Τέλος όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς αλλά και τους εκφοβισμούς που απευθύνετε τόσο σε εμένα όσο και στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας σας τους επιστρέφω, τονίζοντας σας, ότι είναι φυσικό να μην μας καταλαβαίνετε όσον αφορά τον τρόπο που διαχειριζόμαστε πολιτικά τα θέματα, διότι ποτέ δεν υπήρξατε και φυσικά δεν θα υπάρξετε  πολιτικό όν, κ Σοφρά….
Υ.Γ. Κύριε Σοφρά, αλήθεια γιατί δεν αρθρογραφείτε  αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την πολιτική ευθύνη ως οφείλετε, για την ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ που διεπράττετο  επί δημαρχεία σας στην ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ;
Σας προκαλώ να το κάνετε….
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/12/12 00:50

    Μην πας πολύ άκρη γιατί μπορεί να πέσεις μέσακαι χάσει η Βενετιά βελόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/12/12 06:55

    Πονάάάάάάς;;;;;;;;;;;;;
    Είπαμε ο καημός είναι μεγάλος αλλά όχι κι έτσι μη μας πάθεις και τίποτα και τι θα κάνουμε χωρίς εσένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/12/12 21:53

    τσαβαρομαριδακο , πες αλευρι ο ΠΕΠΟΝΗΣ σε γυρευει, το τελος σου μικρε καταγκελια το ειχες υπογραψη απο την πρωτη μαυρη ημερα της θητειας σου για τη Σαλαμινα.
    ΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΜΙΚΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΤΣΑΒΑΡΟΜΑΡΙΔΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/12/12 22:47

    κουλάρησε μανάρα μου θα μας πάθεις τίποτα και τι θα κάνουμε χωρίς εσένα.
    Κατάλαβε το ότι ο Γιαννάκης θα είναι πάλι Δήμαρχος και με τη πρώτη.
    Μην ονειρεύεσαι και κάνεις και δηλώσεις για το πότε θα φύγεις από τον Δήμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.