Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

28 Απρ 2014

Μαζική αντίδραση για τις ναυπηγικές εγκαταστάσεις στα Αμπελάκια Σαλαμίνας

              Συνάντηση με επιτελείο του ΥΝΑ

Με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Αρχής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθαν.Χριστόπουλο και επιτελείο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ) συναντήθηκαν πριν από λίγες μέρες εκπρόσωποι δημοτικών Συνδυασμών και Συλλόγων του νησιού προκειμένου να επιστήσουν την προσοχή των αρμοδίων και να ζητήσουν την οριστική λύση στο πρόβλημα που αφορά στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις-επεκτάσεις και στην ύπαρξη ρυπογόνων δραστηριοτήτων στην περιοχή των Αμπελακίων, η οποία έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογική και ιστορική.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από την Επιτροπή της Σαλαμίνας ο πρώην και υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας Σπύρος Σοφράς, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Νέα Πορεία Σαλαμίνας, ο υποψ. σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Σαλ/νας Μιχάλης Ε. Νάννος με τον Συνδυασμό «Κοντά στον Δημότη», οι κ.κ. Σπύρος Ευσταθίου και Τάσος Μπακοθανάσης, αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ, αντίστοιχα, του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ» και ενεργοί πολίτες.
Από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Αρχής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο διευθυντής  Λιμενικών Υποδομών (ΔΛΥ), Νικόλαος Σπανός και ο πολιτικός υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας, Αριστοτέλης Παπαδόπολης, η  διευθύντρια της Οργάνωσης Λειτουργίας και Εκμετάλλευσης (ΔΟΛΕΛ), Μαρία Ξηρογιάννη και η κ. Σταυρούλα Σμυρνή από τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων (ΔΙΓΑΚΑΛ).
          Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη της Επιτροπής, ενημέρωσαν λεπτομερώς για το θέμα και τις αγωνίες που διατυπώνονται (βεβήλωση του αρχαιολογικού χώρου, μόνιμη μόλυνση-ρύπανση σε ξηρά και θάλασσα, συνέπειες στην υγεία των κατοίκων κτλ) και υπογράμμισαν οτι δεν θα επιτρέψουν η αρχαιολογική και ιστορική περιοχή τους να μετατραπεί σε ναυπηγοεπισκευαστικό κέντρο. Ζήτησαν δε διευκρινήσεις για το ΦΕΚ 68 (08.03.2013) το οποίο χαρακτηρίζει ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη όλη την Κυνόσουρα, τον Αρχαίο Λιμένα και την Αρχαία Σαλαμίνα και αλλάζει τις χρήσεις γης, που ισχύουν μέχρι τώρα. 
Η Επιτροπή ζήτησε επίσης την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την πλήρη προστασία της περιοχής και υπογράμμισαν την ανάγκη να αναδειχθεί ο τόπος προς όφελος των κατοίκων, σημειώνοντας ότι στόχος της είναι να απομακρυνθούν από το νησί όλες οι οχλούσες δραστηριότητες που πλήττουν βάναυσα την πολιτισμική κληρονομιά της Σαλαμίνας και εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.
Οι εκπρόσωποι του ΥΝΑ από την πλευρά τους, ενημέρωσαν την Επιτροπή για τις εξελίξεις που δρομολογεί το νέο καθεστώς -μετά την ιδιωτικοποίηση μετοχών του ΟΛΠ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)- και την προέτρεψαν να προχωρήσει σε παρέμβαση στον ΟΛΠ καθώς, όπως είναι γνωστό, όποιος πάρει τον ΟΛΠ θα πάρει εκτός από το εμπορικό και το ιδιοκτησιακό κομμάτι.
«Νέα Πορεία Σαλαμίνας»
«Κοντά στο Δημότη»
ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ
Ενεργοί πολίτες

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/4/14 17:31

    Παιδιά, τα πράγματα είναι απλά.
    Εφαρμόστε την πολεοδομική, αρχαιολογική και περιβαλλοντική νομοθεσία και ΟΛΟΙ αυτοί οι κάφροι θα πάρουν δρόμο.
    Ο Σπανόπουλος είναι παράνομος απ' την κορφή ως τα νύχια.
    Tα ναυπηγεία είναι παράνομα απ' την κορφή ως τα νύχια. Οι αμμοβολές, τα σλοπ, τα σαπιοκάραβα θα εξαφανιστούν.
    Η Κυνόσουρα είναι Α αδόμητη ζώνη που δεν επιτρέπεται καμία απολύτως δραστηριότητα.
    Πώς συμβιβάζονται όροι δόμησης σε αδόμητη ζώνη?
    Η θάλασσα είναι ενάλια αρχαιολογική ζώνη που δεν επιτρέπεται καμία απολύτως δραστηριότητα, ούτε αλιεία, ούτε αγγυροβολία.
    Τα λιμενικά έργα, τα μπαζώματα, οι ισοπεδώσεις, οι κατασκευές, τα κτίσματα δεν έχουν καμία πολεοδομική και αρχαιολογική άδεια.
    Ο Υφυπουργός πολιτισμού είπε στη βουλή ότι ο Σπανόπουλος δεν έχει κατασκευαστικές άδειες, μόνο περιβαλλοντικές. Όλα όσα έχει κάνει είναι παράνομα. Αυτό μόνο ο Τσαβαρής δεν το ξέρει.
    Ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος είπε στο δ/σ ότι ο Σπανόπουλος έχει επεκταθεί σε χώρο χαρακτηρισμένο αστικό πράσινο. Αυτό μόνο ο Τσαβαρής δεν το ξέρει.
    Η ΜΠΕ του Σπανόπουλου του απαγορεύει να επεκταθεί στο χώρο που είναι χαρακτηρισμένος αστικό πράσινο. Αυτός είναι και λόγος ανάκλησης της άδειας. Μόνο ο Τσαβαρής κάνει τον ανήξερο..
    Η περιφέρεια Αττικής έχει επιβάλλει και πρόστιμα.

    Ο Τσαβαρής τι κάνει????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/4/14 17:33

    Ο Τσαβαρής όταν πήγε στον πρόεδρο της δημοκρατίας του είπε για το σχεδιαζόμενο έγκλημα στην Κυνόσουρα ή το έκανε γαργάρα γιατί το είχε απαγορέψει ο σύντροφος Ανωμερίτης?
    Ο Τσαβαρής ξέρει ότι η Κυνόσουρα είναι αδόμητη ζώνη που δεν επιτρέπεται καμία κατασκευή και καμία δραστηριότητα?
    Πώς γίνεται ρε Τσαβαρή αδόμητη ζώνη ισάξια με την Ακρόπολη και ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες?

    Τι μαύρα συμφέροντα εξυπηρετείς??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/4/14 20:36

    ΦΙΛΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/4/14 23:03

      ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/4/14 23:29

      Ποιος Βαγγέλης ρε μάπα, ο Τσαβαρής να λες πώς μας κατάντησε.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος29/4/14 10:59

    βαγγελη βαγγελη.....ο βαγγελησ σασ εφτιαξε την σαλαμινα ζωωωωωωωαααααααααα......με δικα του εργα..κ κοπο.αν αυτο δεν αναγνωριζετε..τοτε τι να πω...εισαι αχαριστος λαος σαλαμινιωτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/4/14 21:03

    τοτε που ηταν ο Βαγγελης δημαρχος το ΠΑΣΟΚ εκανε εργα παντου με ξενα λεφτα σιγα μην τα εκανε ο βαγγελης λες να εχουμε ξεχασει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.