Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Απρ 2014

Ώρα μηδέν για το Κέντρο Υγείας

Όλοι μας που ζούμε στη Σαλαμίνα, ακόμα και αυτοί που παραθερίζουν, έχουμε σε κάθε περίπτωση προβλήματος υγείας βοηθηθεί απόλυτα από το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Ξέρουμε όλοι πως το ΚΥΣ, ενώ θα έπρεπε να είναι ένας πλήρως αυτόνομος φορέας υγείας, αναβαθμισμένος σε τοπικό νοσοκομείο, στελεχωμένος με προσωπικό και εξοπλισμένος άρτια, λειτουργεί σήμερα σε μία κατάσταση υποστελέχωσης και το προσωπικό δίνει κάτι παραπάνω από τον καλύτερο εαυτό του για την εξυπηρέτηση των πολιτών του νησιού μας.
Έρχεται λοιπόν σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, και αντί να μεριμνήσει προκειμένου το ΚΥΣ να στελεχωθεί και να αναβαθμιστεί, προχωρά σε αποφάσεις που οδηγούν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι, η υγειονομική περιφέρεια αποφάσισε να μετακινήσει Ιατρικό προσωπικό από το ΚΥΣ προς το Πολυϊατρείο για συνταγογράφηση! Και τούτο την ίδια στιγμή που, σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων, τον περασμένο χρόνο αντιμετωπίστηκαν στο ΚΥΣ 17.220 παθολογικά περιστατικά, 8.000 χειρουργικά περιστατικά και 2.020 ενέσιμες θεραπείες.
Η απόφαση της Υγειονομικής Περιφέρειας πλήττει βάναυσα το επίπεδο υγειονομικής κάλυψης του νησιού μας κατά τρόπο απαράδεκτο.
Η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» αντιτίθεται σθεναρά στην υποβάθμιση ενός από τα πιο βασικά κοινωνικά αγαθά για τους Σαλαμίνιους, αυτού της δημόσιας υγείας. Δεν δέχεται να υποβαθμιστεί το νησί μας και υγειονομικά -φτάνει η χρόνια υποβάθμισή του από το κεντρικό κράτος όλα αυτά τα χρόνια σε διάφορα θέματα-, ιδιαίτερα χάριν «πειραματισμών» και πολιτικών «στοιχημάτων» διαφόρων ταγών. Ως εδώ.
Συμμετέχουμε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στο ΚΥΣ την Πέμπτη 10 Απριλίου, καλώντας όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν και αυτοί το παρών, ώστε όλο το νησί, με μια φωνή να σταματήσει η υγειονομική υποβάθμισή του.
Καλούμε τον δήμο να τοποθετηθεί δημόσια και όλες οι δημοτικές παρατάξεις να συστρατευθούν, ειλικρινά και όχι για το προεκλογικό «φαίνεσθαι», για να μην προχωρήσουν τέτοιοι σχεδιασμοί. Η υγεία, η ζωή όλων των Σαλαμίνιων είναι αυτό που διακυβεύεται σήμερα και όχι οι ψήφοι τους.
Διαβεβαιώνουμε δε τους εργαζόμενους στο ΚΥΣ, που με πραγματική αυταπάρνηση έχουν σταθεί στο πλευρό των ασθενών όλα αυτά τα χρόνια, ότι θα είμαστε στο πλευρό τους, αρωγοί με όλες μας τις δυνάμεις στο δύσκολο έργο τους.

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/4/14 22:15

    ΕΦΕΡΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ Η ΝΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ. ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΙΝΙΑ ΜΙΛΑΜΕ; ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΡΥΧΘΗΚΕ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΓΟΥΒΑΣ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ Η ΝΑΝΝΟΥ; ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΖΟΥΜΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Η ΚΑΤΙΝΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΕΔΙΩΞΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΟ ΚΕΦ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΞΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΕΚΑΝΕ ΕΡΓΑ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΜΑΙΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΩ; ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΩ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΟΤΑΝ ΕΠΙ ΣΟΦΡΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΩ, ΟΤΑΣ ΔΕΣΜΕΥΟΣΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΩ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΚΟΜΕΝΑΡΙΟ; ΤΙ ΚΑΛΟ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ; ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΛΑΝΣΑΡΕΣΑΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/4/14 22:46

      ΘΑ ...ΚΟΥΡΑΣΤΗΣ....ΑΦΡΟΥΛΑ..ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ...ΕΕΕΕΕ;;;;ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ..ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΘΑΝΕ ΟΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΕΣ ΛΟΓΩ ΜΑΚΡΗ....

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/4/14 22:27

    μπραβο σπυρο για την ανακοινωση σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/4/14 22:27

    Δυστηχως εχουμε φτασει σε επιπεδα που θιγονται αξιοπρεπειες και εκμιδενιζονται τα παντα μπροστα στην ψηφο....αυτο δεν ειναι στην ιδιοσυγκρασια ολων ομως,θα πρεπει να κανουμε εναν πολιτικο αντιλογο και να μεινουμε καθαρα πανω σε αυτα τα πλαισια.
    Τουλαχιστον αυτο ισχυει για εμας τα νεα παιδια που αποφασισαμε να παρουμε μερος σε αυτες τις εκλογες με μοναδικο σκοπο το καλο για το νησι μας..ανεξαρτητα συνδυασμου θα παρακαλεσω ολους τους συνηποψηφιους νεους να μην μπουν σε αυτα τα πλαισια αντεκλησεων αλλα στα πλαισια καθαρα υγειους αντιλογου με πολιτικα επιχειρηματα και μοναδικο γνωμονα το καλο του νησιου....
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/4/14 22:29

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/4/14 22:48

    ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ 22;29 ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/4/14 22:52

    ΚΥΡΙΕ,ΣΟΦΡΑ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.
    ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΑΤΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ .ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΣΑΒΑΡΗ,ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.ΕΝΩΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ'ΤΙΣ ΚΑΤΙΝΙΕΣ.ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΥΘΥΝΗ .Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ..ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΟΤΣΑΒΑΡΗΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΟΝΤΕΣ.

    ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/4/14 00:39

      Έχεις ακουστά τι σημαίνει λαοπλάνος; αν δεν ξέρεις σου λέω για να μάθεις, είναι αυτός που κοροϊδεύει το λαό, ο απατεώνας. Έτσι κι εδώ, ο Τσαβαρής έκανε κινητοποίηση στα Παλούκια, πήρε το μαρκούτσι κι άρχισε το μονόλογο, να απειλεί ότι δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο των δημ. υπηρεσιών και να γκαρίζει για να φοβηθούν οι γοβιοί και τα κοκάλια της θάλασσας. Να, και φώτο πάνω στο φορτηγό. Θεατρινισμοί και μπούρδες. Αντι να πάει έξω από το Υπουργείο Οικονομικών να διαδηλώσει, αντί να πάει μέσα στο Υπουργείο Οικονομικών με φακέλους για να τους πείσει για το αυτονόητο, έστελνε επιστολές με το ταχυδρομείο. Κι όταν το ΙΚΑ του ζήτησε δημοτικό χώρο για να στεγάσει το Γραφείο ΙΚΑ , αυτός εξαφάνισε το έγγραφο κλειδώνοντάς το στο συρτάρι του, μέχρι που το ανακάλυψε η Νάννου, κι αυτό τυχαία διότι αν δεν είχε κάνει επίσκεψη στα Κεντρικά του ΙΚΑ, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ. Κατάλαβες τώρα γιατί θα τον μαυρίσω ;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/4/14 18:26

      Σωωωωωωωωπα......Μη μας το λες.....

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος7/4/14 08:11

    Υπαρχει καποιος,σοβαρος σε αυτο το νησι,που να μπορει να σταθει στο υψος των περιστασεων,για να δωσει λυσεις;
    Καποιος με κυρος,σοβαρος που να ειναι μπροσταρεις και χωρις μικροπολιτηκες τυπου,κατινιας και υβρεις;
    Ποτε θα σοβαρευτουμε σε αυτον τον τοπο;
    Αυτη η οικονομικη κριση που παιρνα η χωρα,αντι να μας ενωσει,μας χωριζει.
    Δηλαδη ακομη παιζουμε στο ιδιο τεμπο,των ανθρωπων που μας καταπατουν τα δικαιωματα μας και εμεις δεν ξυπναμε με τιποτα.....
    Δωστε ψηφο στην ανθρωπινη αξιοπρεπεια,στο ηθος,στην εντιμοτητα,στην ιστορια μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/4/14 17:38

    ΔΩΣΤΕ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΗΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/4/14 00:37

    ΔΩΣΤΕ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.