Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

26 Απρ 2016

Εγκαίνια CITRONNE-Πόρος Robert A. McCabe Αιγαιοπελαγίτικα Καΐκια, 1954-64

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Αιγαιοπελαγίτικα Καΐκια, 1954-64» του γνωστού Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe, το Σάββατο 23 Απριλίου στις 8 μμ, στην γκαλερί CITRONNE, στον Πόρο. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν πολλοί φιλότεχνοι και ανάμεσα τους ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Α.Ε. κος David D. Pearce, ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα Α.Ε. κος John Kittmer, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Πόρου κος Γιάννης Δημητριάδης, ο τέως Υπουργός Παιδείας κος Γιώργος Καλός και πολλοί άλλοι.

Με κέντρο την θάλασσα, μέσα από το μαυρόασπρο φιλμ, οι φωτογραφίες της έκθεσης «Αιγαιοπελαγίτικα Καΐκια, 1954-64»του γνωστού Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe, αποτυπώνουν το φυσικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Μεταπολεμικής Ελλάδας. Τα ξύλινα καΐκια, έκφραση μιας τέχνης από άλλους καιρούς, αποπνέουν την σχέση του ανθρώπου με την θάλασσα, ανακαλούν το παρελθόν και εγείρουν την νοσταλγία για ένα άλλο τρόπο ζωής. Τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν στον «Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών» που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την ναυτική μας παράδοση, να σώσει ό,τι έχει απομείνει από τα καΐκια που κατακρεουργήθηκαν βάναυσα, ό,τι έχει επιζήσει από τα παραδοσιακά καρνάγια που παλεύουν να επιβιώσουν.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κος Χατζηπέρος, σαν πρώην Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και άνθρωπος της θάλασσας, στηρίζουν τη Ναυτική Παράδοση και Τέχνη. Η  Π.Ε. Νήσων έχει αποστείλει έγγραφο με πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας για την δημιουργία σχολής καραβομαραγκών στις Σπέτσες.  

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/4/16 15:22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/4/16 16:24

      ΑΧΟΥΤΟ ΜΩΡΕ ΤΟ ΤΡΕΛΟΥΤΣΙΚΟ. Κ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΑΛΑΚΑ ΠΛΗΤΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26/4/16 20:33

    ΤΟ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ EVER TOYTO TO MPLOG ΓΡΑΥΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/4/16 09:18

      Μωρη παρτουζιαρα κωλομπινα συ για δε βάζεις το ονοματακι σου να δεις τι θα παθει το κολαρακι σου;
      Α ξεχασα χαρι θα σου κανει συγγενης του καροτου εισαι τι περημενεις

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος27/4/16 02:18

    Ηδονίζεται ο διαχειριστής που δεν τολμάει να πει ούτε το όνομα του για να τον ξεσκίσουμε τον ψυχανώμαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/4/16 07:01

      ΑΧΟΥΤΟ ΜΩΡΕ ΤΟ ΤΡΕΛΟΥΤΣΙΚΟ. Κ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΑΛΑΚΑ ΠΛΗΤΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος27/4/16 19:27

    Λάμπρο μην κωλώνεις με τους αλήτες που βρίζουν εκ του ασφαλούς,θρασίδειλα ανθρωπάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/4/16 21:46

      Αυτός ρε μαλακοπίτουρο δεν βρίζει εκ του ασφαλούς; Γιατί δεν μας λέει το όνομά του;
      Αντε χάσου από δω βλάκα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/4/16 22:20

      Ο τσαβαρής έκανε μήνυση στο διαχειριστή γιατί χαρακτήρισε κάπως το δήμο, είχε παπάρια και τόλμησε, εσύ είσαι ένα ανώνυμο σκουλήκι που βρίζει. Όλοι ξέρουμε ποιος μαλάκας είσαι.

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.