Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Δεκ 2017

Τα «Τελευταία Φεγγάρια» στην Αίθουσα «Δημ. Μπόγρης» στο Δημαρχείο Σαλαμίνας από το Πολιτιστικό Κύτταρο την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στις 19.00, στην αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης»

Στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Διαβαλκανικού Θεάτρου, η Θεατρική Σκηνή του Πολιτιστικού Κυττάρου Σαλαμίνας, σε συνεργασία με το «Θέατρο της Κούλουρης»  θα παρουσιάσει την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στις 19.00, στην αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης» του Δημαρχείου Σαλαμίνας το έργο του Furio Bordon «Τελευταία Φεγγάρια» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κανέλλη με τους  Γιώργο Κανέλλη,  Κατερίνα Δουργούτη και  Λυκούργο Μπάρδα.  
Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα που ανακηρύχθηκε «Θεατρικό κείμενο της χρονιάς» στην Ιταλία το 1993 και που αποτέλεσε το «ρέκβιεμ» του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, καθώς σάρωσε τα βραβεία την περίοδο 1994-5.

Ένας ηλικιωμένος καθηγητής ετοιμάζει την βαλίτσα του. Πρόκειται πολύ σύντομα να εγκαταλείψει το σπίτι του γιού του, που τον φιλοξενεί, γιατί τα εγγόνια του μεγαλώνουν και δεν υπάρχει πλέον χώρος γι αυτόν. Θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε έναν οίκο ευγηρίας.
Είναι η ώρα του αποχωρισμού και του τελικού απολογισμού. Ο ήρωας μας φορτωμένος με το βάρος όσων ειπώθηκαν, και κυρίως όσων δεν ειπώθηκαν, άλλοτε πικρός και είρων και άλλοτε στοργικός και τρυφερός, μοιράζεται τα αληθινά του συναισθήματα μόνο με το φάντασμα της γυναίκας του, που έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια και πέρασε νέα στην λήθη.
Τιμή Πρόσκλησης : 5 ευρώ
Πολιτιστικό Κύτταρο Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.