Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

24 Δεκ 2017

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ!

Αυτές τις άγιες και κρύες μέρες των Χριστουγέννων, σκεφτόμαστε και στεκόμαστε σε μια από τις αδύναμες κατηγορίες αδέσποτων της Σαλαμίνας : στα αδέσποτα κουτάβια! Τα σκεφτόμαστε και στεκόμαστε σ' αυτά και το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες! Στεκόμαστε σ' αυτά και τα βοηθάμε κάθε μέρα!
Τι έχει κάνει γι' αυτά ο - από το νόμο -ιδιοκτήτης τους (Δήμος Σαλαμίνας); Και, πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα διαχείρισης ζώων συντροφιάς Δήμου Σαλαμίνας; 

Δεν τα φιλοξένησε (δεν έχει χώρο),δεν τα τάισε (δεν διαθέτει δημοτικές ταΐστρες και ποτίστρες), μισά εμβόλια (κι αυτά με μεταφορές στο ΔΙΚΕΠΑΖ από εθελοντές κι όχι από προσωπικό κι όχημα του δήμου, όπως ορίζει ο νόμος), αδιαφόρησε στα περισσότερα τηλεφωνήματα των πολιτών (γι' αυτό και κατόπιν οι πολίτες αποτάθηκαν στη ΖΟΕΣ), δεν μερίμνησε! Τι συνέπειες θα είχε από το νόμο αν ο ιδιοκτήτης τους ήταν ένας ιδιώτης;!...
Μια, ενδεικτική, ανασκόπηση των περιστατικών που κλήθηκε η ΖΟΕΣ, δίνει τη, θλιβερή, απάντηση ...
- Τα κουταβάκια του Συνοικισμού
Αποτέλεσμα : Ποτέ δεν εμβολιάστηκαν από το Δήμο! Τα περισσότερα χάθηκαν μεγαλώνοντας!

- Άγιος Γεώργιος Στενό
Αποτέλεσμα : Ο Δήμος δεν στείρωσε τη μάνα (στειρώθηκε με έξοδα εθελοντή της ΖΟΕΣ στο όνομα του Δήμου!), το κουτάβι της δεν εμβολιάστηκε από το Δήμο.
- Τα κουτάβια Συνοικισμού & Αιαντείου (4)
Μόνο ένα υιοθετήθηκε επίσημα μέσω ΖΟΕΣ. Δεν εμβολιάστηκε κανένα τους από το δήμο, τα περισσότερα χάθηκαν μεγαλώνοντας...
- Το κουταβάκι της Σαλαμίνας
Η ΖΟΕΣ ειδοποιήθηκε από δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Σαλαμίνας (!), στην έκκληση του οποίου δεν ανταποκρίθηκε ο δήμος! Τραγελαφικό! Ευτυχώς υιοθετήθηκε από φιλόζωο.
- Τα κουτάβια της Ψιλής Άμμου
Αποτέλεσμα : μισός εμβολιασμός τους στο ΔΙΚΕΠΑΖ (με εθελοντική μεταφορά πολίτη), δεν έγινε ποτέ ο δεύτερος εμβολιασμός, επειδή δεν βρέθηκε εθελοντής, κωλυσιέργησε το Τμήμα διαχείρισης ζώων συντροφιάς Δήμου Σαλαμίνας (ούτε διέθεσε όχημα και προσωπικό), χάθηκαν, μεγαλώνοντας και θα τα βρούμε μπροστά μας να κυοφορούν...
- Τα κουταβάκια των Αμπελακίων
Το ένα μόνο υιοθετήθηκε μέσω ΖΟΕΣ. Ο Δήμος δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τα υπόλοιπα...
- Τα κουταβάκια του Καματερού
Έγινε ο πρώτος εμβολιασμός τους στο ΔΙΚΕΠΑΖ, κατόπιν μεταφοράς τους από δύο (2) μέλη της ΖΟΕΣ! Χάθηκαν ... αφού φιλοξενούνταν σε ένα ακατοίκητο σπίτι που είχαν απομείνει οι τέσσερις τοίχοι ανοιχτά παράθυρα... Ο Δήμος Σαλαμίνας δεν διαθέτει χώρο φιλοξενίας!...
- Το κουτάβι της κλινικής Χιώτη (θα αναφερθούμε προσεχώς αναλυτικά), ο δήμος δεν μερίμνησε αν και κλήθηκε, το ανέλαβε η ΖΟΕΣ. (βλ. φώτο).
- Τα κουτάβια των Άνω Βασιλικών (θα αναφερθούμε προσεχώς αναλυτικά), ο δήμος δεν μερίμνησε αν και κλήθηκε,το ανέλαβε η ΖΟΕΣ. (βλ. φώτο).
9 περιστατικά ... μετρήστε κουτάβια ... συλλογιστείτε την αδιαφορία, την αναλγησία, αλλά και την (από το νόμο) ευθύνη απολογίας του νόμιμου ιδιοκτήτη τους (του Δήμου Σαλαμίνας), που δεν μερίμνησαν γι' αυτά! Οι ιθύνοντες του Δήμου ας τα κοιτάξουν στα μάτια, πριν μιλήσουν ξανά για φιλοζωία!
Τάσος Καραντής

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/12/17 21:23

    Πως μη το λες ο Δήμος έκανε Face Book για τα αδέσποτα κι έλυσε το πρόβλημα
    Ρε τούτοι είναι παντελώς άχρηστοι σου λέω
    Πάρτε το χαμπάρι έτσι θα σέρνετε το νησί μέχρι το 2019 στα χέρια της βρώμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/12/17 20:57

      Τα καθαρά χέρια σας έχουν κάνει να παραμιλάτε. Κι ακόμα δεν είδατε τίποτα!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/12/17 16:20

    Πω ρε αρρωστια!
    Καινουριος Κοκκινιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.