Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Δεκ 2017

Ποια η τύχη των ζώων στο Δήμο Σαλαμίνας; - Ειδικά τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα;

Ποια η τύχη των ζώων στο Δήμο Σαλαμίνας;
Ειδικά τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα;
Η άτυχη γατούλα της φωτογραφίας (στη φωτό στο αυτοκίνητο της φιλόζωης κ. Μαρίνας) βρέθηκε το περασμένο Σάββατο (9/12/2017 και ώρα 14.30), χτυπημένη από αυτοκίνητο στη Λεωφ. Σαλαμίνας.
Λόγω του ότι αυτή την ώρα όλα τα κτηνιατρεία είναι κλειστά στο νησί και μη μπορώντας να επικοινωνήσει (τα κινητά τηλέφωνα ήταν απενεργοποιημένα) με το Τμήμα διαχείρισης ζώων συντροφιάς Δήμου Σαλαμίνας, αποτάθηκε στη ΖΟΕΣ.

Σπεύσαμε αμέσως, αλλά με κλειστά τα κτηνιατρεία, με απών το Τμήμα διαχείρισης ζώων συντροφιάς Δήμου Σαλαμίνας να στείλει ένα φαξ έκτακτου περιστατικού στο ΔΙΚΕΠΑΖ (όπου δεν διαθέτει όμως ο Δήμος Σαλαμίνας - όπως ορίζει ο νόμος - δημοτικό αυτοκίνητο και ειδικευμένο προσωπικό να το μεταφέρει), μείναμε με τα χέρια ... δεμένα (δεν υπήρχε από κανέναν μας η οικονομική δυνατότητα να περάσουμε από την άλλη μεριά της θάλασσας, με ό,τι αυτό οικονομικά συνεπάγεται...) να προσφέρουμε ... ζεστασιά στο άτυχο ζώο, το οποίο κατέληξε την επόμενη μέρα (Κυριακή - 10/12/2017) στο σπίτι της κ. Μαρίνας, αφού ο Δήμος μας, ούτε χώρο φιλοξενίας διαθέτει!
Αυτό, φυσικά, είναι μόνο ένα από τα δεκάδες περιστατικά που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά και υποδεικνύουν - κάθε φορά - την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ έλλειψη δημοτικού κτηνιατρείου και δημοτικού κτηνιάτρου, καθώς και το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός (ο Δήμος Σαλαμίνας) του θανάτου όλων αυτών των άτυχων ζώων!
Τάσος Καραντής

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/12/17 20:23

    Τώρα κάτι τους είπες... Αυτοί δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους για τα ζώα θα ενδιαφερθούν; Περιμένουμε τις εκλογές να φάνε το μαύρο της αρκούδας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Αλλιώς δεν θα έκαναν αύξηση (εν μέσω οικονομικής κρίσης!) των δημοτικών τελών κατά 50% (!) με πλήρη αναλγησία για μείωση αυτών, τουλάχιστον, στους άνεργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ κ.ά.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/12/17 04:38

    δεν είχαν λέει την οικονομική δυνατότητα να περάσουν απέναντι, χα.χα.χα.χα. Αν κυρά μου δεν έχεις ούτε 2 ευρώ στην τσέπη, τότε κάτσε σπίτι σου και μη μας παριστάνεις τον ανιδιοτελή ζωόφιλο και λες όλα τα ψέματα του κόσμου. Σας κόπηκε η μάσα και έχετε λυσάξει. Εδώ μας λες ότι τα ιδιωτικά κτηνιατρεία ήταν κλειστά, κι έχεις απαίτηση να είναι ανοικτά τα δημόσια; Ρε πας καλά ή να σου στείλω κτηνίατρο να σε δει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε... δηλ. με τη "λογική" σου, επειδή τα ιδιωτικά ιατρεία είναι κλειστά το Σ/Κ και τις αργίες, να κλείνουν και τα δημόσια νοσοκομεία και το Κέντρο Υγείας στη Σαλαμίνα;!... Κι επειδή αυτή η χώρα έχει νόμους : Σύμφωνα με το άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 : «Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ... (ο δήμος) έχει τη συνολική εποπτεία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων».

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος17/12/17 17:54

    Αυτοί η βαρεμένοι ζωόφιλοι είναι ικανοί μεταξύ ανθρώπου και ζώου που πνίγονται, να σώσουν πρώτα το ζώο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρείτε επιτέλους το θάρρος να γράφετε επώνυμα! Η αγάπη για τα ζώα δεν αναιρεί την αγάπη για τους ανθρώπους! Γι' αυτό κι η εκκλησία μας έχει προστάτη των ζώων τον Άγιο Μόδεστο. Συνήθως αυτή που κατηγορούν τους φιλόζωους ότι δεν είναι φιλάνθρωποι, μένουν στα λόγια, αφού οι ίδιοι ούτε ζώα, ούτε ανθρώπους βοηθάνε με αυτοθυσία...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος18/12/17 12:51

    Πόσο θράσος έχει αυτός ο άνθρωπος θεέ μου, δεν παίζεται με τίποτα, αλλά δεν φταίει αυτός αλλά αυτά τα νούμερα που τον ακολουθούν ακόμα, κρίμα και πάλι κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.