Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Αυγ 2019

Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Επαγγέλματα υγείας και ομορφιάς


Το Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας έχοντας ως στόχο την παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε σύγχρονους τομείς που σχετίζονται άμεσα με την αγορά εργασίας,  προσφέρει δωρεάν και ανεξάρτητα από ηλικία, τη δυνατότητα σπουδών, μεταξύ άλλων ειδικοτήτων και στις παρακάτω που σχετίζονται με τους τομείς της υγείας και της ομορφιάς:

1.Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου
2.Βοηθός Φαρμακείου
3.Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας, Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής.
Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι κάτοχοι Απολυτηρίου οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ή ισότιμου τίτλου.
Η φοίτηση είναι απογευματινή και οι διδακτικές ώρες είναι συνήθως 20 την εβδομάδα. Η διάρκεια των σπουδών είναι τέσσερα εξάμηνα. Υπάρχει και ένα πέμπτο εξάμηνο πρακτικής άσκησης, την οποία εάν ο καταρτιζόμενος επιθυμεί μπορεί και να την πραγματοποιεί ταυτόχρονα με τις σπουδές, μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του β΄εξαμήνου.
Επισημαίνεται ότι το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Σαλαμίνας είναι το μοναδικό από όλα τα Δημόσια Ι.Ε.Κ της Περιφέρειας Αττικής, που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο έχει εγκριθεί να λειτουργήσει η ειδικότητα Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου το έτος 2019-2020.  Η αποκλειστικότητα αυτή αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την επιλογή αυτής της ειδικότητας, αφού οι απόφοιτοί της θα έχουν σαφώς συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, λόγω του γεγονότος ότι δεν θα υπάρχουν ταυτόχρονα άλλοι απόφοιτοι από άλλα Δ.Ι.Ε.Κ. της Αττικής.
Επιπλέον, τονίζεται η μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτήσει το Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας στην ειδικότητα Βοηθός Φαρμακείου, μία ειδικότητα η οποία προσφέρει τη βάση για μία επιτυχημένη διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας, αφού η ύπαρξη τόσων πολλών φαρμακείων στην τοπική, αλλά και ευρύτερη κοινωνία θα αποτελεί πάντα ένα ασφαλές πεδίο επαγγελματικής αναζήτησης, αλλά όχι και το μοναδικό.
Τέλος, η ειδικότητα Τεχνικός Αισθητικός-Ποδολογίας, Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής, απευθύνεται σε ένα διευρυμένο κοινό, το οποίο είτε επιθυμεί να σπουδάσει και να εργαστεί στον τομέα της ομορφιάς και του καλλωπισμού, τομέας  ο οποίος  θα κατέχει πάντα ένα σημαντικό ποσοστό της αγοράς, είτε επιθυμεί να σπουδάσει για να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του με βάση τις κλίσεις του και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα.
Οι άλλες ειδικότητες του Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής, Τέχνη Δημιουργικής Γραφής, Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού  Γραφείου.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε, τόσο από την ιστοσελίδα του Ι.Ε.Κ. www.iek-salam.att.sch.gr, όσο και τηλεφωνικά, με email (2167003095, mail@iek-salam.att.sch.gr), καθώς και δια ζώσης επισκεπτόμενοι γραφεία  μας (Ζωοδόχου Πηγής  21). Παρακαλούμε σημειώστε ότι μέχρι 30 Αυγούστου τα Δ.Ι.Ε.Κ. λειτουργούν με πρωινό ωράριο  (ώρες κοινού: 10.00-13.00), ενώ από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου λειτουργούν με απογευματινό ωράριο (13.00-21.00).

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/8/19 01:10

    ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ! ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΜΑΖΙ!
    Όπως είναι γνωστό, χθες ήταν η επέτειος του γερμανο-σοβιετικού συμφώνου, πιο γνωστού ως σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ, για το οποίο κάνουν την κορόιδα οι κουκουέδες…

    Σήμερα, θα δημοσιεύσουμε κάποιες φωτογραφίες ντοκουμέντα, των συνεπειών του συμφώνου. Οι φωτογραφίες αυτές είναι τραβηγμένες στις 5 Οκτωβρίου 1939, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της νίκης, που έκαναν οι Γερμανοί στην πολωνική πόλη Μπρέστ-Λιτόφσκ, την τελευταία που κατέλαβαν.
    Στην παρέλαση αυτή, παραβρέθηκε και σοβιετική στρατιωτική αντιπροσωπεία, καθώς η συγκεκριμένη πόλη είχε ορισθεί ως σύνορο των δύο εισβολέων στην Πολωνία (εκ δυσμών των Γερμανών, από την 1η Σεπτεμβρίου και εξ’ ανατολών των σοβιετικών, από την 17η Σεπτεμβρίου).
    Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η αυθόρμητη εγκαρδιότητα που δείχνουν οι σοβιετικοί «αντιφασίστες» προς τους Γερμανούς ναζί, φτάνοντας στο σημείο να ανταποδίδουν τον χαιρετισμό «Heil Hitler», υψώνοντας την δεξιά!
    Τις αφιερώνουμε στα βοθρολύματα του Περισσού και στην… καρικατούρα του Λένιν, σύντροφο Μπογιόπουλο, για να τις βγάλει… πλαστές – όταν με το καλό επιστρέψει στα «αστικά» ΜΜΕ των Βαρδινογιάννηδων, από τις μπουρζουάδικες διακοπές του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/8/19 09:09

    Μόρια: 15χρονος Αφγανός σκότωσε με μαχαίρι συνομήλικο ομοεθνή του
    Άγριο φονικό τα μεσάνυχτα στη Μονάδα Φιλοξενίας Ανηλίκων του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

    Δεκαπεντάχρονος ασυνόδευτος πρόσφυγας αφγανικής καταγωγής, σε κατάσταση αμόκ, επιτέθηκε σε συνομηλίκους ομοεθνείς του, σκοτώνοντας με μαχαίρι έναν εξ αυτών, τραυματίζοντας σοβαρά ακόμη έναν και ελαφρύτερα έναν τρίτο.

    Τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/8/19 09:10

    «Πνίγεται» η Ελλάδα από τους παράνομους μετανάστες: 23.000 μόνο στα νησιά - Έρχεται νέο κύμα από την Ιντλίμπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/8/19 09:11

    Η Ευρώπη ισλαμοποιείται με γοργούς ρυθμούς: Βιβλία τζιχαντιστών για παιδιά - Παρατηρήσεις για το ύψος της φούστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/8/19 09:26

    Εμφάνιση υπαλλήλου φαρμακείου που εξυπηρετεί κόσμο και εκτός νησιού.Φορούσε ρόμπα λευκή ξεκούμπωτη,με τη μπλούζα πάνω από τη μέση και η πατσοκοιλιά απέξω.Για κέντρο διασκέδασης δεύτερης κατηγορίας μια χαρά.Και καστανή και ξανθιά.Απέξω λεγόταν ότι η φαρμακοπιός η πραγματική στο νοσοκομείο.Ίσως γι αυτό και η απαραδεκτη εμφάνση.Τι κάνει ο σύλλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/8/19 12:25

    Έφυγα απ` την ανάγκη μου, "να υπάρξω"
    Πίστευα ότι θα τρομάξω μα ύστερα σκέφτηκα
    Ό,τι αγάπησα έχει μπόι
    Κι ό,τι αγαπώ, θέλει τα μάτια μου ανοιχτά το χθες να μη με τρώει
    Να περπατήσω στις σιωπές μου, να θυμηθώ τις προσευχές μου
    Κι ας είμαι πια άλλο σκαρί, δεν είν` το κάρμα μου βαρύ
    Δε θέλω άλλο να διαφέρω, θέλω αν μ` αγάπησες να ξέρω
    Μα τώρα ...έφυγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/8/19 12:29

    Πολλές προσευχές για να
    γυρίσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/8/19 19:46

    Από μπαροφοποιήματα πρωτιά.δεν κοιτάτε να μη ξεφτιλίζετε το νησί με τις π@@τ@@ιες σας. Για κ@λ@μπ@ρα πρώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/8/19 22:13

    19:46
    για εμένα το έγραψες αυτό το
    πρόστυχο σχόλιο ?
    πόσο λάθος είσαι και εσύ και
    άλλοι
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
    το έγραψα.
    Στο διαελο μα@α@α.
    !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος28/8/19 21:15

    Η ξανθιά ειδική για λιποδιαλυτικά προιοντα κοιλιάς με την άσπρη ρόμπα να ανοικτή για να φαίνεται το πριν.Μαζί με τη φιλενάδα της ας δούλευαν σε αυτό που ξέρουν να κάνουν.Τα σκευάσματα θέλουν τον πραγματικό φαρμακοποιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος29/8/19 02:12

    Καλημέρα ====== Good morning

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος29/8/19 18:44

    Τέτοια ντροπή δεν την μπορώ και την καρδιά μου καίει.
    Με τι ψυχή με άφησες, για έναν Εγγλέζο γκέι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.