Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

11 Αυγ 2020

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ!

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης

Σε ένα μοναδικό μνημείο παγκοσμίου πολιτισμού παρέστη προ ολίγων ημερών, ήτοι  στο γνωστό τύμβο των Σαλαμινομαχων, το οποίο   παραμένει μέχρι σήμερα αναξιοποίητο από την εκάστοτε διοικητική  αρχή.

Όλοι υπόσχονται ότι θα αξιοποιήσουν αυτόν τον ιστορικό χώρο προς όφελος της Σαλαμίνας, προς όφελος της χώρας, προς όφελος της Ευρώπης και προς ένδειξη ελάχιστης τιμής στους Σαλαμινομαχους. 

Δυστυχώς όλα τα ίδια μένουν όταν αναλαμβάνουν την εξουσία οι εκάστοτε τοπικοί, περιφερειακοί και κυβερνητικοί άρχοντες.

Άλλο δείγμα ότι τελικά ο λαϊκισμός έχει βαθιές ρίζες σε αυτήν την χώρα. Πόσο ομως τον έχουμε πληρώσει αυτόν τον λαϊκισμό όλα αυτά τα χρόνια;

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε Αλλιώς θα  βουλιάξουμε; Εκτός αν  έχουμε πιάσει πάτο έως τώρα και ακόμη δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει.

Αφήσαμε τόσα χρόνια χαμένα! Αν δεν ήταν και κάποιες φιλότιμες προσπάθειες ολίγων προσώπων που καθαρά ατομικά ασχολήθηκαν με το  θέμα θες για λόγους προσωπικούς, θες για λόγους ευθιξίας, θες Καλής τρελας τότε το όλο θέμα θα ήταν τελείως ξεχασμένο!

Τι να τα κάνω τα μεγαλεπήβολα έργα στο νησί, αν τυχόν έγιναν αν δεν καταφέραμε έως σήμερα να αξιοποιήσουμε τον πολιτισμό μας;

Μοναδική όαση η κ.α Βαρδινογιάννη η οποία έδειξε κάποια ευαισθησία ως προς τα 2500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Με αυτά και με τα άλλα ο παιάνας των Σαλαμινομαχων ηχει στα αυτιά ιδίως ημών των νεότερων Σαλαμινιων και μας καλεί να αναλάβουμε δράση!

Ακούν άραγε οι εκλεγμένοι από εμάς άρχοντες η Μόλις πιάνουν αυτήν την καρέκλα εξαφανίζονται και ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα επανεκλεγούν. Μα καλά μπει έχει μπει  η καρέκλα;

Διά του παρόντος απευθύνω έκκληση σε όλους τους κυβερνητικούς φορείς Αλλά και σε όλους τους ενεργούς πολίτες να ευαισθητοποιηθουν επιτέλους.

"Ὦ παῖδες Ἑλλήνων ἴτε,ἐλευθεροῦτε πατρίδ', ἐλευθεροῦτε δὲπαῖδας, γυναῖκας, θεῶν τέ πατρῴων ἕδη,θήκας τε προγόνων:νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών."

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/8/20 07:44

    Σε ναυτικό αποκλεισμό και θέσεις μάχης τα Ελληνικά υποβρύχια που γέρνουν το βαρόμετρο υπέρ της Ελλάδας
    Το Ελληνικό Ναυτικό και οι αξιωματικοί μα ςξέρους σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε σημείο του Αιγαίου πελάγους και έχουν θέσεις κλειδι
    Θέσεις που μπορουν να βλάψουν Τουρκικα πλοία αλλά και να είναι 100% προστατευμένα από τα Ελικόπτερα και…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/8/20 15:40

      Ότι μαλ@κία θέτε γράφετε
      Έχεις τον κλέφτη στην αυλή σου, τον βλέπεις απ το παράθυρο κρατάς την καραμπίνα και δεν ρίχνεις έστω στον αέρα προειδοποιητικά τουλάχιστον.
      "Τάδε έφη ο Βουλευτής της ΝΔίτσας αξιότιμος κ Μάριος Σαλμάς"
      Φτού σας ρε απάτριδες ανίκανοι ξευτιλισμένοι που τολμάτε να γράφετε και σχόλια
      Ρε άντε ν' αλλάξετε τις χεσμένες σκελέες σας προδότες

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/8/20 17:01

    Ρε αποτυχημενε πολιτικάντη Αλέξανδρε άντε κάνε κάνα μπάνιο εσύ κ το λαμόγιο ο πατέρας σου αρκετά μας τα πρηξατε με δήθεν αναλύσεις του..κ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.