Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

8 Αυγ 2020

ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑ ΜΠΟΓΡΗ

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εξελίχθηκε μία από τις πιο μαύρες σελίδες για την ιστορία του νησιού μας.

Το 30ο θέμα της Συνεδρίασης προέβλεπε «Συζήτηση – Ενημέρωση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Εταιρείας Ναυπηγεία Κυνόσουρας Α.Ε»

Εισηγητής η κα Μπόγρη!

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι το θέμα αποσύρεται. Η κα Μπόγρη συμφώνησε χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Σε διευκρινιστική ερώτηση  Περιφερειακού Συμβούλου γιατί αποσύρεται το θέμα, ο Πρόεδρος απαντά «Υπάρχει ένα Νομοθετικό πλαίσιο που δεν μας δίνει την δυνατότητα να γνωμοδοτήσουμε» (μπορείτε να ακούσετε την Συνεδρίαση «13η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ωρα 5.01)

Γιατί λοιπόν η κα Μπόγρη απέσυρε το θέμα;

Γιατί δεν έγινε συζήτηση-ενημέρωση όπως προβλέπει ο νόμος;

Γιατί δεν εκθέσατε τις απόψεις σας να μάθουμε τη θέση καθενός Περιφερειακού Συμβούλου και ειδικά της κας Μπόγρη για το διαφαινόμενο περιβαλλοντικό ανοσιούργημα;

Γιατί αποκρύψατε την αλήθεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο;`

Το μέγα φάουλ της κας Μπόγρη είναι, ότι παρ΄ολο που στο γραφείο της από τον Μάρτιο γνώριζε το θέμα, άργησε να το φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος από τις 20 Ιουλίου, ενέκρινε στο μεταξύ το περιβαλλοντικό κακούργημα. Ενέκρινε τη νομιμοποίηση του ναυπηγείου και του διαλυτήριου που ετοιμάζουν δίπλα στη μύτη μας, δίπλα ακριβώς στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων.

Το μέγα φάουλ της κας Μπόγρη είναι ότι δεν σήκωσε το λάβαρο της αντίστασης απέναντι στο περιβαλλοντικό ανοσιούργημα ως Αντιπεριφερειάρχης αλλά προ πάντων ως Σαλαμίνια.

Αντ’ αυτού η κα Μπόγρη απέσυρε το θέμα και σιώπησε.

Ούτε μια κουβέντα για να υπερασπιστεί την ιστορία του νησιού μας . Ούτε μια κουβέντα για να καταγγείλει το «έγκλημα» που ήδη είχε αποφασίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το θέμα όμως δεν έκλεισε για μας. Ήδη το φέραμε ως κατεπείγον στη συνεδρίαση της 4ης Αυγούστου και σήμερα καταθέσαμε εισήγηση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όπου καλείται το συντομότερο να συγκαλέσει το Δ.Σ

Μάνος Δερτούζος

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.